• Sonuç bulunamadı

c) Yard›mc› Hizmet Birimleri Taraf›ndan Yürütülen Faaliyet ve Projeler

i) Personel Dairesi Baflkanl›¤›

Bütçe kanununda belirtilen ilave 21.000 kadronun içerisinden toplam 500 Kadro için Devlet Personel Baflkanl›¤› ve Maliye Bakanl›¤›ndan istenmifltir.

Sa¤l›k hizmetleri çerçevesinde toplam 12.129 kifli baflvuruda bulunmufl, bunlardan 6.341 hastan›n muayenesi, 5.134 hastan›n hastaneye sevki, 654 hastan›n difl muaye-nesi ve tedavileri yap›lm›flt›r. Toplam 654 adet hastal›k izin oluru al›nm›flt›r. Ayr›ca çal›-flanlara 178 yurt d›fl› izni ve 16 adet ücretsiz izin verilmifltir.

Orman Genel Müdürlü¤ünden 2008 y›l›nda; 84 ü iste¤i üzerine, 4 ü aç›ktan, 8 i yafl had-dinden ve 5 i vefat nedeniyle olmak üzere toplam 101çal›flan emekli olmufltur.

Silah ruhsat› için 17, yeflil pasaport için 96 ve yol, plan, proje ifllerinde çal›flm›fl emekli-lere karne tanzimi için 785 adet hizmet belgesi düzenlenmifltir. Görev esnas›nda ölen, yaralanan ve sakatlanan personele tazminat ödemeleri yap›lm›flt›r.

Ücretsiz izne ayr›lan ve hizmet borçlanmas› yapan 16 personelin Emekli Sand›¤›na borç-lanma ifllemi yap›lm›flt›r.

Memuriyete girmeden önce SSK, Ba¤-Kur, iste¤e ba¤l› pirime esas çal›flmakta iken Dev-let Memuru olan personellerin SSK ile yaz›flmalar› yap›lmak suretiyle hizmetleri tespit edilip, Emekli Sand›¤› ile birlefltirme ifllemleri tamamlanm›flt›r.

2012 Say›l› Kanuna göre talepte bulunan personellerden Yedek Subay okul dönemi ve askerlikte geçen süreleri Emekli Sand›¤›na borçlanma ifllemleri yap›lm›flt›r.

2.390 kademe ilerlememe, 1.326 derece terfi ilerlemesi, 239 DMK.64 Maddesi uyar›n-ca 90 Puan uygulamas›, 144 hizmet de¤erlendirilmesi ile ilgili olmak üzere toplam 4.756 personele iliflkin ifllemler tamamlanm›flt›r.

‹fl Kanunu hükümlerine göre çal›flt›r›lmas› zorunlu olan özürlü ve hükümlü iflçilerle ilgili olarak, Çal›flma ve Sosyal Güvenlik Bakanl›¤› taraf›ndan yay›mlanan Genelge ve Tebli¤-ler de¤erlendirilmifl ve ‹l baz›nda kontenjan a盤› olan bölge müdürlükTebli¤-lerinin kontenjan aç›klar› k›smen kapat›lm›flt›r.

5620 say›l› kanun ile adam/ay kullan›m› yap›lmayaca¤›ndan, flah›slar baz›nda vize al›n-maya bafllanm›flt›r.

Orman Yang›nlar› ile mücadelede çal›flan iflçilerin; yafl ortalamas›n›n yüksekli¤i ve sa¤l›k sorunlar› gibi nedenler ortaya ç›kmas› nedeniyle, 2008 y›l› içinde çeflitli vas›flarda genç ve dinamik toplam 500 geçici iflçi al›m› yap›lm›flt›r

ii) ‹dari ve Mali ‹fller Dairesi Baflkanl›¤› Mali hizmetler;

87 adet ihale ifllem dosyas›na iliflkin gerekli ifl ve ifllemler tesis edilerek ifllemlerin mev-zuata uygun olarak sonuçland›r›lmas› sa¤lanm›flt›r.

Döner sermaye muhasebe hesap plan› ve bütçe formülü yeniden haz›rlanarak yürürlü¤e konulmufltur. Ayr›ca Devlet Orman ‹flletmesi ve Döner Sermayesi Yönetmeli¤inin 5018 say›l› kanuna uyumu için çal›flmalara bafllanm›flt›r

Helikopterlerin yedek parça tamir, bak›m ve onar›m› ile yedek parça sat›n almalar›nda uygulanan ithalat ifllemleri yap›lm›flt›r.

