• Sonuç bulunamadı

Bu bölüm cihazla ilgili önemli güvenlik ve garanti bilgileri içerir. Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce bu bölümü mutlaka okuyun.

Kabartma sistem, üzerinde bulunan kabartma hücrelerin çalışması için 200V voltaj kullanmaktadır. Cihaz ya da hücrelerin yerleştiği yuva uygun olmayan şekilde açıldığında elektrik şoku tehlikesi söz konusudur.

10.1 Açılış işlemleri

Kabartma sistem açıldıktan sonra, cihaz bazı bileşenlerini test işlemine tabi tutar. Bu bölüm, cihaz tarafından gerçekleştirilen açılış testleri hakkında açıklama içermektedir. Bu açıklamalar, cihazın açılışı esnasında karşılaşabileceğiniz hatalar konusunda size yardımcı olacaktır.

Bu tür problemlerle karşılaştığınızda, bölüm 10.1.2'yi gözden geçirmeniz önerilir.

10.1.1 Dosya sistemi testi

Dosya sistemi test edilirken flaş hafıza (flash memory) içeriğinin tamamı kontrol edilir. Test esnasında tüm dosyalar, hafızadaki tüm verinin doğru olarak kaydedilip kaydedilmediği ve dosyaların sektörler üzerindeki yerleşimleri gözden geçirilir. Ayrıca sistem sektörleri de incelenir.

Bu testin muhtemel sonuçları aşağıdaki gibidir:

1. Hatayla karşılaşılmaksızın test başarılı bir şekilde tamamlanır.

2. Dosya sisteminin tamamını etkilemeyen bir hatayla karşılaşılır ve cihaz bir hata mesajı görüntüler.

3. Flaş hafızanın biçimlendirilmesini (formatlanmasını) gerektirecek önemli bir hatayla karşılaşılır.

Test sırasında 2 numaralı senaryo gerçekleştiğinde kabartma sistem, dosya sistemi başlatılırken bir hatayla karşılaşıldığını ve yedekleme işleminin gerektiğini bildiren bir mesaj verir.

Bu mesaj ekranı [iptal] tuşuyla kapatıldıktan sonra, dosya sisteminin sürüm numarasını, belirlenen hatanın id. numarasını ve hata tanımını içeren yeni bir mesaj görüntülenir.

3. ihtimal söz konusu olduğunda da kabartma sistem bir hatayla karşılaşıldığını, dosya sisteminin sürüm numarasını, karşılaşılan hatanın id. numarasıyla tanımını bildiren bir mesaj verir.

Bu mesaj onaylandıktan sonra, flaş hafızanın biçimlendirme işlemi başlar.

Biçimlendirme işlemi tamamlandıktan sonra cihaz otomatik olarak yeniden başlar ve mesaj dosyasının yeniden yüklenmesi gerekir.

,ot:

yazılım versiyonu 2.00 olan kabartma sistemlerde, dosya sistemi ile ilgili hata mesajlarında hata tanımları yer almaz. Bu cihazlarla ilgili olarak karşılaştığınız hatalar için teknik destek departmanımızla görüşmeniz durumunda hata id. numarasını bildirmeniz yeterli olacaktır.

Dikkat: cihaz yazılımınızı güncellediğinizde hafızanın formatlanmasını gerektiren hatayla karşılaşmanız durumunda, bu hatanın sebebi dosya sisteminin sürüm numarasının değişmesi olabilir.

10.1.2 Yedekleme

Cihazın flaş hafızasının biçimlendirilmesini gerektiren bir hatayla karşılaşmışsanız ve cihazdaki dosyalarınızı yedeklememişseniz, bu dosyalarınızın kurtarılması malesef mümkün değildir. Çok zayıf bir ihtimal olmakla birlikte bu türden bir hatayla karşılaştığınızda

dosyalarınızı kaybetmemek için cihaz dışında farklı bir ortamda örneğin bilgisayarınızda yedeklemeniz faydalı olacaktır

Önemli!!! bu hatayla cihazınızın yazılımını güncelledikten sonra karşılaşırsanız [iptal] tuşuna basmayın. Biçimlendirme işlemi başladığında dosyalarınızın kurtarılması mümkün değildir. Cihazınızı kapattıktan sonra [8] tuşuna basılı tutup yeniden açarak cihazın EPROM modunda açılmasını sağlayın. Eski sürüm yazılımı tekrar cihaza yükleyip dosyalarınızı yedekleyin.

