• Sonuç bulunamadı

Aşama (Üçyol İst.-Deü Tınaztepe Kampüsü- Kampüsü-Buca Koop.) Yapım İşi

Belgede Gazi M.K. Atatürk (sayfa 144-175)

2.2 .Temel Politikalar ve Öncelikler

İhrsp 5. Aşama (Üçyol İst.-Deü Tınaztepe Kampüsü- Kampüsü-Buca Koop.) Yapım İşi

Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı:

Üçyol İst- Deü Tınaztepe Kampüsü -Buca Koop. arası İzmir HRS. uygulama projeleri, ihale dokümanları, çed raporu, ulaşım etüdü, fizibilite raporu ve zemin etütleri ile depo sahası ve binası hazırlanmasına ait danışmanlık hizmet alım işi kapsamında güzergah uzunluğu 13.4 km ve 11 istasyon olarak tasarlanması planlanmaktadır. Bu işle ilgili müşavirlik ihalesine çıkılacak ve yapım ihalesi çalışmalarına hızla başlanacaktır.

129 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu Amaç 5.1

Kentlinin İhtiyacına Karşılık Verecek Güvenli Konforlu ve Çevre Dostu Teknolojiyi Benimseyen Alternatif Ulaşım Yapısıyla Bireysel Seyahat Kalitesini Artırmak

Hedef 5.1.1

Ulaşım Entegrasyonunun Geliştirilmesi ve Kentin Dokusuna Uygun Alternatif Toplu Ulaşımın Çeşitlendirilmesi

Performans Hedefi 5.1.1.3

Karayolu Toplu Taşımacılığını Düzenlemeye Yönelik Semt Garajlarının Yapılması

Semt Garajları Yapılması

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: Foça Oto Terminali ve Belediye Dükkanları Yapılması İşi kapsamında; 13.534 m² çevre düzenlenmesi yapılacak alanda toplam 2.555m² betonarme binadan oluşan oto terminali ve belediye dükkanları yapım işidir. Söz konusu alan betonarme perde duvar ile çevrilecek olup zemin kaplaması asfalt olacaktır. Betonarme binalar ortalama 50 m² olmak üzere a ve b tipinde 40 adet dükkan, 105m² terminal binası, 130m² depo, 105m² lokanta, wc ve bekçi kulübesi yapılması işidir. 2017 yılı Nisan ayında tamamlanması planlanmaktadır.

Foça Oto Terminali ve Belediye Dükkanları Yapılması Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı: Selçuk terminali (semt garajı); proje temin çalışmaları tamamlanmıştır.

• Kınık belediye hizmet binası, terminal binası ve itfaiye binası;

proje temin çalışmalarına başlanılmıştır.

• Çeşme belediye hizmet binası ve terminal binası; proje temin çalışmalarına başlanılmıştır.

• Selçuk terminali (semt garajı) ; ihale birimine gönderilecektir.

• Kınık belediye hizmet binası, terminal binası ve itfaiye binası;

proje temin çalışmaları tamamlanacaktır.

• Çeşme belediye hizmet binası ve terminal binası; proje temin çalışmaları tamamlanacaktır.

• Beydağ semt garajı; talep gelmesi durumunda proje çalışmalarına başlanacaktır.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Urla, Aliağa, Bayındır, Karaburun, Kemalpaşa, Menemen, Torbalı ilçe merkezlerinde ilçe terminal alanı için yer tahsis talebi yapılmış olup; tahsisler yapıldığında ilçe terminallerinin açılması hedeflenmektedir.

İnşaatı devam eden Foça İlçe Terminali tamamlandığında işletmeye açılacaktır. Semt garajlarının yapılması ile ilgili çalışmalar tamamlandıkça semt garajları işletmeye açılacaktır.

Amaç 5.1

Kentlinin İhtiyacına Karşılık Verecek Güvenli Konforlu ve Çevre Dostu Teknolojiyi Benimseyen Alternatif Ulaşım Yapısıyla Bireysel Seyahat Kalitesini Artırmak

Hedef 5.1.2

Kent Trafiğinin Güvenliği ve Akıcılığının Sağlanması Performans Hedefi 5.1.2.1

Kent Trafiğinin Güvenliği ve Akıcılığının Sağlanmasına Yönelik Faaliyetlerin Yürütülmesi

Sinyalizasyon Sisteminin Geliştirilmesi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Kent genelinde 30 adet sinyalize kavşak tesisi ve flaşör tesisi devreye alınarak kent trafiği ve yaya güvenliği daha güvenli ve kullanılabilir hale getirilmiştir.