Sat›n alma ilan bedelleri, birimlerin ihtiyaç duydu¤u ve Do¤rudan Temin Usulü ile yap›-lan sat›n almalar karfl›l›¤› 5.689.662,63.-TL 371.875.00.-EURO ve 22.921.505.-USD’lik parasal ifllem hacmi gerçeklefltirilmifltir.

Söz konusu sat›n alma ifllemlerinin gerçeklefltirilmesi aflamas›nda Kamu ‹hale Kurumu, Say›fltay Baflkanl›¤› ve Maliye Bakanl›¤› taraf›ndan yap›lan inceleme ve kontrollerde mevzuata uygun olmayan herhangi bir ifllem tespit edilememifl yap›lan ifl ve ifllemler mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçeklefltirilmifltir.

4734 Say›l› Kamu ‹hale Kanunu ile 4735 Say›l› Kamu ‹haleleri Kanununa göre yay›nla-nan ikincil mevzuat de¤ifliklikleri hakk›nda çeflitli seminerlerde kat›l›mc›lara bilgi verilmifl-tir.

4734 Say›l› Kamu ‹hale Kanunu ile 4735 Say›l› Kamu ‹haleleri Kanununa göre 16 adet gerçek ve tüzel kifli hakk›nda yasan›n öngördü¤ü sürelerde Kamu ‹halelerine kat›lmaktan men cezas› verilmifltir.

5018 Say›l› Yasa gere¤ince haz›rlanarak 01.01.2008 tarihinden itibaren yürürlü¤e gi-ren Tafl›n›r Mal Yönetmeli¤i uyum çal›flmalar› tamamlanm›flt›r.

Genel hizmetler;

Genel Müdürlü¤e ait kreflte 3-6 yafl grubundaki toplam 110 çocu¤a hizmet verilmifltir. Kreflte çocuklar›n güvenli¤ine iliflkin tedbirler art›r›lm›fl, hijyenik ortamda hizmetlerin sür-dürülebilmesi için yeni uygulamalar bafllat›lm›fl, flehir flebeke suyunun ar›t›lmas› aç›s›ndan mutfak k›sm›na su ar›tma cihaz› programa al›nm›flt›r.

Gazi tesislerindeki yemekhane ve konuk evinde her türlü bak›m ve onar›m›n yan›nda kul-lan›lan bütün mutfak malzemeleri yenilenerek sa¤l›kl› bir ortam oluflturulmufltur.

1200’e yak›n memur ve iflçinin ulafl›m hizmetleri yeniden gözden geçirilmifl ve toplam 70 adet servis arac› ile ulafl›m hizmetleri verilmifltir.

Evrak bölümü; bilgisayar al›m› ve eleman takviyesi ile güçlendirilmifl, evrak kay›t ve ta-kip ifllerinin bilgisayar da yap›lmas› için bir program yapt›r›lm›flt›r. Bu bölümde 31.12.2008 tarihi itibariyle 272.378 adet giden evrak, 131.867 adet gelen evrak ol-mak üzere toplam 404.245 adet evrak ifllem görmüfltür.

‹dare binalar› ve lojmanlar›n telefon haberleflme sistemi yenilenmifltir. Yeni dijital santral hatlar› ile internet ba¤lant›s› imkan› sa¤lanm›flt›r. Ayr›ca telefon rehberi güncelleme ifl-lemlerine bafllan›lm›flt›r.

Gazi tesislerinde yer alan; 1, 2, 5, 7 ve 9 no’lu idare binalar› ile genel evrak bölümü, özel bütçe ve döner sermaye ambarlar›, Havac›l›k fiube Müdürlü¤ü Türkkuflu tesisleri, ku-rum arflivleri, idare binalar›n›n girifl katlar› ve otoparklar›n temizlik iflleri yapt›r›lm›flt›r. Ziraat Bankas› AOÇ fiubesindeki vadesiz hesaplar›n vadeli hesaba çevrilmesiyle 35.229,71 TL gelir elde edilmifltir.

Bilgi teknolojilerine yönelik hizmetler;

Merkez ve Taflra birimlerinin iletiflim altyap›s›n›n kurulmas› ve bilgi teknolojileri kapasite art›r›m› ve iyilefltirilmesi çal›flmalar›na bafllanm›flt›r.

Birim amirlerinin program ve faaliyetleri ile çal›flmalar›n›n bir bütünlük halinde yürütüle-bilmesi için www.ogm.gov.tr/takvim program› al›m› ve kurulumu, sunucu al›m› ve ku-rulumu, antivirüs yaz›l›m› al›m› ile sunucu ve kullan›c› baz›nda bilgisayarlara kuku-rulumu, döner sermaye tafl›n›r mal program› al›m› ve kurulumu ve iflletim sistemi, ofis uygulama ve sunucu yaz›l›mlar› al›m›, (Microsoft Entrprice Kurumsal Anlaflma) gerçeklefltirilmifltir. DS Tafl›n›r Net Program› üzerinden tafl›n›r ifllemlerinin say›sal ortamda kay›tlara al›nma-s› ve ifllemlerin bu program üzerinden yürütülmesi çal›flmalar› tamamlanm›flt›r.

