• Sonuç bulunamadı

S/4HANA Central Finance, merkezi finans altyapısı ("S/4HANA Central Finance")

Ek 3 - Paket Sınırlamaları

1. SAP Business Suite ve Enterprise Foundation

1.5 S/4HANA Paketleri

1.5.4 S/4HANA Central Finance, merkezi finans altyapısı ("S/4HANA Central Finance")

1.1 Kurulum Türleri Arasındaki Kurulum İletişim Hakları ve Kısıtlamaları (B) alt bölümünde (ii) şu şekilde değiştirilmiştir:

(ii) Uygulama Düzeyi API İletişimi. "Uygulama düzeyi API'ler" aracılığıyla gerçekleşen iki yönlü iletişime (veri aktarımları dahil) izin verilir.

“Uygulama Düzeyi API'ler” lisanslı SW'lerin bir parçası olarak sunulan uygulama programlama arayüzleridir. Veritabanı düzeyinde verilere erişmek ve/veya veri çoğaltmak amacıyla kullanılan uygulama programlama arayüzleri/teknolojileri bunlara dahil değildir.

1.5.5 SAP S/4 HANA Incentive and Commission Management

SAP Incentive and Commission Management'a temsilci portföy tayini, yükümlülük yönetimi, fiili komisyon ve iptal kaynakları, portföy ve yükümlülük devri işlemleri dahil değildir.

1.5.6 SAP S/4 HANA Hybris Billing

Referans verilen ürünlerdeki SAP S/4 HANA Hybris Billing, borçlandırma ve Billing Yazılımının Yasaklanmış Ülkelerdeki ön ödemeli telekomünikasyon ürünlerinde, hizmetlerinde veya sistemlerinde faturalandırma veya gelir paylaşımı hesaplaması amacıyla veya bu işlemlere destek olarak veya Yasaklanmış Ülkelerde ön ödemeli telekomünikasyon sistemlerini uzaktan desteklemek amacıyla Kullanılması durumunda, Lisans Alanın Freedom Wireless'tan bu tür Kullanıma izin veren bir lisans edinmesi gerekir. Yasaklanmış Ülkeler Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, İsrail, Japonya, Güney Kore, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri'dir. Bu kullanım için Freedom Wireless'tan lisans alınmaması, fikri mülkiyet haklarının ihlal edilmemesi garantileriyle ilgili garantiler ve diğer tazminatlar dahil olmak ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere SAP'yi ilgili tüm garantilerden ilgili kanunların izin verdiği en geniş ölçüde tazmin edecektir.”

1.5.7 SAP S/4HANA Governance, Risk and Compliance Solutions

Aşağıdaki SAP S/4HANA Governance, Risk and Compliance (S/4HANA GRC) çözümleri şu Runtime Yazılımları'nı içerir: (i) SAP BusinessObjects BI Platform, (ii) SAP Crystal Reports, (iii) SAP BusinessObjects Dashboards ve (iv) SAP BusinessObjects Web Intelligence ve (v) SAP Lumira masaüstü sürümü. Bu Runtime Yazılımlarının kullanımı yalnızca S/4HANA GRC uygulama verileri ile sınırlıdır.

a)SAP S/4HANA Process Control b)SAP S/4HANA Risk Management

SAP S/4HANA Process Control veya SAP S/4HANA Risk Management'ı lisanslarken, Lisans Alanın yalnızca politika dağıtımlarını alan ve politika anketlerini, sınavları ve/veya kabul bildirimlerini yanıtlayan çalışanları ve/veya üçüncü taraflar için, söz konusu yanıtların Yazılımın işleme özelliklerini etkinleştirmemesi şartıyla Yazılım lisansları gerekmez. Herhangi bir şüpheye yer bırakmamak amacıyla, böyle bir erişim bu politikaları veya ilişkili politika anketlerini oluşturma, inceleme, onaylama veya hazırlamayı kapsamaz ya da yanıtları incelemeye olanak vermez.

Aşağıdaki SAP S/4HANA Governance, Risk and Compliance (S/4HANA GRC) çözümleri şu Runtime Yazılımlarını içerir: (i) SAP Crystal Reports Platform, (ii) SAP BusinessObjects Dashboards, (iii) SAP Lumira masaüstü sürümü. Bu Runtime Yazılımlarının kullanımı yalnızca S/4HANA GRC uygulama verileri ile sınırlıdır.

a)SAP S/4HANA Access Control 2. Enterprise Extensions

Enterprise Extension Paketleri, SAP ERP Foundation Starter'ın lisanslanmasını gerektirir.

