• Sonuç bulunamadı

SAP BusinessObjects Business Intelligence Solutions

Ek 3 - Paket Sınırlamaları

6. SBOP Paketleri: SAP BusinessObjects Business Intelligence (BI), SAP Enterprise Information Management

6.1 SAP BusinessObjects Business Intelligence Solutions

SAP BusinessObjects Business Intelligence sunucu işlevlerini lisanslamanın iki yolu vardır:

(1) SAP BusinessObjects Business Intelligence Suite (“BI Suite”) SAP BusinessObjects BI Platform'un yanı sıra şu motorları içerir: Business Intelligence Mobile Eklentisi, SAP Crystal Reports, SAP BusinessObjects Web Intelligence, SAP BusinessObjects Dashboards, SAP BusinessObjects Design Studio, SAP BusinessObjects Explorer, Microsoft Office için SAP BusinessObjects Analysis sürümü, SAP Lumira masaüstü sürümü, SAP BusinessObjects BI Platfom için SAP Lumira Server versiyonu ve OLAP için SAP BusinessObjects Analysis sürümü. BI Suite Package motorları, aşağıdaki "Eş Zamanlı Oturum Sınırlamaları"na tabi olmak üzere yukarıda tanımlanan BI istemcileri için içeriği görüntüleme ve yönetme haklarını içerir. BI Suite Package, SAP BusinessObjects BI Semantic Layer RESTful Web Service SDK (“BI SDK”) kullanımına yönelik runtime lisansını yalnızca anlambilimsel verilere erişim için kapsar. SAP ve üçüncü taraf arasında açık bir anlaşma olmadıkça BI SDK üçüncü taraf ürünleri ile kullanılamaz. BI Suite şu Runtime Yazılımlarını içerir: (i) dağıtım yapılan toplam çekirdek sayısı tüm örneklerde 8 çekirdeği aşmadıkça birden fazla örneğe dağıtılabilen SAP IQ ve (ii) dağıtım yapılan toplam çekirdek sayısı tüm örneklerde 8 Çekirdeği aşmadıkça ve DI örnekleri kümelenmedikçe birden fazla örneğe dağıtılabilen Data Integrator (DI), (iii) SAP HANA Runtime Database for Lumira Server ve (iv) HANA runtime database for Lumira Server, (v) SAP PowerDesigner DataArchitect, Edge sürümü için bir (1) Eş Zamanlı Oturum lisansı.

Data Integrator runtime kullanımı (i) dahilinde Metin Verilerinin İşlenmesi yer almaz ve (ii) müşteri ortamında ayrı bir sunucuda bulunan mevcut CMS repository'lerine bağlantı ile sınırlıdır ancak veriler yalnızca bir hedef veri deposuna yüklenebilir.

SAP IQ Runtime Yazılımının kullanımı SAP BusinessObjects BI Suite ve SAP Predictive Analytics üzerinden erişimle sınırlıdır.

Lumira Server için SAP HANA Runtime Database, yalnızca Lisans Alan'ın SAP BI Suite ile birlikte teslim edilen belirli bileşenleri ile Kullanım için runtime veritabanı olarak dahil edilmiştir. HANA Runtime kullanımı şunlarla sınırlıdır: (i) SAP HANA için SAP BusinessObjects Design Studio runtime kullanımı ve (ii) BI Platform tarafından Merkezi Yönetim Sistemi veritabanı olarak kullanım. SAP HANA Runtime Database for Lumira Server genel amaçlı bir veritabanı, data mart veya veri ambarı çözümü olarak kullanılamaz.

(2) SAP BusinessObjects BI Reporting ("BI Reporting"), Crystal Reports motoru ve Web Intelligence motoru ile birlikte SAP BusinessObjects BI platformunu içerir. Motorlar, aşağıdaki "Eş Zamanlı Oturum Sınırlamaları"na tabi olmak üzere yukarıda tanımlanan BI istemcileri için içeriği görüntüleme ve yönetme haklarını içerir. BI Reporting'de, yalnızca anlambilimsel verilere erişim amaçlı SAP BusinessObjects BI Semantic Layer RESTful Web Service SDK (“BI SDK”) kullanımına yönelik runtime lisansı mevcuttur. SAP ve üçüncü taraf arasında açık bir anlaşma olmadıkça BI SDK üçüncü taraf ürünleri ile kullanılamaz.

