• Sonuç bulunamadı

Ek 3 - Paket Sınırlamaları

11. SAP HANA

11.1.1 Veri Kaynakları. Lisans Alan'ın uygun bir lisans aldığı yazılım ürünü (ürünleri) ve/veya veritabanı olayı (olayları).

11.2 SAP HANA'nın Sözleşmeyle Bağımsız Kullanım için Sınırlandırılmadığı Durumlar.

11.2.1 SAP HANA, Platform Sürümü. SAP HANA Platform Sürümü sınırsız sayıda Veri Kaynağı ile kullanılabilir ve bu Kullanım geçerli Lisanslama Düzeyine tabidir. SAP HANA Platform, SAP HANA Data Warehousing Foundation Option için bir runtime lisansı içerir. Lisans Alanın SAP HANA, Platform Sürümü lisansının sorgulanan ve Akıllı Veri Erişimi aracılığıyla diğer kaynaklarla birleştirilen verilerin tamamına uygun şekilde boyutlandırılması koşuluyla Lisans Alan, veri kaynaklarından veri sorgulamak için Akıllı Veri Erişimi'ni kullanabilir.

11.2.2 SAP HANA, Kurumsal Sürüm. SAP HANA Kurumsal Sürüm sınırsız sayıda Veri Kaynağı ile kullanılabilir ve bu Kullanım geçerli Lisanslama Düzeyine tabidir. SAP HANA Kurumsal Sürümü şu anda SAP Data Integrator (“DI”) , SAP Smart Data Integration (“SDI”) ve SAP System Landscape Transformation Replication Server (“SLT”) için bir runtime lisansı içermektedir ve bu gibi runtime ürünlerinin Kullanımı yalnızca Veri Kaynaklarından SAP HANA Kurumsal Sürüme veri çekmekle sınırlıdır. Yukarıda bahsedilenlerden bağımsız olarak, yalnızca şu durumlarda bir SAP Adlandırılmış Kullanıcı lisansı istenmeyecektir: (i) verilerin doğrudan lisanslı SAP HANA Kurumsal Sürümden senkronize ve gerçek zamanlı olmayan bir şekilde SAP Dışındaki Uygulamalara (aşağıda tanımlandığı şekilde) aktarılması ve (ii) bu gibi dışa aktarılan verilerin söz konusu SAP Dışındaki Uygulamalarda kullanımının herhangi bir güncelleme gerektirmemesi ve/veya herhangi bir lisanslı Yazılım ya da Üçüncü Taraf Yazılımında herhangi bir işleme özelliğini tetiklememesi. Yukarıda aksine bir hüküm olmasından bağımsız olarak, bir runtime veritabanı lisanslı SAP HANA Kurumsal Sürüm Yazılımı ile kullanılmak üzere lisanslandıysa, bu durumda söz konusu runtime veritabanının

lisanslı SAP HANA Kurumsal Sürüm Yazılımından veri dışa aktarımını desteklemek için kullanımı, söz konusu uygulama düzeyi API'leriyle sınırlı olacaktır. SAP HANA Enterprise,SAP HANA Rules Framework ve SAP HANA Data Warehousing Foundation Option için bir runtime lisansı içerir. . Lisans Alanın SAP HANA, Kurumsal Sürüm lisansının sorgulanan ve Akıllı Veri Erişimi aracılığıyla diğer kaynaklarla birleştirilen verilerin tamamına uygun şekilde boyutlandırılması koşuluyla Lisans Alan, veri kaynaklarından veri sorgulamak için Akıllı Veri Erişimi'ni kullanabilir. SAP Harici Uygulamalar. Lisans Alan'ın SAP, SAP AG ve/veya yan kuruluşlarından ve/veya dağıtımcılarından başka bir yerden alınmış uygun bir lisansa sahip olduğu Yazılım veya Üçüncü Taraf Yazılımı dışındaki tüm yazılımlar ve/veya uygulamalar.