Merkezi Trafik Yönetim Sisteminin Aralık 2016 hakediş ödemeleri ile fiziki gerçekleşme oranı %44.21 seviyesine ulaşmıştır. 240 gün süre uzatımı ile 24 Nisan 2017 de sona erecek olan Tam Adaptif Trafik Yönetim Denetim ve Bilgilendirme Sistemi yapım işi İzmir’in kent trafiğini 402 adet sinyalize kavşağını akıllı hale getirecektir. 291 adet sinyalize kavşak (%72), 111 adet kırmızı ışık ihlal tespit sistemi (%68), 6 adet hız koridoru ihlal tespit sistemi (%50), 93 adet park ihlal tespit sistemi (%80), 12 adet gabari ölçüm sistemi (%75), 117 adet trafik ölçüm sistemi (%56), 120 adet akıllı durak (%58), 77 adet trafik izleme sistemi (%70), 6 adet otopark yönlendirme sistemi (%10), 34 adet değişken mesaj sistemi (%71), 59 adet engellilere yönelik sesli yaya geçidi (%32), 1.380 adet otobüs içerisine tüm sistem kurulumu (%92) tamamlanmıştır.

Kent genelinde 4 farklı güzergahta aluminyum ledli sinyalizasyon direkleri yapım işi ile trafik araç ve yaya güvenliğini maksimum düzeye çıkartmak planlanmaktadır. Merkezi Trafik Sistemi yapım işinin tamamlanıp geçici kabulünün yapılmasından sonra Akıllı Trafik Sistemini kent genelinin tamamına (tüm İzmir) yaygınlaştırmak için proje hazırlıklarımız devam etmektedir.

Merkezi Trafik Sisteminin bakım-onarım çalışmaları için hizmet alımı ihalesi çalışmalarımız devam etmektedir.

Yatay ve Düşey İşaretlemenin Geliştirilmesi, Bakımı ve Onarımı

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Kent genelinde

• 290 adet okul önü yaya geçidi

• 273.736 metrekare yol çizgi boya çalışması

• 22.415 adet trafik işaret levhası

• 43.488 adet CTP Yol kenar dikmesi montajı gerçekleş-tirilmiştir.

2017 yılında 300.000 metrekare yol çizgi boya çalışması ve 25.000 adet trafik işaret levhası çalışması hedeflenmektedir.

İzmir Büyükşehir Alanı Kentiçi ve Yakın Çevre Ulaşım Ana Planı Revizyonu Yapılması İşi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: İş planında yapılan değişiklikle bazı iş kalemlerinin önceden teslim alınması sonucunda işin tamamlanma oranı artmıştır. 2017 yılında ulaşım ana planı revizyonu yapılması işinin tamamlanması planlanmaktadır.

Otopark Yapılması

Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı: Belediyemize ait, Buca ilçesi Menderes mahallesi, 7.738 ada, 7 parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan, Menderes Mah. 132 sk. No:1/39 Buca/İzmir

130 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri adresli Kasaplar Meydanı Yer Altı Otoparkının işletme hakkı 5216 sayılı kanun kapsamında, Belediye Meclisi’nin 13/06/2016 tarihli ve 552 sayılı kararı ile İzelman Gen. Hiz. Oto. Özel Eğit.

İtf. Sağ. Hiz. Tic. A.Ş’ ye devredilmiştir. Belediyemizce yapımı tamamlanacak otoparkların değerlendirilmesi ve işletilmesi ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır.

Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı:

Karabağlar Selvili Mahallesi Meydan Düzenlemesi ve Yeraltı Otoparkı; proje temin çalışmalarına başlanılmıştır.

Karabağlar, Yeşilyurt (Sevgi Yolu) Yeraltı Otoparkı; proje çalışmaları tamamlanıp uygulama projeleri yapım ihale birimine gönderilmiştir.

Alaybey Katlı Bölgesel Otopark ; proje temin ihalesi dosya çalışmalarına başlanılmıştır. Proje ve yapım ihalesi 2017’ de gerçekleştirilecektir.

Menemen Hurda Araç Otoparkı Projesi ; proje çalışmalarına başlanılmıştır.

Kemer Aktarma,Katlı Otopark ve Zabıta Dairesi ; mimari avan proje çalışmaları tamamlanmıştır.

