• Sonuç bulunamadı

BÖLÜM 3. YÖNETĐCĐLERĐN DÖNÜŞTÜRÜCÜ VE ĐŞE YÖNELĐK LĐDERLĐK

3.8. Araştırmanın Bulguları

3.8.1. Araştıranın Gerçekleştirildiği Đşletme Đle Đlgili Genel Bilgiler

Araştırmanın gerçekleştirildiği işletme, 1980 yılında bir aile şirketi olarak, süt işleme tesislerine ve gıda endüstrisine hizmet vermek amacıyla üretim hayatına başlamıştır. Bugün Türkiye’de tüm süt ve gıda sanayi sektöründeki firmaların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde lider bir kurum haline gelen işletme, 1980’den günümüze Ar-ge, tasarım ve ürün geliştirme çalışmalarına paralel olarak gelişme göstermiş olup Türkiye’de Gıda sanayinin önderi olarak yurtiçi ve yurdışında ilerlemektedir.

29 yıllık tarihi boyunca, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden işletme Ar-Ge programları dahilinde süt endüstrisi için makine parkını ve ürün föyünü geliştirmiştir. Söz konusu işletmenin ürün portföyünde içme sütü, kaşar, beyaz, gouda, mozzarella, hellim, eritme, krem, dil ve örgü peynir çeşitleri; yoğurt, ayran, smetana, kefir, meyveli yoğurt, tereyağ, kaymak ürünleri için makine ve ekipmanlar; ayrıca sürekli gelişme felsefesine istinaden şarap, bira, meyve suyu, sütlü tatlılar, çikolata, meyveli jöle, bal, reçel, helva üretim hatları için gerekli makine ve ekipmanlar bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Süt Toplama Tankları, Süt Nakil ve Ölçüm Sistemleri konusunda Türk-Alman

2004 yılının başında portföyüne almış olup, Süt Soğutma Tankları çeşitlerini de arttırmıştır. Bu ürün çeşitlerinde ileri teknoloji uygulamaları başlatılmıştır. 2007 yılında Otomatik Beyaz Peynir Üretim hatları konusunda Hollanda ortaklığı ile yeni bir vizyon açmaktadır.

TSE, TSEK,TUV-EN 729-2, ISO 9001(2000) Kalite Sistem Sertifikalarına göre ürettiği ürünleri ile şimdiden Türk ve Dünya Makine Endüstrisinde gelecekte önemli merkez nokta olmaya aday firma haline de gelmiştir. Đşletme, sektöründe üretim ve servis hizmetleri ile bir dünya markası olmayı amaçlamaktadır. Bu amaca yönelik olarak işletme, ürün geliştirme çalışmalarını, kaliteli ürün ve zamanında teslim vizyonu ile kalite hedeflerini müşteri tatmin seviyesini her geçen gün arttırmaktadır.

Đşletmenin Vizyonu

“Dünyada ve Türkiye’de, büyük bir marka olarak yer almak ve firmamızı dünya rekabet alanında lider olarak görmek”

Đşletmenin Misyonu

“Hijyenik ve kaliteli gıda üretimine ve insan sağlığının korunmasına katkıda bulunmak”

Đşletmenin Hedefleri

- Güçlü büyüme,

- Uluslararası standartlara uygun kaliteli ürün ve hizmet politikası geliştirmek, - Global pazarlarda etkin pazarlama yöntemlerini geliştirmek,

- Ar-Ge hedefli büyüme,

- Üretim ve geliştirme faaliyetlerini hızlandırmak,

- Müşteri odaklı çalışarak yüksek seviyede müşteri tatmini sağlamak, - Katma değeri yüksek ürün üretmek,

- Đnsan kaynakları politikasını geliştirmek, - Yüksek motivasyon ve iş tatmini yaratmak,

- Etkin kalite yönetimi,

- Satış sonrası servis hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi

Söz konusu işletmenin geleceğe yönelik hedefleri sorgulandığında şu an için başka bir sektöre girme düşüncelerinin olmadığı görülmüştür. Ayrıca, işletme ürün geliştirme konusunda Tübitak destekli Ar-Ge çalışmaları başlatmıştır.

