• Sonuç bulunamadı

- Üçüncü Taraf Veritabanları için Giriş Koşulları

SAP, son kullanıcının veritabanı satıcısından veya yetkilendirdiği dağıtımcıdan gereken sayıda lisans almadığı sürece kullanamayacağı bir veritabanı ürünü içeren bir SAP yazılımı teslim edebilir. Bu gibi teslimatlar, veritabanı satıcısına bildirilir.

SAP'den lisanslanması durumunda ORACLE® Database Yazılımı'nın kullanım koşulları 1. Telif Hakkı

1.1 Oracle yazılımının kapsamlı telif hakkı mülkiyeti, Redwood Shores, CA, ABD'deki Oracle Corporation'a aittir.

1.2 Sistem yönetimi, izlenmesi ve idaresi için üçüncü taraf veritabanı uygulamaları doğrudan Oracle veritabanına erişebilir.

1.3 Müşteri Oracle yazılımını yalnızca SAP Yazılımı ile bağlantılı olarak ve yalnızca yüklenici, tedarik zinciri satıcısı veya tedarikçisi, müşteri veya müşteri tarafından izin verilen üçüncü taraf kişileri kapsayan kendi dahili veri işlemesi için kullanabilir. SAP yazılımını uyarlamaya veya ek işlevler ve yeni uygulamalar oluşturmaya ya da yalnızca kendilerine yönelik arayüz içeren (ör. RFC, BAPI) üçüncü taraf veri tabanı uygulamalarını desteklemeye izin verilir. Doğrudan Oracle veritabanına erişebilen veya dolaylı olarak bunun içerdiği bilgilere erişebilen üçüncü taraf veritabanı uygulamaları veya yeni işlevler ya da yeni uygulamalaraizin verilmez.

1.4 Müşteri Oracle yazılımını yalnızca tamamen sahip olduğu veya çoğunluğuna sahip olduğu yan kuruluşlara devredebilir. Oracle rakiplerine devretmek yasaktır.

1.5 Müşteri sınırlı kullanım hakları kapsamında, geçerli yasa tarafından açıkça izin verilenler hariç Oracle yazılımını değiştiremez, kaynak koduna dönüştüremez veya tersine mühendislik işlemi uygulayamaz.

1.6 Oracle yazılımı yalnızca müşterinin lisans aldığı ülke veya ülkelerde kullanılabilir. Müşteri bu dokümanla, ABD Ticaret Bakanlığı ve Amerika İhracat Mercilerinin tüm düzenlemelerine uygun davranmayı kabul eder.

1.7 Oracle yazılımının nükleer enerji istasyonları, hava trafiği, kitle ulaşım araçları veya medikal ekipman planlaması, üretimi, denetimi veya izlenmesi için kullanımı, söz konusu kullanım ticari veya tamamen yönetimle ilgili uygulamalarla sınırlı olmadıkça yasaktır.

1.8 Müşteri, Oracle yazılımının kaynak kodunu almaya yetkili değildir.

2. Diğer Koşullar

2.1 Oracle yazılımı için benchmark testi sonuçlarının yayınlanmasına izin verilmez.

Microsoft SQL-Server Enterprise Edition Kullanma Koşulları

SAP'den Lisanslanması Durumunda Microsoft SQL-Server'ı Kullanma Koşulları

ÖNEMLİ NOT: Bu “SAP tarafından lisanslanan Microsoft SQL-Server Kullanım Koşulları”, yalnızca birkaç yeni lisans için değil, bir SAP şirketi veya yetkili SAP satıcısı ile imzalanan Anlaşma'ya istinaden Microsoft SQL Server Enterprise Edition version 2014 (veya daha sonraki versiyonlar için) önceki lisanslar açısından da geçerlidir.

Bu Bölüm kapsamında “Entegre Uygulama”, Microsoft SQL Server Veritabanına entegrasyon sağlayan SAP yazılımı olarak tanımlanır.

Microsoft SQL Server Veritabanı şu yazılımları içerebilir:

“Server Yazılımı” sunucunuz için servisler veya işlevler sağlar (Server Yazılımını çalıştırabilen bilgisayarlarınız “Sunucular”dır);

“İstemci Yazılımı” elektronik bir cihazın (“Cihaz”) Server Yazılımına erişmesine veya bunu kullanmasına olanak sağlar.