SAP BusinessObjects BI platformunun tek bir Dağıtımı için SAP BusinessObjects Business Intelligence Suite modeli veya BI Reporting modeli kullanılmalıdır. SAP BusinessObjects BI platformunun tek bir dağıtımında her ikisi de kullanılamaz.

Hem SAP BusinessObjects Business Intelligence Suite hem de BI Reporting modelleri, Eş Zamanlı Oturum lisansı metriği ya da Adlandırılmış Kullanıcı (NUL) lisansı metriği kullanılarak lisanslanabilir.

SAP BusinessObjects Business Intelligence Suite ve BI Reporting modelleri, desteklenen tüm metriklerde SAP Application ve SAP BW verilerine yönelik erişim içerir.

Adlandırılmış Kullanıcı Sınırlamaları. Kullanılan işlemci veya sunucu sayısına yönelik bir lisans sınırlaması yoktur. Adlandırılmış kullanıcılar oturum açma sırasında tanımlanır ve bir Eş Zamanlı Oturum lisansından yararlanılmaz. Bir dağıtım için Eş Zamanlı Oturum lisansları ve Adlandırılmış Kullanıcı lisansları birlikte satın alınabilir. Lisans Alan, rapor isteklerini önbelleğe veya sıraya almak için bir program veya sistem kullanamaz. SAP Business Objects, Business Intelligence kullanıcılarının, güvenlik amaçlarıyla SAP NetWeaver BW sistemine girişleri yapılabilir. Bu metriğin uygulanması, genel SAP Adlandırılmış Kullanıcı lisansı gerekliliğinin yerini almaz. Bir adlandırılmış kullanıcı en fazla 10 adet eş zamanlı oturum oluşturabilir.

Eş Zamanlı Oturum Sınırlamaları. SAP BusinessObjects BI portföyünün, masaüstünde veya SAP BusinessObjects BI Platform'un dışında dağıtılan belirli işlevleri Eş Zamanlı Oturum lisansı ile değil yalnızca bir NUL ile desteklenir. Aşağıdaki söz konusu Kullanım hakları Eş Zamanlı Oturum lisansları ile birlikte kullanılamaz.

• SAP BusinessObjects BI Suite, SAP BusinessObjects BI Suite, analitik sürümü, SAP BusinessObjects BI Platform, SAP BusinessObjects BI Platform, analitik sürümü: İşletme Görünümü Yöneticisi, Rapor Dönüştürme Aracı, Evrensel Tasarım Aracı, Web Hizmeti Sorgu Aracı, Bilgi Tasarım Aracı, Çeviri Yönetimi Aracı, Veri Bütünlüğü Yönetimi Aracı, Merkezi Yönetim Konsolu ve/veya Merkezi Yapılandırma Yöneticisi kullanımı

• SAP Crystal Reports: Crystal Reports desktop client ve/veya Crystal Reports for Enteprise desktop client kullanımı

• SAP BusinessObjects Web Intelligence: Web Intelligence Rich Client kullanımı

• SAP BusinessObjects Dashboards: Dashboards desktop client kullanımı

• SAP Lumira masaüstü sürümü: SAP Lumira masaüstü istemcisi kullanımı

• SAP BusinessObjects Design Studio: SAP BusinessObjects Design Studio desktop client, SAP BusinessObjects Design Studio runtime for SAP BW ve/veya SAP BusinessObjects Design Studio runtime for SAP HANA kullanımı

• SAP BusinessObjects Analysis edition for Microsoft Office: Analysis edition for Microsoft Office'in SAP NetWeaver platform ile kullanımı Oracle OLAP Data Provider for SAP BusinessObjects BI (OODP). Lisans Alan'ın BI Suite veya BI Reporting'e yönelik lisans hakları dahilinde OODP için runtime lisansı bulunmaktadır. Lisans Alan'ın OODP Runtime Yazılımı'nı Kullanımı, yalnızca SAP BusinessObjects BI yazılımını hem doğrudan hem de dolaylı olarak Oracle OLAP Data'ya bağlamakla sınırlıdır. SAP dışındaki ürünlere veya BI ve Predictive Analytics portföyü dışındakilere veri sağlamak için kullanılamaz.

