• Sonuç bulunamadı

Geçmişten Günümüze Sporla İlgili Hükümet Programları

Kurucu Meclis Hükümet Programı 13-Aralık-1983

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençliği ile tüm bireylerinin sağlık ve kişiliğinin oluşmasıyla gelişmesi; beden eğitimi ve sporun ülke düzeyinde yaygınlaştırılması ve bireylerde spor yapma bilincinin geliştirilmesi için gerekli önlemler alınacaktır. Beden Eğitimi ve Sporun uluslararası ilişkilerin gelişmesinde büyük payı olduğunun bilincinde olarak uluslararası Spor Karşılaşmalarına katılmayı ve sporu Cumhuriyetimizin tanıtılmasında etkin bir şekilde kullanmaya önem verilecektir.

Gençliğin spor konusundaki heyecan ve isteklerini, yürürlükte bulunan veya yeniden düzenlenecek olan yasalar çerçevesinde, ülkemizin her yerine yaymak ve geliştirmek; uluslararası yarışlarda gençlerimizin yeteneklerinden yararlanarak tanınma ve tanıtma için sporumuzu ön planda tutmak esas amaçlarımızdan birisini oluşturacaktır.

UBP-TKP Hükümet Programı 19- Temmuz-1985

Sporun tanıma ve tanıtmada etkin bir araç olabileceği gerçeğinden hareketle Uluslararası yarışmalara katılmak için gerekli tüm çabayı göstermek ilkelerimizden birini oluşturacaktır. Gençliğin her alanda üstün bir düzeye çıkarılması için gerekli önlemler alınacak ve kitle sporunun geliştirilmesi üzerinde özenle durulacaktır. Spor tesislerinin özellikle Atatürk Spor Sitesi ve kapalı salonların bekletilmeden

tamamlanabilmesi ve çok yönlü olarak etkin bir biçimde devreye konabilmesi için gerekli önlemler alınacak ve spor sahaları ve tesisleri tüm ülke sathına yayılacaktır.

Toplumumuzun gelişmesinde ve devletimizin yücelmesinde gençlerimizin üstlendikleri ya da üstlenecekleri görev ve yükümlülükleri layıkıyla yerine getirebilmelerini sağlamak için onları becerilerle donatmak ve her türlü sorunlardan arındırmak amacımızdır. Gençlerimizin boş zamanlarını kendileri ve ülkemiz için yararlı biçimde değerlendirmelerine ve iyi alışkanlıklar kazanmalarına yardımcı olmak ve bu suretle onların fikir düzeylerini geliştirmek düşüncesiyle, onların okul içinde ve dışında kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalara katılmalarını; bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak amacımızdır. Bu amaçla ilgi duydukları alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirebilmeleri için halk dansları, müzik çalışmaları, spor çalışmaları, bilimsel ve teknik çalışmalar ve benzeri uygulamalar yapabilme imkanları sağlanacak; bu maksatla mevcut gençlik merkezleri geliştirilecek ve çoğaltılacaktır. UBP-YDP Hükümet Programı 02-Eylül-1986

Birlik, kulüp, dernek, kurum ve benzeri kuruluşlara daha düzenli bir çalışma ortamı sağlayabilmek amacı ile Anayasada öngörülen yasal düzenlemeler ivedilikle gerçekleştirilecek; kuruluşların amaçları dışında faaliyet yapmaları önlenecek; mali ve idari denetimleri yapılacaktır.

Gençlerimizin boş zamanlarını kendileri, aileleri, çevreleri ve ülkesi yararına değerlendirilebilmeleri için çağdaş bilgi yanında iyi alışkanlıklar kazanmalarına yardımcı olmak ve bu suretle onların fikir düzeylerini geliştirmek düşüncesiyle okul içinde olduğu kadar okul dışında da eğitsel, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalara katılmalarını pratik bilgi ve beceriler kazanmalarını sağlamak amacımızdır.

Bu amaçla ilgi duydukları alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmeleri için gerekli örgütleme çalışmaları yapılacak, olanaklar sağlanacak; kü1türel, sanatsal ve sportif alanda çalışabilecekleri araç-gereç, tesis temin edilecek; bu alanlarda yetişmiş elemanlar görevlendiri1ecektir. Bilimsel ve teknik çalışmalar ve benzeri uygulamalar

yapabilme olanakları sağlanacak ve bu amaçla mevcut gençlik merkezleri geliştirilirken hizmetlerin yaygınlaştırılması için yeni merkezler açılacaktır.

