• Sonuç bulunamadı

EK-A: KiĢisel Bilgi Formu

EK-B: Algılanan Hizmet Kalitesi Ölçeği

EK-C: Gençlik ve Spor Bakanlığının TeĢkilat ve Görevleri Hakkında Kanun

Hükmünde Kararname

87

EK-A: KiĢisel Bilgi Formu

Algılanan Hizmet Kalitesi Ölçeği

Bu araĢtırmada Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü Spor Tesislerinde algılanan hizmet kalitesinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. AraĢtırma için gerek duyulan bazı verileri toplamak üzere, iliĢikteki anket formu geliĢtirilmiĢtir. Bu anket formu iki bölümden oluĢmaktadır. Birinci bölümde, kiĢisel bilgilere iliĢkin sorular yeralmaktadır. Ġkinci bölümde katılımcıların Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesislerinden algıladıkları hizmet kalitesini belirleyebilmek için 18 madde ve Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesislerinde verilen hizmetin sizin için önem derecesini belirleyen 5 madde yer almaktadır.

Ankete vereceğiniz cevaplar birleĢtirilerek değerlendirilecek, araĢtırmanın amacı dıĢında kesinlikle kullanılmayacaktır. Yardımlarınız ve ayırdığınız zaman için Ģimdiden teĢekkür ederim.

AraĢtırmacı Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Yöneticiliği Bölümü AyĢe ÖZDEMĠR

BÖLÜM I KiĢisel Bilgiler

Bu bölümde, anketi cevaplandıranlarla ilgili verilerin elde edilmesi amaçlanmaktadır. 1. Cinsiyetiniz : Erkek ( ) Bayan ( )

2. YaĢınız : ...

3. Öğrenim Durumunuz: Ġlkokul ( ) Ortaokulu ( ) Lise ( ) Lisans ( ) 4. Mesleğiniz: Antrenör ( ) Sporcu ( )

5. Ġlgilendiğiniz ve UğraĢtığınız Spor BranĢı:

GüreĢ ( ) Futbol ( ) Basketbol ( ) Voleybol ( ) Hokey ( ) Halter ( ) Judo ( ) Taekwondo ( ) Diğer………

6. Konya Ġli GSĠM'e bağlı Hangi Spor Tesisini / Tesislerini Kullanıyorsunuz?

a) Konya Spor ve Kongre Merkezi b) BağlarbaĢı Spor Salonu c) BüyükĢehir Stadyumu Kapalı Spor Salonu d) Dumlupınar Futbol Sahası e) Saraçoğlu Spor Tesisi Diğer……… 7. Spor Saha ve Tesislerini Kullanım Sıklığınız Nedir?

Haftada 1 - 3 Kez ( ) Haftada 3 Kez ve Üzeri ( ) Düzensiz Aralıklar ile Kullanıyorum ( ) Diğer…………

8. Antrenman yaptığımız tesislerin spor yapmak / fiziksel aktiviteye dahil olmak açısından bir önkoĢul olduğu düĢüncesindeyim.

Evet Katılıyorum ( ) Kısmen Katılıyorum ( ) Hayır Katılmıyorum ( )

9. Antrenman yaptığımız tesisler ile evimiz arasındaki ortalama mesafe ? 1 Km.'den Az ( ) 1 - 3 Km. Arası ( ) 3 - 5 Km. Arası ( ) 5 Km. ve Üzeri ( )

10. Antrenman yaptığımız tesisler ile evimiz arasındaki mesafenin yakın / uzak olması fiziksel aktivite yapmamı Etkiler / Etkilemez Çünkü. ?

a) Spor tesisleri yakın olduğundan sık sık spor yapıyorum b) Spor tesisleri uzak olduğu için sık sık spor yapamıyorum c) Spor tesislerinin uzak / yakın olması spor yapmamı etkilemiyor

88

EK-B: Algılanan Hizmet Kalitesi Ölçeği BÖLÜM II

AĢağıdaki önermeler sizin Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri hakkındaki düĢüncelerinizle ilgilidir. Ġl Müdürlüğü spor tesislerinin bu önermelerde tanımlanan özellikleri taĢıdığına ne derece katıldığınızı belirtiniz. Örneğin, 1‟i iĢaretlemek Ġl Müdürlüğü spor tesislerinin bu özelliği taĢıdığına kesinlikle katılmıyorum, 7‟yi iĢaretlemek kesinlikle katılıyorum demektir. Ara numaraları iĢaretlerken hangi fikre yakınlık hissediyorsanız o yöne yakın rakamları seciniz. Bu testte doğru ya da yanlıĢ cevap yoktur. Bizim ilgilendiğimiz sizin Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri hakkındaki düĢüncelerinizi yansıtan numaralardır.