Bostanlı ( 43 nolu ) Aşık Veysel Sokak Katlı Bölgesel Otopark;

mimari avan proje çalışmalarına başlanılmıştır.

Adliye Katlı Otoparkı; proje temin ihalesi dosya çalışmalarına başlanılmıştır. Proje ve yapım ihalesi 2017’de gerçekleştirilecektir.

39 nolu Bölgesel Otopark; mimari avan proje çalışmalarına başlanılmıştır.

Ayavukla Kilisesi Yanı Katlı Bölgesel Otopark; uygulama proje çalışmalarına 2017’ de başlanacaktır.

Karabağlar Karafatma Katlı Otoparkı; avan proje çalışmalarına 2017’ de başlanacaktır.

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı:

Buca Kasaplar Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Yaptırılması işi kapsamında; toplam 6.271m²’lik alanda 150 araç kapasiteli yer altında iki katlı otopark yapılması ve otoparkın üst kısmında çevre düzenlemesi olarak granit zemin kaplama, oturma yerleri, süs havuzu, solar gölgelik, meydana sulama sistemi ve aydınlatma yapılması işleri 2016 yılı Haziran ayında tamamlanmış ve hizmete açılmıştır.

Buca Kasaplar Meydanı ve Yer Altı Otoparkı

Buca Kasaplar Meydanı ve Yer Altı Otoparkı

Karşıyaka 37 Nolu Katlı Bölgesel Otopark Yaptırılması işi kapsamında; 25.360 m² toplam inşaat alanına sahip binanın bodrum katında; 70 araçlık otopark, sığınak, su deposu, jenaratör odası, bay, bayan, engelli WC, zemin katında; gişe, WC,elektrik odası, 2 adet trafo odası, elektrik pano odaları 1.katında; 94 araçlık otopark (89 normal + 5 engelli), 2.katında;

94 araçlık otopark ( 89 normal + 5 engelli), 3.katında; 94 araçlık otopark ( 89 normal + 5 engelli), 4.katında; 94 araçlık otopark ( 89 normal + 5 engelli), 5.katında; 94 araçlık otopark ( 89 normal + 5 engelli), çatı katında; 94 araçlık otopark ( 89 normal + 5 engelli) olmak üzere toplam 635 araçlık otopark ( 601 normal + 34 engelli) yapılması işlerinin 2017 yılı Eylül ayında tamamlanması planlanmaktadır.

Karşıyaka 37 Nolu Katlı Bölgesel Otopark Yaptırılması Konak 17 Nolu Katlı Bölgesel Otopark Yaptırılması işi kapsamında 15.029 m² toplam inşaat alanına sahip binanın:

bodrum katında; 32 araçlık otopark, su deposu, hidrofor odası, elektrik odası, zemin katında; 47 araçlık otopark engelli bay ve bayan WC, elektrik odası, gişe, 1.katında; 57 araçlık otopark, 2.katında; 55 araçlık otopark, 3.katında; 57 araçlık otopark, 4.katında; 56 araçlık otopark, 5.katında; 53 araçlık otopark; havuz makine dairesi, jeneratör odası, 6. katında; 36 araçlık otopark ve gişe, 7. katında; 36 araçlık otopark olmak üzere toplam 429 araçlık otopark ve seyir terası oluşturulması işlerinin 2017 yılı Eylül ayında tamamlanması planlanmaktadır.

Konak 17 Nolu Katlı Bölgesel Otopark Yaptırılması

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: 2016 yılında yapılması planlanan 3 adet proje çizim çalışması tamamlanmıştır. 2017 yılında 3 adet proje çizim çalışmasının tamamlanması planlanmaktadır.

Trafik ve Denetim Hizmetlerinin Geliştirilmesi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı: Trafik ve Denetim hizmetleri kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin idari faaliyetler yürütülmüştür.

