• Sonuç bulunamadı

Kerman-Trans Uluslararası Denizcilik-Gemi Acenteliği Broker&Forwarder A.Ş.

TAŞIMACILIĞINDA KARŞILAŞTIĞI SORUNLARIN BELİRLENMESİNE YÖNELİK ÖRNEK FİRMA İNCELEMELERİ

4.5. Kerman-Trans Uluslararası Denizcilik-Gemi Acenteliği Broker&Forwarder A.Ş.

Kerman-Trans 1980 yılında kurulmuştur. Türkiye, Romanya ve Mısır limanları arasında, kendisine ait 4 gemiyle (dwt 1850–2100–2250–2900) müşterilerinin parsiyel ve tam yüklerine, 20 yıldır lojistik ve forwarding destekli düzenli hat hizmeti vermektedir. Gemiler, kiracı talebi doğrultusunda bölgedeki diğer ülke limanları arası taşımacılığa da kaydırılabilmektedir. Genel olarak demir mamulleri, sülfat, sülfür, buğday, arpa çeşitleri, soda ve çeşitleri, gaz beton, proje işleri gibi kuru dökme taşımacılığı yapılmaktadır.

Düzenli hat taşımacılığında Keman-Trans, Türkiye, Romanya ve Mısır limanlarında kendi acenteliklerini kurma ve bunlardan faydalanma yoluna gitmiş ve bugün, Köstence ve İskenderiye’de sahibi olduğu ofisleri kurmuş, bunları gerekli

malzeme ve işgücü ile donatmıştır. Firma, acentelik hizmetini İzmir, Nemrut ve civarındaki limanlarda kurulduğu ilk günden beri sürdürmektedir.

Brokerlik hizmeti olarak, genellikle Karadeniz-Akdeniz içi, nadiren de Afrika, Süveyş ve Arap körfezine dek olan, kendi özel müşterilerinin çok küçük tonajlı parsiyellerinden, binlerce tonluk kontrat yüklerinin kontrolü ve piyasadaki diğer yakın müşterilerinin taleplerine uygun navlun ile gemi ve yük bağlama işleri Kerman-trans bünyesinde yapılmaktadır.

Kerman-Trans, denizyolu taşımacılığında karşılaştığı sorunları aşağıdaki şekilde sıralamıştır:

• Kerman-Trans, Türk bayraklı gemilerinde prosedürlerle ilgili denetimlerden kaynaklanan sıkıntılar yaşamaktadır. Denetimler çok sıkı tutulmaktadır, bu denetimlerden kaynaklanan beklemeler firmayı zor durumda bırakmaktadır.

• Türk bayraklı gemilerde Türk personel çalıştırma zorunluluğu yüzünden personel bulmada zorluk çekilmektedir.

• Türkiye Devlet Demiryollarına bağlı olan devlet limanlarında ekipman yetersizliği mevcuttur. Gemi limana geldiği zaman yeterli eleman olmadığı için yüklemede yeterli sayıda posta verememekte, gemiyi yanaştıramamaktadır. Bundan dolayı armatör zaman kaybı yaşamaktadır. İki günde yapılabilecek tahliye, beş altı günde yapılmakta, bu da armatörün işini zorlaştırmaktadır. Bu sıkıntıların yaşanmasının sebebi, limanda yeterli sayıda profesyonel elemanın olmaması, değişik tipte bir mal getirildiğinde limanda onu taşıyacak forklift bulunmaması, limanın pazar ve tatil günleri çalışmıyor olmasıdır. Gece 00.00’dan sonra hizmet verilmemektedir, çalışırsa tatil günleri için ekstra mesai ücreti almaktadır. Limanda her tip malı taşıyacak forklift bulunmaması, taşıma sırasında

mala zarar verebilmekte, ithalatçı veya ihracatçıyı zor durumda bırakabilmektedir.

• Yukarıda bahsi geçen limanlarla ilgili yaşanılan sorunlar özel limanlarda daha az yaşanmaktadır. Fakat özel limanlara da rağbet olduğundan dolayı gemiler sıra beklemektedir.

