• Sonuç bulunamadı

Turist Rehberlerinin Görev ve Sorumlulukları

2.3. TURİST REHBERLİĞİ KAVRAMI

2.3.3. Turist Rehberlerinin Görev ve Sorumlulukları

Ülkeyi ziyaret eden turistler, gezdikleri yerlere çok aşina olmadıkların dolayı, turist rehberleri, turistlerin daha önce gezmedikleri, görmedikleri ve hakkında bilgi sahibi olmadıkları yerleri anlatmakla ve turistlere sorunsuz bir gezi sunmakla mükelleftirler. Rehberler gezilen ören yerleri hakkında turistlere bilgi vermek, ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek, turizmin gelişmesine yardımcı olmak adına büyük görevler üstlenmektedirler (Şahin, 2012: 17). Turist rehberliği mesleği, yeni yerler keşfetmek, kendilerine ayrılan vakti eğlenceli geçirmek, yeni yerler ve farklı kişilerle tanışmak gibi imkanlar sağlayan, dışarıdan bakıldığında zevkli ve kolay bir meslek gibi algılanmaktadır (Ercenk, 1992; Batman, 2013; Güzel, 2014: 177).

Turist rehberliği mesleğinde profesyonellik bazı maddeler içermektedir (Yarcan, 2007: 35-36);

90

 Turistlerin gezilerinin iyi geçmesi için rehberlerin turistlere çok iyi bir tur programı ve anlatım sunmaları gerekmektedir.

 Rehberler ülke reklamını en iyi şekilde ve pozitif olarak sunmalıdırlar.  Turistlerin talep ettiklerini acentanın da onayını alarak en mümkün

ölçüde yerine getirmelidir.

 Bilge ve becerilerini düşünceleri ve yorumlarıyla harmanlayarak zaman kaybetmeden sunmalıdır.

 Reklamlarında kullanacağı ifadeleri özenle seçmek, yanlış anlamalara olanak sağlamamak.

 Turistlerin beklentilerini iyi analiz etmek ve turistlere olumlu yaklaşmak.

 Kişisel gelişmelerini yakından takip edip, turistlerin bireysel gelişmelerini incelemek,

 Kendisini her zaman geliştirmek ve sahip olduklarının üzerine ekstra bilgiler yüklemek,

 Mesleki ifadelerini sergilemekten kaçınmak, başkalarıyla paylaşmaktan kaçınmak.

 Davranışlarında tutarlı olmak.

 Kişisel gelişmelerine önem vermek, disiplinli ve hoşgörülü olmak.  Liderlik vasfına sahip olmak.

Turist rehberleri; misafirlerin her türlü sorumluluğunu üstlenen liderler, ziyaretçiler ve yerel halk arasında arabulucu olan, servis kalitesini, turist deneyimlerini, kalış sürelerini etkileyerek yerel halkın ekonomisine katkı sağlayan, turistlere ziyaret ettikleri yerleri anlamaları için yardımcı olan, ziyaretçilerin tekrar gelmesini sağlayacak şekilde destinasyonu tanıtan ve misafirperverliği geliştiren elçilerdir (Köroğlu ve Merter, 2012: 133).

Turist rehberlerinin tur ile ilgili detayları belirleme, ayrıntılarını hesaplama, farklı hizmet tedarikçileri ile turistler arasında organizasyon ve koordinasyonu sağlama, tura katılanları yöneltme, denetleme ve etkileme, verilen hizmetleri kontrol etme ve tur sonuçlarını değerlendirme gibi önemli fonksiyonları ve görevleri bulunmaktadır (Karamustafa ve Çeşmeci, 2006: 71).

91

Turistler, kısıtlı olan zaman dilimi içerisinde değişik aktiviteler gerçekleştirmek, turistik aktivitelerden olabildiğince keyif almak istemektedirler ve bundan dolayı rehberler, turistlerin tatillerini yüksek doyumda tamamlayabilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Bu tür rollerin oluşturulmasında yöredeki halk ile turistler arasında da bazen sorunlar yaşanmaktadır. Turist rehberlerinin de yöre halkı ve turistleri her yerde ve her ortamda oluşabilecek durumları kontrol altına alma ve turu yönetme görevleri bulunmaktadır (Demirbulat, 2012: 59).

Turist rehberleri her durum için ön deyide bulunmalıdırlar. Rehberler turistlerin herhangi bir durumda problemle karşılaşmalarını önden tespit edebilmeli ve bu problemlere anında çözüm yolu bulmaya çalışmalıdırlar (Korkmaz, 2010: 137; İşler ve Güzel, 2014: 128).