Döner sermaye Bütçesi Uygulamalar›na ait mali ifllemlerin sonuçlar›n›n say›sal ortama aktar›larak yürütülmesi % 95 oran›nda tamamlanm›flt›r.

Bilgi ve iletiflim teknolojileri konusunda ilgili personele bilgi ifllem teknolojileri e¤itimi ve-rilmifltir.

Fire wall cihaz› güncellemesi yap›lm›flt›r.

Güvenlik duvar› yaz›l›m›n›n yenilenmesi ve uygulanmas› tamamlanm›flt›r. Network ve a¤ yap›s› kurulumu ve iflletilmesi gerçeklefltirilmifltir.

OGM Portal ve web sayfas› tasar›m ve güncellemesine bafllanm›flt›r. Bilgisayar ve yan bileflenleri al›m›, bak›m onar›m hizmetleri yürütülmüfltür.

Kurumsal elektronik posta uygulamas› ile tüm birimlere ve çal›flanlara isimsoyi-sim@ogm.gov.tr uzant›l› e-mail adresi verilmeye bafllan›lm›flt›r.

iii) E¤itim Dairesi Baflkanl›¤›

2008 y›l›nda hizmet içi ve mesleki e¤itimlere a¤›rl›k ve öncelik verilmifltir.

Y›l içerisinde 37 adet e¤itim faaliyeti yap›lm›fl ve bu e¤itimlerde 3.854 kifli e¤itim gör-müfltür.

Görevde yükselme e¤itimi kapsam›nda; iflletme müdürlüklerine haz›rlama kadrosuna 231 kifli, teknik ve idari flube müdürlüklerine haz›rlama kadrosuna 270 kifli, iflletme mü-dür yard›mc›l›klar›na haz›rlama kadrosu e¤itimlerine 300 kifli olmak üzere toplam 801 kifliye e¤itim verilmifltir.

Personelin yabanc› dil eksikli¤ini gidermek amac›yla seviyelerine göre toplam 30 kifli ya-banc› dil kursuna gönderilmifltir.

Ayr›ca; TODA‹E sürekli e¤itimine 2 kifli, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile ortaklafla yap›lan Proje Haz›rlama e¤itimine 30 kifli, Medya ile Etkin ‹letiflim e¤itimine 30 kifli, AB Müzakere E¤itimine 1 kifli, Sivil Savunma E¤itimine 21 kifli ve AB Uzman-l›k E¤itimine 1 kiflinin kat›l›m› ve e¤itimi sa¤lanm›flt›r.

Üretim faaliyetlerinde çal›flan iflçilerin daha kalifiye hale getirilmesi amac›yla iflçi e¤itim-lerine a¤›rl›k verilmifl bu kapsamda 2008 y›l›nda 850 iflçiye bölgesel e¤itim verilmifltir. Bakanl›k Hukuk Müflavirli¤inden al›nan 34 adet kanun-tüzük ve yönetmelik tasar›s›na, birimlerimiz aras› gerekli koordinasyon sa¤lanarak Genel Müdürlü¤ün görüflü bildirilmifl-tir.

TBMM’den al›nan 23 adet milletvekilli soru önergesi ve 4 adet vatandafl›m›z›n bilgi ta-leplerine süresi içerisinde cevap verilmifltir.

Mesleki fakülte ve yüksekokul ö¤rencilerinin Merkez ve Taflra Birimlerinde staj yapabil-mesi için ilgili birimlerle gerekli yaz›flmalar yap›larak 1.880 adet üniversite ö¤rencisine kurumumuzda mesle¤e haz›rlama kapsam›nda staj imkân› sa¤lanm›flt›r.

Çeflitli kurum ve kurulufllarca düzenlenen ve koordinasyon gerektiren toplant› davetleri ilgili birimlerimize zaman›nda iletilmifltir.

Öncelikli hedef kitlesini oluflturan çocuklar ve gençlerin orman ve ormanc›l›k hizmetleri-ne yöhizmetleri-nelik bilinçlendirilmesi çal›flmalar› kapsam›nda;

Orman Çocuk Tiyatrosu vas›tas›yla 191 il ve ilçede 761 oyun sergilenerek 180.052 il-kö¤retim ö¤rencisine ulafl›lm›flt›r. Yang›n sezonu öncesinde orman yang›nlar›n› önlemek amac›yla gezici e¤itim ekipleri vas›tas›yla da 5.066 adet köy ziyaretinde bulunulmufl 199.285 kifliye birebir e¤itim verilmifltir.

