• Sonuç bulunamadı

CK AKDENİZ’de Yapılan Yerinde İncelemede Elde Edilen Belgeler

Belgede REKABET KURULU KARARI (sayfa 52-57)

I.4. Dosya Kapsamındaki Tespitler

I.4.1. Yerinde İncelemede Elde Edilen Belgeler

I.4.1.2. CK AKDENİZ’de Yapılan Yerinde İncelemede Elde Edilen Belgeler

(168) CK AKDENİZ’de 02.06.2016 ve 17.08.2016 tarihlerinde, CK AKDENİZ Muratpaşa Müşteri Hizmetleri Merkezi (MÜHİM), Kepez Şube Müdürlüğü, Alanya Şube Müdürlüğü, Konyaaltı Şube Müdürlüğü ve Serik Şube Müdürlüğü’nde 19.08.2016 tarihinde yapılan yerinde incelemelerde elde edilen belgelerden dosya kapsamında önem arz edenlere aşağıda yer verilmektedir.

(169) Belge 6: CK AKDENİZ Enerji Satış Uzmanı M. A. tarafından 13.05.2016 tarihinde CK AKDENİZ Pazarlama ve Satış Direktörü O. E. E.’ye gönderilen “7-13 Mayıs Arası” başlıklı e-postada şu hususlar yer almaktadır:

(…..) Bey Merhaba;

Akden tarafından 7-13 Mayıs tarihleri arasında alınan K2 ve Yenileme sözleşmelerinin raporu ekte yer almaktadır.

Geçen Hafta K2 İmzalatılan: (…..) Geçen Hafta Yenileme İmzalatılan: (…..) Bu hafta;

K2 İmzalatılan: (…..) Yenileme: (…..) Aradaki Fark;

K2 İmzalatılan: (…..) Yenileme: (…..)

49 Tüketicilerin portföyünde bulundukları tedarikçiyle olan sözleşmelerini sonlandırmaları anlamını taşımaktadır.

(170) Belge 7: 18.02.2016 tarihinde, CK AKDENİZ Kepez Şube Müdürü F. C. ile CK AKDENİZ Pazarlama Uzmanı D. B. arasında gerçekleşen “Re: Fina Hk.” başlıklı e-postada şu hususlar yer almaktadır:

18.02.2016 - F.C.:

(…..) Hanım: Biraz önce personelimizi fina enerjiden aradılar kampanyaları hakkında bilgi verdiler. fakat şöyle bir sorum olacak abone no söylediğimizde yıllık kWh tutarımızı söyleyip 3600 kWh geçmediğimizi beyan ettiler bu bilgileri nasıl ulaştıkları hakkında bilginiz var mı ?

18.02.2016 – D.B > F.C.

(…..) Bey Merhaba,

Dağıtım şirketi düzenli liste yayınlamak durumunda. Abonenin detaylı bilgisi ve toplam tüketiminin bulunmadığı bu listeler, doğal olarak tüm rakiplerimizin elinde var. Fina'nın arkadaşımızın abone numarasını kontrol edip listede olmadığını görünce böyle bir bilgi verdiğini düşünüyoruz.

(171) Belge 8: CK AKDENİZ büro personeli (…..) Belge 9’daki e-postada “ckadeniz” uzantılı bir e-posta adresi kullandığı görülse de dosya kapsamındaki bu belgede kendisinin

“akdenizedas” uzantılı bir e-posta adresinin daha bulunduğu tespit edilmiştir.

(172) Belge 9: (…..) @clkakdeniz.com.tr adresinden CK AKDENİZ Talep Tahmini ve Uzlaştırma Müdürü E. D. G, Strateji Geliştirme Tarife Analiz ve Mevzuat Takip Müdürü O. S., Mevzuat Takip ve Tarife Analiz Uzmanı B. F. ve Planlama ve Strateji Geliştirme Direktörü G. T.’ye gönderilen e-postada şu hususlar yer almaktadır:

Merhaba

Mayıs 2016 St sürecine ilişkin k1 ve k2 St listeleri ektedir. Listeler süre kapandıktan sonra revize edildiği için başka iptal eklenmeyecek.

Saygılarımla,

(173) Söz konusu e-postanın ekinde yer alan “K1-OlcumNoktasiTalepListesi” ve “K2-OlcumNoktasiTalepListesi” başlıklı dosyalarda Akdeniz elektrik dağıtım bölgesinde faaliyet gösteren 27 tedarikçinin50 sahip olduğu tüketici sayısı ve bu tüketicilerin 2014 ile 2015 yıllarına ait tüketim miktarlarına yer verilmektedir.

