• Sonuç bulunamadı

B DÖNEMSEL RAPORLAR:

Belgede tıklayınız. (sayfa 117-120)

1) KONU : 6 Ocak Eylem ve Etkinlik Programı hk. 06.12.2011

ŞUBELERE

Dünyada yaşanan neoliberal dönüşüm süreci Türkiye’de KHK’lerle hızlandırıldı. Özellikle bakanlık yapısı eğitimin amaçları, istihdam şekli, ücretler, sosyal güvenlik gibi temel hakların

9

9

.

GENE

L

KUR

UL

9

OLAĞAN

118

yeniden ve çalışanların aleyhine düzenlenmesiyle bugüne kadar yürürlükte olan kimi uygulamalar ki en önemlisi eş durumu özür gurubu atama hakkı ve şubat ayı öğretmen atamaları binlerce açığa rağmen yapılmamaktadır.

21 Aralık’ta bu taleplerimizin de içinde olduğu insanca yaşama ve çalışma hakkı için grev kararımızı hayata geçireceğiz. Grevin ardından birçok üyemiz ve eğitim emekçisinin aile birliği ve çalışma hakkına ilişkin atama ve yer değiştirme kılavuzunda düzenleme yapılmaz ise eylem ve etkinliklerimize devam edeceğiz. İlk olarak 6 Ocak 2012 Cuma günü genel meclis üyelerimiz, eş durumu mağduru üyelerimizden ve ataması yapılmayanları temsilen bir heyetle Eğitim Sen olarak bakanlıkta olacağız.

Milli Eğitim Bakanı’na işyerlerinden topladığımız imzalar ile tespit ve taleplerimizi yerine getirilmesi için bir kez daha ileteceğiz.

Bu noktada belirtilen çalışmalara duyarlılık gösterilmesini bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Yapılacak Çalışmalar

Ekte gönderilen dilekçelerin işyerlerinde imzaya açılması Eş durumu atama hakkı bekleyen eğitim emekçisi sayısı

İl/şube düzeyinde işyerlerinden güvencesiz çalışan ücretli öğretmen, yardımcı hizmetli vb. çalışan sayısı

Etkinliğimize ilişkin kamuoyu oluşturmak ve etkilenen kesimleri bilgilendirmek ve sürece katmak üzere şubelerde geniş toplantılar

Toplanan imzalar ve sayıların en geç 3 Ocak 2012 tarihine kadar Genel Merkeze gönderilmesi

Ek: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 37/3. maddesi uyarınca özür grubundan yer değiştirme işlemleri yalnızca yaz tatilinde yapılabilecektir. Oysa öğretmenler bu güne kadar yalnız yaz tatilinde değil, yarıyıl tatilinde de özür grubundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmiştir. Yapılan düzenleme, öğretmenlerin uzunca süredir kullandıkları bir hakkın ellerinden alınması anlamına gelmektedir.

Bu düzenlemenin hangi kamu yararı gözetilerek yapıldığı anlaşılır değildir. Yarıyıl tatilinde özür grubundan yer değiştirme isteğinde bulunma planı yapan binlerce öğretmen, bu düzenleme ile büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Ailevi değerlere bağlı olduğu savıyla her gün ailenin önemine vurgu yapan hükümetin, binlerce öğretmenin aile bütünlüğüne kastetmesi de kabul edilebilir bir uygulama değildir ve olamaz.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sisteminin öncelikli sorunları arasında yer alan öğretmen açıkları sorununu kalıcı olarak çözmek yerine, yıllardır gerçek ihtiyacın çok altında öğretmen ataması yaparak, eğitimde güvencesiz istihdam uygulamalarının önünü açmıştır. Türkiye’nin dört bir yanında sayıları 300 bini aşan öğretmen atanmayı bekliyorken, MEB’e bağlı okullarda sadece ek ders karşılığı “ücretli öğretmen” çalıştırılıyor olması büyük bir çelişkidir.

Yukarıda anlatılanlar ışığında, ‘Özür Grubundan Yer Değiştirme İşlemlerinin Yarıyıl Tatilinde de Yapılmasını’, atanmayı bekleyen öğretmenleri tatmin edecek bir plan çerçevesinde ‘Eğitim Fakültesi Mezunu Bütün Öğretmenlerin Atanmasını’ diliyorum.

9

9

.

GENE

KUR

9

OLAĞAN

119

2) KONU : Örgütlenme ve Mücadele Programı hk. 18.04.2012

ŞUBELERE

Dünyada ve ülkemizde çalışanların yüzyıllardır bedel ödeyerek biriktirdiği kazanımlara saldırılar artarak sürmektedir. Egemen sistem tarafından tarihsel hınç ve öç alma olarak yürütülen bu politikalar ülke sınırlarını tanımıyor, renk, cins, dil, din, kültür ayırmıyor, doğa-insan-canlı üçlüsünü tahrip etmekten çekinmiyor.