SQL Anywhere. Lisans Alan'ın BI Suite veya BI Reporting'e yönelik lisans hakları dahilinde SQL Anywhere veritabanı için runtime lisansı bulunmaktadır. Lisans Alan'ın SQL Anywhere yazılımını kullanımı yalnızca SAP BusinesObjects BI Platform tarafından kullanım ile sınırlıdır.

6.1.1.2 SAP BusinessObjects BI Suite, ortak doküman

Bu lisans dahilinde masaüstü araçların kullanımına izin verilmemektedir. Bu lisans dahilinde Web Intelligence Sorgu Paneli'ne ve Lumira Hazırlık sekmesine izin verilmemektedir. Bu lisans, diğer tüm lisans modellerinden farklı bir Dağıtım'da kullanılmalıdır. Bu dokümanda hiçbir teminat bulunamaz. Doküman tamamen açık olmalıdır. Belirli bir dağıtımdaki tüm ortak doküman erişimi, adlandırılmış kullanıcıya ilişkin BI Suite lisansı yoluyla sağlanmalıdır.

6.1.2 SAP BusinessObjects Dashboards

“Bağlı Sunum”, bu SWF dosyasındaki (veya desteklenen diğer biçimlere (örneğin; PDF, AIR, PPT) aktarılmış SWF dosyasındaki) verileri yenileyen veya değiştiren Xcelsius Engage Server ile oluşturulan herhangi bir SWF dosyasıdır.

Bağlı Sunumlar yalnızca kullanıcıların dahili iş amaçları için kullanılabilir ve Bağlı Sunumların ticari satışı, kiralanması ve finansal kiralanması (tek başına veya bir başka program veya ürünle kombinasyon halinde) için kullanılamaz.

6.1.3.1 SAP IT Operations Analytics

SAP IT Operations Analytics, SAP HANA Smart Data Streaming Option için yalnızca SAP IT Operations Analytics ile birlikte kullanılmak üzere sınırlı bir runtime lisansı içerir.

6.1.4 SAP Predictive Analytics

Lisans Alan, herhangi bir veri kaynağından lisanslı SAP Predictive Analytics bileşenlerine veri çekebilir ve/veya lisanslı SAP Predictive Analytics bileşenlerinden lisanslı herhangi bir veri kaynağına veri aktarabilir. Veri kaynağının SAP Yazılımı ve/veya SAP'den lisanslanan bir Üçüncü Taraf Yazılımı olduğu lisanslı SAP Predictive Analytics bileşenlerine yalnızca tek yönlü veri çekme işlemi için ek bir SAP Adlandırılmış Kullanıcı lisansı gerekmez. SAP Predictive Analytics Suites for HANA, belleğin GB sayısından bağımsız olarak 1 adet Predictive Analytics Modeler Kullanıcısı içerir.

6.1.4.1 SAP Predictive Analytics Suite for non-HANA

SAP Predictive Analytics Suite'ın bu sürümü; SAP HANA Base, Platform ve/veya Kurumsal Sürüm ile Kullanım için lisanslanmamıştır. SAP Predictive Analytics Suites for non-HANA, lisanslanan çekirdek sayısından bağımsız olarak 1 adet Predictive Analytics Modeler Kullanıcısı içerir.

