• Sonuç bulunamadı

fazla faaliyet (seminer, konferans eğitim, panel ve kültürel etkinlik, teknik gezi)

düzenlenmiştir. Her yıl bahar döneminde

sportif faaliyetler ve turnuvalar

ambar olmak üzere toplam 673 m²’lik hizmet alanının yanında 105 adet de bilgi ve teknoloji kaynağına sahiptir. 2018 yılında YÖK tarafından üniversite sınav sisteminin değişmesinin sonucu olarak Kâhta MYO’nun 455 kontenjanına 208 öğrenci yerleşmiş ve 204’ü boş kalmıştır. Okulumuzun gerek fiziki altyapısı gerekse insan kaynakları ve eğitim kalitesinin yüksek olması tercihleri ve başka üniversitelerden yüksekokulumuza geçiş yapan öğrenci sayısını her geçen gün artırmıştır. Öğrenci mevcudunun % 50’den fazlasını diğer illerden gelenler oluşturmaktadır. Bu da kültürel alışverişin daha etkin olmasını sağlamaktadır.

Okulumuzun, diğerlerinden farklı olarak, engelli dostu bir okul olması için son yıllarda bina ve yerleşkenin uygun yerlerine hissedilebilen görme engelli yürüme yolu, merdiven ve zemin kaydırmaz bant ile engelli rampası, engelli asansörü ve uygun yerlere güvenlik filesi uygulaması yapılarak bu anlamda tercihlerde öncelik kazanmıştır. 2016 yılında 5 engelli öğrenci varken 2017 yılında bu sayı 10’a yükselmiştir. Ayrıca 3 yabancı uyruklu öğrenci mevcuttur. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda 168’i erkek ve 226’sı kız olmak üzere toplam 394 (% 26,7) öğrencimiz barınmaktadır. Buna ek olarak yerleşke içerisinde yapımı devam eden ve 2019- 2020 eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi planlanan 500 kişilik yurt ile öğrencilerin barınma sorunu tamamen ortadan kaldırılmış olacaktır. Buna bağlı olarak 2019 yılında kontenjanların dolması beklenmektedir.

Ayrıca; 2012 yılı sonrasında yapılmış olan 1’er adet futbol halı saha, voleybol ve basketbol sahası, 1 adet uygulama meyve bahçesi, 1 uygulama sebze bahçesi, bina içerisinde çeşitli yerlerde internetten faydalanılabilen ayaküstü bilgisayarlar, satranç ve masa tenisi, bayan ve erkekler için 2 adet mescit, otopark, otobüs durağı, güvenlik kontrollü kampüs giriş kapısı, ek iç ve dış mekân güvenlik kameraları, peyzaj düzenlemesiyle çim alanları ve kamelyalar artırılmıştır. Öğrenci uygulama meyve bahçesi tel çit ile çevrilmiş, yerleşkenin çeşitli yerleri ağaçlandırılmış, asansörlere yeşil etiket alınmış, okul ana binası ile kantin ve yemekhaneye geçiş yolunun üstü kapatılmış, öğrenci ve personel girişine güvenlik kabini yapılmış, binanın en olası kısımları değerlendirilerek yönetim birimi oluşturulmuştur. Ayrıca binanın iç ve dış aydınlatması yapılmış, özellikle ikinci öğretim öğrencilerinin eğitim-öğretim saatlerinde yaşadığı problemler çözülmüştür. Öğrenci ve personele yönelik öğlenleri merkez kampüsten gelen yemek servisi yapılmaktadır. Her yıl belli sayıda öğrenciye de burs (yemek ve kısmi zamanlı çalışma ile) verilmektedir.

Üniversitemizin TSE’den TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almasıyla birimde yürütülen tüm proseslere bir standart getirilmiştir. Bologna bilgi paketleri oluşturulmuştur.

Okulumuzda fiziki alt yapı ve eğitim ile ilgili gelişmelerin yanı sıra akademik personelin alanlarında uzmanlaşmaya devam ettiği, eğitim yanında Ar-Ge’ye de gerekli önem verdiği aşikârdır. Akademik personelin yayın sayısı ve kalitesinde de gözle görülür bir artış meydana gelmiştir. 2013, 2016, 2017 yıllarında sırasıyla; uluslararası yayın sayısı 31, 39 ve 100 adettir. 2017 yılında 37 akademik personel; 1 kitap bölümü, 8 ulusal yayın, 100 uluslararası yayın, 8 proje, 8’i ulusal ve 10’u uluslararası olmak üzere 18 hakemlik, 9’u ulusal ve 401’i uluslararası olan toplam 410 atıf almıştır.