10.2 Cihaz Üzerinde Bulunan Semboller Ve Anlamları

Cihazın arka kısmında bulunan semboller ve anlamları aşağıda açıklanmıştır:

Lütfen kullanım kılavuzundaki bilgileri okuyun!

Bu cihaz Avrupa Birliğinin elektronik tıbbi cihazlarla ilgili mevzuatında tanımlanan b türü kapsamındadır

10.3 Tıbbi Cihazlara Ilişkin Standartlar Kapsamındaki Güvenlik Bilgileri

Elektronik tıbbi cihazlar electromagnetic uyumlulukla ilgili olarak özel tedbirlere tabidir ve bu durum söz konusu cihazların kurulum ve kullanımında dikkate alınmalıdır. Bu bölümde yer alan bilgilere ilave olarak bölüm 10.4’te anlatılan genel güvenlik bilgilerini gözden geçirin.

Taşınabilir mobil iletişim cihazları elektronik cihazları etkileyebilir.

10.4 Genel güvenlik bilgileri

Kabartma sisteminizin her türlü sıvıyla (kahve, yağmur...)temas etmesini önleyin.

Kabartma hücrelerin yerleştirildiği yuvaya sıvı girmesi durumunda elektrik şokuna maruz kalabilirsiniz ve cihazınızın kabartma hücreleri maliyeti yüksek tamirat gerektirecek şekilde arızalanabilir.

Cihazı açmaya (vidalarını sökmek suretiyle açmaya) sadece Handy Tech Elektronik GmbH teknik servis elemanları ve izin verdiği satıcı firma görevlileri yetkilidir. Cihazda kullanıcı tarafından değiştirilebilecek ya da tamiri gerçekleştirilebilecek parça bulunmaz.

Herhangi bir arıza durumunda satıcınızla ya da doğrudan Handy Tech firmasıyla temasa

geçin. Cihaz için bakım hizmeti vermeye sadece Handy Tech tarafından yetkilendirilmiş satıcı firmalar yetkilidir.

Çok soğuk bir ortamdan çok sıcak bir ortama geçtiğinizde cihazınızı çalıştırmayın.

Ortam şartlarının ani olarak değiştiği durumlar, cihazı olumsuz etkileyebilir. Cihazın oda sıcaklığı derecesinde ısınması için bir süre bekleyin.

Kullanım sırasında cihazınızı ani sıcaklık değişmelerine ve yüksek neme maruz bırakmayın. Cihazın kullanıldığı ortamlardaki ısının +10°C (= 50°F) - +40°C (= 100°F) değerleri arasında olması ve nisbi nem oranının %80'den fazla olmaması gerekir.

Kabartma sistem çalışırken 200 V değerinde voltaj ürettiğinden, banyo ve benzeri rutubetli ortamlarda kullanılmamalıdır.

Cihazla ilgili tüm kablolar, (bağlantı ve güç kabloları) cihaza doğru olarak bağlanmalıdır.

Kabloları cihaza takarken ya da cihazdan çıkarırken kısadevre tehlikesine karşı uçların direkt temasını önleyin. Aşırı statik elektrik yüklenmesi bilgisayarınızın bağlantı noktasına zarar verebilir.

Cihazla bilgisayar arasındaki bağlantıyı sonlandırırken, kabloyu önce bilgisayardan çıkartmanız önerilir.

Pilleri şarj etmek ya da cihazı çalıştırmak için elektrik kaynağına bağlarken mutlaka paketten çıkan adaptörü (adaptör türü: FW7555M/09) kullanın. Cihazda şarj edilebilir nickel cadmium piller kullanmadığınızda cihazı kesinlikle elektrik kaynağına bağlamayın.

Cihazı temizlerken güç ve bağlantı kablolarını cihazdan çıkarın.

Cihaz yere düştüğünde kabartma hücrelerin yerleştiği yuva hasar görmüşse veya cihaz doğru olarak çalışmıyorsa, hemen cihazı güç düğmesinden kapatın. Bu durumda yetkili servis elemanlarının cihazı bakıma alması gerekir.

Cihaz uzun sayılabilecek bir süre kullanılmayacaksa, elektrik kablosunun takılı olmaması gerekir.

Cihazı elektrik kaynağından çıkarmadan önce, varsa cihaz üzerindeki çalışmanızı tamamlayın. Cihazın elektrikle çalışma modundan pille çalışma moduna geçiş yapması bir miktar zaman alır ve bu geçiş esnasında voltaj dalgalanması yaşanır.