6.1.5 SAP Kurumsal Bilgi Yönetimi Çözümleri 6.1.5.1 SAP Kurumsal Bilgi Yönetimi (EIM) Paketleri

Lisanslanan Çekirdeklerin toplam sayısı, EIM paketlerine dahil tüm Yazılımların yüklenebileceği ve kullanılabileceği toplam maksimum Çekirdek sayısını gösterir. Dizinler dahil değildir ve ayrı olarak lisanslanması gerekir.

6.1.6 SAP Data Services, SAP Data Integrator, SAP Data Quality Management ve SAP Agile Data Preparation yazılımları Dizinler dahil değildir ve ayrı olarak lisanslanması gerekir.

6.1.6.1 SAP Data Services

Lisanslanan Çekirdeklerin toplam sayısı, SAP Data Services'e dahil tüm Yazılımların yüklenebileceği ve kullanılabileceği toplam maksimum Çekirdek sayısını gösterir. Data Services, Runtime Yazılımı olarak SAP Information Steward'ın sınırlı 4 Çekirdek lisansını içerir. Söz konusu SAP Information Steward Runtime Yazılımının kullanımı Cleansing Package Builder ve Basic and Advanced Profiling özellikleri ile sınırlıdır.

Bu profilleme özellikleri ile SAP Information Steward'da veri kalitesi kuralları yazılamaz ve puan kartları oluşturulamaz.

6.1.6.2 Data Quality Management (“DQM”) SDK

Data Quality Management SDK lisansı iki konfigürasyonda şu şekilde temin edilebilir: (1) bağımsız veya paket halinde olmayan bir konfigürasyon (“DQM SDK Paket Olmayan Konfigürasyon”) ve (2) Data Services ve/veya DQM Premium Çekirdek Metriği lisansları (“DQM SDK Paket Konfigürasyonu”). DQM SDK Paket Olmayan Konfigürasyon şeklinde temin edilirse, bir DQM SDK lisansı Sunucu lisansı olarak verilir. DQM SDK Paket Konfigürasyonu şeklinde temin edilirse, DQM SDK lisansları, Lisans Alan'ın Data Services ve/veya DQM Premium Çekirdek Metriği lisanslarının bir parçası olarak dahil edilir; şöyle ki DQM SDK ve Data Services ve DQM Premium için yerleştirilen toplam lisans sayısının alınan toplam Data Services ve DQM Premium lisanslarının sayısını aşmaması koşuluyla, Lisans Alan'ın bu gibi CPU lisanslarının bir alt kümesi yalnızca DQM SDK'yi çalıştırmak için kullanılabilir. Örneğin, Lisans Alan Data Services ve/veya DQM Premium için toplamda altı Çekirdek lisansına sahipse, iki Çekirdek lisansını DQM SDK'yı ve kalan dört Çekirdek lisansını Data Services ve/veya DQM Premium'u çalıştırmak için kullanabilir; veya Lisans Alan üç Çekirdek lisansını DQM SDK'yı ve kalan üç Çekirdek lisansını Data Services ve/veya DQM Premium'u çalıştırmak için kullanabilir; veya Lisans Alan altı Çekirdek lisansının tümünü DQM SDK'yı çalıştırmak için kullanabilir.

6.1.6.3 SAP Information Steward

Lisanslanan Çekirdeklerin toplam sayısı, SAP Information Steward'a dahil tüm Yazılımların yüklenebileceği ve kullanılabileceği toplam maksimum Çekirdek sayısını gösterir.

6.1.6.4 SAP Data Services, kurumsal sürüm

Lisanslı Çekirdeklerin toplam sayısı; toplam Çekirdek sayısında hesaba katılmayan SAP PowerDesigner EnterpriseArchitect haricinde SAP Data Services, kurumsal sürümde yer alan tüm Yazılımların kurulup Kullanılabileceği kümülatif Çekirdeklerin maksimum toplamını temsil eder.

SAP Data Services, kurumsal sürüm SAP PowerDesigner EnterpriseArchitect'in on (10) Eş Zamanlı Oturumunu içerir.

