• Sonuç bulunamadı

PAKETE ÖZGÜ KOŞULLAR / KULLANIM KURALLARI

3.1 Paket Lisansları. Ek 3'te sözü geçen herhangi bir Paket için Paket Lisansı, burada referans vermek amacıyla anılan Ek 3'te ana hatları belirtilen ve bu gibi bir Paket için geçerli olan özgün koşullar / Kullanım kuralları içerir ve bunlara tabidir.

3.2 Geçerlilik. Bu Bölüm 3.2, bir Sipariş Formu'na istinaden lisanslanan ve söz konusu Sipariş Formu'nda Üçüncü Taraf Yazılımı (veritabanları dahil olmak üzere) olarak tanımlanan (burada kullanıldığı şekliyle "Üçüncü Taraf Yazılım Paketi") herhangi bir Paket (veritabanları da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) için geçerlidir ve Anlaşmada bulunabilecek herhangi bir çelişkili koşula göre önceliklidir. Tüm Üçüncü Taraf Yazılım Paketlerinin Kullanımı yalnızca SAP tarafından birlikte kullanılması öngörülen veya SAP'nin Üçüncü Taraf Kullanımı olarak sağladığı belirli bir Paketle sınırlıdır ve Üçüncü Taraf Yazılım Paketleri diğer Paketlerle veya ayrı olarak kullanılamaz. Kullanım Koşulları Bölüm 3'te aksi özellikle belirtilmediği sürece, Üçüncü Taraf Yazılım Paketlerinin (canlı veya değil) herhangi bir şekilde Kullanımı herhangi geçerli bir Metrik için Lisanslama Düzeyine aykırı olarak kabul edilir.

3.2.1 Üçüncü Taraf Yazılım Paketleri için Genel Koşul ve Şart İstisnaları.

3.2.1.1 Burada aksi belirtilmediği sürece, Genel Koşullar ve Şartlardaki Bölüm 6.3 (Değişiklik / Eklenti) Üçüncü Taraf Yazılım Paketleri için geçerli değildir. Lisans Alan SAP tarafından yazılı olarak izin verilmediği sürece, Üçüncü Taraf Yazılım Paketlerine Değişiklikler veya Eklentiler uygulamamalı ya da Üçüncü Taraf Yazılım Paketlerini başka bir şekilde değiştirmemelidir.

3.2.1.2 Sorumluluk Sınırlaması. BU BELGEDE AKSİ YÖNDE BİR HÜKÜM BULUNMASINDAN BAĞIMSIZ OLARAK, BU KULLANIM KOŞULLARINDA ATIFTA BULUNULAN BİR SİPARİŞ FORMUNA İSTİNADEN LİSANSLANAN ÜÇÜNCÜ TARAF YAZILIMLARINDAN KAYNAKLANAN VEYA BUNLARLA İLGİLİ OLARAK HERHANGİ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN HER TÜRDEN VEYA CİNSTEN TÜM TALEPLER VE İDDİALAR AÇISINDAN, SAP VEYA LİSANS VERENLERİ BİRBİRLERİNE VEYA HERHANGİ BAŞKA BİR KİŞİYE VEYA TOPLULUĞA, DOĞRUDAN ZARARA NEDEN OLAN ÜÇÜNCÜ TARAF YAZILIMLARI İÇİN ÖDENEN GEÇERLİ TUTARIN ÜZERİNDE SORUMLU DEĞİLDİR VE ÖZEL, ARIZİ VEYA DOLAYLI ZARARLARDAN, İTİBAR VEYA KÂR KAYIPLARINDAN, İŞİN DURMASINDAN, VERİ KAYBINDAN, BİLGİSAYAR ARIZASINDAN VEYA ÇALIŞMAMASINDAN VEYA ÖRNEK YA DA CEZA GEREKTİREN ZARARLARDAN HİÇBİR ŞEKİLDE SORUMLU TUTULAMAZ.