Her yıl eğitimin başında yeni gelen öğrencilere oryantasyon eğitimi verilerek, okula ve ilçeye uyumu kolaylaştırılmaktadır. Ayrıca 2012 yılından bugüne öğrencilerin mesleki deneyimlerine katkı sağlayacak 50’den fazla faaliyet (seminer, konferans eğitim, panel ve kültürel etkinlik, teknik gezi) düzenlenmiştir. Her yıl bahar döneminde sportif faaliyetler ve turnuvalar düzenlenmektedir. Ayrıca öğrencilerin ders dışında vakit geçirebilecekleri sosyal ve sportif faaliyetler için Kâhta Gençlik Merkeziyle koordinasyon sağlanmıştır. Müfredata Girişimcilik dersi eklenerek KOSGEB’le yapılan protokolle öğrencilere mezuniyet durumunda diplomayla birlikte Girişimcilik belgesi de verilmektedir. Her yıl rutin olarak; Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü tarafından Sertifikalı NET-CAD kursu düzenlenmesine destek verilmektedir. Ayrıca DGS hazırlık sınavı yapılmaktadır. Mesleki alanlarda seminerler düzenlenmektedir. (Bankacılık Hizmeti ve Ürünleri Semineri; Haritacılık ve Kurumların Tanıtımı Semineri, KOSGEB tanıtımı, Tarımsal Destekler, İyi Tarım Uygulamaları, Vergi Uygulamaları, Turist Rehberliği, Kişisel gelişim v.b) dir. Her dönem çeşitli alanlarda düzenlenen teknik gezilere destek verilmektedir. (Atatürk Barajı Teknik Gezisi, Gaziantep Merkez Bankası Tanıtım Teknik Gezisi, Adıyaman Ticaret Odası Tanıtım Teknik Gezisi, Kahramanlık Çiftliği Teknik Gezisi, Güneydoğu Fidancılığı ve Orman İşletme Müdürlüğü Fidanlığı, Gıda ve Tarım Fuarı v.b). Hasancık Tarımsal Araştırma Merkezine sürekli seferler düzenlenerek Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğrencilerinin uygulama yapması sağlanmaktadır. Kâhta MYO Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğünün de desteğiyle ve tüm çalışanlarıyla; mevcut imkanları en iyi şekilde kullanarak hizmet kalitesini artırmaya çalışmıştır. “Sürekli iyileşme ertelenmiş mükemmellikten daha iyidir.” demiş M. Twain.

Sonuç olarak; özellikle son yıllarda gerek gençlerin gerekse ailelerinin ön lisans eğitimine duydukları olumsuz ön yargıyı kırmak, üniversitemizdeki gibi zengin altyapısı ve uzman kadrolarıyla verilen akademik ve mesleki eğitimin değerlendirilmesi sağlanmalıdır. Böylece Ülkemizin kaynakları boşa gitmemiş, kaliteli ara elemanların yetişmesi ile kalkınmada öncelik ve süreklilik sağlanmış olacaktır.

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğünün 03.06.1998 tarih ve 3431 sayılı teklifi ve Yükseköğretim Genel Kurulunun 30.07.1998 tarihli toplantısında 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca alınan kararla kurulmuş, 1999/2000 öğretim yılında İşletme ve Bilgisayar Programcılığı Programlarına öğrenci alınarak Gölbaşı Kaymakamlığınca Gaziantep Üniversitesine geçici olarak tahsis edilen Adıyaman İl Özel İdaresine ait Gölbaşı Tatil Köyü Vali Selahattin Onur yerleşkesinde eğitim öğretime başlamış olan Gölbaşı Meslek Yüksekokulu, 2006 yılında 5467 sayılı yasa gereği, yeni kurulan Adıyaman Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Eğitim-öğretim hizmetleri, 2012 yılında faaliyete giren yeni hizmet binasında devam etmektedir.

Gölbaşı Meslek Yüksekokulunda, Bilgisayar Programcılığı, İşletme Yönetimi Programı, Yerel Yönetimler Programı, Lojistik Programı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrenci alımı gerçekleşen programlar olarak bu programlarda 800 aktif öğrenci eğitim görmektedir. Hukuk Bölümüne bağlı olarak Adalet Programı, Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümüne bağlı olarak Maliye Programı, Elektrik ve Enerji Bölümüne bağlı olarak, Elektrik Enerji Üretim, İletim ve Dağıtım Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümüne bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ve Aşçılık Programlarında henüz öğrenci alımı olmamakla birlikte alt yapıları oluşturuldukça öğrenci alımı da gerçekleşecektir.

Üniversite -sanayi İş birliği ile bölge üzerinde olumlu etkiler oluşturmak, ülkenin ara eleman ihtiyacını en iyi eğitimi vererek yetiştirmek, teorik ve pratik derslerin yerinde ve zamanına uyumlu bir şekilde verilmesini sağlamak, eğitim – öğretimin daha kaliteli ve çağdaş düzeye erişmesini hedeflemek ve ülkesine faydalı bireyler yetiştirmek vizyonuyla akademik faaliyetlerini sürdürmekte olan Gölbaşı Meslek Yüksekokulu, her geçen gün gerek insan kaynağını gerekse de fiziki ve