• Sonuç bulunamadı

Acar Doðangün, Güngör Özyiðit Findhorn Elixir’den

Belgede Sevgili Dostlar (sayfa 51-54)

Findhorn Öðretileri; medyum Eileen Caddy'nin günlük

meditasyonlarý sýrasýnda "içinde duyduðu ses"in, özelde

Ýskoçya'nýn Findhorn Körfezi'nde yaþayan bir topluluða,

genelde tüm insanlýða verdiði bilgi, öðüt ve uyarýlardýr.

GÖREN GÖZLERLE BAKINIZ

Gözlerinizi açýk tutunuz ve her zaman uyanýk olunuz. Her þeyde O'nun elini görünüz de sonsuzca þükrediniz.

Uyanýk olmazsanýz, hemen orada önünüzde ya da içinizde olmakta olan çok þeyi kaçýrýrsýnýz. Bazýlarý etraflarýn-daki þaþýlacak þeylere kör bakarlar ve böylece hayatýn mucizelerini kaçýrýrlar.

Etrafýnýzdaki küçük þeylerdeki güzel-liðin, uyumun, huzurun, sükûnun farkýn-da olduðunuzfarkýn-da, uyanýklýðýnýz artar, hayat bir harikalar ülkesi olur. Ve siz olmakta olan her þeye gözlerini kocaman açýp bakan bir çocuk gibi þaþarak ya-þarsýnýz. Ýþte o zaman, hayranlýkla dolu olursunuz her an. En güzelin olacaðýný umunuz, öyle olmasýna yardýmcý olunuz ve böylece hayatýnýzda sýradan bir an olmasýn. Hiçbir þeyi garanti kabul etmeyiniz, ama her þey için þükrediniz. Minnettarlýk, kapýlarý ardýna kadar açýk tutar, gitgide daha þaþýlacak þeylerin ha-yatýnýza girmesi için. Öyleyse þükret-mekten asla vazgeçmeyiniz. Iþýðýnýzýn herkesin göreceði þekilde parlamasýna izin veriniz.

RAHATÇA ALIYORSUNUZ, RAHATÇA VERÝNÝZ

Gönüllerinizi her þey için sevgi ve minnettarlýkla doldurunuz, taþmasý için. Þükranýnýzý birer birer dile getiriniz ve bunu hemen þimdi yapýnýz. Önünüze bir kaðýt parçasý alýnýz, onlarý yazýnýz ve sonra her biri için ve hepsi için þükret-meyi unutmayýnýz.

Böyle yaptýkça tüm varlýðýnýz açýlýr ve sevinçle dolar, çünkü minnettar bir gönül, gerçekten sevinçli bir gönüldür. Çünkü þükrettikçe ve aldýðýnýz kaynaðý bildikçe, O'nunla temasta olduðunuzu

fark edersiniz ve gönlünüz hemen açýlýr, O'na kanal olur. Ýþte o zaman O'nun hayýrlarýný ve verdiklerini alýrsýnýz. Almak için kendinizi açmanýz ve karþýlýðýnda kendinizden vermeniz gerekir. Çünkü vermeden alma, almadan verme olmaz. Hareket her zaman iki yönlüdür.

Bir yerden verdiðinizi, baþka yerden alýrsýnýz mutlak. Her ne ise o, sadece sizde olaný veriniz, rahatça ve sevinçle veriniz ki size bin katý olarak dönsün. Þartsýz ve serbestçe verip vermediðinize bakýnýz. Çünkü bir þey yanlýþ ruhla ve belli þartlar altýnda verilmiþse, hudutlar ve sýnýrlamalar getirir; oysa vermede bunlar olmamalýdýr.

Býrakýnýz hayatýnýzda bir alýþveriþ ritmi olsun, býrakýnýz hayatýnýz düzgünce ve rahatça aksýn, gelgitin alçalýp yükselmesi gibi.

O sizin her ihtiyacýnýzý bilir, onlarý dile getirmeseniz de, onlar en güzel þekilde karþýlanýrlar. O olmakta olan her þeyi tam kontrol etmektedir ve her þey O'nun tam onayýndan geçer. O'nun açýlmakta olan planýnýn kusursuzluðunu görünüz. Onda acele ve telâþ yoktur; bir þey açýldýðýnda, büyük hýzla açýlabilir, ne var ki büyük bir huzur ve sükûn içinde, tam zamanýnda ve dakikasý dakikasýna.

Hiçbir þeyden korkmayýnýz, çünkü O'na inanýp güvendiðinizde, korkulacak bir þey kalmaz. Þimdi biliyorsunuz ki, O sizinle olduðunda, hiçbir þey size karþý olmaz.