• Yakıt fiyatları kontrol edilemez bir şekilde artmaktadır, bu yüzden Kermantrans olarak sağlıklı bir şekilde navlun fiyatı verilememektedir. Bugün 30 Dolar olarak belirlediğin bir navlun fiyatı, diğer hafta aynı varış yeri için 40 Dolar olabilmektedir.

• Armatörlerden ISPS (güvenlik ücreti) adı verilen yüksek fiyat alınmaktadır. Bu fiyat her gemiden toplam yük bazında %30 olarak belirlenmiştir. Örneğin Gross Ton’u 10.000’i geçen gemilerde ISPS ücreti 3000 dolardır. Bu fiyat uygulaması, İzmit Körfezi’nde yapılmaktadır, diğer limanlarda alınan ISPS ücreti daha azdır.

• Türkiye’de denizcilik sektöründe karada ve denizde çalışan eğitimli personel sayısı yeterli değildir. Gemi sayısına göre eğitimli personel sayısı azdır. Ayrıca denizcilik alanında verilen eğitim, seminer vs. girişimler az sayıdadır.

• Müşterilerin firmadan maksimum 30 yaşında gemi istemesi diğer bir sorundur. Çünkü Kerman-trans olarak en yeni gemi 1977 tarihli, en eski gemi ise 1965 tarihlidir. Müşterilerin genç gemi kiralamak istemesinin sebebi, gemi sigorta masraflarının kiracı tarafından ödeniyor olmasıdır. Sigorta masrafları gemi yaşı büyüdükçe daha da katlanmaktadır.

• Son beş yıldır gittikçe artan küçük lojistik şirketleri haksız rekabete sebebiyet verdiklerinden ötürü Kerman-trans için de sorun teşkil

etmektedir, bu tür şirketler karsız tekliflerde bulunarak iş etik kurallarına uygun olmayan hareketlerde bulunmaktadırlar.

• Türk bankalarının kredi sistemleri Kerman-trans için bir diğer sorundur. Yeni gemi veya ikinci el gemi alınmak istendiğinde Alman bankalarının sunduğu kredi teşvikleri daha uygun ve esnek olmaktadır. Türk bankasından kredi alındığında gemilere Trük bayrağı çekilmesi gerektiğinden zorluklar yaşanmakta, kredi imkânları da zorlamaktadır.

• İzmir limanında verilen hizmet ücretleri diğer limanlara göre farklıdır. Örneğin burada 6 dolar olarak belirlenen hizmet ücreti özel limanlarda 3 dolardır. Bu da özellikle dökme yük taşıyan şirketleri Nemrut Körfezi’nde bulunan özel limanlara çekmektedir. Bu limanları Ege Çelik, İzmir Demir Çelik, Habaş, Batıçim, Ege Gübre, Pektim olarak saymak mümkündür. Kerman-trans İzmir limanının özelleştirilmesinden yanadır.

• Marmara Tüp Geçit Projesi’nden dolayı İstanbul Boğazı giriş ve çıkışlarda tek yönlü çalıştığı için minimum 48 saatlik bir kayıp yaşanmaktadır. Zaman kaybı bir armatör açısından çok önemlidir.

• Özellikle İtalya limanlarında Türk limanlarına karşı olan denetimler çok sıkıdır. Yapılan denetim sonucu gemide herhangi bir hata bulunduğunda gemi tutuklanmaktadır, bu da uluslar arası taşımacılıkta Türk bayraklı gemilerin itibarını düşürmektedir. Yeni getirilen bir uygulama ile artık hangi ülke nasıl davranıyorsa aynı uygulama ona da yapılmaktadır. Böylece ülkeler arası yazılı olmayan bir dostluk anlaşması yapılmıştır denilebilir.

• Avrupa limanlarında Türk personelin gemiden kaçması bir diğer sorundur. Kaçan personel yüzünden armatör gemiyi eksik personelle kaldıramayacağı için yerine başka bir personelini getirmek durumundadır, bununla beraber kaçan personel adına tazminatı armatör ödemektedir.

Getirilen yeni uygulama ile bu durumun önüne geçilebilmiştir. Artık kaçan personel hakkında yasal soruşturma başlatılmakta ve kişi ülkesine gönderildiğinde kendisine liman cüzdanı verilmemekte ve yurtdışı yasağı getirilmektedir.