11.2.3 SAP HANA, Edge sürümü, gelişmiş versiyon. SAP HANA Edge'in gelişmiş versiyonu sınırsız sayıda Veri Kaynağı ile kullanılabilir ve bu Kullanım geçerli Lisanslama Düzeyine tabidir. SAP HANA Edge'in gelişmiş versiyonu şu anda SAP Data Integrator (“DI”), SAP Smart Data Integration (“SDI”) ve SAP System Landscape Transformation Replication Server (“SLT”) için bir runtime lisansı içermektedir ve bu gibi runtime ürünlerinin Kullanımı yalnızca Veri Kaynaklarından SAP HANA Edge'in gelişmiş versiyonuna veri çekmekle sınırlıdır. SAP HANA Edge'in her bir 32 GB'lık gelişmiş versiyonu için 128 GB'lık SAP HANA Dynamic Tiering Option lisansı dahildir. SAP HANA Edge'in gelişmiş versiyonu yalnızca SAP HANA Dynamic Tiering Option ile birlikte kullanılmak üzereSAP HANA Data Warehousing Foundation Option runtime lisansı içerir.

11.2.4 SAP HANA'nın bir veya daha fazla sınırlı kullanım versiyonu (SAP HANA Runtime edition for SAP BW; SAP HANA, SAP BW için Veritabanı Sürümü; SAP HANA, uygulamalar için runtime sürümü ve SAP BW) ve SAP HANA Temel Sürümü, HANA Platform Sürümü, HANA Kurumsal Sürüm (ayrı ayrı “HANA Full Use Edition”) SAP HANA sürümlerinden bir veya daha fazlası paylaşılan HANA veritabanı kiracılarıyla aynı kurulumda lisanslanır ve dağıtılırsa, kurulumun en az %50'sinin HANA Full Use Edition'lardan birini veya daha fazlasını çalıştırmak için kullanılması gerekir.

11.3 SAP HANA'nın Bağımsız Kullanım için Sözleşmeyle Sınırlandırıldığı Durumlar.

11.3.1 HANA Platform Sürümünün Bağımsız Kullanımı. SAP HANA Platform Sürümü sınırsız sayıda Veri Kaynağı ile kullanılabilir ve bu Kullanım, Bağımsız Kullanım sınırlamasına ve geçerli Lisanslama Düzeyine tabidir. SAP HANA Platform, SAP HANA Data Warehousing Foundation Option için bir runtime lisansı içerir. Lisans Alanın SAP HANA, Platform Sürümü lisansının sorgulanan ve Akıllı Veri Erişimi aracılığıyla diğer kaynaklarla birleştirilen verilerin tamamına uygun şekilde boyutlandırılması koşuluyla Lisans Alan, veri kaynaklarından veri sorgulamak için Akıllı Veri Erişimi'ni kullanabilir.

11.3.2 HANA Kurumsal Sürüm'ün Bağımsız Kullanımı. SAP HANA Kurumsal Sürüm sınırsız sayıda Veri Kaynağı ile kullanılabilir ve bu Kullanım, Bağımsız Kullanım sınırlamasına ve geçerli Lisanslama Düzeyine tabidir. SAP HANA Kurumsal Sürüm şu anda SAP Data Integrator (“DI”) , SAP Smart Data Integration (“SDI”) ve SAP System Landscape Transformation (“SLT”) için bir runtime lisansı içermektedir ve bu gibi runtime ürünlerinin Bağımsız Kullanımı yalnızca Veri Kaynaklarından SAP HANA'ya veri çekmekle sınırlıdır. Yukarıda bahsedilenlerden bağımsız olarak, yalnızca şu durumlarda bir SAP Adlandırılmış Kullanıcı lisansı istenmeyecektir: (i) verilerin doğrudan lisanslı SAP HANA Kurumsal Sürümden senkronize ve gerçek zamanlı olmayan bir şekilde SAP Dışındaki Uygulamalara (aşağıda tanımlandığı şekilde) aktarılması ve (ii) bu gibi dışa aktarılan verilerin söz konusu SAP Dışındaki Uygulamalarda kullanımının herhangi bir güncelleme gerektirmemesi ve/veya herhangi bir lisanslı Yazılım ya da Üçüncü Taraf Yazılımında herhangi bir işleme özelliğini tetiklememesi. Yukarıda aksine bir hüküm olmasından bağımsız olarak, bir runtime veritabanı lisanslı SAP HANA Kurumsal Sürüm Yazılımı ile kullanılmak üzere lisanslandıysa, bu durumda söz konusu runtime veritabanının lisanslı SAP HANA Kurumsal Sürüm Yazılımından veri dışa aktarımını desteklemek için kullanımı, söz konusu runtime veritabanlarıyla standart olarak sağlanan API'lerle sınırlı olacaktır. SAP HANA Enterprise,SAP HANA Rules Framework ve SAP HANA Data Warehousing Foundation Option için bir runtime lisansı içerir. Lisans Alanın SAP HANA, Kurumsal Sürüm lisansının sorgulanan ve Akıllı Veri Erişimi aracılığıyla diğer kaynaklarla birleştirilen verilerin tamamına uygun şekilde boyutlandırılması koşuluyla Lisans Alan, veri kaynaklarından veri sorgulamak için Akıllı Veri Erişimi'ni kullanabilir.