1. GENEL BAKIŞ

1.1 Yazılım. Yazılım şunları içerir:

• sunucu yazılımını ve

• yalnızca sunucu yazılımıyla doğrudan kullanılabilecek veya diğer ek yazılımlar yoluyla dolaylı olarak kullanılabilecek ek yazılımlar.

1.2 Lisans Modeli. Yazılım SAP tarafından birleşik çözüm ve birleşik çözüm içindeki kullanıcı sayısı temel alınarak lisanslanır.

1.3 Lisanslama Terminolojisi.

Örnek. Yazılımın kurulum veya yükleme prosedürünü çalıştırarak yazılımın bir "örneğini" oluşturabilirsiniz. Ayrıca mevcut bir örneği kopyalayarak da bir yazılımın örneğini oluşturursunuz. Bu anlaşmada yazılıma yapılan atıflar yazılımın "örneklerini" de içerir.

Bir Örneği Çalıştırma. Yazılımı belleğe yükleyerek ve yazılımın talimatlarından bir ya da daha fazlasını gerçekleştirerek yazılımın "bir örneğini çalıştırırsınız". Çalışmaya başladıktan sonra, (talimatlarının gerçekleşmeye devam etmesinden bağımsız olarak) bellekten silinene kadar bir örneğin çalıştığı farz edilir.

İşletim Sistemi Ortamı (“OSE”). “İşletim sistemi ortamı” veya “OSE”

i. bir işletim sistemi örneğinin tamamı ya da bir kısmıdır veya ayrı bir makine kimliği (ana bilgisayar adı veya bunun gibi bir benzersiz tanıtıcı) olmasını mümkün kılan bir sanal (veya başka bir şekilde benzetilmiş) işletim sistemi örneğidir veya ayrı yönetim haklarıdır ve ii. Varsa, yukarıda tanımlanan işletim sistemi örneğinde veya kısımlarında çalışmak üzere yapılandırılmış uygulama örnekleridir.

Fiziksel bir donanım sistemi aşağıdakilerden herhangi birini ya da ikisini birden içerebilir:

• bir fiziksel işletim sistemi ortamıdır;

• bir veya daha fazla sanal işletim sistemi ortamı.

Fiziksel bir işletim sistemi ortamı doğrudan fiziksel bir donanım sistemi üzerinde çalışmak üzere yapılandırılmıştır. Donanım sanallaştırma yazılımı çalıştırmak veya donanım sanallaştırma hizmetleri sunmak (ör. Microsoft sanallaştırma teknolojisi ya da benzer teknolojiler) için kullanılan işletim sistemi örneği de fiziksel işletim sistemi ortamının bir parçası kabul edilir.

Sanal işletim sistemi ortamı, sanal (veya başka bir şekilde benzetilmiş) bir donanım sisteminde çalışmak üzere yapılandırılmıştır.

Sunucu. "Sunucu", sunucu yazılımını çalıştırabilen bir fiziksel donanım sistemidir. Bir donanım bölümü veya blade'i ayrı bir sunucu kabul edilir.

Sunucu Grubu. "Sunucu grubu", günlük operasyonlarınız çerçevesinde sizin denetiminiz altında bulunan bir veri merkezi veya veri merkezi grubudur.

• Birleşik Çözüm. "Birleşik çözüm", SAP tarafından size lisanslanan ve bu anlaşma kapsamında lisanslanan yazılımı içeren, söz konusu yazılıma önemli ve birincil işlevler ekleyen ve üçüncü taraflar tarafından sunulan ve SAP tarafından lisanslanabilen yazılımları da içerebilen bir yazılım uygulamasıdır.

2. KULLANIM HAKLARI.

Yazılımı kullanma haklarınız SAP tarafından size verilen lisansta ayrıntılarıyla belirtilmiş olup birleşik çözümü belirtilen sahalarda kullanma, dahili işletme operasyonlarınızı gerçekleştirme (yedekleme ve pasif felaketten kurtarma dahil) ve söz konusu dahili iş operasyonları için dahili eğitim ve test gerçekleştirme dahil olmak üzere söz konusu lisansın süresi dolana veya lisans iptal edilene kadar verilmiştir.

