• Sonuç bulunamadı

Aşama Şaft ve Alt Yapı İkmal İnşaatı

Belgede Gazi M.K. Atatürk (sayfa 140-144)

2.2 .Temel Politikalar ve Öncelikler

İHRSP 2. Aşama Şaft ve Alt Yapı İkmal İnşaatı

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı:

Projeye ilişkin tüm çalışmalar ve ödemeler 2015 yılında tamam-lanmış olup, 2016 yılında kesin kabul işlemleri yapılmıştır.

İHRSP 3. Aşama 1. Kısım (Evka-3 - Bornova Merkez) İnşaatı

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı: İzmir Hafif Raylı Sistemi Projesi Evka 3 Bornova Merkez İstasyonu arası tünel ve Bornova Merkez İstasyonu yapım işinin kontrollük danışmanlık ve mühendislik işleri 2015 yılında tamamlanmıştır.

İzmir Hafif Raylı Sistemi Projesi Evka 3 Bornova Merkez İstasyonu arası tünel ve Bornova Merkez İstasyonu yapım işi çalışmalarına devam edilecektir.

İHRSP Müşavirlik ve Proje Hizmetleri

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı: İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. aşama F.Altay- Narlıdere İstihkam Okulu arası 8.5 km’lik güzergahın fizibilite raporu ve ihale dokümanları ile 4 km’sinin uygulama projelerinin hazırlanmasına ait danışmanlık hizmet alım işi kapsamında güzergah Balçova Ata Caddesi ile Kaymakamlık arası derin tünel ve 7 istasyon olarak tasarlanmıştır. Üçyol İstasyon - DEÜ Tınaztepe Kampüsü - Buca Koop. arası İHRS. uygulama projeleri, ihale dokümanları, çed raporu, ulaşım etüdü, fizibilite raporu ve zemin etütleri ile depo sahası ve binası hazırlanmasına ait danışmanlık hizmet alım işi kapsamında güzergah uzunluğu 13.4 km ve 11 istasyon olarak tasarlanmıştır. İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. aşama F.Altay- Narlıdere Kaymakamlık arası yapım işinin kontrollük, danışmanlık ve mühendislik hizmet alımı işinin sözleşmesinin imzalanması planlanmaktadır.

125 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu İHRSP Araç Alımı

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı: İzmir Hafif Raylı Sisteminin doğu aksından Evka-3’ e, batı aksından ise Üçyol’ dan Fahrettin Altay’a doğru hatların uzatılması ve banliyö sisteminden Hilal ve Halkapınar istasyonlarından İzmir Hafif Raylı Sistemine transfer olan yolculuk taleplerinin karşılanması için 06 Mart 2015 tarihinde yapılan sözleşme ile 95 vagon alımı gerçekleştirilmiştir. İmalat, montaj ve fabrika testleri tamamlanan hafif raylı araçların idaremiz teknik elemanları tarafından İzmir’e sevk edileceğine dair sertifika düzenlenen birinci parti 15 vagon 9 Eylül 2016 tarihinde İzmir’e getirilmiştir. Testleri tamamlanan 15 vagon İzmir metro hatlarında yolcu taşımaktadır.

İkinci parti 40 vagon teslimat programına uygun bir şekilde 17 Ocak 2017 tarihinde İzmir’e getirilecek olup, bu tren setlerinin saha testlerinin tamamlanmasından sonra İzmir hafif raylı sistem hatlarında yolculu işletime verilecektir. Geriye kalan 40 adet vagon ise teslimat programında belirtildiği şekilde 6 Mayıs 2017 tarihine kadar İzmir’e getirilecektir.

Yeni Alınan Vagonlar

Yeni Alınan Vagonlar

Banliyö Hizmetlerinin Geliştirilmesi

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı:

Banliyö hizmetleri kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin idari faaliyetler yürütülmüştür.

İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesine İlave Hatlar Yapılması

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı:

İzmir Banliyö Sisteminin geliştirilmesi projesi kapsamında Sağlık istasyonun yapılması işinin 15.12.2014 tarihinde sözleşmesi yapılmıştır. Sağlık İstasyonunda inşaat çalışmaları tamamlanmış olup, geçici kabul eksikleri tamamlanmaktadır.

İzmir Banliyö Sistemi kapsamında Tepeköy - Selçuk arası karayolu üst geçitleri ve karayolu menfez geçitleri yapılması işinin 20.02.2015 tarihinde sözleşmesi yapılmıştır. 30.12.2016 tarihinde iş tamamlanmış olup geçici kabul eksiklikleri tamam-lanmaktadır.

İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Selçuk istasyonun yapılması işi kapsamında 06.01.2015 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştır. 25.12.2016 tarihinde iş bitmiş olup, geçici kabul eksiklikleri tamamlanmaktadır.

İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Belevi istasyonu proje çalışmaları tamamlanma aşamasına gelinmiştir. İnşaat ihalesine çıkılması planlanmaktadır.

Selçuk ve Sağlık istasyonları çevre düzenlemesi proje çalış-malarının yapılması planlanmaktadır.

Menderes ilçesi Gölcükler mevki 22+403 karayolu üstgeçit projelendirme ihale çalışmalarına başlanacaktır.

Sağlık Köprüsü

Belevi Köprüsü

Sağlık İstasyonu

126 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri Selçuk İstasyonu

Selçuk İstasyonu

Çaybaşı Köprüsü

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Aliağa-Bergama uzantısı için hedef belirlenmiş olup, TCDD tarafından genel hatlarıyla proje elimize ulaşmadığı için proje çalışması yapılamamıştır.

2017 yılı için 2 adet proje çizim çalışmasının tamamlanması planlanmaktadır.

İHRSP Hizmetlerinin Geliştirilmesi

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı: Raylı sistem hizmetleri kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin idari faaliyetler yürütülmüştür.

Tramvay Hatları Yapımı ve Araç Alımı İşi

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı:

26.02.2014 tarihinde ihalesi yapılan Konak ve Karşıyaka tramvayları yapım işinin 30.06.2014 tarihinde yer teslimi yapılmıştır.

Konak Tramvayı

Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi’nden başlayan, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yol kotunda ilerleyen ve sırasıyla Cumhuriyet Gazi Şair Eşref Bulvarı-Ali Çetinkaya Bulvarı-Ziya Gökalp Bulvarı-Şehitler Caddesi (Gidiş)-Liman Caddesi (Dönüş) ve en son Metro A.Ş. atölye binasının yanındaki Halkapınar depo sahasında son bulacak olan Konak Tramvayı Fahrettin Altay ile Halkapınar arasında 12.8 km uzunluğunda 18 duraklı bir hattır. Hat boyunca ve depo sahasında toplam 36 adet makas yer alacaktır.

Depo sahası; atölye, destek ve yönetim binalarından oluşmakta olup Halkapınar’da inşa edilmektedir. Atölye ve yönetim binasının betonarme imalatı tamamlanmış olup ince işleri ve elektrik-mekanik tesisat işleri devam etmektedir.

Destek binasının betonarme imalatlarına Halkapınar yeraltı depolama tesisinin diyafram imalatları tamamlandıktan sonra başlanacaktır. Betonarme imalatlar toplamda % 90 seviyesine ulaşmış olup çalışmalar devam etmektedir.

Konak tramvayı hat imalatlarında; Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda 2.800 m boyunca iki ayrı tek hat ile Köprü Durağı’na ulaşılmış; altgeçit inşaatı sonrası konak yönünde 1.000 m ilerleme sonucunda Karataş durak bölgesi geçilmiştir. Liman caddesi boyunca 750 m, Şehitler Caddesi’nde ise 850 m ilerleme sağlanmıştır.

