• Sonuç bulunamadı

DERS KURULLARINDA UYGULANAN GERİBİLDİRİM ANKET FORMU

Belgede EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ (sayfa 185-190)

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM III ÖĞRENCİLERİ

DERS KURULLARINDA UYGULANAN GERİBİLDİRİM ANKET FORMU

SEVGİLİ ÖGRENCİLERİMİZ; BU ANKET FAKÜLTEMİZ DERS KURULLARINDA EĞİTİM ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE EĞİTİM SIRASINDA ÇIKACAK AKSAKLIKLARI GİDERMEK AMACI İLE HAZIRLANMIŞTIR. BU NEDENLE İÇTENLİKLE YANITLAMANIZ ÖNEM TAŞIMAKTADIR.

Döneminiz:

Tamamlanan Kurulun Adı:

Bu Kurula Devam Durumunuz: az, orta, tam Cinsiyetiniz: E, K

(Lütfen Önermeleri Verilen Derecelendirmeye Göre Puanlayınız: 1: Hiç Katılmıyorum, 2- Katılmıyorum, 3- Kararsızım, 4-Katılıyorum, 5-Tamamen Katılıyorum)

DERS KURULUNUN İLK GÜNÜ KURUL İLE İLGİLİ

BİLGİLENDİRİLME YAPILDI 1 2 3 4 5

DERS KURULUNUN İLK DERSİNDE DERS KURULUNUN AMAÇ VE ÖĞRENİM HEDEFLERİ PAYLAŞILDI

DERS KURULUNUN İLK DERSİNDE ÖĞRENME, ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ PAYLAŞILDI

DERS KURULUNUN BAŞLANGICINDA BEKLENTİLERİMİZ SORULDU

DERS KURULUNUN BAŞINDA BECERİ FORMU VERİLDİ DERS KURULU SÜRESİNCE BİLDİRİLEN EĞİTİM PROGRAMI UYGULANDI

DERS KURULUNDA HEDEFLENEN GEREKLİ BİLGİYİ KAZANDIM

DERS KURULUNDA HEDEFLENEN GEREKLİ BECERİYİ KAZANDIM

DERS KURULUNDA HEDEFLENEN GEREKLİ PROFESYONELLİĞİ KAZANDIM

DERS KURULUNDA LABORATUVARLARDAN

(MULTİDİSİPLİNER – ANATOMİ-BİYOİSTATİSTİK,- MESLEKİ

186 BECERİ ) YARARLANDIM

DERS KURULUNDA ÖĞRETİM ELEMANLARI GEREKTİĞİNDE BENİMLE İYİ İLETİŞİM KURDU

DERS KURULUNUN YÜRÜTÜLDÜĞÜ DERS SALONUNUN FİZİKSEL ORTAMI YETERLİYDİ

DERS KURULU SÜRESİ YETERLİYDİ

DERS KURULU SONU YAPILAN GERİBİLDİRİM TOPLANTISINDA KAZANIMLARIM SORULDU

ÖĞRENME VE ÖLÇME-DEGERLENDİRME KURALLARINA UYULDU

DERS KURULU İÇİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZ:

OLUMLU OLUMSUZ

7. ZBEÜ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİNİN PROGRAM DEĞERLENDİRME VE İYİLEŞTİRME SÜRECİ VE KOORDİNASYONU

Fakültenin eğitim programının amaç ve öğrenim hedeflerinin, uygulama sürecinin, fakültenin yeterliklerine ve öğrenim çıktılarına uygunluk düzeyinin, ders kurulları ve dönemler arasındaki yatay, dikey entegrasyonun değerlendirilmesi, güçlü ve zayıf yönlerin saptanması, gerektiğinde çözüm önerileri geliştirilerek sonuçların eğitim programında güncelleme ve geliştirmede kullanılması Program Geliştirme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yürütülmektedir. Program değerlendirme çalışmalarında nicel ve nitel yöntemler birlikte kullanılmaktadır. Nicel yöntemler olarak; öğrenci ve öğretim üyesi geribildirimleri (öğrencilerin ders kurulu sonu, Klinik dersler sonu, yarıyıl sonu yapılan genel anket formu, öğretim üyesi eğitim programı anket formu), öğrenci başarısının değerlendirilmesi [ders