2.1 SAP Payroll Processing.

ABD için Payroll Processing, ek lisans ücretlerine tabi iş ortağı yazılımını gerektirir.

2.2 BSI U.S. Payroll Tax Processing.

BSI, SAP Payroll Processing lisansı gerektirir. Özel bakım anlaşması gereklidir.

2.3.1 Risk yönetimi Yazılımı olan SAP Enterprise Risk and Compliance Management içinde yer alan SAP Enterprise Integration for GRC Policy Survey mobil uygulaması, bir üçüncü taraf mobil uygulama mağazasından yüklenen ek bir bileşen gerektirebilecek Runtime Yazılımıdır. Her ek bileşen, kendisiyle ilgili lisans anlaşmasına tabidir. Lisanslı SAP Enterprise Integration for GRC Policy Survey Mobile App; Runtime Yazılımı olarak SAP Mobile Platform (“Mobile Platform”) ve/veya SAP Sybase 365 Mobiliser Platform (“Mobiliser Platform”) içerir. Mobile Platform ve Mobiliser Platform, yalnızca risk yönetimi Yazılımı olan lisanslı SAP Enterprise Risk and Compliance Management ile kullanım için lisanslanır. Mobile Platform veya Mobiliser Platform'un ek herhangi bir kullanımı ek lisans gerektirir.

2.3.2 Nakit yönetimi ve tahmini işlemleri Yazılımı olan SAP Treasury and Financial Risk Management içinde yer alan SAP Enterprise Integration for Payment Approval Mobile App Yazılımı (“Ödeme Onaylama Uygulaması”), bir üçüncü taraf mobil uygulama mağazasından indirilen ek bir bileşen gerektirebilecek Runtime Yazılımı'dır. Her ek bileşen, kendisiyle ilgili lisans anlaşmasına tabidir. Lisanslı Payment Approval App; Runtime Yazılımı olarak SAP Mobile Platform (“Mobile Platform”) ve/veya SAP Sybase 365 Mobiliser Platform (“Mobiliser Platform”) içerir. Mobile Platform ve Mobiliser Platform, yalnızca nakit yönetimi ve tahmini işlemler Yazılımı olan lisanslı SAP Treasury and Financial Risk Management ile kullanım için lisanslanır. Mobile Platform veya Mobiliser Platform'un ek herhangi bir kullanımı ek lisans gerektirir.

2.4 SAP Treasury and Financial Risk Management, treasury and risk ve SAP Treasury and Risk Management, Public Sector.

SAP Treasury and Risk Management'ın kullanımı, menkul kıymetler alanında* maksimum yüz (100) etkin, yatırımla ilişkili menkul değer sınıfıyla sınırlıdır. Daha fazla sayıda menkul değer sınıfı isteniyorsa, Industry Package SAP Investment Management for Insurance ve/ veya SAP Investment Controlling for Insurance lisansları alınmalıdır.

* SAP sisteminde her menkul değer (ör. hisse senetleri) bir sınıftır. Sınıf verileri, bir menkul değerin tüm yapısal özelliklerini içerir. İşlemlerin oluşturulması ve işlem yöneticisinde pozisyonların yönetimi ürün türlerine dayalı olduğundan, her sınıfa bir ürün türü tayin edilmesi gerekir.

2.5 SAP (EHS Management, Environment, Health and Safety; SAP EHS Management, Product Safety; SAP EHS Management, Product and REACH compliance.)

SAP yalnızca bahsi geçen ürünlerin işlevsel kapsamını garanti eder. Ancak SAP, bu ürünlerin düzenlemelere uygunluğunu garanti etmez. Bu ürünlerin düzenlemelere uygunluk gereksinimlerine göre uygulanması, Lisans Alan'ın sorumluluğundadır.

SAP; EHS Management, Environment, Health ve Safety yazılımı ürünlerindeki, burada içerik olarak tanımlanan hesaplama ve raporlama süreçlerini desteklemek için genel kullanıma açık bilgileri sağlar. SAP, bu içeriğin doğruluğunu veya lisans alanın, içeriğin kullanımından belirli sonuçlar elde edeceğini garanti etmez. SAP yalnızca SAP'nin, içeriği toplama ve derleme konusunda gereken ticari dikkati gösterdiğini garanti eder.