Ayni amaç doğrultusunda etkinlik gösteren kulüp ve kuruluşlar teşvik edilecek; etkinliklerinin yaygınlaştırılması için özendirici önlemler alınacaktır.

Gençlerimize dinlenme ve sosyal dayanışma olanağı sağlayan kamplar geliştirilerek yaygınlaştırılacak; Anavatan ve üçüncü ülke gençleri ile gençlerimizi kaynaştıracak uluslararası niteliğe kavuşturulacaktır.

Sağlıklı, güçlü bir nesil yetiştirmek için sporun yaygınlaştırılması ve geliştirilmesinin gerekli olduğu; sporun tanınma ve tanıtmada etkin bir araç olacağı gerçeğinden hareketle spora ayrı bir değer ve önem verilecektir.

Bu çerçevede: Amatör sporun ülke düzeyinde köy, kent ve bölge ayırımı gözetmeksizin, çağdaş ve bilimsel gelişme1ere özdeş olarak yönlendirilmesi, yaygınlaştırılması ve gelişmesi planlanacak ve uygulanacaktır.

Yurttaşların bedensel yeteneklerini geliştirme ve boş zamanlarını sportif yönden değerlendirme, spor çalışmaları ile sağlıklı gelişmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılacaktır.

Gençliğin sağlıklı beden ve ruh yapısı içerisinde toplumsal ve ulusal hedefler doğrultusunda yetişmesi sağlanacaktır.

Bu hedefler doğrultusunda; spor tesislerinin özellikle Atatürk Spor Sitesi içinde yer alan Stadyum ve kapalı spor salonu ile diğer tesislerin bekletilmeden tamamlanabilmesi ve çok yönlü olarak etkin bir biçimde devreye konabilmesi için gerekli önlemler alınacaktır.

Ülke düzeyinde gerek Spor Dairesi'nin, gerekse bünyesindeki Spor Federasyon'ları ile Kulüplerin Spor etkinliklerini sürdürebilecek uluslararası standartlara

uygun her türlü gereksinimi haiz, çok yönlü ve sağlık koşullarını ihtiva eden kapalı ve açık spor tesisleri yapılacaktır.

Kitle sporunu teşvik için gerekli olan semt ve köy sahalarının yapımı yaygınlaştırılarak ivedilikle tamamlanacaktır.

Mevcut spor tesis ve etkinliklerinde, gereğince görev yapabilecek çağdaş bilgi ile donatılmış elemanlar yetiştirilip görevlendirilecektir.

Sporla ilgili mevzuat ivedilikle ele alınarak günün koşullarına göre yeniden düzenlenecektir. Anavatan ile ikili spor temasları yaygınlaştırılarak artırılacaktır. Üçüncü ülkelerle spor temasları yapmak ve uluslararası yarışmalara katılmak için gerekli çaba gösterilecektir.

UBP-Bağımsızlar Hükümet Programı 23-Mayıs-1988

Gençlerimizin boş zamanlarını kendileri, aileleri, çevreleri ve ülkeleri yararına değerlendirebilmeleri için çağdaş bilgi yanında iyi alışkanlıklar kazanmalarına yardımcı olmak ve bu suretle onların fikir düzeylerini geliştirmek düşüncesiyle okul içinde olduğu kadar okul dışında da eğitsel, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalara katılmalarını, pratik bilgi ve beceriler kazanmalarını sağlamak amacımızdır.

Bu amaçla, ilgi duydukları alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmeleri için gerekli örgütleme çalışmaları yapılacak; olanaklar sağlanacak; kültürel, sanatsal ve sportif alanda çalışabilecekleri araç-gereç, tesis sağlanacaktır. Bilimsel ve teknik çalışmalar ve benzeri uygulamalar yapabilme olanakları sağlanacak ve bu amaçla gençlik merkezlerinin geliştirme faaliyetleri hızlandırılacaktır.

Ayni amaç doğrultusunda etkinlik gösteren kulüp ve kuruluşlar teşvik edilecek, etkinliklerinin yaygınlaştırılması için özendirici önlemler alınacaktır.

Gençlerimize dinlenme ve sosyal dayanışma olanağı sağlayan kamplar geliştirilerek yaygınlaştırılacak; Anavatan ve üçüncü ülke gençleri ile gençlerimizi kaynaştıracak uluslararası niteliğe kavuşturulacaktır.

