• Sonuç bulunamadı

Kontrol Müdürlüğü personelinin görev , yetki ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir

9.1:Yapı Kontrol Müdürü

9.1.1:Yapı Kontrol Müdürlüğünün görev ve sorumluluk alanına giren konuları Belediye Başkanı ve/veya Başkan Yardımcısından gelen talimatlar doğrultusunda sorumlu olduğu bütün yasal mevzuat hükümlerine uygun olarak yerine getirir, görev alanına giren bütün konularda personeli ile ilgili olarak gerekli görevlendirmeleri yapar.Müdürlük faaliyetlerini denetler ,varsa aksaklıkları giderir.Yıllık ,aylık ,haftalık günlük çalışma programları hazırlar veya hazırlattırır.Bu programlara göre sevk ve idareyi temin eder ,bu konularda üst makamlara gerekli raporları sunar.Birinci sicil amiri olarak ;personele sicil notu verir,çalışma koşullarını iyileştirir ve prensipler koyar .Müdürlük personelinin performans durumunu izler ,gerekli değerlendirmeleri yapar ,varsa ceza ve mükafat için üst makamlara teklifte bulunur.

9.1.2:Personelin izin planlarını yapar ,izinlerini kullanmalarını sağlar.Rapor ,doğum ,ölüm vb. konularda yazışmaları takip ve kontrol eder.

9.1.3:İç ve dış kurum ,birimlerden gelen-giden evrakların kontrolünü yapıp ,sevk ve havalesini yaptıktan sonra yerine gereğini ve arşivlenmesinin yapılmasını kontrol eder.

9.1.4:Birim görev ve sorumluluk alanında yer alan iş ve işlemlerin geliştirilmesine yönelik projeleri başlatmak ve planların hazırlanmasını sağlar.

9.1.5:Üretilen projelerin keşif/metraj ,teknik şartnamelerini hazırlanmasını sağlar, kontrol eder.

9.1.6:İhaleye çıkacak projelerin teknik ihale dosyalarının hazırlanmasını sağlar, kontrol eder.

9.1.7:İhaleye çıkan veya Belediye tarafından yapılan projelerin kontrollerinin yapılması sağlar.

9.1.8:Stratejik planlama ile ilgili Müdürlüğün hedeflerinin gerçekleştirilmesini sağlar.

9.2:Kalem Servisi

9.2.1:Kalem Servis Sorumlusu

9.2.1.1:Servisin işleri ile ilgili personelin görevlerini planlamak , uygulamalarını koordine etmek.

9.2.1.2:Müdürlük kaynaklarını en uygun şekilde kullanmak.

9.2.1.3:Evrak ve dokümanları korumak , arşivlemek , araç ve gereçlerin kullanımlarına özen göstermek.

9.2.1.4:Kalite sisteminin uygulanmasını sağlamak.

9.2.1.5:Stratejik plan hedeflerini öğrenmek.

9.2.1.6:Müdürlüğün faaliyet raporlarını hazırlamak.

9.2.1.7:Sorumlu olduğu amirlerince verilen görevleri yerine getirmek.

9.2.1.8Dilekçe ve evrakların havale yapılması için müdüre iletmek.

9.2.2:Evrak Kayıt Görevlisi

9.2.2.1:Gelen ve giden evrak işlemlerinin bütün aşamalarını yapmak.

9.2.2.2:Gelen ve giden yazışmalarla ilgili etkin bir kayıt ve dosya sistemi oluşturup yürütmek.

9.2.2.3:Yazışmaları belli aralıklarla izleyerek işlerin zamanında , mevzuata ve amirlerinin talimatına uygun olarak sonuçlanmasını sağlamak.

9.2.2.4:Süreklilik arz eden yazışmaların zamanında yanıtlanmasını yetkili personele hatırlatmak.

9.2.2.5:Müdürlüğün telefon trafiğini yönlendirmek , telefon fihristi oluşturmak , yetkililerin olmadığı zamanlarda gelen telefonları not alarak bilgi aktarmak.

9.2.2.6:Misafirleri karşılayıp ikram hizmetlerini organize etmek.

9.2.2.7:Kullandığı demirbaş eşyaların iyi bir biçimde kullanılıp korunmasını sağlamak.

9.2.2.8:Kendisine verilen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak ; işgücü , zaman , ve malzeme tasarrufu sağlayacak şekilde yerine getirmek.

9.2.3:Satınalma ve Taşınır Kayıt Kontrol Görevlisi

9.2.3.1:Muayene ve kabul işlemi hemen yapılamayan taşınırları kontrol ederek teslim almak , bunların kesin kabulü yapılmadan kullanıma verilmesini önlemek.

9.2.3.2:Harcama birimince edinilen taşınırlardan muayene ve kabulü yapılanları cins ve niteliklerine göre sayarak , tartarak , ölçerek teslim almak , doğrudan tüketilmeyen ve kullanıma verilmeyen taşınırları sorumluluğundaki yerlerde muhafaza etmek.