Sosyal Dayanışma ve Sağlık

133 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu Amaç 6.1

Koruyucu ve Tedavi Edici Sağlık Hizmetleri Sunmak ve Sağlıkta Öncü Kent Olmak

Hedef 6.1.1

Sağlık Hizmet Kapasitesinin Artırılması ve Daha Sağlıklı Yaşam Olanaklarının Sunulması

Performans Hedefi 6.1.1.1

Sağlık Birimlerinin Kapasite ve Hizmet Kalitesinin Artırılması, Koruyucu ve Önleyici Sağlık Hizmetlerinin Yürütülmesi

Okul ve Mahallelerde Diş ve Sağlık Taramaları

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği: 2016 yılında 45 köyde 2.762 vatandaşımıza ve 7 okulda 2.097 öğrencimize ağız ve diş sağlığı taraması yapılmıştır. 13.315 adet diş fırçası ve diş macunu seti, 25 adet sağlık çantası, 700 adet şapka, 2.500 adet kalem, 1.900 adet karton çanta dağıtılmıştır. Ayrıca 207 mölleme, 3 adet köprü yapıştırma işlemi ile bunlara ek olarak 81 vatandaşımıza ağız ve diş hastalıkları ile ilgili tanılar konulmuş 81 vatandaşımızda diş lezyonu tespit edilmiştir.

Muayene edilen çocuklarda süt dişi çürükleri veya daimi diş çürüklerinin önemi ve tedavileri için ailelerin bilgilendirilmesi yapılmış varsa ortodonti bozuklukları erken tanı ve tedavileri için gerekli bilgiler verilmiştir. Diş ve diş eti sağlığının önemi vurgulanmış, çocuklarda iştahsızlık yaratan dil problemleri izah edilmiştir. Köylerde diş ve diş eti hastalıklarının neden oluştuğu ve önlemek için neler yapılması gerektiği maketler ve posterler üzerinden anlatılarak bilgilendirilme yapılmıştır. Diş tedavisi bilinci ve diş kayıplarını önlemek için gerekli bilgiler vatandaşlarımıza verilmiştir. Ağız ve dil lezyonlarında gerekli bilgilendirilme yapılmış, uyumsuz total ve parsiyel protezlerin uyumu için mölleme işlemi uygulanmış, hastaların yemek yeme konforu sağlanmıştır. Tanı konan ağız hastalıkları vakalarında kişiler tedavileri için branş doktorlarına yönlendirilmiştir.

Önümüzdeki dönemde bu proje kapsamında çalışmalarımız devam edecektir.

Hastane Hizmetlerinin Geliştirilmesi

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği: 2016 yılında 1 radyoloji uzmanı, 1 nöroloji uzmanı, 1 pratisyen hekim ve 1 hemşire hastanemiz kadrosuna katılmıştır. Bununla birlikte 2015 yılında 312.601 olan hasta sayımız 361.819’a yükselmiştir.

Önceki yıllarda olduğu gibi hastanemiz cihazları gelişen teknolojiyi yakalamak için yenilenmeye devam etmiştir. Bu amaçla artroskopi cihazı, kemik dansitometri cihazı, dijital röntgen cihazı, renkli doopler cihazları alınmıştır.

Hasta Transfer Hizmeti

Fizik Tedavi Ünitesi

Önümüzdeki dönemde fizik tedavi biriminde; gerekli donanımda cihazların alınması, fizik tedavi ünitesinin genişletilmesi, hizmet sayısı ve tedavi sayısını artırılması planlanmaktadır. Gerekli donanımlar tamamlandıktan sonra hasta sayısı artırılarak hizmet verilmeye devam edilecektir.

Evde Bakım Hizmeti

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği: İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi olarak 2016 yılında 350 vatandaşımıza toplamda 880 evde bakım hizmeti verilmiştir.

Yaşlı ve engelli oldukları için hastaneye gelemeyecek durumda, yara bakım hizmetine ihtiyacı olan hastalara kaliteli malzemeler kullanılarak yara bakım hizmeti verilmiştir.

Önümüzdeki dönemde de bu proje kapsamında çalışmalarımız devam edecektir.

Evde Bakım Hizmeti

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2016 yılı içerisinde yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi hasta 425 vatandaşımızın başvuruları değerlendirilerek sosyal inceleme raporları doğrultusunda 390 vatandaşımızdan; 22 kişiye manuel tekerlekli sandalye, 36 kişiye hasta yatağı, 22 kişiye havalı yatak, 268 kişiye 320 kez ev temizliği hizmeti ve 213 kez banyo hizmeti verilerek yardımda bulunulmuştur.

Önümüzdeki dönemde de yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi hasta vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ihtiyaç duydukları alanlarda hizmet verilmeye devam edilecektir.