Sağlıklı ve güçlü bir nesil yetiştirmek için sporun yaygınlaştırılması ve geliştirilmesinin gerekli olduğu, sporun tanıma ve tanıtmada etkin bir araç olacağı gerçeğinden hareketle spora ayrı bir değer ve önem verilecektir. Bu çerçevede: Amatör sporun ülke düzeyinde köy, kent ve bölge ayırımı gözetmeksizin çağdaş ve bilimsel gelişmelere özdeş olarak yönlendirilmesi, yaygınlaştırılması ve gelişmesi planlanacak ve uygulanacaktır.

Yurttaşların bedensel yeteneklerini geliştirmeye, boş zamanlarını sportif yönden değerlendirmeye, spor ve çalışmaları ile sağlıklı gelişmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılacaktır.

Gençliğin sağlıklı beden ve ruh yapısı içerisinde toplumsal ve ulusal hedefler doğrultusunda yetişmesi sağlanacaktır.

Bu hedefler doğrultusunda;

Spor tesislerinin özellikle Atatürk Spor Sitesi içinde yer alan tesislerin bekletilmeden tamamlanabilmesi ve çok yönlü olarak etkin bir biçimde devreye konabilmesi için gerekli önlemler alınacaktır.

Ülke düzeyinde gerek Spor Dairesi'nin gerekse bünyesindeki Spor Federasyonları ile Kulüplerin spor etkinliklerini sürdürebilecek Uluslararası standartlara uygun her türlü gereksinimi haiz, çok yönlü ve sağlık koşullarını ihtiva eden kapalı ve açık spor tesisleri yapılacaktır.

Kitle sporunu teşvik için gerekli olan semt ve köy sahalarının yapımı yaygınlaştırılarak ivedilikle tamamlanacaktır.

Mevcut spor tesis ve etkinliklerinde, gereğince görev yapabilecek çağdaş bilgi ile donatılmış elemanlar yetiştirilip görevlendirilecektir.

UBP Hükümeti Programı 20-Haziran-1990

Sporu, her şeyden önce beden ve ruh sağlığı yönünden insan kişiliğini geliştirici, eğitici bir etkinlik olarak değerlendiren Hükümetimiz, kitle sporuna daha büyük önem verecek ve sporda devlet desteğini artıracaktır.

Gençlerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla bölgesel spor tesislerinin kurulmasına hız verilecektir. Spor tesislerinin alt yapıları geliştirilecek, yaygınlaştırılacak ve çim sahaların oluşturulmasına aşamalı olarak devam edilecektir. Ülkemizin önemli bir eksikliği ve ihtiyacı olan olimpik standartlara uygun bir yüzme havuzu, Lefkoşa' da inşa edilecektir.

Beden Eğitimi ve Spor Yasası çerçevesinde spor kulüplerine yapılan yardımlar artırılacak, yardım alanları genişletilecek, gençlerimizin her alanda ve her yerde yarışabilecekleri bir düzeye getirilmesine özen gösterilecektir.

Beden Eğitimi ve Spor Yasası, günün koşullarına ve ihtiyaçlarına uygun hale getirilecektir. Mevcut spor federasyonlarımızın uluslararası federasyonlara üye olmaları yönündeki çabalar sürdürülecek ve ülkemizde uluslararası nitelikte sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi için çaba harcanacaktır.

DP-CTP Hükümet Programı 12-Ocak-1994

Dünya standartları içerisinde 12-24 yaş olarak kabul edilip anılan yaş gurubunun ülke nüfusumuzun önemli bir bölümünü teşkil ettiği esasından yola çıkılarak, elde mevcut bu potansiyelin Türkiye ve üçüncü ülkelerdeki çağdaşları ile her türlü sosyal, kültürel ve sportif ilişkiye girmeleri sağlanacaktır. Bu amaçla gereksinim duyulan örgütsel yapının yaygın ve etkin bir şekilde hayata geçirilmesi öncelikli hedeflerimizden olacaktır.

Gençlik ve Spor Şuralarında alınan tavsiye kararlarının hayata geçirilmesi için girişimler yapılacaktır.

Spor alt yapı ve tesislerinin çağdaş düzeyde gençliğimize yeterli ve yaygın bir hizmet verebilecek şekilde çok amaçlı olarak inşaatları sağlanacaktır.

Federasyonlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda Spor Dairesi Müdürlüğü bünyesinde bir Eğitim Birimi ve Sporcu Sağlık Merkezi hayata geçirilecektir. Bu amaçla gerekli personel yetiştirilecektir.

Gençlerimizin TC ve üçüncü ülkelerle ikili temasların yanı sıra ülkemizde ve yabancı ülkelerde düzenlenecek Uluslararası Şampiyonalara katılmaları için girişimler yapılacaktır.

Özürlü vatandaşlarımızın mental ve fiziksel kapasiteleri oranında spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla Sağlık, Eğitim ve Spor Bakanlıkları ile Özürlüler Federasyonu’nun işbirliği sağlanacaktır.

Yukarıdaki amaç ve hedeflere varılabilmesi için Beden Eğitimi ve Spor Dairesi Kuruluş Yasaları günün şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenecektir.

II. DP - CTP Hükümet Programı 22 Mayıs, 1995

Bireylerin beden ve ruh sağlığını geliştirmek için spor faaliyetlerini yaygınlaştırmak ve uluslararası sportif ilişkilerin geliştirilmesini sağlamak esastır.

Dünya standartları içerisinde 12-24 yaş olarak kabul edilip anılan yaş gurubunun ülke nüfusunun önemli bir bölümünü teşkil ettiği esasından yola çıkılarak, elde mevcut bu potansiyelin Türkiye ve üçüncü ülkelerdeki çağdaşları ile her türlü sosyal, kültürel ve sportif ilişkiye girmeleri sağlanacaktır. Bu amaçla gereksinim duyulan örgütsel yapının yaygın ve etkin bir şekilde hayata geçirilmesi öncelikli hedeflerimizden olacaktır.

Sporun ülke düzeyinde ve tüm bölgelerde yaygınlaştırılması temel politika olarak benimsenecektir.

Gençlik ve Spor Şuraları'nda alınan tavsiye kararlarının hayata geçirilmesi için girişimler yapılacaktır.

Sporun sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için eğitim ve aydınlatma faaliyetleri sürekli kılınacaktır.

Spor altyapı ve tesislerinin çağdaş düzeyde gençliğimize yeterli ve yaygın bir hizmet verebilecek şekilde çok amaçlı olarak inşaatları sağlanacaktır.

Federasyonlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda Spor Dairesi Müdürlüğü bünyesinde bir Eğitim Birimi ve Sporcu Sağlık Merkezi hayata geçirilecektir. Bu amaçla gerekli personel yetiştirilecektir.

Gençlerimizin TC ve üçüncü ülkelerle ikili temasların yanı sıra ülkemizde ve yabancı ülkelerde düzenlenecek Uluslararası Şampiyonalara katılırları için girişimler yapılacaktır.

Kamunun yanında özel sektör tarafından da spor tesislerinin yapılmasının teşvik edilmesi ilke olarak benimsenmektedir.

Özürlü vatandaşlarımızın mental ve fiziksel kapasiteleri oranında spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla Sağlık, Eğitim ve Spor Bakanlıkları ile, Özürlüler Federasyonu'nun işbirliği sağlanacaktır.

Yukarıdaki amaç ve hedeflere varılabilmesi için I. DP-CTP Koalisyon Hükümeti tarafından hazırlanmış olan Beden Eğitimi ve Spor Dairesi Kuruluş Yasa tasarıları Mecliste ivedilikle sonuçlandırılacaktır.

III. DP-CTP Koalisyon Hükümeti Hükümet Programı 21 Aralık 1995

Gençlerimizin Türkiye ve diğer ülkelerdeki gençlerle her türlü sosyal, kültürel ve sportif ilişki içinde olmaları geçmişte olduğundan daha yaygın ve etkin bir şekilde sürdürülecektir.

Sporun ülke düzeyinde ve tüm bölgelerde yaygınlaştırılması temel politika olarak benimsenecektir.

Gençlik ve spor Şuraları’nda alınan tavsiye kararlarının hayata geçirilmesi çalışmaları sürdürülecektir.

Sporun sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için eğitim ve aydınlatma faaliyetleri sürekli kılınacaktır.

Sporda alt yapının öneminin bilincinde olan Hükümetimiz I. DP-CTP Hükümetince başlatılan alt yapıya yönelik çim saha ve spor salonlarının hizmete sunulmasına devam edecek ve bu çerçevede spor alt yapı ve tesislerinin gençliğimize yeterli ve yaygın bir hizmet vermeye yönelik çağdaş düzeyde inşa edilmesi sağlanacaktır.