3. EK LİSANSLAMA GEREKSİNİMLERİ VE/VEYA KULLANIM HAKLARI.

3.1 Runtime ile Sınırlı Kullanım. Yazılım, "Runtime ile Sınırlı Kullanım" yazılımıdır. Bu şekliyle, birleştirilmiş çözümün bir parçası olarak yalnızca birleştirilmiş çözümü çalıştırmak üzere kullanılabilir. Yazılım (i) yeni yazılım uygulamaları geliştirmek için, (ii) Birleştirilmiş Çözüm'ün içerdikleri dışında herhangi bir yazılım uygulaması, veritabanı veya tablolarla birlikte ve/veya (iii) bağımsız bir yazılım uygulaması olarak kullanılamaz. Ancak üstteki bu hüküm mevcut tablolarda sorgu veya rapor çalıştırmak için bir araç kullanmanızı engellemez. Netleştirme amacıyla, birleştirilmiş

çözümün bir parçası olarak verilen araçları sonuç tabloların yalnızca birleştirilmiş çözüm ile birlikte ve/veya onun bir parçası olarak kullanılması şartıyla birleştirilmiş çözüm kurulumu ve/veya özelleştirme sırasında yeni tablo oluşturmak için kullanabilirsiniz.

3.2 SQL Server Reporting Services Map Report Item. Power View ve SQL Reporting Services Map Item, Bing Maps uygulamasını kullanır. Power View veya SQL Reporting Services Map Item içerisinde coğrafi kodlar dahil olmak üzere yalnızca Bing Maps ile sunulan içeriği kullanabilirsiniz.

Bing Maps kullanımınız; go.microsoft.com/?linkid=9710837 adresinde mevcut Kullanıcı Şartları ve go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=248686 adresinden erişebileceğniz Bing Maps Gizlilik Bildirimi'ne tabidir.

3,3. Yazılımın Sunucu Gruplarında ve Arasında Kullanımı. Yazılımın yalnızca birleştirilmiş çözümün bir parçası olarak kullanılması şartıyla yazılımı sunucu grubunuzda ve sunucular arasında kullanabilirsiniz.

3.4 Dış Kaynak Şirketi. Şu şartlara uymak kaydıyla birleştirilmiş çözümü dış kaynak şirketinin sahip olduğu, çalıştırdığı, bakımını yaptığı ve denetlediği sunuculara yüklemek veya yüklemesini sağlamak üzere ağ yönetimi, uygulama yönetimi veya veri merkezi yönetimi hizmetleri (bir veri merkezinde sunucu donanımının çalıştırılması, bakımı ve denetimi dahil olmak üzere) ("dış kaynak şirketi") dahil olmak ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere operasyon veya destek hizmeti sunan bir tarafla anlaşma yapabilirsiniz: (i) birleştirilmiş çözümün kurulduğu söz konusu tüm sunucu donanımının birleştirilmiş çözümün yalnızca sizin tarafınızdan kullanılması için kurulmuş ve sürekli olarak ayrılmış olması ve (ii) birleştirilmiş çözümleri ve yazılımı ticari açıdan makul şartlar çerçevesinde koruyan yazılı bir anlaşma imzalamış olmanız. Yazılımı barındıran sunucu donanımının fiziksel konumundan bağımsız olarak, dış kaynak şirketinin fiillerinden kaynaklanan yazılımın yetkisiz kullanımı veya dağıtımı dahil olmak üzere bu anlaşma kapsamındaki tüm yükümlülüklerinizin sorumluluğu tamamen size ait kalır. Dış kaynak şirketinin bu anlaşma şartlarına uyması ve imzalaması gerekir. Dış kaynak şirketine yalnızca sizin için operasyon ve/veya destek hizmetlerini (yazılım bakımı, yama güncelleme, entegrasyon vs. dahil olmak ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) sunmak üzere yazılıma erişim izni verebilirsiniz ve dış kaynak şirketi, yazılıma başka bir amaçla erişemez veya yazılımı kullanamaz.

3.5 Sanallaştırma. Lisans aldığınız sunucularla ilgili olarak, kendi sunucu grubunuzdaki sunucularda veya yukarıdaki 3.4 numaralı bölüm uyarınca dış kaynak şirketi tarafından yönetilen sunucularda istediğiniz sayıda fiziksel ve/veya sanal OSE üzerinde istediğiniz sayıda sunucu yazılımı örneği çalıştırabilirsiniz.