9.2.3.3:Taşınırların giriş ve çıkışına ilişkin kayıtları tutmak , bunlara ilişkin belge ve cetvelleri düzenlemek , taşınır yönetim hesap cetvellerini konsolide görevlisine göndermek.

9.2.3.4:Tüketime ve kullanıma verilmesi uygun görülen taşınırları ilgililere teslim etmek.

9.2.3.5:Taşınırların yangına , ıslanmaya , bozulmaya , çalınmaya ve benzeri tehlikelere karşı korunması için gerekli tedbirleri almak ve alınmasını sağlamak.

9.2.3.6:Ambarda çalınma veya olağanüstü nedenlerden dolayı meydana gelen azalmaları harcama yetkilisine bildirmek

9.2.3.7:Ambar sayımını ve stok kontrolünü yapmak , harcama yetkilisince belirlenen asgari stok seviyesinin altına düşen taşınırları bulundukları yerde kontrol etmek , sayımlarını yapmak ve yaptırmak.

9.2.3.8:Kullanımda bulunan dayanıklı taşınırları bulundukları yerde kontrol etmek , sayımlarını yapmak ve yaptırmak

9.2.3.9:Harcama biriminin malzeme ihtiyaç planlamasının yapılmasına yardımcı olmak.

9.2.3.10:Kayıtlarını tuttuğu taşınırların yönetim hesabını hazırlamak ve harcama yetkilisine sunmak

9.2.3.11:Belediyemize bağlı müdürlüklerin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 22/d maddesi gereği doğrudan temin gerektiren ihtiyaçlarının cins , miktar ve özelliklerine göre öncelikle Kamu Kurum Kuruluşlarından temin etmeye çalışmak , Kamu Kurum ve

Kuruluşlarından temin edilmeyen veya üretimi bulunamayan malzemelerin öncelikle mahalli firmalar olmak üzere fiyat araştırmasını yaparak ihtiyaca en uygun , en kaliteli malın teminini sağlamak.

9.2.3.12:Belediyemize ait doğrudan temin ve ihale usulü ile yapılan tüm alımların fatura aşamasında evraklarını düzenlemek ve ödeme emrine bağlı olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne intikal ettirmek.

9.2.3.13:Taşınır Mal Yönetmeliği (T.M.Y.) doğrultusunda alınan demirbaşların listesini , kaydını , devrini veya hurdaya çıkacakların tespitini yapmak.

9.2.3.14:Müdürlük bütçesini hazırlamak.

9.2.3.15:Satınalma işlemleri ile ilgili etkin bir kayıt ve dosya sistemi oluşturmak , yürütmek ve geliştirmek.

9.2.3.16:Yapılan işlemlerde ilgili yasal mevzuatı uygulamak.

9.2.3.17:Kullandığı demirbaş eşyaların iyi bir biçimde kullanılıp korunmasını sağlamak.

9.2.3.18:Kendisine verilen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak ; işgücü , zaman , ve malzeme tasarrufu sağlayacak şekilde yerine getirmek.

9.2.4:Hizmetli

9.2.4.1:Müdürlük içi temizlik işlerini yapmak.

9.2.4.2:Çöpleri toplayıp atmak.

9.2.4.3:Evrakların müdürlükler arasındaki iletimini zimmet karşılığı titizlikle yapmak.

9.2.4.4:Müdürlüğün elektrik-su ve giriş-çıkışlarıyla ilgili güvenliğini sağlayıp gereken tedbirleri almak.

9.2.4.5:Personel ve misafirlere çay , kahve gibi servis hizmetlerini yapmak.

9.2.4.6:Kullandığı demirbaş eşyaların iyi bir biçimde kullanılıp korunmasını sağlamak.

9.2.4.7:Kendisine verilen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak ; işgücü , zaman , ve malzeme tasarrufu sağlayacak şekilde yerine getirmek.

9.3:Proje Kontrol Servisi

9.3.1:Proje Kontrol Servisi Sorumlusu

9.3.1.1:Müdürlüğe gelen program dahilindeki projeleri hazırlamak , hazırlatmak, talep eden Müdürlüğe projeleri teslim etmek ,gerekli yazışmaları yapmak.

9.3.1.2:Belediyemiz tarafından veya ihale yolu ile yaptırılan inşaat faaliyetlerin ,teknik kontrollerini yapmak ,yaptırmak; program dışındaki ,Başkanlık tarafından görevlendirilen projeleri hazırlamak ,inşaat kontrollerini yapmak yaptırmak,uygulama projeleri hazırlanan yapıların ilgili yaklaşık birim maliyet hesaplarını hazırlayarak,talep eden Müdürlüğe teslim etmek.

9.3.1.3:Günün koşullarına uygun Belediyemiz vizyonunu ve ilkelerine katkıda bulunmak amacıyla yapılması tasarlanan binalarda dekorasyon çalışmalarını yapmak,malzeme seçimi konusunda araştırma yapmak.

9.3.1.4:Müdürüne hazırlanan avam projeleri ,dekorasyon projeleri ,uygulama projeleri konusunda bilgi vermek.Müdürü tarafından önerilen hususlarda tekrar çalışma yapmak.