187

kurulu/Klinik dersler sonu yapılan çoklu ölçme ve değerlendirme yöntemleri, öğrenci karneleri, projeye dayalı değerlendirme, danışman değerlendirmesi] kullanılmaktadır. Nitel yöntemlerde ise; doküman analizi (ders programı, ders kurulu/Klinik dersler komisyonu değerlendirme raporları), koordinatörler kurulu dönem program analizi raporları, temel tıp bilimleri ile klinik bilimler devresinin dikey entegrasyon yönünde yapılan analiz ve iyileştirme toplantıları, yatay entegrasyon için yapılan toplantılar ve odak görüşmeleri kullanılır. Komisyon; eğitim programına etki eden çevre koşullarını, eğitim ortamlarını, çalışma planlarını, stratejileri, kaynakları, bütçe ödeneklerini, öğretim elemanlarını, öğrencileri, eğitim etkinliklerini, uygulamaları ve programın kısa ve uzun vadeli başarılarını değerlendirerek görüş ve önerilerini rapor haline getirdikten sonra dekanlığa iletir. Rapor Eğitim Komisyonunda değerlendirilerek sonuçları öğrenciler ve öğretim üyeleri ile paylaşılmaktadır.

Öğrenciler, eğitim programının amaç ve öğrenim hedeflerine ulaşılıp ulaşılmadığını değerlendirirken ve geri bildirimde bulunurken görüşlerinin program iyileştirme ve geliştirmede kullanılacağını bilerek; öğretim üyeleri/görevlileri, eğitim programlarını uygularken, değerlendirirken ve geribildirimde bulunulurken yaptığı eleştirilerin ve görüşlerin eğitim programının iyileştirilmesi ve geliştirilmesinde kullanılacağını bilerek geribildirimde bulunmalıdır. Program geliştirmede ve değerlendirmede aşağıdaki yöntemler izlenir:

(1) Eğitim programı eğitim komisyonu tarafından fakültenin kurumsal hedefleri ve öncelikleri yanı sıra güncel ÇEP uygunluğu doğrultusunda hazırlanır. Öğrenim hedeflerine uygun seçmeli dersler belirlenir. Programda ders kurulları ve dönemler arasında programın entegrasyonunu ve AKTS uyumlarını sağlar. Eğitim programının ÇEP uygunluğu açısından yıllık olarak kontrol edilerek hazırlanan rapor dekanlığa iletilir.

(2) Anabilim dalları eğitim ve eğitimle bağlantılı araştırma ve hizmet işlevleriyle ilgili yıllık olarak faaliyet raporlarını hazırlayarak dekanlığa iletir.

(3) Ders kurulu/Klinik dersler eğitim programının değerlendirilmesi için geri bildirim amaç ve hedeflerine uygun ve uygunluk raporu bulunan öğrenci geribildirim formları hazırlanır.

(4) Öğrencilerin eğitim programı ile ilgili nicel ve nitel geribildirimde bulunmaları sağlanır. Öğrenciler programın amaç ve öğrenim hedeflerine ilişkin sözlü bildirimlerini öğrenci temsilcilerine iletir.

(5) Öğrenciler ve öğretim elemanları, nitelik ve nicelik geribildirimlerinin fakülte

188

eğitim programının geliştirilmesinde ve değerlendirilmesinde kullanılacağını bilerek geribildirimde bulunmalıdır.

(6) Ders kurulu/ Klinik dersler sonrası öğrenci geribildirim toplantıları dönem koordinatörü/yardımcısı ile ders kurulu/Klinik dersler sorumlusu ve ders kurulu/Klinik dersler öğretim üyeleri tarafından birlikte yapılır. Ders kurulu/Klinik derslerın amaç ve hedefleri açısından toplantı sonrası alınan sözlü bildirimler değerlendirilir; hazırlanan kurul üyelerinin görüşlerini de içeren rapor dekanlığa iletilir.

(7) Öğrenci eğitim komisyonu düzenli olarak toplantı yapar. Toplantıda alınan kararları dekanlığa iletir.

(8) Fakülte ölçme ve değerlendirme komisyonu soru analiz raporlarını, geribildirimleri ve programın başarısını değerlendirir; hazırladığı görüş ve önerilerini içeren raporu dekanlığa iletir.

(9) Program geliştirme ve değerlendirme komisyonu iç ve dış verileri mutlaka düzenli olarak toplar ve değerlendirir. Dekanlık tarafından komisyona iletilen ders kurulu/Klinik dersler geribildirim raporlarını, öğrenci komisyonu raporlarını, ölçme ve değerlendirme komisyonu raporlarını değerlendirerek aylık olarak kendi görüşlerini de içeren raporu dekanlığa iletir. Dekanlık tarafından yapılan iyileştirmeler, komisyon ve kurullara iletilir;

paydaşlar ile paylaşılır.

(10) Kalite komisyonu, kuruluş amacına uygun hazırladığı raporları dekanlığa iletir.

(11) Anabilim dalı başkanlıkları ders/Klinik dersler kurullarında ilgili anabilim dalı/dallarının amaç ve hedeflerini belirler ve dönem koordinatörlüğüne bildirir.