Đşletmenin Kalite Politikası

“Kalite, maliyet ve hız gibi en önemli müşteri performans ölçümlerinde en yüksek müşteri memnuniyetini yaratmak ve sürekli geliştirmek.”

Đşletmenin, tüm faaliyetlerindeki amacı, müşterilerinin ürünlerine ve hizmetine karşı duydukları memnuniyeti sürekli arttırmaktır. Bu bağlamda işletmenin kalite politikası; - Potansiyel istekler de dahil olmak üzere, müşterilerinin isteklerini doğru şekilde

belirlemek ve yüksek kalite bilinciyle karşılamalarını garanti edecek güçlü bir koordinasyon sağlamak,

- Yeni ürün ve teknolojilere hızlı, güvenilir şekilde geçebilmek,

- Çalışanların motivasyonunu, iş ve kalite bilincini geliştirecek eğitim imkanlarını ve çalışma koşullarını sağlamak,

- Tüm faaliyetlerini “sürekli gelişim” felsefesiyle yasal şartlar dahilinde değerlendirmek ve geliştirmek

- Müşteri memnuniyetini arttırarak sürekli ve kalıcı müşteriler edinmek olarak birlenmiştir.

Đşletmenin Organizasyon Yapısı

Araştırmanın gerçekleştirildiği işletmenin üst yönetiminde daha önceden de bahsi geçtiği gibi kardeş olan üç yönetici bulunmaktadır. Bu yöneticiler araştırma kapsamında “Yönetici X, Yönetici Y ve Yönetici Z” olarak ele alınacaktır. Yöneticilerden en büyük kardeş Yönetici Z, ortanca kardeş Yönetici X ve en küçük kardeş Yönetici Y’dir.

Đşletmenin organizasyon şemasına ekler kısmında yer verilmektedir. Đşletmenin organizasyon yapısı ile ilgili genel bilgiler şöyle aktarılabilir:

-Đşletmenin Yönetim Kurulunu Yönetici X, Yönetici Y ve Yönetici Z oluşturmaktadır. -Yönetici X, “Üretim ve Mühendislik Departmanı”ndan sorumlu Direktör olarak geçmektedir.

-Yönetici X’e bağlı Orta Kademe Yöneticisi Üretim ve Mühendislik Yöneticisidir. -Üretim ve Mühendislik Yöneticisi’ne bağlı altı Üretim ve Mühendislik Departmanı çalışanı bulunmaktadır.

-Yönetici Y, “Pazarlama Departmanı, Dış Ticaret Departmanı ve Muhasebe Departmanı”ndan sorumlu Direktör olarak geçmektedir.

-Yönetici Y’ye bağlı üç Orta Kademe Yöneticisi bulunmaktadır. Bunlar; Pazarlama Yöneticisi, Dış Ticaret Yöneticisi ve Muhasebe Yöneticisi’dir.

-Pazarlama Yöneticisi’ne bağlı beş Pazarlama Departmanı çalışanı, Dış Ticaret Yöneticisi’ne bağlı iki Dış Ticaret Departmanı çalışanı ve Muhasebe Yöneticisi’ne bağlı beş Muhasebe Departmanı çalışanı bulunmaktadır.

-Ayrıca Yönetici Y’ye bağlı çalışan “Personel ve Đdari Đşler Sorumlusu” ve “Bilgi Đşlem Sorumlusu” bulunmaktadır.

-Yönetici Z, “Ar-Ge Departmanı”ndan sorumlu Direktör olarak geçmektedir. -Yönetici Z’ye bağlı Orta Kademe Yöneticisi Ar-Ge Yöneticisidir.

-Ar-Ge Yöneticisi’ne bağlı beş Ar-Ge Departmanı çalışanı bulunmaktadır.

Toplamda araştırma kapsamında 3 Üst Kademe Yönetici, 5 Orta Kademe Yöneticisi ve 25 çalışan yer almaktadır.

3.8.2. Üst ve Orta Kademe Yöneticilerin “Kişilik Yapıları” ve “Dönüştürücü/Đşe