9.3.1.5:İnşaatı devam eden işlerde , kontrol sonuçları hakkında bilgi vermek , gerektiğinde amiri ile kontrole gitmek.

9.3.2:Mimar

9.3.2.1:Uygulama projelerinin yapılması yürürlükte bulunan imar planı ve mevzuatına göre avan projesi düzenlemek , kontrol etmek ,imza ve onaylamak.

9.3.2.2:Metraj keşiflerinin ve teknik şartnamenin hazırlanmasında İnşaat Mühendisine yardım etmek ,inşaat yapım yerinin teslim tutanaklarını hazırlamak ,proje ihale yoluyla yapılması gerçekleşiyorsa ;şartname ve sözleşme hazırlamak , hak ediş düzenlemek , iş bitiminde geçici ve kesin kabullerin yapı denetimler tarafından hazırlanmasını sağlamak.

9.3.2.3:Belediye binalarında bakım ,onarım ,tadilat ,tefrişat projelerini hazırlamak ,yapmak ,yaptırtmak ,kontrol etmek.

9.3.2.4:Birim müdürü tarafından istenilen her türlü bilgi ,belge ve rapor hazırlamak.

9.3.2.5:İmar Kanunu ve Mevzuatını takip etmek.

9.3.3:İnşaat Mühendisi

9.3.3.1:Mimarisi çizilen projenin statik-betonarme projesini hazırlamak.

9.3.3.2:Projenin tamamının metraj ,keşiflerini ve teknik şartnamesini hazırlar ,imzalar ve onaylar ,inşaat yapımının işe başlamasını sağlamak ,yer teslimi yapmak , proje ihale yoluyla yapılması gerçekleşiyorsa ;şartname ve sözleşme hazırlamak ,hak ediş düzenlemek ,iş bitiminde geçici ve kesin kabullerin yapı denetimler tarafından hazırlanmasını sağlamak.

9.3.3.3:Birim müdürü tarafından istenilen her türlü bilgi ,belge ve rapor hazırlamak.

9.3.3.4:İmar Kanunu ve Mevzuatını takip etmek.

9.3.4:Peyzaj Mimarı

9.3.4.1:Mimarisi çizilen projenin peyzaj projesini hazırlamak ,kontrol etmek , imzalamak ve onaylamak.

9.3.4.2:Projeye göre metraj ,keşif ve teknik şartnameleri hazırlamak , proje ihale yoluyla yapılması gerçekleşiyorsa ;şartname ve sözleşme hazırlamak ,hak ediş düzenlemek ,iş bitiminde geçici ve kesin kabullerin yapı denetimler tarafından hazırlanmasını sağlamak.

9.3.4.3:Birim müdürü tarafından istenilen her türlü bilgi ,belge ve rapor hazırlamak.

9.3.4.4:İmar Kanunu ve Mevzuatını takip etmek.

9.3.5:Makine Mühendisi

9.3.5.1:Mimarisi çizilen projenin sıhhi tesisat projesini hazırlamak ,kontrol etmek ,imzalamak ,onaylamak ,projeye metraj ,keşif ve teknik şartnamesini hazırlamak, proje ihale yoluyla yapılması gerçekleşiyorsa ;şartname ve sözleşme hazırlamak ,hak ediş düzenlemek ,iş bitiminde geçici ve kesin kabullerin yapı denetimler tarafından hazırlanmasını sağlamak.

9.3.5.2:Birim müdürü tarafından istenilen her türlü bilgi ,belge ve rapor hazırlamak.

9.3.5.3:İmar Kanunu ve Mevzuatını takip etmek.

9.3.6:Elektrik Mühendisi

9.3.6.1:Mimarisi hazırlanan projenin zayıf akım ve kuvvetli akım tesisat projelerini hazırlamak ,kontrol etmek ,imzalamak ,onaylamak ,projeye metraj ,keşif ve teknik şartnamesini hazırlamak, proje ihale yoluyla yapılması gerçekleşiyorsa ;şartname ve sözleşme hazırlamak ,hak ediş düzenlemek ,iş bitiminde geçici ve kesin kabullerin yapı denetimler tarafından hazırlanmasını sağlamak.

9.3.6.2:Birim müdürü tarafından istenilen her türlü bilgi ,belge ve rapor hazırlamak.

9.3.6.3:İmar Kanunu ve Mevzuatını takip etmek.

9.3.7:İnşaat Teknikeri

9.3.7.1:İnşaat Mühendisi ve Mimarın kontrolü altında uygulama projesini hazırlamak , metraj ,keşif ve teknik şartnamesini hazırlamak , kontrol etmek , imzalamak ,onaylamak , proje ihale yoluyla yapılması gerçekleşiyorsa ; şartname ve sözleşme hazırlamak ,hak ediş düzenlemek ,iş bitiminde geçici ve kesin kabullerin yapı denetimler tarafından hazırlanmasını sağlamak.

9.3.7.2:Birim müdürü tarafından istenilen her türlü bilgi ,belge ve rapor hazırlamak.

9.3.7.3:İmar Kanunu ve Mevzuatını takip etmek.

Outline

Benzer Belgeler