SAP Harici Uygulamalar. Lisans Alan'ın SAP, SAP AG ve/veya yan kuruluşlarından ve/veya dağıtımcılarından başka bir yerden alınmış uygun bir lisansa sahip olduğu Yazılım veya Üçüncü Taraf Yazılımı dışındaki tüm yazılımlar ve/veya uygulamalar.

11.3.3 SAP HANA, Edge sürümü, gelişmiş versiyonun Bağımsız Kullanımı. SAP HANA Edge'in gelişmiş versiyonu sınırsız sayıda Veri Kaynağı ile kullanılabilir ve bu Kullanım, Bağımsız Kullanım sınırlamasına ve geçerli Lisanslama Düzeyine tabidir. SAP HANA Edge'in gelişmiş versiyonu şu anda SAP Data Integrator (“DI”), SAP Smart Data Integration (“SDI”) ve SAP System Landscape Transformation Replication Server (“SLT”) için bir runtime lisansı içermektedir ve bu gibi runtime ürünlerinin Kullanımı yalnızca Veri Kaynaklarından SAP HANA Edge'in gelişmiş versiyonuna veri çekmekle sınırlıdır. SAP HANA Edge'in her bir 32 GB'lık gelişmiş versiyonu için 128 GB'lık SAP HANA Dynamic Tiering Option lisansı dahildir. SAP HANA Edge'in gelişmiş versiyonu yalnızca SAP HANA Dynamic Tiering Option ile birlikte kullanılmak üzereSAP HANA Data Warehousing Foundation Option runtime lisansı içerir. 11.3.4 SAP HANA'nın bir veya daha fazla sınırlı kullanım versiyonu (SAP HANA Runtime edition for SAP BW; SAP HANA Database Edition for SAP BW; SAP HANA Runtime edition for Applications ve SAP BW) ve SAP HANA Temel Sürümü, HANA Platform Sürümü, HANA Kurumsal Sürüm (ayrı ayrı "HANA Full Use Edition") SAP HANA sürümlerinden bir veya daha fazlası paylaşılan HANA veritabanı kiracılarıyla aynı kurulumda lisanslanır ve dağıtılırsa, kurulumun en az

%50'sinin HANA Full Use Edition'lardan birini veya daha fazlasını çalıştırmak için kullanılması gerekir 11.4 SAP HANA DB Edition for SAP NetWeaver BW (“HANA DB for BW”).

HANA DB for BW, yalnızca Lisans Alan'ın SAP NetWeaver Business Warehouse (SAP BW) Kullanımını desteklemek için lisanslandırılmış bir veritabanıdır ve Kullanımı SAP BW ile HANA DB for BW arasındaki yazışmalarla sınırlıdır. HANA DB for BW lisansı şu Runtime Yazılımlarını içerir: SAP HANA Platform ve SAP Data Warehousing Foundation.