6.1.6.5 SAP Data Integrator, premium sürüm

Lisanslı Çekirdeklerin toplam sayısı; toplam Çekirdek sayısında hesaba katılmayan SAP PowerDesigner EnterpriseArchitect haricinde SAP Data Integrator, kurumsal sürümde yer alan tüm Yazılımların kurulup Kullanılabileceği kümülatif Çekirdeklerin maksimum toplamını temsil eder. SAP Data Integrator, premium sürümü SAP PowerDesigner EnterpriseArchitect'e ilişkin beş (5) Eş Zamanlı Oturum içerir.

6.1.7 SAP Enterprise Performance Management

Enterprise Performance Management Professional Edition Paketleri (“EPM Professional Ed.”) şunları içerir:

• SAP Business Planning & Consolidation, Microsoft Platformu Versiyonu, Profesyonel Sürüm

• SAP Business Planning & Consolidation, SAP NetWeaver Versiyonu, Profesyonel Sürüm

• SAP Business Planning & Consolidation, Yalnızca Business Planning Lisansı, Microsoft Platformu Versiyonu, Profesyonel Sürüm

• SAP Business Planning & Consolidation, Yalnızca Business Planning Lisansı, SAP NetWeaver Versiyonu, Profesyonel Sürüm

• SAP Business Planning & Consolidation, Yalnızca Consolidation Lisansı, SAP NetWeaver Versiyonu, Profesyonel Sürüm

• SAP Strategy Management, Profesyonel Sürüm

• SAP Financial Information Management, Profesyonel Sürüm

• SAP Financial Consolidation, Profesyonel Sürüm

• SAP Profitability and Cost Management, Profesyonel Sürüm

• SAP Disclosure Management, Profesyonel Sürüm

Enterprise Performance Management Standard Edition Paketleri (“EPM Standard Ed.”) şunları içerir:

• SAP Business Planning & Consolidation, Microsoft Platformu Versiyonu, Standart Sürüm

• SAP Business Planning & Consolidation, SAP NetWeaver Versiyonu, Standart Sürüm

• SAP Business Planning & Consolidation, Yalnızca Business Planning Lisansı, Microsoft Platformu Versiyonu, Standart Sürüm

• SAP Business Planning & Consolidation, Yalnızca Business Planning Lisansı, SAP NetWeaver Versiyonu, Standart Sürüm

• SAP Business Planning & Consolidation, Yalnızca Consolidation Lisansı, SAP NetWeaver Versiyonu, Standart Sürüm

• SAP Strategy Management, Standart Sürüm

• SAP Financial Information Management, Standart Sürüm

• SAP Financial Consolidation, Standart Sürüm

• SAP Profitability and Cost Management, Standart Sürüm

• SAP Disclosure Management, Standart Sürüm

Raporların başka bir SAP Yazılımında veya 3. taraf raporlama ve analiz uygulamalarında çevrimdışı analiz edilmesi veya görüntülenmesi amacıyla bir EPM Professional Ed. veya EPM Standard Ed. paketinden çıkarılan bireysel tüketim verileri için söz konusu verileri oluşturan EPM Professional Ed. veya EPM Standard Ed. paketi lisansı gerekir.

EPM Standard Ed ve EPM Professional Ed şu Runtime Yazılımını içerir: (i) Kullanımı şunlarla sınırlı olan SAP BusinessObjects Business Intelligence Platform: (a) kullanıcıları uygulamalar için yetkilendirmek veya kimliklerini doğrulamak için Central Management Server (“CMS”) kullanımı (b) uygulamalarla ilgili kullanıcı haklarını ve ayrıcalıklarını yönetmek için Central Management Console (“CMC”) kullanımı.

EPM Standard Ed. Kullanım şunlarla sınırlıdır: (i) nicel ve nitel verilerin uygulamaya doğrudan girilmesi ve/veya düzenlenmesi; (ii) mevcut raporların yürütülmesi veya mevcut veri yapıları üzerinde raporlar oluşturulması; (iii) iş akışı görevlerinde değişiklik yapılması ve (iv) verilerin görüntülenmesi. Pakete bir arayüz üzerinden erişen kullanıcılar yalnızca verileri görüntüleme ile sınırlandırılır. Konsolidasyon işlevi, Lisanslı kullanıcılar tarafından gönderilen verilerde denetim çalıştırmayla sınırlıdır. Planlama işlevi yalnızca mevcut modellerde planlama görevleri gerçekleştirmeyle sınırlıdır.