Toplum Sağlığı Eğitimleri

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği: Toplum sağlığı eğitim-leri kapsamında yapılan organ ve kan bağışı, temel ilkyardım eğitimi, sağlıklı anne kadın eğitimi, hijyen eğitimi ve diğer sağlık konuları ile ilgili vatandaşlarımıza eğitimler verilmiş olup, bu eğitimler kapsamında 4.936 vatandaşımıza ağız ve diş sağlığı bakım seti, 2.128 el dezenfektanı, 1.671 klozet kapak örtüsü, 441 sağlık çantası ve 5.493 basılı materyal dağıtılmıştır.

134 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri Önümüzdeki dönemde toplum sağlığı eğitimlerimiz katılımcı sayısı ve eğitim kalitesi artırılarak devam edecektir.

Toplum Sağlığı Eğitimleri

İlkyardım Eğitimleri

Amaç 6.2

Bir Arada ve Eşit Yaşamak İçin Farklılıklarımız ve Değerlerimizi Bütünleştiren Sosyal Hizmetler Üretmek

Hedef 6.2.1

Kentin Bütün Kesimlerine İhtiyaç Duyulan Alanlarda Sosyal Hizmet ve Yardımların Ulaştırılması

Performans Hedefi 6.2.1.1

Kentlinin İhtiyaç Duyduğu Alanlarda Sosyal Dayanışma ve Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

Mezarlıkların ve Yeni Gömü Alanlarının Düzenlenmesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı:

İl Sınırları İçerisindeki Mezarlıklara Bakım Onarım Yapılması:

Torbalı Ayrancılar mezarlık duvarı ve Bornova Kokluca mezarlık yolu yapımı işleri 2016 yılının Haziran ayında tamamlanmıştır.

Torbalı Ayrancılar Mezarlık Duvarı

Bornova Kokluca Mezarlık Yolu

Seferihisar ilçesi Ulamış Mahallesi, Ürkmez Mahallesi, Orhanlı Mahallesi mezarlıkları ile Torbalı ilçesi Pamukyazı Mahallesi ve Bornova ilçesi Doğanlar mezarlıklarına toplamda 2.415, Bergama ilçesi, Ertuğrul Mahallesi mezarlığında 855 metre ve Ödemiş ilçesi, Yeniceköy Mahallesi mezarlığında 960 metre olmak üzere toplamda 1.815 metre uzunluğunda çevre duvarı yapılması 2016 yılı Aralık ayında tamamlanmıştır. Menemen ilçesi Türkelli Mahallesi ve Güzelbahçe İlçesi’ne toplamda 1.413 metre betonarme perde duvar yapılması işinin 2017 yılı Nisan ayında tamamlanması planlanmaktadır. Tırazlı Mahallesinde 22.600m² alanda mezarlık alanı düzenlenmesi ile 61 adet aile kabri, 220 adet çocuk kabri, 1.656 normal kabir, 1 adet prefabrik idari bina ve 1 adet prefabrik mescit yapılması işinin 2018 yılı Nisan ayında tamamlanması planlanmaktadır. Önümüzdeki dönemde proje kapsamında Türkelli Mahallesi, Güzelbahçe mezarlık sahasına tekstürlü betonarme perde duvar yapılması ve Tırazlı Mahallesi mezarlık alanı düzenlenmesi işlerine devam edilecektir.

Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı: Urla Zeytinalanı, Doğançay, Koyundere ve Tire mezarlık alanları kamulaştırma işlemleri tamamlanmıştır. Foça Bağarası, Torbalı Pancar ve Çaybaşı mezarlık alanlarında kamulaştırma dava süreçleri devam etmektedir. Önümüzdeki dönem içinde gelen talepler doğrultusunda kamulaştırma çalışmalarına devam edilecektir.

Etüd Projeler Dairesi Başkanlığı: Doğançay Mezarlığı pro-je tadilatı çalışmalarına başlanılmıştır. Karabağlar Tırazlı köy mezarlığı proje çizimi çalışmaları tamamlanmış olup ihale aşamasına geçilmiştir. Menemen Ayvacık Mezarlığı projesi çizimi tamamlamış olup talep üzerine revizyon çalışmalarına başlanmıştır. Torbalı Pamukyazı Mezarlığı proje çizimi çalış-maları tamamlanmış olup ihale aşamasına geçilmiştir. Özdere Mezarlığı arazi zemin düzeltme çalışmaları devam etmektedir.

Narlıdere Mezarlığı proje çizimi çalışmalarına başlanılmıştır.