S1. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri modern görünümlü

araç-gereçlere sahiptir. 1 2 3 4 5 6 7

S2. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri için kullanılmakta olan binalar ve binaların iç ortamları görselliğe hitap etmektedir.

1 2 3 4 5 6 7 S3. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesislerindeki çalıĢanlar

düzgün görünümlüdür. 1 2 3 4 5 6 7

S4. Hizmete iliĢkin materyaller (kitapçık ve broĢür) Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesislerinde görselliğe hitap etmektedir.

1 2 3 4 5 6 7 S5. MüĢterinin bir sorunu olduğunda, Gençlik ve Spor Ġl

Müdürlüğü spor tesislerinde çözüm bulmada samimiyet ve ilgi gösterilmektedir.

1 2 3 4 5 6 7

S6. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri müĢterilerine verdikleri sözleri tutmaktadır.

1 2 3 4 5 6 7 S7. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri doğru hizmeti

sunmaktadır. 1 2 3 4 5 6 7

S8. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri doğru hizmeti zamanında gerçekleĢtirmektedir.

1 2 3 4 5 6 7 S9. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri çalıĢanları

hizmetin tam olarak nasıl ve ne zaman gerçekleĢtirileceğini müĢterilerine bildirirler.

1 2 3 4 5 6 7

S10. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri çalıĢanları müĢterilerine anında hizmet (spor hizmeti alırken bir sorunla karĢılaĢtığında) sunarlar.

1 2 3 4 5 6 7

S11. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri çalıĢanları müĢterilerine yardımcı olmada isteklidirler.

1 2 3 4 5 6 7 S12. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri çalıĢanlarının

davranıĢları müĢterilerde güven uyandırır.

1 2 3 4 5 6 7 S13. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri çalıĢanları

müĢterilerine cevap verebilecek bilgiye sahiptir. 1 2 3 4 5 6 7 S14. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri çalıĢanları

müĢterilerine daima nazik davranır.

1 2 3 4 5 6 7 S15. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesislerinde her müĢteriye

uygun çalıĢma saatleri vardır.

1 2 3 4 5 6 7 S16. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesislerinde her müĢteriye

bireysel önem verecek çalıĢanlara sahiptir. 1 2 3 4 5 6 7 S17.Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesislerinde müĢteriyle

gönülden ilgilenilir. 1 2 3 4 5 6 7

S18. Gençlik ve Spor Ġl Müdürlüğü spor tesisleri çalıĢanları müĢterilerin özel gereksinimlerini anlarlar.

89 AĢağıda beĢ maddenin belirttiği özellikler, spor tesisleri ve verdikleri hizmetlerle ilgilidir. Bizim öğrenmek istediğimiz, bu özelliklerin her birinin bir spor merkezinin hizmet kalitesini değerlendirirken sizin için ne kadar önemli olduğudur. Lütfen toplam 100 puanı bu beĢ özellik arasında paylaĢtırınız. Eğer özellik diğerlerinden daha önemliyse daha çok puan veriniz. Lütfen bu özelliklere verdiğiniz puanların toplamının 100 olmasına dikkat ediniz.

Spor merkezinin tesislerinin, ekipmanlarının personelinin fiziksel görünüĢü ______PUAN Spor merkezinin vaat edilen hizmeti güvenilir ve kusursuz Ģekilde

yapabilme becerisi

______PUAN Spor merkezinin müĢterilere yardım etmek ve çabuk hizmet vermek

konusundaki gönüllüğü ve istekliliği

______PUAN Spor merkezinin çalıĢanlarının bilgisi, saygısı, güven duygusu uyandırma

becerisi

______PUAN Spor merkezinin müĢterilerine kiĢisel ilgi göstermesi ve duyarlılığı ______PUAN

90

EK-C: Gençlik ve Spor Bakanlığının TeĢkilat ve Görevleri Hakkında Kanun

Hükmünde Kararname

GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞININ TEġKĠLAT VE GÖREVLERĠ

HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME1

Kanun Hük. Kar. nin Tarihi : 3/6/2011, No : 638 Yetki Kanununun Tarihi : 6/4/2011, No : 6223 Yayımlandığı R.G. Tarihi : 8/6/2011, No : 27958 Mük.

Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 50 BĠRĠNCĠ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Görevler Amaç ve kapsam

MADDE 1- (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin amacı, Gençlik ve Spor Bakanlığının kuruluĢ, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenlemektir.

Görevler

MADDE 2- (1) Gençlik ve Spor Bakanlığının görevleri Ģunlardır:

Gençliğin kiĢisel ve sosyal geliĢimini destekleyici politikaları tespit etmek, farklı genç gruplarının ihtiyaçlarını da dikkate alarak gençlerin kendi potansiyellerini gerçekleĢtirebilmelerine imkân sağlamak, karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımını sağlayıcı öneriler geliĢtirmek ve bu doğrultuda faaliyetler yürütmek, ilgili kurumların gençliği ilgilendiren hizmetlerinde koordinasyon ve iĢ birliğini sağlamak.

Gençliğin ihtiyaçları ile gençliğe sunulan hizmet ve imkânlar konusunda inceleme ve araĢtırmalar yapmak ve öneriler geliĢtirmek, gençlik alanında bilgilendirme, rehberlik ve danıĢmanlık yapmak. Gençlik çalıĢma ve projelerine iliĢkin usul ve esasları belirlemek.

ç) Gençlik çalıĢma ve projeleri yapmak, bu çalıĢma ve projeleri desteklemek, bunların uygulama ve sonuçlarını denetlemek. Spor faaliyetlerinin plan ve program dâhilinde ve mevzuata uygun bir Ģekilde yürütülmesini gözetmek, geliĢmesini ve yaygınlaĢmasını teĢvik edici tedbirler almak. Spor alanında uygulanacak politikaları tespit etmek ve uluslararası kuralların ve talimatların uygulanmasını temin etmek. Mevzuatla Bakanlığa verilen diğer görev ve hizmetleri yapmak.

ĠKĠNCĠ BÖLÜM

Bakanlık TeĢkilatı TeĢkilat

MADDE 3- (1) Bakanlık, merkez teĢkilatından oluĢur. Bakanlık merkez teĢkilatı ekli (I) sayılı cetvelde gösterilmiĢtir.

(Ek: 24/10/2011-KHK-661/6 md.) Bakanlığın yurtdıĢında yürüteceği program, proje ve faaliyetlerin gerektirdiği koordinasyonun sağlanması amacıyla Koordinasyon Ofisleri kurulabilir.

(Ek: 24/10/2011-KHK-661/6 md.)Koordinasyon Ofislerinin kurulacağı yerler ve süresi ile Ofislerin çalıĢma usul ve esasları; bu Ofislerde, Bakanlık ve bağlı kuruluĢların personelinden

1 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanuna 3/6/2011 tarihli ve 643 sayılı KHK’nin 6 ncı maddesi ile eklenen Geçici 6 ncı

maddesi ile bu KHK’nin 12/6/2011 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçiminden sonra kurulacak ilk Bakanlar Kurulu üyelerinin atandığı tarihten itibaren uygulanacağı hüküm altına alınmıştır.

91

görevlendirilenler ile bunlara yardımcı olmak üzere mahallinden temin edilen ve Ofis hizmetlerinde çalıĢan personelin niteliği, sayısı, görev süresi ve bunlara ödenecek ücretlerin belirlenmesi, personele yapılacak ödemeler dıĢında kalan diğer harcamaların neler olacağı ve harcamaya iliĢkin usul ve esaslar Bakanlar Kurulunca belirlenir.

Bakan

MADDE 4- (1) Bakanlığın en üst amiri olan Bakan, Bakanlık icraatından ve emri altındakilerin faaliyet ve iĢlemlerinden BaĢbakana karĢı sorumlu olup aĢağıdaki görev, yetki ve sorumluluklara sahiptir:

Bakanlığı Anayasaya, kanunlara, hükümet programına ve Bakanlar Kurulunca belirlenen politika ve stratejilere uygun olarak yönetmek.