3.3 Veritabanları

3.3.1 Bir runtime veritabanı lisanslanmışsa ve Sipariş Formu buna istinaden lisanslanan böyle bir runtime veritabanı lisansını hariç tutmuyorsa, Lisans Alan'ın bu gibi bir runtime veritabanını Kullanması aşağıdaki koşullara tabidir:

3.3.1.1 Lisans Alan, bu Kullanım Koşullarına atıfta bulunulan bir Sipariş Formu'na istinaden lisanslanan runtime veritabanını, yalnızca böyle bir Sipariş Formu'na istinaden lisanslanan Paketlerin Kullanımıyla bağlantılı olarak Kullanabilir. Lisans Alanın lisanslanan runtime veritabanını bu paragrafta belirtilenin dışında bir şekilde kullanması halinde, programlama araçları dahil olmak üzere eksiksiz bir kullanım lisansı doğrudan yetkili satıcıdan alınmalıdır.

3.3.2 Bir runtime veritabanı lisanslanmışsa ve Sipariş Formu buna istinaden lisanslanan böyle bir runtime veritabanı lisansını hariç tutuyorsa ("Hariç Tutulan Bileşenler"), Lisans Alan'ın bu gibi bir runtime veritabanını Kullanması aşağıdaki koşullara tabidir:

3.3.2.1 Lisans Alan, bu Kullanım Koşullarına atıfta bulunulan bir Sipariş Formu'na istinaden lisanslanan runtime veritabanını, yalnızca böyle bir Sipariş Formu'na istinaden lisanslanan ve Hariç Tutulan Bileşenler olmayan Paketlerin Kullanımıyla bağlantılı olarak Kullanabilir. Lisans Alanın lisanslanan runtime veritabanını bu paragrafta belirtilenin dışında bir şekilde kullanması halinde, programlama araçları dahil olmak üzere eksiksiz bir kullanım lisansı doğrudan yetkili satıcıdan alınmalıdır.

3.3.2.2 Hariç Tutulan Bileşenler bir veritabanı ürünü gerektirebilir. Hariç Tutulan Bileşenler ile ilgili olarak: (i) Sipariş Formu da Anlaşma da, Hariç Tutulan Bileşenlerin bir parçası olarak entegre edilmiş veya önceden yüklenmiş olduğu durumlarda dahi, herhangi bir veritabanını kullanmak için bir lisans içermez; (ii) her veritabanı ürünü kendi ilgili satıcı lisans anlaşmasına tabidir; (iii) SAP, doğrudan bir üçüncü taraf satıcıdan temin edilen herhangi bir veritabanının lisans koşullarına veya çalışmasına yönelik bir garanti vermez ve bu konuda aracılık yapmaz ve (iv) bir üçüncü taraf satıcıdan temin edilen herhangi bir veritabanının destek ve bakımından Lisans Alan sorumludur ve SAP'nin bu açıdan bir sorumluluğu yoktur.

3.3.3 Runtime veritabanı lisanslı değilse, aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır:

3.3.3.1 Bu Kullanım Şartları'na atıfta bulunan bir Sipariş Formu'na istinaden lisanslanan Paketler için bir veritabanı ürünü gerekebilir. Bu gibi Paketler ile ilgili olarak: (i) Yazılım ve/veya üçüncü taraf bir yazılımın parçası olarak entegre edilmiş veya önceden yüklenmiş olsa dahi, Sipariş Formu'nda veya Anlaşma'da herhangi bir veritabanının kullanımına yönelik bir lisans bulunmaz; (ii) her veritabanı ürünü kendi ilgili satıcı lisans anlaşmasına tabidir; (iii) SAP, doğrudan bir üçüncü taraf satıcıdan temin edilen herhangi bir veritabanının lisans koşullarına veya çalışmasına yönelik bir garanti vermez ve bu konuda aracılık yapmaz; (iv) bir üçüncü taraf satıcıdan temin edilen herhangi bir veritabanının destek ve bakımından Lisans Alan sorumludur, SAP'nin bu açıdan herhangi bir sorumluluğu yoktur.

3.3.4 VERİTABANI DAĞITIMI VE İLETİŞİM HAKLARI VE SINIRLAMALARI (AYRILMIŞ VERİTABANI ALTYAPISI): Lisans Alan'ın şunları yapması durumunda aşağıdakiler geçerli olur: (a) hepsiyle olmasa da, o TPD'ye yönelik SAV ilişkisi bulunan bazı SAP Yazılım Paketleri ve/veya Adlandırılmış Kullanıcılar ile Kullanım için bir TPD'ye (yukarıda belirtildiği gibi) lisans verirse; ve/veya (b) TPD'ye ve Paket adında “S/4 HANA” olan veya Anlaşma'da “S/4 HANA” Paketi olarak tanımlanan tüm Paketlere lisans verirse.