Hacılarkırı Mezarlık Projesi statik proje temini gerçekleştiril-miştir. Görece Gasilhane mühendislik ve altyapı projelerinin hazırlığına başlanmıştır.

Önümüzdeki dönemde Doğançay Mezarlığı proje çizimi çalışmaları tamamlanacaktır. Menemen Ayvacık Mezarlığı proje çizim revizyonu çalışmaları tamamlanacaktır. Torbalı Pamukyazı mezarlığı ihale aşaması başlatılacaktır. Özdere mezarlığı yeni halihazırın gelmesi durumunda proje çizimi çalışmaları tamamlanacaktır. Narlıdere Mezarlığı proje çizimi çalışmaları tamamlanarak ihale aşaması başlatılacaktır.

Görece Gasilhane mühendislik ve altyapı projelerinin hazırlanması morg bölümü hakkında teknik özellikler gelmesi durumunda tamamlanacaktır. Örnekköy yeni ilave mezarlık alanı, Kemalpaşa ilçesi Armutlu yeni mezarlık alanı, Selçuk ilçesi Çamlık yeni mezarlık alanı ve Tire ilçesi yeni mezarlık alanı projelerine talep gelmesi durumunda başlanılacaktır.

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı: 2016 yılında kentin ihtiyacını karşılayacak yeni mezarlık alanlarının tespit edilerek, devir, tescil, tahsisi sağlanmış ve projelendirilmesi çalışmaları

135 İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu yapılmıştır. Önümüzdeki dönemde de kentin ihtiyacını

karşılayacak yeni mezarlık alanları ile mezarlık içi alt ve üst yapı projelerinin oluşturulmasına ilişkin devam eden projelerin takibi sağlanacaktır.

Sosyal Yaşam Kampüsü

Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı: 2016 yılında Sosyal Yaşam Kampüsü yapımı işi kapsamında 55.000 m² toplam inşaat alanı içerisinde;

• 26.540 m² inşaat alanına sahip 8 katlı 425 kişi (83 kişilik kısmı geriatri olarak kullanılmaktadır) kapasiteli huzur evi binası,

• 7.715 m² inşaat alanına sahip kapalı spor salonu içinde konferans salonu, fitness center, yarı olimpik yüzme havuzu ve spor salonu,

• 5.888 m² aşevi binası,

• 3.065 m² kabul binası,

• 3.090 m² çocuk gençlik merkezi binası,

• 4.225 m² engelli eğitim merkezi binası,

• 4.075m² rehabilitasyon merkezi binası,

• Trafo ve soğutma grubu yapıları ,

• 51.762 m² çevre düzenlenmesi içinde süs havuzları, çocuk oyun alanı, 1 adet amfi tiyatro ve 159 araçlık otopark tamamlanarak hizmete açılmıştır.

Sosyal Yaşam Kampüsü

Sosyal Yaşam Kampüsü

Sosyal Yaşam Kampüsü Kapalı Spor Salonu

Sosyal Yaşam Kampüsü

Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı: 2016 yılı Ekim ayında Sosyal Yaşam Kampüsü projesi kapsamında merkezimize 329 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Gitar, el sanatları, matematik, resim ve okul öncesi oyun atölyeleri alanlarında hizmet verilmiştir.

Eşrefpaşa Hastanesi tarafından ağız ve diş sağlığı taramasıyla 85 çocuğumuzun diş taraması ve gerekli yönlendirmeleri yapılmıştır. Körfez turu düzenlenmiş ve 330 kişinin katılımı gerçekleşmiştir. 1 yetişkin ve 1 çocuk grubu olmak üzere 2 grup psikodrama çalışması yapılmıştır. Çevre okullardan 105 öğrenciye merkezimiz gezdirilmiş ve tanıtılmıştır. Çocuk hakları etkinliğine 90 kişi katılmıştır. Çocuklar ve ebeveynleri olmak üzere 83 kişiye psikolojik danışmanlık hizmeti verilmiştir. Merkezden günde ortalama 90 çocuk hizmet almaktadır. Ayrıca merkezde yılbaşı etkinliği yapılmış ve 300 kişi katılmıştır. Önümüzdeki dönemde de hizmet kapasitemiz artırılarak faaliyetlerimize devam edilecektir.