Bakanlığın görev alanına giren hususlarda politika ve stratejiler geliĢtirmek, bunlara uygun olarak yıllık amaç ve hedefler oluĢturmak, performans ölçütleri belirlemek, Bakanlık bütçesini hazırlamak, gerekli kanunî ve idarî düzenleme çalıĢmalarını yapmak, belirlenen stratejiler, amaçlar ve performans ölçütleri doğrultusunda uygulamayı koordine etmek, izlemek ve değerlendirmek.

Bakanlık faaliyetlerini ve iĢlemlerini denetlemek, yönetim sistemlerini gözden geçirmek, teĢkilat yapısı ve yönetim süreçlerinin etkililiğini gözetmek ve yönetimin geliĢtirilmesini sağlamak.

ç) Faaliyet alanına giren konularda diğer bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluĢları ile iĢbirliği ve koordinasyonu sağlamak.

MüsteĢar ve MüsteĢar Yardımcıları

MADDE 5- (1) MüsteĢar, Bakandan sonra gelen en üst düzey kamu görevlisi olup Bakanlık hizmetlerini, Bakan adına ve onun emir ve yönlendirmesi doğrultusunda, mevzuat hükümlerine, Bakanlığın amaç ve politikalarına, stratejik planına uygun olarak düzenler ve yürütür. Bu amaçla, Bakanlık kuruluĢlarına gereken emirleri verir ve bunların uygulanmasını gözetir ve sağlar. MüsteĢar bu hizmetlerin yürütülmesinden Bakana karĢı sorumludur.

(2) MüsteĢara yardımcı olmak üzere dört MüsteĢar Yardımcısı görevlendirilebilir.2 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Hizmet Birimleri Hizmet birimleri3

MADDE 6- (DeğiĢik: 8/8/2011-KHK-649/10 md.) (1) Bakanlığın hizmet birimleri Ģunlardır: Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü.

Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü. Eğitim, Kültür ve AraĢtırma Genel Müdürlüğü.

2

20/2/2014 tarihli ve 6525 sayılı Kanunun 44 üncü maddesiyle bu fıkrada yer alan “iki” ibaresi “dört” olarak değiştirilmiştir. 3

20/2/2014 tarihli ve 6525 sayılı Kanunun 44 üncü maddesiyle bu fıkraya (ç) bendi eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

92

ç) (Ek: 20/2/2014-6525/44 md.) Rehberlik ve Denetim BaĢkanlığı. Spor Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı.

DıĢ ĠliĢkiler Dairesi BaĢkanlığı. Hukuk MüĢavirliği.

Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ğ) Personel Dairesi BaĢkanlığı. Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı. ı) Bilgi ĠĢlem Dairesi BaĢkanlığı. Basın ve Halkla ĠliĢkiler MüĢavirliği. Özel Kalem Müdürlüğü.

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü

MADDE 7- (1) Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görevleri Ģunlardır:

Gençlere yönelik istismarın ve Ģiddetin engellenmesi ile gençler arasında her türlü ayrımcılığın giderilmesi amacıyla gerekli tedbirleri almak ve bu hususlarda öneriler geliĢtirmek.

Yurtiçi veya yurtdıĢında gençlikle ilgili toplantı, kurs, seminer ve benzeri faaliyetler düzenlemek, düzenlenen faaliyetlere katılmak ve bu faaliyetleri desteklemek.

Gençlere hizmet veren gençlik merkezi ve benzeri tesisler ile gençlik ve izcilik kamplarının kurulması ve çalıĢmasına iliĢkin usul ve esasları belirlemek, bunları geliĢtirici ve tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak.

ç) Sosyal hayatın her alanına gençliğin etkin katılımını sağlayıcı öneriler geliĢtirmek. Gençlik derneklerinin tescil, vize ve aktarma iĢlemlerini yapmak.

Gençleri kötü alıĢkanlıklardan koruyacak çalıĢmalar yapmak ve bu konuda faaliyetler yürütmek.

Ulusal ve yerel düzeyde gençlik etkinlikleri düzenlemek. Gençlik haftası etkinliklerini düzenlemek.