50 2M, AGE Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş., Aksa Elektrik Satış A.Ş. (AKSA), Antalya Enerji Üretim A.Ş., Balkaya Enerji Toptan Satış A.Ş., Bisen Elektrik Satış A.Ş., Demirören Axpo Enerji Toptan Ticaret A.Ş., Doğan Kent Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş., Doğuş Enerji Toptan Elektrik Ticaret A.Ş. (DOĞUŞ ENERJİ), EG Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş., Elektra Enerji Toptan Satış ve İthalat İhracat A.Ş. (ELEKTRA ENERJİ), Enerya Elektrik Ticaret A.Ş. (ENERYA), Eren Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş., FİNA, Gates Enerji Ticaret A.Ş., Global Enerji E.Ü.A.Ş., Hnc Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., IC Içtaş Elektrik Toptan Satış ve Ticaret A.Ş., Içdaş Çelık Enerjı Tersane ve Ulaşım San. A.Ş., İPRAGAZ, K2 Sakarya Elektrık Perakende Satış A.Ş., KGM Enerjı Tic. Ltd. Şti., OMV Enerjı Ticaret A.Ş. (KGM ENERJİ), Reşadiye Hamzalı Elektrık Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., RWE Enerji Toptan Satış A.Ş. (RWE), Yaren Grup Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. (YAREN ENERJİ), Zorlu Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Tic. A.Ş. (ZORLU ELEKTRİK).

(174) Belge 10: 17.05.2016 tarihinde, kurumsalsatis@ckakdeniz.com.tr adresinden satinalma@clubmegasaray.com.tr adresine gönderilen ve ekinde “AKDEN PROTOKOL”

adlı word dosyası bulunan “SANTUR TURİZM A.Ş. – CK AKDENİZ TEKLİF 2016” konulu e-postada şu hususlar yer almaktadır:

Merhaba,

Sizin için hazırladığımız teklifler ve detayları ekteki dosyadadır. Tekliflerin yanı sıra size özel ayrıcalıklı hizmetimiz olan Bakım-Onarım Protokolümüzü de inceleyebilirsiniz.

Konuyla ilgili her türlü sorunuzu cevaplamaktan memnuniyet duyacağımızı bildirir, teklifimizi olumlu değerlendirmeniz ümidiyle iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla.

(175) Söz konusu e-postanın ekinde yer alan Bakım-Onarım Protokolü ise şu şekildedir:

(…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..)

(…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..)

…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..) (…..TİCARİ SIR…..)

(176) Belge 11: 28.02.2016 tarihli “Başvuru bilgilendirmesi” başlıklı aydinlatmasikayetleri@akdenizedas.com.tr adresinden CK AKDENİZ Müşteri İşlem Yetkilisi S. A., CK AKDENİZ Müşteri Sözleşme İşlemleri Müdürü D. O. ve satis@ckakdeniz.com.tr adreslerine gönderilen e-postalarda bilgileri güncellenmiş bir tüketicinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN), telefon numarası ve e-posta adresi yer almaktadır. Gönderici adres ile alıcı adresler incelediğinde söz konusu bilgi güncellemesinin AKDENİZ EDAŞ’ın aydınlatma sorunları ile ilgili birimi üzerinden yapıldığı görülmektedir.

(177) Belge 12: AKDENİZ EDAŞ, İK ve Kalite Direktörü C. A., CK AKDENİZ Genel Müdürü H.

B., CK AKDENİZ İnsan Kaynakları Uzmanı Z. Ç. ve AKDEN Muhasebe Yardımcı Elemanı A. T. F. arasında gerçekleşen yazışma içinde yer alan “Personel geçişleri hakkında”

başlıklı e-postalarda şu ifadeler bulunmaktadır:

04.08.2016 – C. A::

(…..) Bey, (…..) Bey selamlar,

Genel Müdürümüz ile en son mutabık kaldığımız şekli ile, (…..) 8 Ağustos itibariyle şube değişimlerinin personellerimize tebliğ edilmesi ve (…..) Konyaaltı'nda, (…..) ise Muratpaşa'da çalışacak şekilde organize edilmesini rica ederim.

Personellerimizin performans düşüklüğü vb durumların oluşması durumunda, ortak çözüm için birlikte hareket edebiliriz. Bu noktada geri bildirimlerinizin hızla ve zamanında bize ulaşması kritik.

Sevgiler,

04.08.2016 – H. B. > C. A.:

(…..) bey perakende İK üzerinden olur alarak görev değişikliğini resmi yapalım 05.08.2016 – Z. Ç. > A. T. F.:

(…..) Bey,

(…..) ve (…..) ait görev yeri değişikliği ile ilgili OLUR yazısı eklidir. (…..) ve (…..) için Görev Yeri Değişiklik Bildiriminin yapılmasını rica ederim.