3.6 Yük Devretme Sunucusu. Kendi sunucu grubunuzdaki sunucularda veya yukarıdaki 3.4 numaralı bölüm uyarınca dış kaynak şirketi tarafından yönetilen sunucularda canlı kullanım sunucunuz haricindeki bir sunucuda ayrı bir OSE üzerinde geçici destek için pasif yük devretme örnekleri oluşturabilir ve tutabilirsiniz.

4. ÜÇÜNCÜ TARAF BİLDİRİMLERİ. Bu yazılım; üçüncü tarafın değil, Microsoft'un bu anlaşma şartları çerçevesinde size lisansladığı üçüncü taraf kodu içerebilir. Varsa söz konusu üçüncü taraf kod bildirimleri yalnızca bilgi için sunulmuştur. Buna ek olarak, bu yazılıma bağlantılı olan, içinden çağrılan veya referans verilen üçüncü taraf komut dosyaları, Microsoft tarafından değil söz konusu kodun sahibi olan üçüncü taraflar tarafından size lisanslanmıştır. ASP.NET Ajax CDN Kullanım Şartları: www.asp.net/ajaxlibrary/CDN.ashx.

5. İNTERNET TABANLI HİZMETLER. Microsoft, yazılımla birlikte İnternet tabanlı hizmetler sağlamaktadır. Bu hizmetleri herhangi bir zamanda değiştirebilir veya iptal edebilir.

6. BENCHMARK TESTİ. Yazılımın herhangi bir benchmark testinin üçüncü taraf sonuçlarını açıklamak için önceden Microsoft'un yazılı iznini almanız gerekir. Bununla birlikte bu, Microsoft .NET Framework için geçerli değildir (aşağıya bakın).

7. .NET FRAMEWORK YAZILIMI. Yazılım, Microsoft .NET Framework yazılımını içerir. Yazılım Windows'un parçasıdır. Windows'a yönelik lisans şartları, .NET Framework yazılımını kullanımınız için de geçerlidir.

8. MICROSOFT .NET FRAMEWORK BENCHMARK TESTİ. Yazılım, .NET Framework'ün (".NET Bileşenleri") bir veya daha fazla bileşenini içerir. Bu bileşenlerde dahili benchmark testi gerçekleştirebilirsiniz. go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=66406 adresinde belirtilen koşullara uyduğunuz takdirde söz konusu bileşenlerde yapılan herhangi bir benchmark testinin sonuçlarını açıklayabilirsiniz. Microsoft'la aranızda mevcut bulunabilecek herhangi başka bir anlaşmadan bağımsız olarak, bu benchmark testi sonuçlarını açıklarsanız, go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=66406 bağlantısında ortaya konulan aynı koşullara uygun olması şartıyla, Microsoft sizin geçerli .NET Bileşeniyle rekabet eden ürünlerinizde gerçekleştirdiği benchmark testlerinin sonuçlarını açıklama hakkına sahip olacaktır.

9. LİSANS KAPSAMI. Yazılım lisanslanmaktadır, satışı yapılmamaktadır. Yasaların size daha fazla hak tanıdığı durumlar haricinde SAP ve Microsoft, bu anlaşma çerçevesinde açıkça verilmeyen tüm diğer hakları saklı tutar. Bunu yaparken, yazılımın size belirli şekillerde kullanım olanağı sağlayan tüm teknik sınırlamalarına uygun davranırsınız. Şunları yapamazsınız:

• Yazılımın teknik sınırlamalarını aşmaya çalışmak;

• Geçerli yasaların açıkça izin verdiği kapsam haricinde ve bu ölçünün ötesinde, bu sınırlamaya rağmen Yazılıma tersine mühendislik uygulamak, kaynak koduna geri döndürmek;

• Bu sınırlamaya rağmen, Yazılımın bu Anlaşmada belirtilenden veya yasalarca izin verilenden fazla sayıda kopyasını çıkarmak;

• diğerlerinin kopyalaması için yazılıma dahil edilen uygulama programlama arayüzleri dahil yazılımı yayınlamak;

• yazılımın Veri Eşleştirme Hizmetleri özellikleri kullanılarak oluşturulan doküman, metin veya resimleri paylaşmak veya başka bir şekilde dağıtmak;

• Yazılımı kiralamak, finansal kiralamak veya ödünç vermek veya

• Yazılımı, ticari yazılım barındırma hizmetleri için kullanmak.