(12) Koordinatörler Kurulu yıllık eğitim programı oluşturulurken fakültenin amaç ve hedefleri doğrultusunda mesleki beceri komisyonu, multidisipliner laboratuvar komisyonu, araştırma eğitimi programı komisyonu, toplum sağlığı ve alan eğitimleri komisyonu, ders kurulu/Klinik dersler komisyonu ile birlikte uygulanacak ders kurulu/Klinik dersler öğrenme ve ölçme ve değerlendirme yöntemlerini ve içeriğini günceller; yatay/dikey entegrasyon için değişiklik önerilerini belirler ve eğitim komisyonuna iletilmek üzere dekanlığa sunar.

(13) Kalite komisyonu eğitim programına yönelik olarak fakültenin misyon, vizyon ve değerleri doğrultusunda, ulusal ve uluslararası dış değerlendirme ölçütleri kapsamında, bölgesel ve ulusal ölçekte öne çıkan toplumsal katkı faaliyetlerini, eğitim, araştırma ve hizmet alanlarına etki eden çevresel koşulları, eğitim ortamını, çalışma planlarını, stratejileri,

189

kaynakları, bütçeyi, eğiticileri, öğrencileri, eğitim etkinliklerini, yapmayı hedeflediği uygulamaları, kısa ve uzun erimli hedefleri dikkate alarak hazırladığı raporları dekanlığa iletir.

(14) Program geliştirme ve değerlendirme komisyonu yıllık eğitim programı oluşturulurken öğrenci ve öğretim elemanı nicel ve nitel geribildirimlerini, öğrenci başarısını, ölçme ve değerlendirme komisyonu raporlarını, mezunlarla iletişim komisyonu raporlarını, mezuniyet sonrası eğitim komisyonu raporlarını ve anabilim dalı akademik kurul kararlarını dikkate alarak hazırladığı raporu dekanlığa iletir.

(15) Eğitim komisyonu kalite komisyonunun, öğrenci eğitim komisyonunun, program geliştirme ve değerlendirme komisyonunun, ölçme ve değerlendirme komisyonunun ve dönem koordinatörlerinin sundukları raporları dikkate alarak hazırladığı yıllık eğitim programının son şeklini fakülte kurulunda görüşülmek üzere dekanlığa sunar.

(16) Fakülte kurulu uygulanacak eğitim programını çevre, koşullar, eğitim ortamı, çalışma planları, stratejiler, kaynaklar, bütçe, eğiticiler, öğrenciler, eğitim etkinlikleri, uygulamalar, kısa ve uzun erimli hedefleri dikkate alarak onayladıktan sonra senatoya sunulmak üzere dekanlığa gönderir. Senatoda onaylanıp yayınlanan program yürürlüğe girer.

8. ÖĞRENİM MATERYALLERİ, KAYNAKLAR ve İLGİLİ MEVZUATLAR

8.1. DERSLİKLER VE LABORATUVARLAR

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİN YAPILDIĞI AMFİ/SINIFLAR

Amfi/Sınıf Bulunduğu Yer Öğrenci Sayısı

Dönem I Amfisi Dekanlık Binası 2. Kat 216

Dönem II Amfisi Dekanlık Binası 3. Kat Dönem III Amfisi Dekanlık Binası 3. Kat Dönem IV Amfisi Dekanlık Binası 3. Kat

190

Konferans Salonu A Dekanlık Binası 2. Kat Konferans Salonu Şebnem

Kargı ZBEÜ SUAM Giriş Kat

Derslik Dekanlık Binası 3. Kat 4x40

Derslik Dekanlık Binası 2. Kat 2x40

Derslik Dekanlık Binası zemin Kat 3x40

Derslik ZBEÜ SUAM 9x40-60

Toplantı Salonu ZBEÜ SUAM 11x10-25

Toplantı Salonu Dekanlık Binası 10x10-20

Fakülte derslik ve hizmet alanlarında, projeksion cihazı ve perdesi, aydınlatma ve havalandırma sistemi, ses sistemi, yaka mikrofonu, duvar saati mevcut olup hizmet alanlarının camları filmle veya perde ile kaplıdır. Aylık periyodik olarak fakülte hizmet alanları durum tespit komisyonunca kontrolleri yapılmaktadır.

Dekanlık binasındaki iki konferans salonlarındaki koltuklar ders ve sınavların yapabilmesi için %10’u solak öğrenciler olmak üzere kolçak konularak düzenlenmiştir.

Ayrıca küçük grup çalışmalarını için geniş öğretim üyesi odaları ve hastanedeki boş bulunan poliklinik odaları kullanılmaktadır.

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÖNCESİ TIP

Belgede EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ (sayfa 185-190)