Teşekkürler, İyi Çalışmalar, 05.08.2016 – A. T. F. > Z. Ç.:

(…..) Hanım merhabalar

İlgili personellerin görevlendirme yazıları ektedir.

Pazartesi günü imzalatılarak tarafımıza gönderilmesi konusunda destekleriniz bekliyoruz.

İyi Çalışmalar

(178) Belge 13: 02.08.2016 tarihinde CK AKDENİZ Pazarlama ve Satış Temsilcisi A. Ö.

tarafından CK AKDENİZ Bölge Dışı İhale ve Bayi Operasyon Uzmanı Y. S.’ye gönderilen

“(konu yok)” başlıklı e-posta ekinde yer alan “MURATPAŞA ABONELERİ” adlı excel dosyasında, OFEN Enerji Toptan Satış A.Ş. (OFEN) portföyünde bulunan sekiz adet tüketicinin 2014-2016 yılları arasında gerçekleştirdiği tüketim bilgilerine ayrıntılı olarak yer verildiği görülmektedir.

(179) Belge 14: 27.05.2016 tarihinde CK AKDENİZ Muratpaşa Şube Müdürü O. K. Ö.

tarafından CK AKDENİZ Şube Yönetmeni C. Ç.’ye gönderilen ve aşağıda metnine yer verilen “aysunun liste hk” başlıklı e-posta ekinde bulunan “Eşleştirme Sonuçları 2016-05-2722_19” adlı excel dosyası incelendiğinde CK AKDENİZ K2 portföyünde bulunan 95 adet tüketicinin sözleşmesinin bulunmadığı görülmektedir:

(…..) Bey ;

(…..)hanımın liste yapılmamış yeşil olanlar bitirdiklerim geri kanlarını acil yapar mısınız.

(180) Belge 15: CK AKDENİZ Müşteri İşlem Yetkilisi E. K., CK AKDENİZ Muratpaşa Şube Müdürü O. K. Ö. ve (…..)@hotmail.com e-posta adresi arasında gerçekleşen yazışma içinde yer alan “EMELDA DERİ PROKOL HK.” başlıklı e-postalarda şu ifadeler bulunmaktadır:

25.05.2016 – E. K. > O. K. Ö.:

(…..) Bey merhaba.

(…..) ile görüşmemiz olumlu geçmiştir ancak abonenin tüketimleri yüksek olması sebebi ile bizlerden bazı şartlar istemektedir. İstenilen şartlar aşağıda maddeler halinde sunulmuştur;

1. Önceki tedarikçinin vermiş olduğu (…..) indirim oranı yerine CLK Akdeniz Elk.Per.Sat.A.Ş nin teklif ettiği (…..) kr. üzerinden aktif enerji satışı yapılacaktır.

2. Trafo bakım ve onarım için 1 sene boyunca tekrardan yenilenebilir bakım ve onarım protokölü.

3. Şirket personellerine özel tüketimleri yüksek olan aboneler için özel indirimler.

4. Kepez bölgesinde bulunan ALFA deri A.Ş'ye aynı şartlarda işlemlerin yapılması.

5. Çalışmakta olduğumuz Çamyuva / Kemer'de bulunan Beta Turistik A.Ş (Simena Otel) de bulunan trafo bakım için aksaklıkların en kısa zamanda giderilmesi.

Bilgilendirme mailinin işlemlerin hızlı yürümesi için en kısa zamanda (…..) Bey'e ivedi bir şekilde mail atılmasını rica ederim.

İyi çalışmalar ...

25.05.2016 – O. K. Ö. > (…..)@hotmail.com:

Merhaba (…..) Bey ;

1. Önceki tedarikçinin vermiş olduğu (…..) indirim oranı yerine CLK Akdeniz EPSAŞ olarak aktif enerji bedeli üzerinden teklif ettiğimiz indirim oranı (…..) dur.

2. Şirket personellerinin yıllık tüketimi 3600 kWh ve üzeri olması durumunda mesken aboneliklerine özel indirimler verilecektir.

3. Kepez bölgesinde bulunan ALFA deri A.Ş'ye de aynı şartlarda işlemler yapılacaktır.

Diğer konular için yüz yüze görüşmemizde bilgi verilecektir.

Saygılarımla.

(181) Belge 16: 10.08.2015 tarihinde CK AKDENİZ Abone Servis Sorumlusu G. A. tarafından CK AKDENİZ Muratpaşa Şube Müdürü O. K. Ö.’ye gönderilen “SÖZLEŞME HK.” başlıklı e-postaya aşağıda yer verilmektedir:

Belgede REKABET KURULU KARARI (sayfa 52-57)