Ayrıca yazılım aracılığıyla kullanmanıza olanak sağlanan tüm içerikler de dahil olmak üzere Microsoft veya tedarikçilerinin yazılıma dahil edilmiş logo, ticari marka, telif hakkı, dijital filigranlarını kaldıramaz, en küçük boyuta indirgeyemez, bloke edemez veya değiştiremezsiniz.

Herhangi bir cihaz üzerinden yazılıma erişim hakları size Microsoft patentlerini veya Microsoft'un diğer yazılım veya cihaza erişen cihazlardaki fikri mülkiyet haklarını uygulama hakkı vermez.

10. YEDEKLEME KOPYASI. Yazılım medyasının yedek bir kopyasını oluşturabilirsiniz. Bu kopyayı yalnızca yazılımın örneklerini oluşturmak için kullanabilirsiniz.

11. DOKÜMANTASYON. Bilgisayarınıza ya da dahili ağınıza geçerli erişimi olan herhangi bir kişi dokümantasyonu dahili ve referans amaçlı olarak kopyalayabilir ve kullanabilir.

12. SATILAMAZ YAZILIM. “NFR” ya da “Not for Resale” (Satılamaz) olarak işaretli yazılımların satışını yapamazsınız.

13. AKADEMİK SÜRÜM YAZILIMI. "Academic Edition" (Akademik Sürüm) veya "AE" olarak işaretli yazılımları kullanabilmeniz için "Nitelikleri Uygun Eğitim Kullanıcısı" olmalısınız. Nitelikleri Uygun Eğitim Kullanıcısı olup olmadığınızı bilmiyorsanız www.microsoft.com/education adresini ziyaret edebilir veya ülkenizde hizmet veren Microsoft bağlı kuruluşuyla irtibat kurabilirsiniz.

14. ÜÇÜNCÜ TARAFA DEVİR. Yazılımın ilk kullanıcısı yazılımı ve bu anlaşmayı, yalnızca Birleştirilmiş Çözüm'ün bir parçası olarak size SAP tarafından ya da onun adına sağlanan Birleştirilmiş Çözüm'ü devretme işleminin bir parçası olarak doğrudan başka bir son kullanıcıya devredebilir.

Devirden önce son kullanıcı bu anlaşmanın yazılımın devri ve kullanımı üzerinde geçerli olduğunu kabul etmelidir. Yazılımın başka bir lisansına sahip olmadığı sürece ilk kullanıcı yazılımın herhangi bir örneğini kendisinde tutamaz.

15. İHRACAT SINIRLAMALARI. Yazılım Amerika Birleşik Devletleri'nin kanun ve yönetmeliklerine tabidir. Yazılım için geçerli olan tüm yerel ve uluslararası ihracat kanun ve yönetmeliklerine uymanız gerekir. Bu kanunlara ihracat noktaları, son kullanıcılar ve son kullanım dahildir. Daha fazla bilgi için bkz. www.microsoft.com/exporting.

16. ANLAŞMANIN TAMAMI. Bu anlaşma ve kullandığınız ek ürünler, güncellemeler ve internet tabanlı hizmetlerin koşulları, yazılıma ilişkin olarak anlaşmanın tamamını teşkil eder.

17. YASAL GEÇERLİLİK. Bu anlaşmada belirli yasal haklar tanımlanmıştır. Yaşadığınız ülke veya eyaletin kanunlarına göre diğer haklara sahip olabilirsiniz. Ayrıca, yazılımı aldığınız SAP ile ilgili başka haklara da sahip olabilirsiniz. Bu anlaşma, eyaletiniz veya ülkenizin yasalarının izin vermediği durumlarda, ülkenizin veya eyaletinizin yasaları uyarınca sahip olduğunuz hakları değiştirmez.

18. BOZULMAYA DAYANIKLI DEĞİLDİR. YAZILIM BOZULMAYA DAYANIKLI DEĞİLDİR. SAP, SİZE LİSANSINI VERDİĞİ YAZILIMIN ENTEGRE YAZILIM UYGULAMASINDA VEYA UYGULAMA PAKETİNDE NASIL KULLANILACAĞINI BAĞIMSIZ OLARAK BELİRLEMİŞTİR VE MICROSOFT, YAZILIMIN BU TÜR BİR KULLANIMA UYGUN OLDUĞUNUN BELİRLENMESİ İÇİN YETERLİ TESTLERİN YAPILMASI KONUSUNU SAP'YE BIRAKMIŞTIR.