ğ) (DeğiĢik: 8/8/2011-KHK-649/11 md.) Gençlik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluĢları ile kamu kurum ve kuruluĢları, mahalli idareler ve üniversitelerin ilgili birimleriyle iliĢkileri yürütmek.

(Mülga: 8/8/2011-KHK-649/11 md.) ı) (Mülga: 8/8/2011-KHK-649/11 md.)

Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak. Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü

93

Gençlik veya spor alanında proje ve çalıĢmalar yapmak, bu alanda yapılacak proje ve çalıĢmaları değerlendirmek, katılmak, desteklemek, uygulama ve sonuçlarını denetlemek, desteklenecek proje ve çalıĢmalara iliĢkin usul ve esasları belirlemek.

Dezavantajlı gençlere ve gençlerin hareketliliğine yönelik projeleri öncelikli olarak desteklemek.

Görev alanıyla ilgili konularda kurum ve kuruluĢlar arasında koordinasyon ve iĢ birliğini sağlamak.

ç) Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesinin oluĢturulmasına iliĢkin hazırlık çalıĢmalarını yapmak ve uygulanmasını takip etmek.

Gençliğe sunulan hizmet ve imkânlar konusunda gelen talep, öneri ve Ģikâyetleri ilgili kurumlara iletmek.

Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak. Eğitim, Kültür ve AraĢtırma Genel Müdürlüğü MADDE 8/A – (Ek: 8/8/2011-KHK-649/12 md.)

(1) Eğitim, Kültür ve AraĢtırma Genel Müdürlüğünün görevleri Ģunlardır:

Gençlere rehberlik ve danıĢmanlık hizmeti yapmak, eğitim hizmet ve imkânlarını geliĢtirici faaliyetlerde bulunmak.

Gençliğin geliĢimine katkı sağlamak amacıyla eğitim ve kültür alanında yapılabilecek faaliyetleri planlamak.

Bakanlığın görev alanıyla ilgili yayınlar yapmak, yaptırmak ve yayınları takip etmek. ç) Yurtiçi ve yurtdıĢında gençlikle ilgili inceleme ve araĢtırmalar yapmak veya yaptırmak, bunların sonuçlarını ilgili kurum ve kuruluĢlarla paylaĢmak.

Gençlerin bilim, sanat ve kültürel alanlara ilgisini artırmaya yönelik faaliyetler yürütmek ve bu kapsamda yürütülen faaliyetleri desteklemek.

Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak. Rehberlik ve Denetim BaĢkanlığı

MADDE 8/B – (Ek: 20/2/2014-6525/45 md.)

(1) Rehberlik ve Denetim BaĢkanlığının görevleri Ģunlardır:

Bakanlık teĢkilatı ile bağlı kuruluĢların ve bunların denetimi altındaki kurum ve kuruluĢların personeline rehberlik etmek

Bakanlık ve bağlı kuruluĢların ve bunların denetimi altındaki her türlü kurum ve kuruluĢların faaliyet, iĢlem ve personeli ile ilgili usulsüzlükleri önleyici, eğitici ve rehberlik yaklaĢımını ön plana çıkaran bir anlayıĢla denetim, araĢtırma, inceleme ve soruĢturmalar yapmak

Bakanlığın görev, hizmet ve amaçlarını daha iyi gerçekleĢtirmesi ile mevzuata, stratejik plan ve programlara uygun çalıĢmasını temin etmeye yönelik olarak uygulamada görülen aksaklıklar hakkında önerileri rapor hâlinde sunmak

94

d) Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak

Denetime tabi olan gerçek ve tüzel kiĢiler, denetim için gerekli olan bilgi, belge, defter ve kayıtları vermek, ayniyatı göstermek ve incelenmesine yardımcı olmak zorundadır. Denetçiler, görevleri sırasında kamu kurum ve kuruluĢları ve kamuya yararlı dernekler ile gerçek ve tüzel kiĢilerden gerekli yardım, bilgi, evrak, kayıt ve belgeleri istemeye yetkili olup kanuni engel bulunmadıkça bu talebin yerine getirilmesi zorunludur.