HANA DB for BW, geçerli Lisanslama Düzeyine tabi olarak, sınırsız sayıda Veri Kaynağını destekleyebilir. SAP HANA Platform, SAP Smart Data Access ve HANA Studio bileşenini içerir. SAP HANA Studio bileşeninin kullanımı, yalnızca SAP BW örneği için özel görünüm yönetme, izleme ve oluşturma ile sınırlıdır. Tüm raporlama, SAP BW Yazılımı üzerinden veya HANA Studio kullanılarak oluşturulan özel görünümler üzerinden gerçekleştirilmelidir. Bu tür özel görünümlere SAP veya SAP BI araçları tarafından erişilebilir.

HANA DB for BW içinde kullanılan tablolar ve sanal tablolar da dahil olmak üzere, veri yapılarının tüm veri modelleme, yükleme, dağıtım, oluşturma ve genişletme işlemleri SAP BW Yazılımı üzerinden gerçekleştirilmelidir.

11.5 SAP NetWeaver BW için SAP HANA, Runtime DB Edition (“HANA DB for BW”)

HANA SAP Uygulama Değeri ile lisanslanan SAP NetWeaver BW için SAP HANA, Runtime DB Edition

HANA DB for BW, yalnızca Lisans Alan'ın SAP NetWeaver Business Warehouse (SAP BW) Kullanımını desteklemek için lisanslandırılmış bir veritabanıdır ve Kullanımı SAP BW ile HANA DB for BW arasındaki yazışmalarla sınırlıdır. HANA DB for BW lisansı şu Runtime Yazılımlarını içerir:

(1) SAP HANA Platform;

(2) SAP Data Warehousing Foundation, (3) SAP Dynamic Tiering

(4) SAP Business Warehouse Accelerator;

(5) SAP Near-line storage for SAP BW (NLS for BW) (6) SAP HANA Rules Framework

HANA DB for BW, geçerli Lisanslama Düzeyi'ne tabi olarak, sınırsız sayıda Veri Kaynağını ve SAP Business Warehouse Accelerator'ın sınırsız kullanımını destekleyebilir. SAP ASE runtime veritabanı, yalnızca olağanüstü durum kurtarma amacıyla ve sadece SAP ASE ile birlikte kullanılmak üzere SAP Replication Server, Premium sürüm için sınırlı bir runtime lisansı içerir. SAP HANA Platform, SAP Smart Data Access ve HANA Studio bileşenini içerir. SAP HANA Studio bileşeninin kullanımı, yalnızca SAP BW örneği için özel görünüm yönetme, izleme ve oluşturma ile sınırlıdır. Tüm raporlama, SAP BW Yazılımı üzerinden veya HANA Studio kullanılarak oluşturulan özel görünümler üzerinden gerçekleştirilmelidir. Bu tür özel görünümlere SAP veya SAP BI araçları tarafından erişilebilir.

HANA DB for BW içinde kullanılan tablolar ve sanal tablolar da dahil olmak üzere, veri yapılarının tüm veri modelleme, yükleme, dağıtım, oluşturma ve genişletme işlemleri SAP BW Yazılımı üzerinden gerçekleştirilmelidir.

Lisans Alan'ın HANA SAP Uygulama Değeri artarsa, Lisans Alan HANA DB for BW için ilave lisans ücreti ödeyecektir Kullanıcı tarafından lisanslanan SAP HANA, Runtime DB Edition for SAP NetWeaver BW

SAP HANA, Runtime DB Edition for SAP NetWeaver BW (Kullanıcı) yalnızca Lisans Alan'ın geçerli Yazılım ve/veya Üçüncü Taraf Yazılımı ile birlikte Kullanılmak üzere bir runtime veritabanı olarak (“HANA DB for BW”) ve yalnızca söz konusu Yazılım bileşenlerinin Lisans Alan tarafından lisanslandığı ölçüde ve HANA DB for BW'nin Lisans Düzeyi'ne tabi olacak şekilde lisanslanmıştır. SAP Employee, Employee Self-Service ve Employee Self Self-Service Core Adlandırılmış Kullanıcıları, lisanslı Kullanıcıların sayısını belirleme açısından hariç bırakılır; ancak tüm SAP Employee Self Service, Employee Self-Service Core ve Employee Adlandırılmış Kullanıcıları bu koşullara ve söz konusu Adlandırılmış Kullanıcı lisansına tabi olacak şekilde HANA DB'yi Kullanmak için ek olarak lisanslandırılır.