19. MICROSOFT HİÇBİR GARANTİ VERMEMEKTEDİR. (A) YAZILIMLA VEYA (B) YAZILIMI BİRLİKTE ALDIĞINIZ YAZILIM UYGULAMASI VE UYGULAMA PAKETİYLE İLGİLİ HERHANGİ BİR GARANTİ ALDIYSANIZ BU GARANTİNİN YALNIZCA SAP TARAFINDAN SAĞLANDIĞINI, MICROSOFT'TAN KAYNAKLANMADIĞINI VE MICROSOFT'U BAĞLAMAYACAĞINI KABUL EDERSİNİZ.

20. MICROSOFT BELİRLİ ZARARLAR AÇISINDAN YÜKÜMLÜLÜK TAŞIMAZ. MICROSOFT, YÜRÜRLÜKTEKİ YASALARIN İZİN VERDİĞİ EN GENİŞ ÖLÇÜDE YAZILIMIN YA DA YAZILIMI BİRLİKTE ALDIĞINIZ YAZILIM UYGULAMASININ YA DA UYGULAMA PAKETİNİN KULLANIMINDAN VEYA PERFORMANSINDAN KAYNAKLANAN YA DA BUNLARLA İLİŞKİLİ HİÇBİR DOLAYLI, ÖZEL, SONUÇSAL VEYA ZIMNİ ZARARDAN, DEVLET TARAFINDAN VERİLEN CEZALAR DAHİL OLMAK ÜZERE, SORUMLU TUTULMAYACAKTIR. BU SINIRLAMA, HERHANGİ BİR TAZMİNAT TEMEL AMACINDAN SAPSA DA GEÇERLİ OLACAKTIR. MICROSOFT HİÇBİR ŞEKİLDE İKİ YÜZ ELLİ ABD DOLARININ (250,00 ABD doları) ÜZERİNDE BİR TUTARDAN SORUMLU DEĞİLDİR.

21. YALNIZCA AVUSTRALYA İÇİN. Bu paragrafta "ürünler", Microsoft'un açıkça garanti verdiği yazılımı ifade etmektedir. Ürünlerimiz, Avustralya Tüketici Yasası çerçevesinde hariç tutulamayan garantilere sahiptir. Önemli bir arıza veya makul olarak öngörülebilir diğer kayıp veya hasarların telafisi için değiştirme ve para iadesi talep etme yetkiniz vardır. Ayrıca kabul edilebilir kalitede olmamaları ve arızanın önemli bir arıza olması durumunda, malların onarılmasını veya değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Onarım için gönderilen ürünler, yenisiyle değiştirilmek yerine aynı türdeki sıfırlanmış ürünlerle değiştirilebilir. Ürünleri onarmak için sıfırlanmış parçalar kullanılabilir.

Microsoft, SQL Server ve Windows, Microsoft Corporation'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde ve/veya diğer ülkelerdeki tescilli markalarıdır.

Daha önce Microsoft veya Microsoft Dağıtımcısı tarafından lisanslanan Microsoft SQL Server'ın kullanımı için koşullar

SAP Yazılımına entegre veya bunun bir bileşeni olarak kurulmuş Microsoft SQL Server kopyasını içeren SAP Yazılımı. Tüm Microsoft ürünleri, son kullanıcılarla yapılan ve Microsoft SQL Server ile verilen yazılım paketi veya lisans anlaşmalarında bulunan Microsoft Lisans Anlaşmasının koşullarına tabidir. Burada bir istisna olarak, bir SAP çözümünün entegre bir parçası olan bir Microsoft ürününün işlevleri, entegre olmayan bir Microsoft ürününün işlevlerinden farklı olabilir. Bu nedenle Microsoft ürünü içeren SAP çözümlerinin işlevleri veya performanslarıyla ilgili tüm sorgular Microsoft'a değil SAP'ye yöneltilmelidir. SAP ürünü, entegre Microsoft ürünü için lisans içermez. Bu nedenle, bu ürünün içerdiği Microsoft SQL Server kopyasını kullanma yetkiniz yoktur ve SAP yazılımı için alınan kullanıcı lisanslarıyla aynı sayıda istemci/sunucu lisansı almadıkça veya başka bir şekilde bunlara sahip olmadıkça bu gibi bir kullanım için lisansa sahip olmazsınız. SAP ile bu anlaşmayı yaparak, Microsoft SQL Server için daha önce bir Microsoft son kullanıcı lisansı aldığınızı ve ilgili lisans anlaşmasını onayladığınızı beyan ve garanti edersiniz.