O her birinizdedir, öyleyse içinizde ve dýþýnýzda, O'nun gerçekleþen Planý'ný görünüz. Ýçeride baþlayan, dýþarýya vurur. Öyleyse içinizdeki hiçbir þeyin onu en-gellemesine izin vermeyiniz.

HAMD, SEVGÝ VE

MÝNNETTARLIK ÞARKILARI

Her þey için sonsuzca minnettar olunuz. Her zaman hamd, sevgi ve min-nettarlýk þarkýlarý olsun dudaklarýnýzda. Her zaman minnettar olunacak bir þey vardýr. Görünüþte iþler ne kadar güç olur-sa olsun, þükredeceðiniz bir þeyler arayýnýz ve yalnýzca bunu yaptýðýnýzda titreþimleriniz yükselecek ve bütün dert-leriniz yok olup gidecektir.

Gönlünüz minnettarlýk ve sevgi ile dol-duðunda, olumsuz bir þeye yer kalmaya-caktýr. Kendinize acýmak ve kendine dönüklük, titreþimleri düþürür ve sizi yüksek benliðinizden koparýr, sonunda kendinizi karanlýkta yürüyor bulursunuz.

O'nun sevgisinin yüceliðini, O'nun ýþýðýnýn büyüklüðünü fark ettiðiniz de, bu halden kurtulursunuz. Bütün

yapacaðýnýz, bunu bilinçli olarak farket-mek ve bunun için þükretfarket-mektir. Böylece endiþe bataðýndan muhteþem ýþýða yükse-lebilirsiniz.

Güveniniz O'na olsun, baþkasýna deðil. O zaman tek baþýna durabilir ve her þeyi yapabilirsiniz. Çünkü tüm dýþ destekler kalkmýþtýr ve siz baþkasýndan aldýðýnýz gerçeðin, bilginin ve buyruklarýn koltuk deðneðine dayanmaksýzýn, ýþýkta yürüdüðünüzü görürsünüz. Çünkü her þey içinizdeki derinlikten, her þeyin kay-naðýndan, O'ndan gelmededir.

Gerçekten yaþamanýn tek yolu budur, çünkü siz O'nda yaþamakta, O'nda hare-ket etmektesiniz ve varlýðýnýz O'ndandýr. Bunun dýþýnda her þey yavandýr. Hiçbir þey O'nunla doðrudan temasýnýzdan daha önemli deðildir. Bunu gerçekten bul-duðunuzda, sýrlarýn sýrrýna erersiniz. O'nunla yaþadýðýnýzda, her þeyi O'nun adýna yaparsýnýz. Bunu böyle yapýnýz da

O'nun olan her þey sizin olsun. Hayat öylesine basit ki! Onu siz karýþtýrýyorsunuz. O'nunla doðrudan kon-taðý herkes kurabilir. O bütün hazýr olan-lar için oradadýr ve elbette aramayý ve bulmayý seçenler için. Yalnýzca ararsanýz, bulabilirsiniz ve özlem derin olduðunda karþýlýðý gelecektir.

Þimdi artýk o vakittir, insan bir kere daha O'nunla yürüyecek, O'nunla söyleþecek ve O'nun sesini duyacaktýr baþlangýçta olduðu gibi. Ýnsan tam daireyi tamamladý, yücelerden derinlere indi ve þimdi gene yükselmekte.

VAKÝT GELDÝ

Vakit, büyük sevinç vaktidir. Vakit, O'nun yasalarýna uyma, bunu yaþama ve gösterme vaktidir. Herkesin görmesi için mucize üzerine mucizelerin olma vak-tidir ki; böylece O bilinecek ve þaný yücelecektir.

Vakit bazýlarýnýn duyup þaþtýðý Altýn Çað'ýn vaktidir. Bütün kargaþa ve kar-maþadan herkesin görmesi için O'nun Yeni Çað'ý parlayarak çýkagelecektir. O'nun ýþýðý herkesin görmesi için par-ladýðýnda, dünya yüzündeki karanlýk silinecektir. Ve hiç kimseden gizlen-meyecektir. Kabul edenler onda, Yeni Çaðda, ýþýk, sevgi ve gerçeðin çaðýnda yürüyecektir.

O'nun yollarý ne kadar güzeldir! Siz o yollarda yürüyünüz. Seçim her zaman sizindir. Neden þimdi seçmiyorsunuz? Yarýn çok geç olabilir. Hep var olan muhteþem þimdiden daha iyi bir zaman yoktur. O halde bunun üzerinde

düþünerek zaman kaybetmeyiniz, ama gerçekten bunun için bir þeyler yapýnýz.

Yaþamýnýz bir hamd, sevinç, þan ve þükür þarkýsý olsun.

Þubat 1998

Belgede Sevgili Dostlar (sayfa 51-54)