HANA DB for BW, yalnızca Lisans Alan'ın SAP NetWeaver Business Warehouse (SAP BW) Kullanımını desteklemek için lisanslandırılmış bir veritabanıdır ve Kullanımı SAP BW ile HANA DB for BW arasındaki yazışmalarla sınırlıdır. HANA DB for BW lisansı şu Runtime Yazılımlarını içerir:

(1) SAP HANA Platform;

(2) SAP Data Warehousing Foundation, (3) SAP Dynamic Tiering

(4) SAP Business Warehouse Accelerator;

(5) SAP Near-line storage for SAP BW (NLS for BW) (6) SAP HANA Rules Framework

HANA DB for BW sınırsız sayıda Veri Kaynağını destekleyebilir. SAP HANA Platform, SAP Smart Data Access ve HANA Studio bileşenini içerir. SAP ASE runtime veritabanı, yalnızca olağanüstü durum kurtarma amacıyla ve sadece SAP ASE ile birlikte kullanılmak üzere SAP Replication Server, Premium sürüm için sınırlı bir runtime lisansı içerir. SAP HANA Studio bileşeninin kullanımı, yalnızca SAP BW örneği için özel görünüm yönetme, izleme ve oluşturma ile sınırlıdır. Tüm raporlama, SAP BW Yazılımı üzerinden veya HANA Studio kullanılarak oluşturulan özel görünümler üzerinden gerçekleştirilmelidir. Bu tür özel görünümlere SAP veya SAP BI araçları tarafından erişilebilir.

HANA DB for BW içinde kullanılan tablolar ve sanal tablolar da dahil olmak üzere, veri yapılarının tüm veri modelleme, yükleme, dağıtım, oluşturma ve genişletme işlemleri SAP BW Yazılımı üzerinden gerçekleştirilmelidir.

11.6 SAP HANA ile İlgili Uygulamalar SAP Enterprise Demand Sensing,

SAP Liquidity Risk Management, powered by SAP HANA SAP Innovation Management

SAP Intelligent Business Operations paketi SAP Net Margin Analysis, SAP HANA sürümü SAP Accelerated Trade Promotion Planning

SAP Demand Signal Management, powered by SAP HANA SAP Enterprise Threat Detection

SAP Supply Chain Info Center, powered by SAP HANA SAP Customer Activity Repository

SAP Promotion Management for Retail, SAP Customer Activity Repository eklentisi SAP Sales and Operations Planning

SAP hybris Billing, fiyatlandırma simülasyonu SAP Tax Declaration Framework

SAP Fashion Management Solution SAP hybris Marketing, veri yönetimi SAP hybris Marketing, bölümleme seçeneği SAP hybris Marketing, satınalma seçeneği SAP hybris Marketing, öneri seçeneği SAP hybris Marketing, kavrama seçeneği SAP hybris Marketing, planlama seçeneği SAP Audit Management

SAP Sales Analysis for Retail, SAP HANA sürümü

Sales Order Allocation and Rescheduling on HANA

SAP Predictive Maintenance and Service, technical foundation Medical Research Insights

SAP Assortment Planning for Retail

SAP HANA ile İlgili Uygulamalar, uygun şekilde lisanslanmış bir SAP Business Warehouse (BW) örneği ile kullanılabilir. BW kullanımı, SAP HANA ile İlgili Uygulamalar bağlamında raporlama ve analiz bağlamı ile sınırlıdır.

11.7 SAP HANA Temel Sürümü

Kullanım yalnızca şu SAP HANA özellikleri ve işlevleri ile sınırlıdır: Partitioning, Compression, Security, Calculation engine, aggregation engine, XS Engine, UI Services, SQL scripting engine, HANA Studio, Backup/Recovery, Multi-tenancy, System Virtualization Support, Control Center, Business Rules Management, Business Function Library, Smart Data Access. . Lisans Alanın SAP HANA, Temel Sürümü lisansının sorgulanan ve Akıllı Veri Erişimi aracılığıyla diğer kaynaklarla birleştirilen verilerin tamamına uygun şekilde boyutlandırılması koşuluyla Lisans Alan, veri kaynaklarından veri sorgulamak için Akıllı Veri Erişimi'ni kullanabilir.