“İnsan haklarıyla insandır” gerçeği yerine her hizmetin bedeli vardır yaklaşımı toplum bilincine enjekte ediliyor, insanın insanla rekabetini esas alan piyasa egemenliği ile sermaye güçlerinin karları katmerleşsin isteniyor.

Gelinen son nokta sağlık ve eğitim hizmetlerinin piyasaya açılmasıdır. Özel okullara teşvikler, kamu okullarının satılması ve devredilmesi, kamu özel ortaklığının devreye sokulmasıyla öğrencilerin müşterileşme süreci tamamlanmış olacak. Geçmiş AKP hükümet ve Milli Eğitim Bakanlarınca gündeme getirilen özel okullara öğrenci gönderilmesi kamu kaynaklarının cemaatlere aktarılmasının bir başka yolu olacaktır. Böylesi bir dönemde hem 4688 TİS değişiklikleri hem de 4+4+4 eğitim yasasına karşı 15 Mart sevkli, 28-29 Mart 2 günlük grev kararlarıyla hizmet üretmeyerek yürüttüğümüz mücadele geniş kitlelerde umut olmuştur. Nitekim son 20 günde 1500 yeni üye girişi bunun bir yansımasıdır.

Önümüzdeki günlerde işyerlerinde devlet güdümlü, iktidar beslemeli, yurtsever makyajlı, milliyetçi ve sahte sendikaların gerçek yüzlerini TİS taleplerimizde buluşturarak açığa çıkarmalıyız. Kamu emekçilerinin toplu söyleşilere, fiskos masalarına, tiyatro oyunlarına ihtiyaç duymadığı yapacağımız etkinliklerle bilince çıkarılmalıdır.

Dönemsel mücadele programımızda öngördüğümüz yürüyüş ve Mayıs sonlarında Ankara merkezli miting 4688 ile 4+4+4 eğitim yasasının bütün yönleriyle Genel Meclisimizde tartışılmasıyla ortaya çıkacak kararlar doğrultusunda güncellenecektir.

28-29 Mart eylemlerinin ardından MYK’mız il gezilerini yoğunlaştırmış olup, ekte gönderilen program kapsamında bu çalışmalar devam edecektir. Nisan – Mayıs eylem ve etkinliklerimiz işyeri, ilçe temsilcilikleri ve şube yürütmelerimiz tarafından en güçlü biçimde hayata geçirilmelidir.

Bu kapsamda;

2012 1 Mayıs’ının birlik, dayanışma, mücadele şiarıyla tüm illerde emekçiler, toplumun ötekileştirilmiş ve tüm muhalif kesimleri ile birlikte kitlesel kutlanması için her türlü çaba sarf edilmelidir.

KESK’ten gönderilen TİS imza kampanyası süresi içinde titizlikle yürütülmelidir. Eğitim emekçilerinin talepleri etrafında işyeri bütünlüğü sağlanmalıdır.

Kamuoyu oluşturma araçları, basın açıklaması, tv, radyo programları, stant açma, bildiri dağıtma etkinlikleri aralıksız sürdürülmelidir.

Meslek örgütleri, sendikalar, siyasi partiler ve dost kurumlar ziyaret edilmeli, süreç hakkında bilgilendirilmelidir.

Başta eğitim emekçileri olmak üzere veliler, dost kurumlar ve tüm emekçilerle birlik, dayanışma ve mücadele inancıyla büyük salon toplantısı ve dayanışma geceleri örgütlenmeli, planlama yapıldığında gerekiyorsa MYK’dan katılımcı istenmelidir.

Sendika üye sayılarının tespiti bu yıl 15 Haziran’a uzatılmış olduğundan adaylık dikkate alınmaksızın üye yazımı ve örgütlenme çalışmalarına hız verilmelidir.

Ekte gönderilen programda yer alan şubelerimiz il çalışmalarında görevli MYK üyemizle temas kurarak işyeri gezisi, genel üye toplantısı başta olmak üzere il programını oluşturmalıdır.

9

9

.

GENE

L

KUR

UL

9

OLAĞAN

120

Genel Merkezimiz örgütlenme, eylem ve etkinlik programının hayata geçirilmesi noktasında olanaklar ölçüsünde Şube ve il temsilciliklerimize mali destek aktaracaktır. (Liste ektedir. Mali kaynaklar öncelikle örgütümüzün nicel büyümesi dikkate alınarak reel kullanılmalıdır)

Sendikal haklarımızı, özgür ve demokratik yaşamı, laik, bilimsel, parasız, anadilinde eğitim talebimizi güçlendirecek mücadele sürecimizde tüm üye ve yönetici arkadaşlarımızdan gerekli özveriyi bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Belgede tıklayınız. (sayfa 117-120)