6.1.8.1 SAP Financial Consolidation. SAP Financial Consolidation içindeki SAP BusinessObjects BI Platformun kullanımı yalnızca şu özelliklerle sınırlıdır: (a) Central Management Server'ın (“CMS”) yukarıda sayılan uygulamalar için kullanıcı kimliğini doğrulamak ve/veya yetkilendirmek;

(b) Central Management Console'un (“(CMC”) kullanıcı haklarını uygulamaya uygun olarak yönetmek için kullanımı; (c) Infoview'un Analyzer çalışma alanlarında dolaşmak ve bunları başlatmak için kullanımı. SAP Financial Consolidation SAP Intercompany için yalnızca SAP Financial Consolidation ile birlikte kullanılacak sınırlı bir runtime lisansı içerir.

6.1.8.2 SAP Business Planning and Consolidation. SAP Business Planning and Consolidation SAP Intercompany için yalnızca SAP Business Planning and Consolidation ile birlikte kullanılacak sınırlı bir runtime lisansı içerir.

6.1.8.3 SAP Business Planning and Consolidation, Yalnızca Consolidation Lisansı. SAP Business Planning and Consolidation, Yalnızca Konsolidasyon Lisansı, SAP için yalnızca SAP Business Planning and Consolidation, yalnızca konsolidasyon lisansı ile birlikte kullanılacak sınırlı bir runtime lisansı içerir. SAP Business Planning and Consolidation, yalnızca konsolidasyon lisansı sadece bir şirketler grubunun konsolide finansal sonuçlarını hesaplamak ve raporlamak ya da uygulamanın işletme grupları ve/veya yatırımların eşit dağılımına yönelik, genel olarak kabul edilen muhasebe kavramlarını uygulayarak yatırımların eşit dağılımının hesaplanması ve raporlanmasıyla ilgili olarak kullanıldığı ayrı bilanço raporlamaları için kullanılabilir. Herhangi bir karışıklıktan kaçınmak amacıyla belirtilmelidir ki, bütçe, plan veya tahmin verilerinin (ileriye dönük veriler) oluşturulmasına ve hesaplanmasına izin verilmez.

6.1.8.4 SAP Business Planning and Consolidation, yalnızca Business Planning lisansı. SAP Business Planning and Consolidation, yalnızca iş planlama lisansı sadece bütçe, plan veya tahmin verilerinin (ileriye dönük veriler) oluşturulması ve hesaplanması için kullanılabilir. Herhangi bir karışıklıktan kaçınmak amacıyla belirtilmelidir ki, sadece bir şirketler grubunun konsolide finansal sonuçlarını hesaplamak ve raporlamak ya da uygulamanın işletme grupları ve/veya yatırımların eşit dağılımına yönelik, genel olarak kabul edilen muhasebe kavramlarını uygulayarak yatırımların eşit dağılımının hesaplanması ve raporlanması için kullanıma izin verilmez.

6.1.8.5 SAP Disclosure Management, XBRL raporlama eklentisi. Lisans Alan; SAP Disclosure Management, CoRep için XBRL raporlama eklentisi, SAP Disclosure Management, FinRep için XBRL raporlama eklentisi ve/veya SAP Disclosure Management, Solvency II Pillar 3 için XBRL raporlama eklentisini yalnızca ilgili Avrupa Birliği Düzenlemeleriyle birlikte kullanabilir.

6.1.9 SAP Financial Information Management

SAP Financial Information Management lisanslandığında, SAP Data Integrator yalnızca şunlarla birlikte kullanılabilir:

• SME, SAP analitik uygulamaları, SAP NetWeaver BW ve SAP EPM On-Demand için belirli lisanslı SAP BusinessObjects çözümleri;

Dokümantasyon'a uygun olarak kullanılan belirli lisanslı SAP EPM uygulamaları ve

• SAP Financial Information Management.