11.8 SAP HANA, Realtime Replication Option.

Şu Runtime Yazılımları'nı içerir: SAP Landscape Transformation Replication Server (“SLT”) Premium Edition, SAP SQL Anywhere Advanced sürümü ve SAP HANA Remote Data Sync. Bu Runtime Yazılımları'nın kullanımı yalnızca Veri Kaynakları'ndan SAP HANA'ya veya birden fazla HANA veritabanı örneği arasında veri çekme ile sınırlı olacaktır. SAP SQL Anywhere Advanced Edition ve SAP HANA Remote Data Sync Kullanımı, yalnızca Veri Kaynakları ile SAP HANA arasındaki veri alışverişiyle sınırlı olacaktır.

11.9 SAP Near-line storage for SAP BW.

SAP Near-line storage for SAP BW; SAP IQ Kurumsal Sürüm, SAP IQ Kurumsal Sürüm-Very Large Database Management Option ve SAP IQ Kurumsal Unstructured Data Analytics Option için runtime lisansı içerir. SAP IQ Kurumsal Sürüm ve SAP IQ Kurumsal Sürüm-Unstructured Data Analytics Option'ın kullanımı her biri için maksimum 32 çekirdek ve yalnızca SAP BW ile birlikte kullanımla sınırlıdır.

11.10 SAP HANA, Uygulamalar için Runtime Sürümü ve SAP BW

11.10.1 HANA SAP Application Value ile lisanslanan SAP HANA Uygulamalar için Runtime Sürümü ve SAP BW.

SAP HANA Runtime Edition for Applications ve SAP BW Yazılımı ve/veya Üçüncü Taraf Yazılımı ile birlikte Kullanım için ve yalnızca söz konusu Yazılım bileşenlerinin, Lisans Alan tarafından lisanslandığı ölçüde (“HANA REAB Destekli Yazılım”) buradaki şartlara uygun şekilde lisanslanmış olan bir runtime veritabanıdır (“HANA REAB”).

REAB Runtime Yazılımı Hakları. HANA REAB lisansı şu Runtime Yazılımlarını içerir:

(1) SAP HANA Platform;

(2) SAP Data Integrator (‘DI”);

(3) SAP Smart Data Integration (“SDI”);

(4) SAP Landscape Transformation çoğaltma sunucusu (“SLT”);

(5) SAP ASE ve MaxDB veritabanları;

(6) SAP Data Warehousing Foundation;

(7) SAP Dynamic Tiering;

(8) SAP Business Warehouse Accelerator;

(9) SAP Near-line storage for SAP BW (NLS for BW);

(10) SAP HANA Rules Framework.

SAP HANA Platform, SAP Smart Data Access ve HANA Studio bileşenini içerir. HANA REAB içinde kullanılan tablolar ve sanal tablolar da dahil olmak üzere, veri yapılarının tüm veri modelleme, dağıtım, oluşturma ve genişletme işlemleri HANA REAB Desteklenen Yazılımı üzerinden gerçekleştirilmelidir. Söz konusu SAP HANA veritabanı sürümlerinin Lisans Alan tarafından ayrıca lisanslanmış olması kaydıyla, diğer SAP HANA veritabanı sürümlerinden veri sorgulamak için Smart Data Access kullanılabilir. DI, SDI ve SLT kullanımı yalnızca HANA REAB veya HANA REAB Destekli Yazılım içine veri yükleme ile sınırlıdır. Veriler, DI, SDI veya SLT üzerinden ya da HANA REAB Destekli Yazılım arayüzleri üzerinden, uygun şekilde lisanslanmış bir Veri Kaynağından yüklenebilir.