1. Anlaşma'da aksi yöndeki herhangi bir hükümden bağımsız olarak, Anlaşma (“TPD”) kapsamında lisans verilmiş bazı Yazılımlara ve üçüncü taraf yazılımlarına (sonradan tanımlanacağı üzere "TPD" hariç) (“SW”) üçüncü taraf runtime veritabanıyla Kullanım için lisans verildiği ve bazı SW'lere bu TPD ile Kullanım için lisans verilmediği durumlarda aşağıdaki dağıtım ve iletişim hakları ve sınırlamaları geçerli olacaktır:

1. Dağıtım Hakları ve Sınırlamaları. Burada atıfta bulunulduğu üzere, “Teknik Kurulum” benzersiz bir veritabanı örneğinde çalışan SW'lerin dağıtımı anlamına gelmektedir. Geçerli tüm SAP veritabanı lisans ücretlerine ve bu SUR'nin Bölüm 1.5'ine (S/4HANA Paketleri) tabi olan ve bu TPD ile Kullanım için lisans verilen SW'ler aşağıdaki “Kurulum Türleri'nden” herhangi birinde dağıtılabilir:

(A) “Kurulum Türü 1” dağıtılan tüm SW'lere bu TPD ile Kullanım için lisans verildiği ve tüm SW'lerin bu TPD'de çalıştığı herhangi bir Teknik Kurulum anlamına gelmektedir;

(B) “Kurulum Türü 2” dağıtılan tüm SW'lere bu TPD ile Kullanım için lisans verildiği ancak SW'lerin bu TPD'de çalışmadığı herhangi bir Teknik Kurulum anlamına gelmektedir;

(C) “Kurulum Türü 3” dağıtılan SW'lerin hiçbirine bu TPD ile Kullanım için lisans verilmediği veya bir kısmına verildiği ve dolayısıyla bir TPD'nin dağıtılmadığı ve/veya çalışmadığı herhangi bir Teknik Kurulum anlamına gelmektedir.

TPD ile Kullanım için lisans verilmeyen SW'ler yalnızca Kurulum Türü 3'te dağıtılabilir ve geçerli tüm SAP veritabanı lisans ücretlerine tabidir. Her bir Kurulum Türüne ilişkin Teknik Kurulum, diğer Kurulum Türleri için kullanılan Teknik Kurulumlardan ayrı olmalıdır.

2. Kurulum Türleri arasındaki Kurulum İletişim Hakları ve Sınırlamaları.

1. Kurulum Türü 1 ve Kurulum Türü 2 Arası. Kurulum Türü 1'de yer alan SW ve/veya TPD ile Kurulum Türü 2'de yer alan SW arasında iki yönlü iletişime (veri aktarımı dahil olmak üzere) izin verilecektir.

2. Kurulum Türü 1 ve Kurulum Türü 3 Arası.

1. Veritabanı Düzeyi İletişim. Veritabanı düzeyi iletişim (veri aktarımları dahil), doğrudan Kurulum Türü 1'deki TPD'den Kurulum Türü 3'teki SAP HANA Yazılımına gerçekleştirilecek olan tek seferlik canlı kullanım veri aktarımı (“Başlangıç Veri Yüklemesi”) ile sınırlı olacaktır. Netleştirmek amacıyla, Başlangıç Veri Yüklemesi'nin tamamlanmasından önce doğrudan Kurulum Türü 1'deki TPD'den ayrı ve canlı kullanım olmayan Kurulum Türü 3'te yer alan SAP HANA Yazılımı'na yönelik sınırsız veri aktarımına izin verilecektir.

2. Uygulama Düzeyi API İletişimi. "Uygulama düzeyi API'ler" aracılığıyla gerçekleşen iki yönlü iletişime (veri aktarımları dahil) izin verilir. “Uygulama Düzeyi API'ler” lisanslı SW'lerin bir parçası olarak sunulan uygulama programlama arayüzleridir.

Veritabanı düzeyinde verilere erişmek ve/veya veri çoğaltmak amacıyla kullanılan uygulama programlama arayüzleri/teknolojileri bunlara dahil değildir.