2.6 SAP EHS Management, Environment, Health and Safety.

SAP EHS Management, Environment, Health and Safety işlevlerini yalnızca başlangıç olay raporlaması için veri girmek ve olay incelemeleri için veri sağlamak amacıyla kullanan kişiler için Adlandırılmış Kullanıcı lisansı gerekmez. Böyle bir veri girişi Adobe Interactive Form aracı sayesinde senkronize olmadan (offline) veya SAP sistemiyle doğrudan etkileşim veya mobil cihazlar aracılığıyla senkronize (online) olarak gerçekleştirilebilir.

Bu istisna yalnızca olay yönetimi veri girişi kullanımı için geçerlidir ve olay yönetimi işlevselliğinin diğer kullanımları ya da olay işleme, inceleme, performans ve resmi raporlama dahil SAP EHS Management'ın diğer işlevleri için geçerli değildir. SAP EHS Management, , environment, health, and safety; SAP EHS Management, Product Safety ve SAP EHS Management, Product REACH and Compliance haklarını içermez.

SAP Enterprise Integration EHS Safety Issue Mobile App Software, üçüncü taraf mobil uygulama mağazasından indirilecek ek bir bileşene ihtiyaç duyabilen Çalışma Zamanlı Yazılımı'dır. Her ek bileşen, kendisiyle ilgili lisans anlaşmasına tabidir. Lisanslı SAP Enterprise Integration EHS Safety Issue Mobile Apps; Runtime Yazılımı olarak SAP Mobile Platform (“Mobile Platform”) ve/veya SAP Sybase 365 Mobiliser Platform (“Mobiliser Platform”) içerir. Mobile Platform ve Mobiliser Platform, yalnızca lisanslı SAP Enterprise Integration for Mobile Apps ile kullanım için lisanslanır.

Mobile Platform veya Mobiliser Platform'un ek herhangi bir kullanımı ek lisans gerektirir.

2.7 SAP EHS Regulatory Content.

2.7.1 SAP EHS Düzenleyici İçeriğin kullanımı yalnızca Lisans Alan'ın kendi iş süreçleriyle sınırlıdır. Bu Lisans, Lisans Alan'a SAP EHS Düzenleyici İçeriği üçüncü taraflara hizmet vermek amacıyla kullanma hakkı vermez.

2.7.2 SAP EHS Düzenleyici İçerik geçerli şartlar kapsamında SAP Materyalidir.

2.7.3 SAP EHS Düzenleyici İçeriği için verilen lisans, Lisans Alan'ın SAP EHS Management, SAP Transportation Management veya söz konusu diğer yazılımlar için (”Tesisteki Yazılımlar”) geçerli bir lisansı olmasına bağlıdır. Herhangi bir karışıklıktan kaçınmak amacıyla, Online Viewer'ı kullanmak için Tesisteki Yazılımların önceden lisanslanması gerekmez.

2.7.4 SAP EHS Düzenleyici İçeriği, Lisans Alan'ın Tesisteki Yazılım ile bağlantılı olarak kullanmak üzere indirebileceği veya bir internet URL'si aracılığıyla çevrim içi görüntüleyebileceği cümleler, kurallar, madde listeleri, referans veriler ve coğrafi bölgeler için belge şablonları (Sipariş Formu'nda lisanslanan pakete bağlı olarak) içerir.

2.7.5 Kamu kurumlarının bazı yayımlarından alınan ve bu Sipariş Formu'na istinaden sağlanan veriler, Lisans Alan'a ücretsiz olarak sunulur.

2.7.6 SAP, yalnızca kendi takdirine bağlı olarak ve Lisans Alan'a yazılı ya da elektronik ortamda bildirimde bulunarak, SAP'nin zaman zaman gerekli veya uygun gördüğü herhangi bir şekilde URL adresini değiştirebilir.