II. DP-CTP Koalisyon Hükümeti döneminde TC ile imzalanan Spor Protokolü çerçevesinde ülkemiz sporcularının, ülkemizde ve yabancı ülkelerde düzenlenecek Uluslararası Şampiyonalara katılımlarını sağlamak amacıyla gerekli girişimler yapılacaktır.

Kamunun yanında özel sektör tarafından da spor tesislerinin yapılması ve spora katılımlarının teşvik edilmesi ilke olarak benimsenmektedir.

Özürlü vatandaşlarımızın mental ve fiziksel kapasiteleri oranında spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla Sağlık, Eğitim ve Spor Bakanlıkları ile, Özürlüler Federasyonu’nun işbirliği sağlanacaktır. Yukarıdaki amaç ve hedeflere varabilmesi için

I. DP-CTP Koalisyon Hükümeti tarafından hazırlanmış olan Beden Eğitim ve Spor Dairesi Kuruluş Yasa ve Tasarıları Mecliste ivedilikle sonuçlandırılacaktır.

Ülkemize uygulanan insanlık dışı spor ambargosunun kaldırılması yönünde girişimler yapmak için Bakanlık bünyesinde oluşturulan birimin, faaliyetlerini etkin bir biçimde sürdürebilmesi için tüm imkânlar zorlanacaktır.

UBP-DP Hükümet Programı 28-Ağustos-1996

Kıbrıs konusuna nihai bir çözüm bulma süreci devam ederken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası kuruluşlarda görüşlerini yansıtabilmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne karşı uluslararası alanda uygulanan engelleyici tedbirlerin kaldırılması ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bütün ülkelerle serbestçe siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif temaslar sürdürebilmesi amacıyla Anavatan Türkiye ile müşterek gayretler sürdürülecek ve Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümetleri arasında mevcut yakın işbirliği ve dayanışma daha da yoğunlaştırılacaktır.

Spor Şuraları’nda alınan tavsiye kararlarının, mevcut ülke koşulları da göz önünde bulundurularak hayata geçirilmesi çabalarına devam edilecektir.

Gençliğimizin sağlıklı spor yapması amacı ile eğitim ve aydınlatma çalışmaları sürdürülecektir.

Alt yapısız ve tesissiz spor yapılamayacağı bilincinde olan Hükümetimiz, alt yapıya yönelik çağdaş tesislerin yaygın bir şekilde gençliğimizin hizmetine sunulması ve en modern araç gereçlerle donatılmasını sağlayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan Spor Protokolü’nün etkin bir şekilde hayata geçirilmesi sağlanacaktır.

Özürlü vatandaşlarımızın da spor yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla, konu ile ilgili Bakanlıklar ve ilgili Federasyon, kurum ve kuruluşlarla işbirliğine gidilecektir.

Ülkemize uygulanan spor ambargosunun kaldırılması için daha etkin etkinliklerde bulunulacaktır.

UBP-TKP Hükümet Programı 12-Ocak-1999

Ülkemiz turizminde geleneksel ürün yapısı güneş, deniz ve kum temelinde oluşmaktadır. Ancak ülke özellikleri çerçevesinde, ürün yapısı daha da zenginleştirilecek ve kitle turizmi yerine; kültür, kongre, inanç, sağlık, dağ ve su sporları gibi özel ilgi turizminin geliştirilmesi sağlanacaktır.

Kıbrıs konusunda bir antlaşma sağlama süreci devam ederken, KKTC’nin uluslararası kuruluşlarda görüşlerini yansıtabilmesi; KKTC’ne karşı uluslararası alanda uygulanan engelleyici tedbirlerin kaldırılması; KKTC’nin bütün ülkelerle serbestçe siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif temaslar sürdürebilmesi amacıyla, Türkiye ile müşterek gayretler sürdürülecek; Türkiye ile KKTC hükümetleri arasında yakın işbirliği ve dayanışma içinde hareket edilecektir.

Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımları yurt içinde ve yurt dışındaki çağdaşlarıyla her alanda etkili bir iletişim içerisinde olmaları sağlanacak;

Gençlere yönelik meslek ve beceri kazandırma kursları ile pratik lisan öğretimi alanında özel programlar uygulanacak ve uygun olan hedeflere yönlenmelerinde onlara her türlü danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunulacaktır. Gençlerin mükemmel şekilde gelişmelerini sağlamak üzere okul içi ve okul dışı fikir, kültür, sanat, spor, izcilik ve boş zamanları değerlendirme faaliyetleri teşvik edilecektir.

