• Sonuç bulunamadı

3.2. MODEL OLARAK ALINAN HİZMET İŞLETMELERİNİN

3.2.2. TEKFENBANK

3.2.2.2. Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi Politikaları ve

Tekfenbank’ın hedef ve stratejileri doğrultusunda, "önce insan" felsefesinden hareketle,

- Kişisel ve mesleki nitelikleri yüksek insan gücü alımlarını gerçekleştirmek, - İşe yeni başlayan çalışanı, bilgi ve birikimiyle fark yaratabilecek eğitimlerle

donatmak,

- Çalışanların işindeki verimliliğini yetkinliklere dayalı performans

değerlendirme sistemi aracılığıyla düzenli olarak izlemek ve bu doğrultuda motivasyon ve verimliliğini artıracak ödüllendirme sistemleri ve kariyer haritalarını oluşturmak.

3.2.2.2.1. İşe Alım Sistemi

- Dört yıllık eğitim veren üniversiteden mezun, yabancı dil bilen, bankayı temsil edebilecek kültürel birikime sahip, sürekli gelişime inanan, etik değerlere saygılı, katılımcı, dinamik, yaratıcı, analitik düşünebilen, azimli, başarma isteği olan, hırslı, dürüst, motivasyonu yüksek, sorumluluk sahibi adayların Tekfenbank ailesine katılımını sağlamak,

- Gizlilik ilkesine sadık olmak,

- Adaylara işe alım süreci ve sonrasında, bankanın ihtiyaçları ve adayların

kişisel beklentileri doğrultusunda kariyer danışmanlığı yapmak.

3.2.2.2.2. Performans Değerlendirme ve Kariyer Yönetimi

Yetkinliklere dayalı performans değerlendirme sistemi uygulanmaktadır. Performans değerlendirmesi intranet üzerinden yapılmakta olup, sonuçları çalışanlarla paylaşılmaktadır. Değerlendirme sonuçları çalışanların eğitim gereksinimlerinde, kariyer planlarında ve ücret artış dönemlerinde kullanılmaktadır.

Çalışanların performans değerlendirme sonuçları, bilgi ve beceri düzeyleri dikkate alınarak kariyer planları yapılır. Terfiler yılda bir kez olmak üzere Nisan ayında

yapılmaktadır. Performans değerlendirme sistemi, insan kaynakları bölümünde

kullanılan ücret, eğitim ve kariyer planlaması sistemlerine veri teşkil edecek şekilde, yılda iki defa Tekfenbank’ daki tüm çalışanların yetkinliklere dayalı performans

değerlendirmelerini kapsar. Performans değerlendirme Tekfenbank çalışanlarının 1 Nisan-30 Eylül ve 1 Ekim-31 Mart dönemleri arasındaki organizasyon içindeki başarılarını ölçmeyi amaçlar.

İşe yeni başlayan çalışanların performans değerlendirme sistemine katılmaları için üç aylık bir süre geçmesi gerekmektedir.

Tekfenbank performans değerlendirme sistemi yetkinlikler ve yetkinliklere bağlı davranışların ölçülmesi esasına dayanmaktadır. Ek: 7, 8 ve 9’da sunulan formlar, (Yöneticiler, Çalışanlar, Destek Hizmet ve Güvenlik Çalışanları için üç ayrı performans değerlendirme formu bulunmaktadır) intranet üzerine kaydedilerek, değerlendirmelerin aynı ortamda yapılması sağlanmıştır. Formlara şifre ile ulaşılır ve değerlendiren bazında değerlendirilecek personelin listesi görüntülenir. Şifreler İnsan Kaynakları Bölümü’ nce müdür ve üstü unvanlarındaki personel için tahsis edilmiş olup, kişiye özel zarf ile yöneticilere gönderilir.

Tekfenbank’da kullanılan performans değerlendirme formları yukarıda da belirtildiği gibi üç ayrı çalışan grubu için hazırlanmıştır. Ek: 7’de sunulan birinci form, üst düzey yöneticiler için düzenlenmiş olup, değerlendirilen kişiler beş ayrı kısımda belirlenen kriterlere göre puan alırlar. Adı geçen beş ayrı kriteri aşağıdaki şekilde sıralamak mümkündür;

-Müşteri Odaklılık,

-Ekip Çalışmasına Yatkınlık, -İyi İlişkiler Kurma ve Geliştirme, -İkna Etme ve Güvenilirlik, -Liderlik/Yönetim Becerileri.