2.7.7 SAP EHS Düzenleyici İçerik Lisans Alan tarafından hiçbir şekilde değiştirilemez veya tahrif edilemez; ancak Lisans Alan SAP EHS Düzenleyici İçeriği yalnızca kendi cümlelerini, kurallarını ve verilerini kaydetmek için değiştirebilir veya tahrif edebilir. Lisans Alan şirket içi kullanım dışında başka bir kullanım amacıyla SAP EHS Düzenleyici İçerikten kendi veritabanını oluşturamaz. Lisans Alan, SAP EHS Düzenleyici İçeriği üçüncü taraflara satamaz veya lisanslayamaz.

2.7.8 SAP EHS Düzenleyici İçeriği yalnızca Lisans Alan'a ait olan ve Lisans Alan tarafından yönetilen sunuculara ya da üçüncü taraflara ait olan, onlar tarafından kontrol edilen ve SAP'nin yazılı olarak onayladığı sunuculara yüklenebilir. İndirildikten sonra SAP EHS Düzenleyici İçeriğinin güvenliğinden yalnızca Lisans Alan sorumludur; indirilmiş olan SAP EHS Düzenleyici İçeriğine yetkisiz erişimi veya bu içeriğin kaybını önlemek üzere (güvenlik duvarları dahil) yeterli yedekleme ve güvenlik önlemlerini sürdürmek de Lisans Alan'ın sorumluluğundadır.

2.7.9 SAP EHS Düzenleyici İçerik zaman zaman güncellenebilir: SAP EHS Düzenleyici İçeriğin yalnızca güncel versiyonu kullanılacaktır. İçerik güncellemeleri yeni içerik ekleyebilir, içeriği değiştirebilir veya daha önceden mevcut içeriği silebilir.

2.7.10 Lisans Alan, SAP EHS Düzenleyici İçeriğin en güncel versiyonunu kullanmamanın Hizmetin doğru olmayan veya eksik sonuçlar vermesiyle sonuçlanabileceğini, ayrıca SAP'nin bu Anlaşma kapsamında sağladığı garantiyi geçersiz kılacağını kabul ve beyan eder. Aşağıdaki nedenlerle oluşan zararlardan yalnızca Lisans Alan sorumludur: (i) Lisans Alan'ın SAP EHS Düzenleyici İçeriği değiştirmesi veya tahrif etmesi veya (ii) SAP güncel bir versiyon sağlamış olsa bile SAP EHS Düzenleyici İçeriğin eski bir versiyonunu kullanması.

2.7.11 Geçerli Sipariş Formu'nun sona ermesinin ardından Lisans Alan SAP EHS Düzenleyici İçeriğe yönelik hiçbir güncelleme almayacaktır; ancak sona erme tarihinden önce indirdiği SAP EHS Düzenleyici İçeriği kullanmak için kalıcı lisansı vardır.

2.7.12 Yan Kuruluşlar tarafından kullanım şartlara uygun olacaktır.

2.8 SAP Incentive and Commission Management

SAP Incentive and Commission Management'a temsilci portföy tayini, yükümlülük yönetimi, fiili komisyon ve iptal kaynakları, portföy ve yükümlülük devri işlemleri dahil değildir.

2.9 SAP Quality Issue Management

SAP Quality Issue Management'ı yalnızca başlangıç olay raporlaması için veri girmek ve olay incelemeleri için veri sağlamak amacıyla kullanan kişiler için Adlandırılmış Kullanıcı lisansları gerekmez. Böyle bir veri girişi Adobe Interactive Form aracı sayesinde senkronize olmadan (offline) veya SAP sistemiyle doğrudan etkileşim veya mobil cihazlar aracılığıyla senkronize (online) olarak gerçekleştirilebilir. Bu istisna yalnızca olay yönetimi veri girişi kullanımı için geçerlidir ve olay yönetimi işlevselliğinin diğer kullanımları ya da SAP Quality Issue Management'ın diğer işlevleri için geçerli değildir.

2.10 SAP Management of Change

SAP Management of Change ile yalnızca bir değişiklik talebi oluşturmak üzere etkileşime giren çalışanlar, yüklenici ve iş ortağı kullanıcıları için adlandırılmış kullanıcı lisansı gerekmez. Bu istisna yalnızca değişiklik talebi oluşturma için geçerlidir ve yalnızca onaylar da dahil olmak üzere diğer bir SAP Management of Change işlevselliğinin kullanımı için geçerli değildir.