2000’li yıllara girerken daha bilinçli, özgüveni gelişmiş sevecen, mutlu, toplumla bütünleşmiş, kötü alışkanlıklardan uzak yetişmesi hedeflenen gençliğin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere daha çok katılımı sağlanacaktır.

Bölgesel, sosyal, kültürel, sportif ve eğlence amaçlı gençlik parklarının hayata geçirilmesi hedefimizdir.

Sürdürülebilir bir Avcılık Sporu için av hayvanlarının üretimi, geliştirilmesi ve yaşatılması amacıyla önlemler alınacaktır.

Spor, insanlık tarihinin başlangıcına kadar uzanan bir geçmişe sahip olan toplumsal yaşantımızın vazgeçilmez bir olgusudur.

Spor bir yarıştır, heyecandır, harekettir, canlılıktır, disiplindir. Sonuçta güveni ve kişiliği geliştiren, fertlerin bedenen ve fikren gelişmelerinin bu öğeler arasındaki eşgüdümünü sağlayan mükemmel bir vasıtadır.

Sporun bu önemi ve özellikleri dikkate alınarak, KKTC spor yönetiminin modernizasyonunu gerçekleştirmek; federasyonlarımızın ve kulüplerimizin güçlendirilmesini sağlamak; sporun daha geniş kitlelere yaygınlaştırılmasını ve benimsetilmesini, tabana yayılmasını teşvik etmek için aile, okul, kulüp ve spor teşkilatı işbirliğini gerçekleştirmek; spor tesislerinin dengeli dağılımı ve verimli kullanılmasını sağlamak hükümetimizin temel hedefi olacaktır.

Mevcut spor yasası güncelleştirilerek süratle yasalaştırılacaktır.

Her konuda olduğu gibi spor alanında da ülkemize uygulanan acımasız spor ambargosunu ortadan kaldırmak için özellikle Anavatan ile imzalanan Spor Teknik İşbirliği Protokolü çerçevesinde ülkemiz sporcularının ülkemizde ve yabancı ülkelerde düzenlenecek uluslararası şampiyonalara katılmalarını sağlamak amacıyla girişimler yapılacaktır.

Sporda devlet, özel sektör ve yerel yönetim işbirliği geliştirilecektir. Yerel yönetim ve özel sektör kuruluşlarının bu alandaki faaliyetleri teşvik edilecektir.

Eğitim Birimi-Sporcu Sağlık Merkezi hayata geçirilecek; bu amaçla gerekli personel yetiştirilmeye çalışılacak ve bu konuda Sağlık ve Çevre Bakanlığı ile işbirliği yapılacaktır.

Sporun fiziki altyapısının tamamlanması için bölgesel spor tesislerinin inşaatları hızlandırılacak ve bu alanda yeni projeler uygulanacaktır. Bu çerçevede projelendirilmiş olan Girne Kapalı Spor Salonu süratle tamamlanarak hizmete sunulacaktır.

Hükümetimiz, sporun daha verimli hale getirilmesi için gerekli maddi ve manevi destekleri artıracaktır.

Spor Federasyonlarımızın uluslararası federasyonlara üyeliği için sürdürülen çalışmalar Anavatan ile yapılan protokol çerçevesinde etkinleştirilecektir.

Federasyonlarımızın dış temasları için imkanlar yaratılacaktır.

Özürlü vatandaşlarımızın mental ve fiziksel kapasiteleri oranında spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla Sağlık, Eğitim, ve Spor Bakanlığı ile Özürlüler Spor Federasyonu’nun işbirliği sağlanacaktır.

Spor Şuralarında alınan tavsiye kararlarının mevcut ülke koşulları da göz önünde bulundurularak hayata geçirilmesi çabalarına devam edilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan Gençlik ve Spor Protokolü’nün etkin bir şekilde hayata geçirilmesi sağlanacaktır.

Sosyal güvenceden yoksun aktif sporcuların Devlet hastanelerimizde lisansları ile başvurmaları durumunda ücretsiz olarak muayene ve tedavileri sağlanacaktır.

İlk, orta eğitim ve üniversitelerdeki spor eğitiminin daha da çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Hükümetimiz, spor turizminin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi için bu yöndeki girişim ve çabalarını yoğunlaştıracaktır.