Fakir ve Muhtaçlara Ayni ve Nakdi Yardım

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2016 yılı içerisinde;

Ramazan Bayramında 25.588 vatandaşa 5.117.600 TL, Kurban Bayramında 26.080 vatandaşa 5.216.000 TL olmak üzere 2 kez toplu yardım yapılmıştır. Yardım komisyonu kararı ile sel felaketinden zarar gören 98 vatandaşa toplam 141.000 TL, yangından zarar gören 138 vatandaşa toplam 478.250 TL, acil ihtiyaç sahibi 170 vatandaşımıza 161.650 TL nakdi yardım yapılmıştır. Ayni yardım kapsamında; 40.000 aileye gıda paketi yardımı, 49 kişiye soba, 182 kişiye buzdolabı, 145 kişiye çamaşır makinesi, 158 kişiye çekyat ve 153 adet fırın yardımı ile 50 aileye 500 çuval yakacak (odun) yardımı ile 8.618 aileye temizlik malzemesi yardımı yapılmıştır.

Önümüzdeki dönemde yardım sayılarımız artırılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha fazla ayni ve nakdi yardımda bulunarak faaliyetlerimize devam edilecektir.

Fakir ve Muhtaçlara Ayni ve Nakdi Yardım

İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Yardım Projesi

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2016 yılı içerisinde;

dezavantajlı grupların bulunduğu 651 okuldaki 24.770 öğrenciye mont, 14 okuldaki 91 öğrenciye bot, 832 okuldaki 48.706 öğrenciye okul çantası ile birlikte kırtasiye seti yardımında bulunulmuştur. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç sahibi öğrencilerin gereksinimleri doğrultusunda ihtiyaç duydukları miktarda çanta ile birlikte kırtasiye ve giyecek (bot, mont) yardımı yapılmaya devam edilecektir.

136 Faaliyetlere İlişkin Bilgi ve Değerlendirmeler Faaliyet Proje Bilgileri İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

İhtiyaçlı Okullara Yardım Projesi

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2016 yılında;

dezavantajlı 30 okula yazı tahtası takımı yardımında bulunul-muştur. Ayrıca 57 okulda Türk Bayrağı dağıtılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın projesi kapsamında okullara dağıtılması düşünülen akıllı tahtaların İzmir genelinde tüm okullara dağıtımı gerçekleşmediğinden, okullardan gelen taleplerin artması sebebi ile önümüzdeki dönem içerisinde ihtiyaçlı okullara ek talepler doğrultusunda yazı tahtası takımı ve Türk Bayrağı dağıtımı gerçekleştirilecektir.

Kurumlara ve Engelli Kişilere Malzeme Yardımı

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2016 yılı içerisinde maddi imkânları yetersiz olan 2.571 engelli vatandaşımızın başvuruları değerlendirilerek sosyal inceleme raporları doğrultusunda 2.487 vatandaşımızdan; 63 kişiye akülü tekerlekli sandalye, 75 kişiye manuel tekerlekli sandalye, 41 kişiye hasta yatağı, 7 kişiye havalı yatak, 38 kişiye 76 çift jel akü, 148 kişiye görme engelli bastonu, 80 kişiye 7.620 adet küçük boy hasta bezi, 18 kişiye 3.630 adet çocuk hasta bezi, 456 kişiye 38.400 adet orta boy hasta bezi, 1.561 kişiye 134.100 adet büyük boy hasta bezi temin edilerek yardımda bulunulmuştur. Maddi imkânı yetersiz olan engelli vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ihtiyaç duydukları alanlarda malzeme desteği

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı: 2016 yılı içerisinde maddi imkânları yetersiz olan 2.571 engelli vatandaşımızın başvuruları değerlendirilerek sosyal inceleme raporları doğrultusunda 2.487 vatandaşımızdan; 63 kişiye akülü tekerlekli sandalye, 75 kişiye manuel tekerlekli sandalye, 41 kişiye hasta yatağı, 7 kişiye havalı yatak, 38 kişiye 76 çift jel akü, 148 kişiye görme engelli bastonu, 80 kişiye 7.620 adet küçük boy hasta bezi, 18 kişiye 3.630 adet çocuk hasta bezi, 456 kişiye 38.400 adet orta boy hasta bezi, 1.561 kişiye 134.100 adet büyük boy hasta bezi temin edilerek yardımda bulunulmuştur. Maddi imkânı yetersiz olan engelli vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ihtiyaç duydukları alanlarda malzeme desteği

Belgede Gazi M.K. Atatürk (sayfa 144-175)