Ayr›ca, avc›, çiftçi ve çobanlarla yönelik e¤itimlere a¤›rl›k verilmifl bu kapsamda da 17.423 vatandafl›m›z e¤itilmifltir.

Turizm acentalar›, turistik tesis çal›flanlar› ve askeri birliklere yönelik 282 adet toplant› yap›lm›flt›r.

136 adet televizyon ve radyo program›na kat›l›m sa¤lanm›fl, bas›n ve gönüllü sivil top-lum kurulufllar›na yönelik 206 adet toplant› gerçeklefltirilmifltir.

Kent civarlar›ndaki 2008 y›l›nda 167 adet orman içi dinlenme yeri, 43 adet kent orma-n› kuruluflu yap›lm›fl 1 adet kent ormaorma-n›orma-n›n aç›l›fl› gerçeklefltirilmifltir.

Toplam 53 il ve 10 ilçede olmak üzere 63 adet kent orman› halk›m›z›n hizmetine aç›l-m›flt›r.

Ormanc›l›kla ilgili uluslararas› sözleflme, süreç ve de¤iflik etkinliklere kat›lmak ve gerek-ti¤inde konu ile ilgili ülkemiz raporunu sunmak üzere yurtd›fl›na geçici görevlendirilen personelin ifl ve ifllemlerinin takip ve sonuçland›r›lmas› sa¤lanm›flt›r.

Birleflmifl Milletler G›da ve Tar›m Teflkilat› (FAO)’ndan hibe kaynak temin edilerek “Kes-tane Dal Kanseri Mücadelesi” konulu bir TCP F projesi (TCP/TUR/3201 Management of Chestnut Blight) al›nm›fl ve projenin uygulanmas› aflamas›na gelinmifltir.

Birimlerce haz›rlanm›fl olan proje önerileri, teknik destek baflvurular› ilgili yerlere isteni-len formatta ulaflt›r›lm›flt›r.

iv) Savunma Uzmanl›¤›

Sefer görev emri olan personelin ertelemesi ifllemleri internet üzerinden yap›lmaya bafl-lanm›flt›r. Seferberlik ve savafl hali ile ilgili olarak koordinatör komutanl›klardaki toplan-t›lara sivil savunma uzmanlar›n›n kat›lmas› sa¤lanm›flt›r. Kurumunca ihtiyaç duyulan as-kerli¤ine karar al›nm›fl personelden 7 adet orman mühendisinin sevk tehiri yap›lm›flt›r 5188 Say›l› Özel Güvenlik Yasas› kapsam›nda Genel Müdürlü¤ün Gazi Tesislerinin Özel Güvenlik Teflkilat›ndan hizmet sat›n al›nmak suretiyle güvenli¤inin sa¤lanmas›nda koor-dinatörlük görevi yürütülmektedir.

Bu ba¤lamda site içine ve hizmet binalar›na girifl-ç›k›fllarda kullan›lmak üzere manyetik kart ve kamera sistemleri uygulamas›na geçilmifltir. Genel Müdürlü¤ün Merkez teflkilat› personeline hizmet binalar›na girifl ç›k›flta kullanmak üzere manyetik kart düzenlenmesi çal›flmalar›na devam edilmifltir.

Personelin 1,2,7 no’lu bina turnikelerinden ve ana girifl kap›lar›ndan geçifli bilgisayar ve kamera ortam›nda kay›t alt›nda tutulmaktad›r. 5 no’lu hizmet binas›nda CCTV (Güven-lik) ve CACS (Kamera) sistem kurulumu çal›flmalar› bafllam›flt›r.

Toplam 1287 adet manyetik daimi girifl kart› düzenlenerek ilgili personele verilmifltir. 36 adet dahili, 16 adet harici kamera toplam 52 adet kamera site içerisinde ‹darece belirle-nen yerlere yerlefltirilmifltir.

1-2-5-7 no’lu hizmet binalar›nda yer alan bekçi kontrol noktalar› haftal›k raporlar› dev-riye raporu fleklinde düzenlenerek ‹M‹ Daire Baflkanl›¤›na gönderilmektedir.

711 Say›l› Kanun do¤rultusunda Nöbetçi Memurlu¤u Talimat› haz›rlanm›fl, merkez ve taflra teflkilat›m›z›n koruma planlar› güncellenmifltir.

Orman Genel Müdürlü¤ünün ve 27 Orman Bölge Müdürlü¤ünün sivil savunma planlar› yap›lm›flt›r.