2.11 Line Of Business

2.11.1 Track & Trace and Extended Warehouse Management

Track & Trace and Extended Warehouse Management çözümlerine yalnızca izleme durumunu görüntülemek ve olay iletilerini raporlamak için erişen, Lisans Alan'ın İş Ortakları için SAP Adlandırılmış Kullanıcı lisansı gerekmez.

2.11.2 SAP Transportation Management/SAP Transportation Management for T&L

Navlun sözleşmelerini görüntüleme, fiyat sayfalarını görüntüleme ve güncelleme, fatura durumu ve ihtilaf yönetimini görüntüleme, sevkiyat siparişi durumunu görüntüleme, nakliye şirketi rezervasyonu durumunu görüntüleme, yol haritalarını görüntüleme, sevkiyat ihalelerini görüntüleme ve yanıtlama (teklif talepleri) gibi harici ve sınırlı bir dizi görev için SAP Transportation Management/SAP Transportation Management for T&L uygulamasına erişen harici kullanıcılar için SAP Adlandırılmış Kullanıcı lisansı gerekmez. Bu, SAP Gateway erişimi için gerekli tüm kullanıcıları içerir. Harici kullanıcılar SAP Yazılımı'nı lisanslayan şirketin bir iş ortağının müşterileri ve/veya çalışanlarıdır.

2.11.3 SAP Extended Warehouse Management

Bu lisansa şu Çalışma Zamanlı Yazılımı da dahildir: SAP HANA App SAP Labor Demand Planning.

2.11.4 SAP Manufacturing Execution (ME)

SAP Manufacturing Execution (ME); yalnızca ME'yi Lisans Alan'ın SAP sistemine entegre etmede kullanım amacıyla Runtime Yazılımı olarak SAP Manufacturing Integration and Intelligence'ı (MII) içerir.

2.11.5 SAP Manufacturing Integration and Intelligence (MII) For Midsize

Kullanım, en fazla 250 çalışanı olan üretim tesisi olarak tanımlanan küçük tesislerle sınırlıdır.

2.11.6 SAP Customer Engagement and Commerce (CEC

Aşağıdaki CEC Paketleri'nin kullanımı için Adlandırılmış Kullanıcı lisansı gerekmez:

• SAP CRM Sales

• SAP CRM Service

• SAP CRM Marketing

• SAP CRM Loyalty Management

• SAP Real-Time Offer Management

• SAP Sales and Service Order Processing

• SAP Contact Center

• SAP Incentive and Commissions Management

• SAP Trade Promotion Optimization

• SAP Customer Business Planning

• Ürün konfigürasyonu için SAP Configure, Price and Quote

• Çözüm satış konfigürasyonu için SAP Configure, Price and Quote

• SAP CRM, kurumsal sürüm için Masaüstü Bağlantısı

• SAP Intellectual Property Management

Aşağıdaki SAP Hybris Billing'e ilişkin Paketlerin kullanımı için Adlandırılmış Kullanıcı lisansı gerekmez:

• SAP Hybris Billing

• SAP Hybris Billing, abonelik siparişi yönetimi

• SAP Hybris Billing, borçlandırma

• SAP Hybris Billing, fiyatlandırma simülasyonu

• SAP Hybris Billing, faturalama

• SAP Hybris Billing, müşteri finansalları

• SAP Hybris Billing, esnek çözüm tahakkuku

• DigitalRoute tarafından sağlanan SAP Hybris Billing, uzlaşma

• DigitalRoute tarafından sağlanan SAP Hybris Billing, hizmet kontrolü

Aşağıdaki SAP Hybris Paketleri'nin kullanımı için Adlandırılmış Kullanıcı lisansı gerekmez:

• SAP Hybris Commerce Suite

• SAP Hybris gelişmiş kişiselleştirme modülü

• SAP Hybris sipariş yönetimi hizmetleri

• SAP Hybris Web içerik yönetimi modülü

• SAP Hybris iletişim hızlandırıcı

• SAP Hybris abonelik modülü

• SAP Hybris abonelik tahakkuku ağ geçidi

• SAP Hybris birleştirme modülü

• SAP Hybris Product Content Management

• SAP Hybris Entitlements & Metering

• SAP Hybris finansal hizmet hızlandırıcı

• SAP Hybris B2B Commerce Suite, Edge sürümü

• SAP Hybris B2C Commerce Suite, Edge sürümü

• SAP Hybris Marketing, veri yönetimi

• SAP Hybris Marketing, bölümleme seçeneği

• SAP Hybris Marketing, satınalma seçeneği

• SAP Hybris Marketing, öneri seçeneği

• SAP Hybris Marketing, kavrama seçeneği

• SAP Hybris Marketing, planlama seçeneği

2.11.6.1 SAP CRM Sales; SAP CRM Service; SAP CRM Marketing

SAP CRM Sales, SAP CRM Service ve SAP CRM Marketing paketlerinin kullanımı Lisans Alan ve onun bağlı şirketleri/iştirakleri ile sınırlıdır.