Çizelge 7. Rehberlerin Temel İşlevleri

“Rehberlerin Temel İşlevleri” “Rehberlerin Nitelikleri”

İletişim Yabancı dil konuşabilme

Bireyler arasında iletişim sağlayabilme

Yönetim Organizasyon yapabilme

Koordinasyon sağlama Liderlik ruhuna sahip olma

Tanıtma ve Bilgilendirme Anlatılan şeylerin rehber tarafından kabullenilmesi, severek anlatılması

Eğlendirme Esprili olma

İnsanları anlayabilme

Olağanüstü durumlarla baş edebilme Tekniğe dayalı bilgi ve beceriler Soğukkanlı ve doğal olma

Hakkaniyet sağlama Hukuk bilgisine sahip olma

İnsanlara karşı hoşgörü ile yaklaşma

Kaynak: Güzel, Özlem. (2007). “Türkiye İmajının Geliştirilmesinde Profesyonel Turist Rehberlerinin

Rolü (Alman Turistler Üzerine Bir Araştırma)”, Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Balıkesir.

92

Rehberler adaletli ve anlayışlı olmalıdırlar. Grubun davranışlarını iyi yönlendirmeli, olasılıkları hesaplamalı, turdaki kişileri iyi hareketlerinden ötürü övmeli, müşterilerin ne istediklerini bilmeli ve onların beklentilerini karşılayabilmeli, rahatsızlık veren herhangi bir durumla karşılaştıklarında empati kurabilmeli, liderlik özelliklerini ön plana çıkarmalı ve esnek olmalıdırlar. Buna göre turist rehberlerinin sahip olması gereken özellikler şöyle sıralanmaktadır (Nebioğlu, 2009: 25-26; Köroğlu, 2011: 241- 242);

 Turist rehberinin turist için güven aşılaması gereklidir.

 Turist rehberi ülkeyi temsil eden, hitabet gücü kuvvetli, turistlere sürekli yardımcı olan kişidir (Köroğlu, 2013: 92).

 Temsil hakkı olan turist rehberi ülkeyi ve turisti temsil etmekle yükümlüdür.

 Turist rehberi ülkesinin hakkını korumalı fakat bunu yaparken diğer milletlere anlayışlı olmalıdır.

 Turist rehberi din ve siyaset bilgilerini verirken bağımsız davranmalı, aşırıya kaçmamalıdır.

 Rehber yerli ve yabancı turistlere bilgi verirken kesin bilgi sunmalı, bilmediği konularda yanlış bilgiden kaçınmalıdır.

 Rehber ve seyahat acentası arasındaki bilgi akışının sürekliliği sağlanmalıdır.

 Rehberlik mesleğinin kökeninde doğru bilgi ve gerçeklik yatmaktadır.  Rehberler sadece bilgi akışını sağlayarak turistten bilgisi ölçüsünde

takdir kazanamaz, bu yüzden hem anlatımı kuvvetli hem de yakın ilişkileri sağlam olmalıdır.

 Rehberler kitabi bilgileri savunurlarken daha çok kendilerinin de düşüncelerin bilgilerine katarak, bilgilerini yorumlarıyla harmanlamak durumundadırlar.

 Turist rehberlerinin toplum karşısındaki davranış şekli ve hitap gücü kuvvetli olmalıdır.

93

 Turist rehberi kendisinin de grubun bir üyesi olduğunu müşterilere hissettirmelidir.

 Rehberler çevre kirliliğine karşı duyarlı olmalıdır.

 Turist rehberi kültür düzeyi yüksek, tüm disiplinler hakkında bilgi sahibi olan ve gerçek bir dünya görüşünü savunan kişi olmalıdır.

 İyi bir rehber iyi bir lider olmalıdır. Rehberler saygı kuralları çerçevesinde grup üyelerinin isimlerini en kısa zamanda öğrenerek onlara isimleri ile hitap etmelidir.

 Turist rehberleri mesleklerine sürekli bağlı olmak durumundadırlar. Bu yüzden yasalara aykırı çalışanlara göz yummamalı, kaçak çalışanları derhal yasal mercilere haberdar etmelidirler.

 Rehberler müşterilerin kandırılmasına ve aldatılmasına engel olmalıdırlar.

 Rehber her şeyden önce meslek ahlakına sahip olmalıdırlar.