Denetçi yardımcılarının giriĢ ve yeterlik sınavlarının usul ve esasları, mesleğe alınmaları, yetiĢtirilmeleri, denetçiliğe yükselmeleri, görev, yetki ve sorumlulukları, bunlarda aranacak özel Ģartlar, BaĢkanlığın çalıĢma usul ve esasları ile diğer hususlar yönetmelikle belirlenir.

Spor Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı

MADDE 9- (1) Spor Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığının görevleri Ģunlardır:

Spor faaliyetlerinin geliĢmesini ve yaygınlaĢmasını teĢvik edici tedbirler almak ve bu faaliyetlere her yaĢta katılımı sağlayacak önlemler geliĢtirmek.

Yurtiçi ve yurtdıĢı spor faaliyetlerinin plan ve program dâhilinde ve mevzuata uygun olarak yürütülmesini gözetmek ve geliĢmesini sağlamak, spor alanındaki uluslararası kuralların ve talimatların uygulanmasını temin etmek.

Spor federasyonlarının kurulmasını teĢvik edici önlemler almak, sporcu yetiĢtirilmesi, sporcu sağlığı ve spora ilgiyi artırmaya yönelik çalıĢmaları takip etmek.

ç) Spor alanında uygulanacak temel politika önerileri geliĢtirmek. Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.

DıĢ ĠliĢkiler Dairesi BaĢkanlığı

MADDE 10- (1) DıĢ ĠliĢkiler Dairesi BaĢkanlığının görevleri Ģunlardır:

Bakanlığın faaliyet alanıyla ilgili uluslararası geliĢmeleri takip etmek ve Bakanlığın uluslararası iliĢkilerini yürütmek.

Uluslararası kuruluĢlar ve uluslararası gençlik organizasyonları nezdinde Bakanlığı temsil etmek.

Uluslararası gençlik organizasyonları düzenlenmesinde ilgili birimlere yardımcı olmak. ç) Uluslararası kuruluĢlara üyelik, aidat ve benzeri hizmetlerle ilgili maddi yükümlülükleri yerine getirmek.

Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak. Hukuk MüĢavirliği

MADDE 11- (1) Hukuk MüĢavirliğinin görevleri Ģunlardır:

Bakanlığın taraf olduğu adlî ve idarî davalarda, tahkim yargılamasında ve icra iĢlemlerinde Bakanlığı temsil etmek, dava ve icra iĢlemlerini takip etmek, anlaĢmazlıkları önleyici hukukî tedbirleri zamanında almak.

Bakanlık hizmetleriyle ilgili olarak diğer kamu kurum ve kuruluĢları tarafından hazırlanan mevzuat taslaklarını, Bakanlık birimleri tarafından düzenlenecek her türlü sözleĢme ve Ģartname

95

taslaklarını, Bakanlık ile üçüncü kiĢiler arasında çıkan her türlü uyuĢmazlıklara iliĢkin iĢleri ve Bakanlık birimlerince sorulacak diğer iĢleri inceleyip hukukî mütalaasını bildirmek.

Bakanlıkça hizmet satın alma yoluyla temsil ettirilen dava ve icra takiplerine iliĢkin usul ve esasları belirlemek, bunları izlemek, koordine etmek ve denetlemek.

ç) Bakanlığın amaçlarını daha iyi gerçekleĢtirmek, mevzuata, plan ve programa uygun çalıĢmalarını temin etmek amacıyla gerekli hukukî teklifleri hazırlayıp Bakana sunmak.

Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.

Birinci fıkrada belirtilen her türlü dava ve takip iĢleri ile diğer görevler Bakanlığın Hukuk MüĢavirleri ile Avukatları aracılığıyla yerine getirilir. Gerekli hallerde dava ve takip iĢleri Hazine Avukatları aracılığıyla veya ihtiyaç duyulması halinde Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde 4734 sayılı Kamu Ġhale Kanununun 22 nci maddesinde öngörülen doğrudan temin usulü ile avukatlar veya avukatlık ortaklıkları ile yapılacak avukatlık sözleĢmeleri yoluyla yürütülür.