2.11.6.2 SAP CRM Sales, Limited Access; SAP CRM Service, Limited Access; SAP CRM Marketing, Limited Access

SAP CRM Sales, Limited Access; SAP CRM Service, Limited Access veya SAP CRM Marketing, Limited Access lisansları; Lisans Alan'ın İş Ortakları'nın, Anlaşma'nın şartlarına göre sırasıyla SAP CRM Sales; SAP CRM Service veya SAP CRM Marketing'e erişmesine olanak tanır.

2.11.7 SAP Hybris Commerce Suite. SAP Hybris Commerce Suite'e dahil olan SAP Hybris Product Content Management (PCM), Runtime Yazılımıdır ve PCM kullanımı, SAP Hybris Commerce Suite dahilinde kullanılan çevrimiçi kanallarla sınırlıdır. PCM'nin diğer herhangi bir şekilde Kullanımı için ek lisanslar gereklidir.

2.11.8.1 SAP Enterprise Product Engineering Package

SAP Enterprise Product Engineering Package, şu Runtime Yazılımlarını içerir: Visual Enterprise Generator, Collaborative Product Development ve Product Structure Synchronization. Collaborative Product Development ve Product Structure Synchronization yazılımlarının kullanımı, ürün geliştirme işlevleri ile sınırlıdır. Visual Enterprise Generator yazılımının kullanımı 1 çekirdek kullanımı ile sınırlıdır. Yukarıda belirtilen kullanım sınırlarının aşılması halinde Visual Enterprise Generator yazılımının tam versiyonunun lisanslanması gerekmektedir

2.11.8.2 SAP Enterprise Product Formulation Package

SAP Product Formulation Package, şu Runtime Yazılımlarını içerir: Collaborative Product Development ve Product Structure Synchronization.

Collaborative Product Development ve Product Structure Synchronization yazılımlarının kullanımı, reçete geliştirme işlevleri ile sınırlıdır 2.11.9 SAP Yard Logistics

SAP Yard Logistics, SAP Extended Warehouse Management (EWM) Runtime Yazılımını içermektedir. Stok tutma işlemlerinin yanı sıra teslimatlara veya alınan teslimatlara dayalı işlemlerin (Nakliye Birimi ve Saha ile ilgili işlemlerin dışında) Kullanımı, SAP Extended Warehouse Management kapsamında yer almamaktadır.

3. Sektör Portföyü

3.1 SAP Upstream Contracts Management for Oil & Gas.

Bu çözüm bileşenlerinden herhangi biri için herhangi bir yerel veya yasal gerekliliğin işlevsel olarak desteklenmesi, standart bakım anlaşması kapsamında değildir. Bunun için ayrı bir servis anlaşması yapılması gerekir.

3.2 SAP Upstream Operations Management for Oil & Gas.

SAP Manufacturing Integration and Intelligence'ın kullanımı; yalnızca yukarı yönde üretim, programlama, tahsis ve bakım ile kısıtlı Runtime Yazılımı'dır.

3.3 SAP Secondary Distribution Management for Oil & Gas.

"SAP Secondary Distribution Management for Oil & Gas" lisansı, satılan 50.000 BOEPD'ye kadar bir "SAP Hydrocarbon Management for Oil & Gas

" sektör paketi lisansı içerir.

3.4 SAP Fashion Management Solution

SAP Fashion Management lisans alanı, SAP Retail Merchandising için lisans sağlamadan SAP Retail Merchandizing işlemlerini (Fashion Article and Variant/Fashion Master Data dışında) kullanamaz.