Hat imalatlarında %35 mertebesine ulaşılmıştır. Hat çalışma-larında betonarme imalata müteakip elektrifikasyon - meka-nik - sinyalizasyon - katener çalışmaları da devam etmektedir.

Tramvay inşaatına paralel olarak kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları da devam etmektedir. Konak tramvayı için toplam 4 aracın kabulleri tamamlanmıştır.

Konak Tramvayı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Hat İmalatı

Konak Tramvayı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Hat İmalatı

127 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu Karşıyaka Tramvayı

Mavişehir İzban istasyonundan başlayan ve Cehar Dudayev Bulvarına bağlanan sırasıyla Cehar Dudayev-Selçuk Yaşar Caddesi-Cengiz Topel Caddesi-2018 sokak ve yalı da yol kotunda devam eden, Alaybey ile Mavişehir İzban depo sahası arasında 8,9 km uzunluğunda 14 duraklı bir hattır.

Hat boyunca ve depo sahasında toplam 40 adet makas yer alacaktır. Depo sahası; atölye, destek ve yönetim binalarından oluşmakta olup Mavişehir de inşa edilmektedir.

Atölye, yönetim ve destek binasının betonarme imalatı tamamlanmış olup ince işleri ve elektrik-mekanik tesisat işleri devam etmektedir.

Hat imalatlarında %90 mertebesine ulaşılmıştır. Hat çalışma-larında betonarme imalata müteakip elektrifikasyon - mekanik - sinyalizasyon - katener çalışmaları da devam etmektedir. Tram-vay inşaatına paralel olarak kaldırım ve çevre düzenleme çalış-maları da devam etmektedir.

Durak imalatları % 60 oranında tamamlanmış olup çalışmalar devam etmektedir. Karşıyaka tramvay için toplam 17 aracın kabulleri tamamlanmıştır. 28.12.2016 tarihinde törenle deneme seferlerine başlanmıştır. Çiğli tramvay projesi hazırlatılarak yapım işlerine başlanacaktır.

Karşıyaka Tramvayı Deneme Seferi

Karşıyaka Tramvayı Deneme Seferi

Karşıyaka Tramvayı Depo Sahası

Karşıyaka Tramvayı Atölye Binası

İHRSP Halkapınar Yeraltı Depo Alanı Yapım İşi

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı: İzmir Hafif Raylı Sistemi ilave araçlara ait Halkapınar Yeraltı Yeni Depolama Tesisleri yapılması işi kapsamında KMB Metro İnş. ve Altyapı San. ve Tic. Ltd. Şti Yapı Sts Taah. Mad.San.

Tic.Aş. İş Ortaklığı ile 24.12.2015 de sözleşmesi imzalanmış olup 29.12.2015 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. 670 adet olan diyafram duvardan 324 adeti tamamlanmıştır. (800 lük pissu deplasesinin tamamı 1.177 m olup, 929 m lik kısmı tamamlanmıştır.) İmaj Demiryolu Ray Sist. Mak. Müh. İnş.

Mad. Enrj. Petr. San. Ve Tic. Aş. Yty Asfalt İnş. Mad. Nak.

İth. İhr. Tic. ve San A.Ş İş Ortaklığı ile 18.08.2016 tarihinde sözleşme imzalanmış olup yer teslimi 23.08.2016 tarihinde yapılmıştır. Kalan 346 adet diyafram duvar imalatının 186 adeti tamamlanmıştır. (Metro AŞ. ye ait doğalgaz hariç doğalgaz deplaseleri tamamlanmıştır.

İHRSP Halkapınar Yeraltı Depo Alanı

İHRSP Halkapınar Yeraltı Depo Alanı

İHRSP Halkapınar Yeraltı Depo Alanı

128 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri İHRSP Halkapınar Yeraltı Depo Alanı

İHRSP 4. Aşama (F.Altay-Narlıdere İstihkam Okulu)

Belgede Gazi M.K. Atatürk (sayfa 140-144)