Davalarda temsil yetkisi bulunan Hukuk MüĢavirleri ve Avukatların bir listesi Bakanlıkça ilgili Cumhuriyet BaĢsavcılıklarına ve bölge idare mahkemesi baĢkanlıklarına verilir. Bu listelerin birer nüshası, Cumhuriyet BaĢsavcılığı tarafından adlî yargı çevresinde, bölge idare mahkemesi baĢkanlığınca idarî yargı çevresinde bulunan mahkemelere gönderilir. Yüksek mahkemeler ve bölge adliye mahkemesindeki duruĢmalarda temsil yetkisini kullanacakların isimleri, ilgili mahkemelerin baĢsavcılıklarına veya baĢkanlıklarına bildirilir. Listede isimleri yer alan Hukuk MüĢavirleri ve Avukatlar, baroya kayıt ve vekâletname ibrazı gerekmeksizin temsil yetkilerini kullanırlar. Temsil yetkisi sona erenlerin isimleri yukarıda yazılı mercilere derhal bildirilir.

Bakanlık lehine sonuçlanan dava ve icra takipleri nedeniyle hükme bağlanarak karĢı taraftan tahsil edilen vekâlet ücretlerinin Hukuk MüĢavirleri ve Avukatlara dağıtımı hakkında, 1389 sayılı Devlet Davalarını Ġntaç Eden Avukat ve Saireye Verilecek Ücreti Vekâlet Hakkında Kanun hükümleri kıyas yoluyla uygulanır.

Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı

MADDE 12- (1) Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığının görevleri Ģunlardır:

5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 22/12/2005 tarihli ve 5436 sayılı Kanunun 15 inci maddesi ve diğer mevzuatla strateji geliĢtirme ve malî hizmetler birimlerine verilen görevleri yerine getirmek.

Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak. Personel Dairesi BaĢkanlığı

MADDE 13- (1) Personel Dairesi BaĢkanlığının görevleri Ģunlardır:

Bakanlığın insan gücü politikası ve planlaması ile insan kaynakları sisteminin geliĢtirilmesi ve performans ölçütlerinin oluĢturulması konusunda çalıĢmalar yapmak ve tekliflerde bulunmak.

Bakanlık personelinin atama, nakil, terfi, emeklilik ve benzeri özlük iĢlemlerini yürütmek. Bakanlığın eğitim planını hazırlamak, uygulamak ve değerlendirmek.

ç) Eğitim faaliyetleri ile ilgili dokümantasyon, yayım ve arĢiv hizmetlerini yürütmek. Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.

96

MADDE 14- (1) Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığının görevleri Ģunlardır:

5018 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde, Bakanlığın kiralama ve satın alma iĢlerini yürütmek, temizlik, aydınlatma, ısıtma, onarım, taĢıma ve benzeri hizmetleri yapmak veya yaptırmak.

Bakanlığın taĢınır ve taĢınmazlarına iliĢkin iĢlemleri ilgili mevzuat çerçevesinde yürütmek. Genel evrak ve arĢiv faaliyetlerini düzenlemek ve yürütmek.

ç) Bakanlık sivil savunma ve seferberlik hizmetlerini planlamak ve yürütmek. Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.

Bilgi ĠĢlem Dairesi BaĢkanlığı MADDE 14/A – (Ek: 8/8/2011-KHK-649/13 md.) (1) Bilgi ĠĢlem Dairesi BaĢkanlığının görevleri Ģunlardır:

Bakanlık projelerinin Bakanlık biliĢim altyapısına uygun olarak tasarlanmasını ve uygulanmasını sağlamak, teknolojik geliĢmeleri takip etmek, bilgi güvenliği ve güvenilirliği konusunun gerektirdiği önlemleri almak, politikaları ve ilkeleri belirlemek, kamu biliĢim standartlarına uygun çözümler üretmek.

Bakanlığın bilgi iĢlem hizmetlerini yürütmek.

Bakanlığın internet sayfaları, elektronik imza ve elektronik belge uygulamaları ile ilgili teknik çalıĢmaları yapmak.

ç) Bakanlık hizmetleriyle ilgili bilgileri toplamak ve ilgili birimlerle iĢbirliği içinde veri tabanları oluĢturmak.

Bakanlığın mevcut biliĢim altyapısının kurulumu, bakımı, ikmali, geliĢtirilmesi ve güncellenmesi ile ilgili iĢleri yürütmek, haberleĢme güvenliğini sağlamak ve bu konularda görev

Benzer Belgeler