3.5 SAP Military Data Exchange.

SAP Military Data Exchange tüm ülkelerde kullanılabilir değildir. Ayrıntılar için lütfen şu adreste bulunan irtibat bilgilerine başvurun:

www.sap.com/defense-security

3.6 SAP Tax, Benefits, and Payment Processing for Public Sector

SAP Tax, Benefits, and Payment Processing for Public Sector, yalnızca şu amaçlarla kullanılabilen kısıtlı bir SAP NetWeaver Gateway for Consumer Access lisansı içerir:

(1) SAP Tax, Benefits, and Payment Processing for Public Sector'da bulunan işlemlere erişme

(2) Müşterilerin SAP Tax, Benefits, and Payment Processing for Public Sector geliştirmeleri ve iyileştirmeleri

Lisans alan adına çalışmamaları halinde (örneğin, iş değerlendirme uzmanı), ilgili kişiyi temsil eden harici kullanıcıların (örneğin, internet aracılığıyla vergi beyannamesi ibrazı ve ödeme için sisteme erişim sağlayan vergi mükellefi veya vergi mükellefi adına vergi muhasebecileri) Tax, Benefits, and Payment Processing for Public Sector için Adlandırılmış Kullanıcı Lisansının olmasına gerek yoktur.

3.7 SAP Realtime Situational Awareness for Public Sector

Bu paketin kullanımı SAP Adlandırılmış Kullanıcı lisansı gerektirmez. Bu paket, işbu belgede belirtilen sınırlamalara tabi olmak üzere aşağıdaki bileşenleri içerir: (i) SAP Predictive Analytics Modeler – Lisans Alan başına beş (5) Kullanıcı ile sınırlı; (ii) SAP Replication Server, Premium Sürüm – Lisans Alan başına dört (4) Çekirdek ile sınırlı; (iii) SAP Data Service – Lisans Alan başına sekiz (8) Çekirdek ile sınırlı; (iv) SAP BI Suite ve (v) SAP Mobile Platform.

3.8 SAP hybris Billing, borçlandırma; SAP hybris Billing

Referans verilen ürünlerdeki SAP hybris Billing, borçlandırma ve Billing Yazılımının Yasaklanmış Ülkelerdeki ön ödemeli telekomünikasyon ürünlerinde, hizmetlerinde veya sistemlerinde faturalandırma veya gelir paylaşımı hesaplaması amacıyla veya bu işlemlere destek olarak veya Yasaklanmış Ülkelerde ön ödemeli telekomünikasyon sistemlerini uzaktan desteklemek amacıyla Kullanılması durumunda, Lisans Alan'ın Freedom Wireless'tan bu tür Kullanıma izin veren bir lisans edinmesi gerekir. Yasaklanmış Ülkeler Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, İsrail, Japonya, Güney Kore, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri'dir. Bu kullanım için Freedom Wireless'tan lisans alınmaması, fikri mülkiyet haklarının ihlal edilmemesi

garantileriyle ilgili garantiler ve diğer tazminatlar dahil olmak ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere SAP'yi ilgili tüm garantilerden ilgili kanunların izin verdiği en geniş ölçüde tazmin edecektir.”

3.9 SAP Multichannel Foundation for Utilities

SAP Multichannel Foundation for Utilities, yalnızca şu amaçlarla kullanılabilen kısıtlı bir SAP NetWeaver Gateway for Consumer Access lisansı içerir.

(1) SAP Multichannel Foundation for Utilities için runtime olarak ve

(2) müşterilerin, SAP Multichannel Foundation for Utilities'e ilişkin uzantıları ve geliştirmeleri

Multichannel kullanıcı yönetimi modülünde tüm çevrimiçi kullanıcıların gösterilmesi zorunludur. Müşteri bir üçüncü taraf kullanıcı yönetimi uygulaması kullanıyor veya kullanmayı planlıyorsa müşterinin, çevrimiçi kullanıcıları Multichannel kullanıcı yönetimi modülüne bağlaması/burada çoğaltması gerekir.

3.10 SAP Event Ticketing

Standart Adlandırılmış Kullanıcı gereksinimi için istisna:

Event Ticketing bağımsız olarak kullanılıyorsa (yani, müşteri başka bir SAP Yazılımı'nı lisanslamadıysa) SAP Adlandırılmış Kullanıcısı gerekli

Event Ticketing bağımsız olarak kullanılıyorsa (yani, müşteri başka bir SAP Yazılımı'nı lisanslamadıysa) SAP Adlandırılmış Kullanıcısı gerekli