Üçüncü taraf sistemleriyle veri entegrasyonu gerektiğinde SAP Financial Information Management lisansı alınması gerekir.

Lisans Alanın lisans almadığı sınırlı Financial Information Management işlevselliği (“FIM Runtime Software”) belli bazı lisanslı SAP Yazılımlarıyla kullanılabilir. Lisans Alan açıkça FIM Runtime Yazılımının lisansını alana dek, FIM Runtime Yazılımını yalnızca lisanslı SAP Yazılımının çalıştırılmasına olanak sağlayacak ölçüde ve lisanslı SAP Yazılımından Dokümantasyonda belirtilen şekilde veri entegre etmek amacıyla, lisanslı Yazılım üzerinden sınırlı erişimle kullanabilir.

6.1.10 SAP Governance, Risk and Compliance Solutions.

Aşağıdaki SAP Governance, Risk and Compliance (GRC) çözümleri şu Runtime Yazılımları'nı içerir: (i) SAP BusinessObjects BI Platform, (ii) SAP Crystal Reports, (iii) SAP BusinessObjects Dashboards ve (iv) SAP BusinessObjects Web Intelligence ve (v) SAP Lumira masaüstü sürümü. Bu Runtime Yazılımları'nın kullanımı yalnızca GRC uygulama verileri ile sınırlıdır.

• SAP Process Control

• SAP Risk Management

• SAP Enterprise Risk and Compliance Management, risk yönetimi

• SAP GTS

• SAP Electronic Invoicing f. Brazil (NFE - Inbound)

• SAP Electronic Invoicing f. Brazil (NFE - Outbound)

Aşağıdaki SAP Governance, Risk and Compliance (GRC) çözümleri şu Runtime Yazılımlarının her biri için 10 Kullanıcı içerir: (i) SAP Crystal Reports, (ii) SAP BusinessObjects Dashboards ve (iii) SAP Lumira masaüstü sürümü. Bu Runtime Yazılımlarının kullanımı yalnızca GRC uygulama verileri ile sınırlıdır.

• SAP Access Control

• SAP Access Control, başlangıç sürümü

Aşağıdaki SAP Governance, Risk and Compliance (GRC) çözümleri şu Runtime Yazılımlarının her biri için 10 Kullanıcı içerir: (i) SAP Lumira masaüstü sürümü. Bu Runtime Yazılımlarının kullanımı yalnızca GRC uygulama verileri ile sınırlıdır.

• SAP Identity Management

6.1.10.1 SAP Process Control veya SAP Risk Management'ı lisanslarken, Lisans Alan'ın yalnızca politika dağıtımlarını alan ve politika anketlerini, sınavları ve/veya kabul bildirimlerini yanıtlayan çalışanları ve/veya üçüncü taraflar için, söz konusu yanıtların Yazılım'ın işleme özelliklerini

etkinleştirmemesi şartıyla Yazılım lisansları gerekmez. Herhangi bir şüpheye yer bırakmamak amacıyla, böyle bir erişim bu politikaları veya ilişkili politika anketlerini oluşturma, inceleme, onaylama veya hazırlamayı kapsamaz ya da yanıtları incelemeye olanak vermez.

6.1.10.2 SAP Audit Management'ı lisanslarken Lisans Alan’ın çalışanları ve/veya yalnızca denetim duyuruları, bulgular , işlemler ve/veya bildirimler alan üçüncü taraflar için Yazılım lisansları gerekmez. Herhangi bir şüpheye yer bırakmamak amacıyla, böyle bir erişim bu duyuruları, bulguları, işlemleri veya bildirimleri oluşturma, inceleme, onaylama veya hazırlamayı kapsamaz ya da yanıtları sonlandırmaya olanak vermez.