SAP HANA Studio bileşeninin kullanımı, yalnızca HANA REAB veritabanı örneği için özel görünüm yönetme, izleme ve oluşturma ile sınırlıdır.

Tüm raporlama, HANA REAB Destekli Yazılım üzerinden veya HANA Studio kullanılarak oluşturulan özel görünümler üzerinden gerçekleştirilmelidir. Bu tür özel görünümlere SAP veya SAP BI araçları tarafından erişilebilir.

NLS for BW yalnızca SAP BW ile birlikte kullanılabilen (a) SAP IQ Kurumsal Sürüm, (b) SAP IQ Kurumsal Sürüm-Very Large Database Management Option ve (c) SAP IQ Kurumsal Sürüm-Unstructured Data Analytics Option runtime lisansı içerir.

REAB üzerinde BI Suite. SAP BI Suite için runtime veritabanı olarak kullanıldığında, HANA REAB (i) Merkezi Yönetim Sunucusu (CMS) repository'si için veritabanı olarak, (ii) BI Platform için denetim veritabanı olarak, (iii) paylaşma ve iş birliği için SAP Lumira Server SAP HANA versiyonu bileşeninin platformu olarak ve (iv) SAP HANA bileşeninin SAP BusinessObjects Design Studio runtime platformu olarak kullanılabilir.

HANA REAB için lisans ücreti, Lisans Alan'ın HANA REAB Destekli Yazılımı için HANA SAP Uygulama Değeri temel alınarak hesaplanır.

Lisans Alan'ın HANA SAP Uygulama Değeri artarsa, Lisans Alan HANA REAB için ilave lisans ücreti ödeyecektir.

Lisans Alan belirli işlevleri etkinleştirmek veya yukarıda belirtilen konfigürasyonu sağlamak için HANA REAB Destekli Yazılım'ın HANA REAB uyumlu bir sürümünü kurmak zorunda kalabileceğini kabul ve beyan eder. HANA REAB'nin, HANA REAB Destekli Yazılımla birlikte kullanılmak üzere gelecekte geliştirilecek tüm sürümleri mevcut sürümlerle uyumlu olmayabilir ve ilgili SAP Support teklifi tarafından kapsanmayabilir. HANA REAB Destekli Yazılım'dan HANA REAB ve/veya başka bir veritabanı teklifinden ayrı olarak kullanılan başka bir Yazılım sürümü ve/veya Üçüncü Taraf Yazılım'a teknik geçiş mümkün olmayabilir.

11.10.2 Kullanıcı tarafından lisanslanan SAP HANA Runtime Edition for Applications and SAP BW.

SAP HANA Runtime Edition for Applications ve SAP BW Yazılımı ve/veya Üçüncü Taraf Yazılımı ile birlikte Kullanım için ve yalnızca söz konusu Yazılım bileşenlerinin, Lisans Alan tarafından lisanslandığı ölçüde (“HANA REAB Destekli Yazılım”) buradaki şartlara uygun şekilde lisanslanmış olan bir runtime veritabanıdır (“HANA REAB”). SAP Employee, Employee Self-Service ve Employee Self Service Core Adlandırılmış Kullanıcıları, lisanslı Kullanıcıların sayısını belirleme açısından hariç bırakılır; ancak tüm SAP Employee Self Service, Employee Self-Service Core ve Employee Adlandırılmış Kullanıcıları bu koşullara ve söz konusu Adlandırılmış Kullanıcı lisansına tabi olacak şekilde HANA DB'yi Kullanmak için ek olarak lisanslandırılır.

REAB Runtime Yazılımı Hakları. HANA REAB lisansı şu Runtime Yazılımlarını içerir:

(1) SAP HANA Platform;

(2) SAP Data Integrator (‘DI”);

(3) SAP Smart Data Integration (“SDI”);

(4) SAP Landscape Transformation çoğaltma sunucusu (“SLT”);

(5) SAP ASE ve MaxDB veritabanları;

(6) SAP Data Warehousing Foundation;

(7) SAP Dynamic Tiering;

(8) SAP Business Warehouse Accelerator;

(8) SAP Business Warehouse Accelerator;