SAP, SAP Yazılımının entegre olarak güncelleştirilmiş bir Microsoft ürünü versiyonu içeren güncelleştirilmiş bir versiyonunu sunduğunda, son kullanıcı yetkili bir Microsoft dağıtımcısından gereken sayıda istemci/sunucu lisansı almadıkça, güncelleştirilmiş Microsoft ürünü kullanma yetkisine sahip değildir.

Üçüncü Taraf Veritabanlarının SAP Business One Yazılımıyla Kullanımı için Koşullar

Microsoft SQL Server2014, Standart Sürüm (Çekirdek tabanlı Runtime ve Server CAL Runtime) Yazılımının Kullanım Koşulları

ÖNEMLİ NOT: Bu “SAP tarafından lisanslanan Microsoft SQL Server 2014, Standart Sürüm'ün Kullanım Koşulları”, yalnızca birkaç yeni lisans için değil, bir SAP topluluğu veya yetkili SAP satıcısı ile imzalanan Anlaşma'ya istinaden Microsoft SQL Server Standard Edition version 2014 (veya daha sonraki versiyonlar için) önceki lisanslar açısından da geçerlidir.

Bu lisans koşulları Microsoft yazılımını elde ettiğiniz yazılım uygulaması veya uygulama paketinin lisans vereni ("Lisans Veren") ile sizin aranızda bir anlaşma teşkil eder. Lütfen bunları okuyun. Koşullar, yukarıda belirtilen yazılım ve varsa bu yazılımın içinde geldiği ortam için geçerlidir. Aynı zamanda, yanlarında başka koşullar gelmediği sürece bu yazılıma ilişkin Microsoft

• güncellemeleri,

• ek ürünleri ve

• İnternet tabanlı hizmetleri

için geçerlidir. Bu belirtilenlerin yanında başka koşullar gelirse, onlar geçerli olur. Microsoft Corporation veya bağlı kuruluşlarından biri (birlikte "Microsoft"

olarak anılacaktır) yazılımın lisansını Lisans Veren'e sağlamıştır.

BU YAZILIMI KULLANARAK KOŞULLARI KABUL EDERSİNİZ. KABUL ETMİYORSANIZ YAZILIMI KULLANMAYIN. YAZILIMI KULLANMAK YERİNE PARA İADESİ YA DA KREDİ KARŞILIĞINDA SATIN ALDIĞINIZ YERE İADE EDİN.

Bu koşullar, yazılımın içerisinde bulunabilecek diğer elektronik koşulların yerine geçer. Yazılımın içerisindeki koşullardan herhangi biri bu koşullarla ihtilaf oluşturursa, bu koşullar geçerli olur.

ÖNEMLİ BİLDİRİM: SQL SERVER'IN ÖNCEKİ SÜRÜMLERİNDE OTOMATİK GÜNCELLEMELER. Bu Yazılım, SQL Server'ın SQL Server 2014'ten önceki sürümlerini (veya bunlardan herhangi birinin bileşenlerini) çalıştıran sunuculara veya cihazlara yüklendiyse, bu sürümlerdeki belirli dosyaları veya özellikleri otomatik olarak bu Yazılımın bazı dosyaları ile değiştirecek ve güncelleyecektir. Bu özellik kapatılamaz. Bu dosyaların kaldırılması yazılımda hatalara yol açabilir ve orijinal dosyalar geri döndürülebilir olmayabilir. Bu yazılımı bu gibi sürümlerle çalışan bir sunucu veya cihaza yükleyerek, söz konusu cihaz veya sunucuyu çalıştıran SQL Server sürümlerinin ve kopyalarının güncellenmesini onaylamış olursunuz.

BU LİSANS KOŞULLARINA UYDUĞUNUZ TAKDİRDE, UYGUN ŞEKİLDE LİSANSLADIĞINIZ HER SERVER İÇİN AŞAĞIDAKİ HAKLARA SAHİP

BU LİSANS KOŞULLARINA UYDUĞUNUZ TAKDİRDE, UYGUN ŞEKİLDE LİSANSLADIĞINIZ HER SERVER İÇİN AŞAĞIDAKİ HAKLARA SAHİP