3. Kurulum Türü 2 ve Kurulum Türü 3 Arası.

1. SAP HANA Düzeyi İletişim. SAP BW Yazılımı düzeyi iletişim (veri aktarımları dahil), doğrudan Kurulum Türü 3'deki SW'den Kurulum Türü 2'deki SAP BW Yazılımına yönelik gerçekleştirilecek olan tek seferlik veri aktarımı ile sınırlı olacaktır.

2. Uygulama Düzeyi API İletişimi. Uygulama düzeyi API'ler aracılığıyla gerçekleşen iki yönlü iletişime (veri aktarımları dahil) izin verilir.

3.4 Üçüncü Taraf Veritabanları için Bağımsız Kullanım

Bu Kullanım Şartları'na atıfta bulunan bir Sipariş Formu, Bağımsız Kullanım sınırlaması içeriyorsa aşağıdaki şartlar geçerli olacaktır:

3.4.1 Bu Kullanım Şartları'na atıfta bulunan bir Sipariş Formu'na istinaden lisanslanan Paketler için bir veritabanı ürünü gerekebilir. Paketler ile ilgili olarak: (i) Yazılım ve/veya üçüncü taraf bir yazılımın parçası olarak entegre edilmiş veya önceden yüklenmiş olsa dahi, Sipariş Formu'nda veya Anlaşma'da herhangi bir veritabanının kullanımına yönelik bir lisans bulunmaz; (ii) her veritabanı ürünü kendi ilgili satıcı lisans anlaşmasına tabidir; (iii) SAP, doğrudan bir üçüncü taraf satıcıdan temin edilen herhangi bir veritabanının lisans koşullarına veya çalışmasına yönelik bir garanti vermez ve bu konuda aracılık yapmaz; (iv) bir üçüncü taraf satıcıdan temin edilen herhangi bir veritabanının destek ve bakımından Lisans Alan sorumludur, SAP'nin bu açıdan herhangi bir sorumluluğu yoktur.

3.5 Giriş Koşulları

Üçüncü taraf veritabanı ürünlerinin ve dizinlerin kullanımı SAP'nin tedarikçileri tarafından öngörülen ilave şartlara ve koşullara tabi olabilir. Bu gibi ilave şartlar ve koşullar sırasıyla Ek 4 “Üçüncü Taraf Veritabanları için Giriş Koşulları” ve Ek 5 “Dizinler için Giriş Koşulları”nda belirtilmiştir.

3.6 Açık Kaynak Yazılım

SAP tarafından kullandırılan belirli açık kaynak ürünleriyle ilgili özel koşullar geçerli ürün dokümantasyonunun parçasıdır ve/veya Yazılım ile birlikte "BENİOKU" dosyası olarak teslim edilmiştir ve Lisans Alan'ın bu gibi açık kaynak ürünlerini kullanımıyla ilgilidir. Açık kaynak teriminin tanımı şu adreste bulunabilir: www.opensource.org/.

3.7 SAP En İyi Uygulamalar

Yazılım Paketleri, belirli bir sektör veya ülkenin genel gerekliliklerini karşılamak üzere önceden konfigüre edilmiş ana veriler ve ayarlarla teslim edilebilir (SAP En İyi Uygulamalar).

Canlı kullanım ortamındaki SAP Yazılımı için kendi özelleştirmelerini ve parametrelerini uygulamak üzere SAP En İyi Uygulamaları'nı kullanıp kullanmama kararı, Lisans Alanın sorumluluğundadır.

3.8 SAP Araçları

Yazılım, özellikle ABAP Workbench ve SAP NetWeaver yazılım araçları içerir. Lisans Alan bu araçları yalnızca Anlaşmaya uygun olarak Değişiklik programlamak veya Eklentiler oluşturmak için kullanabilir. Araçlar, değiştirilen veya oluşturulan yazılıma kısmen veya tamamen aktarılamaz.

3.9 İşlev Modülleri

Yazılım, bir işlev kitaplığında depolanan işlev modülleri içerebilir. Bu işlev modüllerinin bazıları, değiştirilen veya yeni oluşturulan yazılıma aktarılmak üzere bir onay işareti taşır. Lisans Alan tarafından Yazılım Değişikliklerine veya Eklentilerine yalnızca bu işlev modülleri aktarılabilir.

İşlev modülleri, Anlaşmada izin verilmediği sürece değiştirilemez veya kaynak koda dönüştürülemez.

Ek 1 - Eski SBOP Yazılımı