6.1.10.3 SAP Access Control, başlangıç sürümü

SAP Access Control, başlangıç sürümünün kullanımı; erişim risklerini ölçme, izleme ve raporlamanın yanı sıra Süper Kullanıcı erişimini yönetme ve raporlamayla sınırlıdır.

6.1.10.4 SAP Global Trade Services Export For Midsize Companies

SAP Global Trade Services Export For Midsize Companies Kullanımı genel olarak ihracat veya ithalat gerçekleştiren en fazla üç (3) ülke ile sınırlıdır.

6.1.10.5 SAP Electronic Invoicing for Brazil (Nota Fiscal Electronica)

SAP Electronic Invoicing for Brazil – Outbound and Inbound (Nota Fiscal Electronica – Outbound or Inbound) SAP PI runtime lisansı içerir.

6.1.11 SAP BusinessObjects solutions for SME

6.1.11.1 SAP Data Services, Edge sürümü, Data Integrator, Edge sürümü ve Data Quality Management, Edge sürümü (Edge EIM Çözümleri)

Lisanslanan Çekirdeklerin toplam sayısı, SAP Data Services, Edge sürümüne dahil tüm Yazılımların yüklenebileceği ve kullanılabileceği toplam maksimum Çekirdek sayısını gösterir. Edge EIM Çözümleri'ne dizinler dahil değildir ve ayrı olarak lisanslanması gerekir. Edge EIM Çözümleri'nden herhangi biri için her yerleştirme, en az 4 Çekirdek ve en fazla 8 Çekirdek içeren tek bir sunucuyla sınırlıdır.

6.1.11.2 SAP Planning and Consolidation, Edge sürümü

SAP Planning and Consolidation, Edge sürümü lisansı en fazla bir uygulama sunucusu dağıtımı ve maksimum 70 kullanıcıyla sınırlıdır.

6.1.11.3 SAP BusinessObjects BI, Edge sürümü (BI Edge)

Her bir SAP BusinessObjects BI, Edge sürümü (BI Edge) dağıtımı, tek bir sunucuda 100 adlandırılmış kullanıcı veya 50 Eş Zamanlı Oturum üst sınırlarına sahiptir. Lisans, şu Runtime Yazılımlarını içerir: (i) SAP IQ, (ii) Data Integrator (ikisi de BI Edge platformuyla aynı sunucu üzerine veya SAP IQ için en fazla sekiz (8) çekirdek veya Data Integrator için en fazla sekiz (8) Çekirdek üzerine kurulabilir) ve (iii) SAP PowerDesigner DataArchitect, Edge sürümü için bir (1) Eş Zamanlı Oturum lisansı.

Data Integrator runtime kullanımı (i) dahilinde Metin Verilerinin İşlenmesi yer almaz ve (ii) müşteri ortamında ayrı bir sunucuda bulunan mevcut CMS repository'lerine bağlantı ile sınırlıdır ancak veriler yalnızca bir hedef veri deposuna yüklenebilir.

SAP IQ Runtime Yazılımının kullanımı BI Edge platformu ve SAP Predictive Analytics üzerinden erişimle sınırlıdır.

BI Edge'in belirli işlevleri Eş Zamanlı Oturum lisansı ile değil yalnızca bir NUL ile desteklenir (6.1.1'de “Eş Zamanlı Oturum Sınırlamaları”na bakın). SAP BusinessObjects BI, Edge sürümü, SAP BusinessObjects BI Semantic Layer RESTful Web Service SDK (“BI SDK”) kullanımına yönelik runtime lisansını yalnızca anlambilimsel verilere erişim için kapsar.

BI Edge'in belirli işlevleri Eş Zamanlı Oturum lisansı ile değil yalnızca bir NUL ile desteklenir (6.1.1'de “Eş Zamanlı Oturum Sınırlamaları”na bakın). SAP BusinessObjects BI, Edge sürümü, SAP BusinessObjects BI Semantic Layer RESTful Web Service SDK (“BI SDK”) kullanımına yönelik runtime lisansını yalnızca anlambilimsel verilere erişim için kapsar.