Bu cihaz kullanım ömrünü tamamladıktan sonra, elektronik aletler hakkındaki yasal düzenlemeler çerçevesinde atılmalıdır.

10.5 Cihazın bakımı ve korunması

Cihazın kabartma hücreleri güvenilir, dayanıklı ve uzun süre bakım gerektirmeyen piezo teknolojisine sahiptir. Cihazı gereği gibi korumanız durumunda, uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Cihazı her zaman normal oda sıcaklığında kullanın ve neme karşı koruyun. Cihazın ani ve aşırı ısı değişikliklerine maruz kalmamasına dikkat edin.

Cihazı her zaman kendi çantasında taşıyın.

Cihazı yere düşürmeyin ve kuvvetli titreşim ve sallanmalara maruz bırakmayın.

Kabartma pinlerin (noktaları oluşturan iğneler) bir süre sonra kirden dolayı yapışkan hale gelmemesi ve hareket güçlüğü çekmemesi için, cihazınızı elleriniz temizken

kullanmaya dikkat edin.

Kabartma hücrelerin yerleştiği yuvaya sıvı dökülmemesine ve temas etmemesine azami ölçüde dikkat edin. Yüksek voltaj kullanarak çalışan piezo teknolojisine sahip aygıtlar nem ve ıslaklığa karşı aşırı duyarlıdır.

Tozdan zarar görmemesi bakımından, cihazın kullanılmadığında üzerinin kapatılması önerilir.

Cihazınızı sadece bezle temizleyin ve hiç bir temizlik maddesi kullanmayın.

Kabartma hücreler kuru ve sildikleri zemine parça bırakmayan bezlerle temizlenmelidir.

Ortalama olarak 2 yıllık bir kullanım süresinin sonunda cihazın kabartma hücreleri servis elemanlarınca detaylı olarak temizlenmelidir. Genel bir kural olarak kabartma

hücrelerin bakımı sırasında hücreler değiştirilir; yazı yazmada kullanılan tuşlar kontrol edilir ve cihaz dayanıklılık testinden geçirilir. . Bakım süresince kullanmanız için Handy Tech tarafından size başka bir cihaz verilebilir.

10.6 Garanti bilgileri

Garanti süresi içinde cihazın vidalarını açmanız durumunda, (vidalar açılıp açılmadığı anlaşılacak şekilde mühürlüdür) garanti süresi sona erer ve garanti şartları geçersiz olur. Cihazın gereği gibi korunmaması ve doğru kullanılmaması durumunda da aynı şekilde garanti süresi sona erer ve garanti şartları geçersiz olur.

Yukarıda belirtilen sebeplere bağlı olmayan arızalar garanti süresi içinde yetkili bakım elemanlarınca garanti kapsamında giderilir.

10.7 Teknik destek

Cihazınız teknolojik olarak son derece kompleks bir cihazdır. Cihaz mümkün olduğunca kolay kullanılabilir bir şekilde tasarlanmış olmakla birlikte, kullanım sırasında teknik destek almanızı gerektiren bazı durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Karşılaştığınız sorunlarla ilgili olarak öncelikle bu kullanım kılavuzuna başvurmanızı öneririz. Bu kılavuzda uyulması gereken tüm prosedür ve hata mesajları açıklanmıştır.

Karşılaştığınız problemi kılavuz yardımıyla çözemediğiniz durumlarda www.handytech.de adresindeki Handy Tech web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca yerel satıcınızla da temasa geçebilirsiniz. Yerel satıcılar ürünlerin özellikleri hakkında sürekli olarak bilgilendirilmekte ve eğitim almaktadır.

Sorununuzu bu yöntemlerle çözemediğiniz durumlarda doğrudan, Almanya - Horb ofisindeki Handy Tech Elektronik GmbH teknik destek görevlileriyle temasa geçmekte tereddüt etmeyin.

Aşağıdaki iletişim yollarını kullanabilirsiniz:

- Posta adresi: Handy Tech Elektronik GmbH, Brunnenstr. 10, D-72160 Horb a. N., Almanya

- Telefon: +49 7451 5546-0 - Faks: +49 7451 5546-67 elektronik posta:

-Braille wave için : brw.help@handytech.de

Braille Star 40/80 için: brs.help@handytech.de Braillino için: bl2.help@handytech.de

Her ürün için farklı bir elektronik posta adresi oluşturulmuştur. Uygun adresi kullanmanız sonuç almanızı hızlandıracaktır. Ancak bu adreslerin dışında

help@handytech.de adresini de kullanabilirsiniz.

Benzer Belgeler