Ek: 8’de gösterilen ikinci performans değerleme formu, memur düzeyindeki çalışanlar için hazırlanmıştır. İlgili formda, üst düzey yöneticiler için hazırlanan performans değerleme formundan farklı olarak çalışanlar aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilir;

-Müşteri Odaklılık,

-Ekip Çalışmasına Yatkınlık, -İyi İlişkiler Kurma ve Geliştirme,

-İkna Etme ve Güvenilirlik.

Ek: 9’da sunulan üçüncü performans değerleme formu ise, destek hizmet ve güvenlik çalışanları için düzenlenmiştir. Formda yer alan kriterler, Ek: 7 ve Ek: 8’de sunulan formlardan farklı olarak aşağıdaki şekilde sıralanabilir;

-İyi İlişkiler Kurma ve Geliştirme, -İkna Etme ve Güvenilirlik.

Şube Müdürleri, Şube Operasyon Birim Yönetmenleri, Şube Pazarlama Birim Yönetmenleri ve Şube Güvenlik Görevlileri birden fazla yönetici tarafından (Genel Müdürlük ve Şube) değerlendirilir. Bu formların konsolidasyonu İnsan Kaynakları Bölümü tarafından yerine getirilir.

Performans değerlendirme döneminde Bölüm/Şube yöneticileri tarafından yapılan değerlendirme ve formlar çalışanlar ile birebir yapılan görüşmeler ile paylaşılır ve İnsan Kaynakları Bölümü’ ne gönderilir. Formların değerlendirilmesi İnsan Kaynakları Bölümü tarafından yapılır.

Değerlendirme; temel yetkinlikler dört seviyeli değerlendirme notu ile ölçülmektedir. Personel ve yöneticiler için;

1-Hiçbir zaman 2- Ara sıra 3- Sık sık 4- Her zaman

Sonuçlar; çalışanların eğitim gereksinimlerinin belirlenmesinde, kariyer planlamalarının yapılmasında, ücret artış dönemlerinde baz alınır. Performans değerlendirme sonuçları ve çalışanları değerlendirilen performans değerlendirme formları çalışanların kişisel bilgi dosyalarında saklanır.

3.2.2.2.3. Eğitim Sistemi

Banka, vizyon ve misyonu doğrultusunda çalışanlarının teknik bilgi ve kişisel

becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim programları düzenlemektedir.

yardımcılığı v.b. başlangıç düzeyi görevlere, mevcut çalışanların kariyer gelişmelerine,

motivasyon ve iş tatminlerini artırmaya, Bankanın kurum kültürünün

yaygınlaştırılmasına yönelik olarak tasarlanmaktadır.

3.2.2.2.4. Ücretlendirme Sistemi

Ücret artışları performans değerlendirme sonuçları, piyasa koşulları ve genel ekonomik şartlar çerçevesinde yılda bir kez olmak üzere Nisan ayında yapılmaktadır. Ücretler belirlenirken unvan ve görev bazında hazırlanan skalalar da etkili olmaktadır. Bu skalalarda, kişinin almış olduğu eğitim, iş deneyimi, sahip olduğu birtakım yetkinlikler yer almaktadır.

3.2.2.2.5. Çalışma Yaşamı İş İlişkileri Sistemi

Çalışanların sağlık giderleri ve herhangi bir kaza sonucu oluşabilecek maddi kayıpları her yıl yeniden düzenlenen sağlık sigortası ve ferdi kaza sigortası kapsamında karşılanır. Çalışanlar çeşitli durumlarda kullanılmak üzere mazeret, hastalık, evlilik, ölüm ve doğum izini hakkına sahiptir. Ücretli izinler ise; 1 yıldan 5 yıla kadar (beş yıl dahil) hizmet yılı olanlara 14 gün, 5 yıldan fazla 15 yıldan az hizmet yılı olanlara 20 gün, 15 yıl (dahil) ve daha fazla hizmet yılı olanlara ise 26 gündür. Hizmet süresinin hesaplanmasında çalışanların ulusal ve uluslararası deneyim koşulları, mali sektör ve finans sektöründeki önceki deneyimleri ile “Bilgi Sistemleri Grubu”nda çalışanların bilgisayar sektöründeki önceki deneyimleri izin hakkı hesabında dikkate alınır.

Çalışanların günlük ve haftalık çalışma saatleri ile dinlenme süre ve saatleri, yasalarda ve özel hizmet sözleşmelerindeki süreleri aşmayacak biçimde, işin gereklerine ve yerel koşullara göre saptanır. Uygulamada olan çalışma saatleri 09.00-18.00' dir.