• Sonuç bulunamadı

Performans Sonuçlarının Değerlendirilmesi

B. PERFORMANS BĠLGĠLERĠ

3- Performans Sonuçlarının Değerlendirilmesi

i. Alt Program Hedef ve Göstergeleriyle Ġlgili GerçekleĢme Sonuçları ve Değerlendirmeler

Program bütçe sisteminde Yüksek Kurumun faaliyetleri; CumhurbaĢkanlığı Strateji ve Bütçe BaĢkanlığı tarafından “Kültürel Mirasın Korunması, GeliĢtirilmesi ve Gelecek Nesillere Aktarılması” amacıyla oluĢturulan “Millî Kültür Programı”

kapsamında değerlendirilmiĢ ve Milli Kültür programının alt programı olarak “Türk Dili, Tarihi ve Kültürü ile Atatürk ve Eseri Üzerindeki ÇalıĢmalar” Ģeklinde belirlenmiĢtir. Bu alt programa ulaĢmak amacıyla “Türk Dili, Tarihi ve Kültürü Ġle Atatürk ve Eseri Üzerindeki ÇalıĢmaların EĢ Güdümünü Sağlama” ve “Türk Dili, Tarihi ve Kültürü ile Atatürk ve Eserine Yönelik Tören ve Ödül Faaliyetleri” olarak iki faaliyet belirlenmiĢtir.

Alt programın etkinliği ve etkililiğine iliĢkin bilgi sağlayan, alt program kapsamında yer alan hizmetlerdeki ilerlemeyi ölçmek, performansı değerlendirmek amacıyla “Türk Dili, Tarihi ve Kültürü Ġle Atatürk ve Eseri Üzerindeki ÇalıĢmaların EĢ Güdümünü Sağlanması” faaliyetinin performans göstergesi “EĢ güdüm faaliyeti sayısı”

olarak belirlenmiĢtir. “Türk Dili, Tarihi ve Kültürü ile Atatürk ve Eserine Yönelik Tören ve Ödül Faaliyetleri” için performans göstergesi belirlenmemiĢtir.

Kurumumuzun tüm faaliyetlerine destek sağlayan kurumsal ve yönetsel ihtiyaçların karĢılanması için yapılması zorunlu olan genel yönetim giderlerine iliĢkin maliyetler, “Yönetim ve Destek Programı” kapsamında “TeftiĢ, Denetim ve DanıĢmanlık Hizmetleri” ile “Üst Yönetim Ġdari ve Mali Hizmetler” alt programlarında toplanmıĢtır. Bu alt programın birincisine ulaĢmak amacıyla “ Hukuki DanıĢmanlık ve Muhakemat Hizmetleri”, ikinci alt programa ulaĢmak amacıyla “Genel Destek Hizmetleri” ve “Strateji GeliĢtirme ve Mali Hizmetler” olmak üzere üç faaliyet belirlenmiĢtir. Bu alt program için performans göstergesi belirlenmemiĢtir.

Performans programında yer alan program, alt program, alt program hedefi, alt programın performans göstergesi ile göstergenin gerçekleĢme sonuçları ve değerlendirmeler aĢağıdaki tabloda gösterilmiĢtir.

Performans Göstergesi GerçekleĢmeleri Ġzleme Formu

Yıl 2020

Programın Adı: MĠLLÎ KÜLTÜR

Alt Programın Adı: Türk Dili, Tarihi ve Kültürü Ġle Atatürk ve Eseri Üzerindeki ÇalıĢmalar Alt Program Hedefi: Sosyal ve beĢeri bilimler alanında özgün bilgi üretilmesi ve bilimsel

ilerlemenin desteklenmesi çalıĢmalarının eĢ güdümünün sağlanması.

Sıra Gösterge Adı Öü Birimi

Son GerçekleĢme

Hedeflenen Gösterge Değeri Yılsonu GeekleĢme Tahmini

GerçekleĢme

Yılı Değeri 1. Üç Aylık 2. Üç Aylık 2. Üç Aylık 2. Üç Aylık Yılsonu Değeri GerçekleĢme Oranı GerçekleĢme Durumu

1 Güdüm Faaliyeti Sayısı

Sayı 2019 58 40 40 6 8 9 6 29 % 73

Hedeflenen Değere UlaĢılamadı

Gösterge GerçekleĢmelerine ĠliĢkin Değerlendirme Performans göstergesi: EĢ güdüm faaliyeti sayısı

Bilimsel ÇalıĢmalar Koordinasyon Dairesi BaĢkanlığı tarafından Yüksek Kurum ve bünyesinde yer alan Kurumların hem bilimsel çalıĢmalarını hem de idari faaliyetlerini eksiksiz ve doğru bir Ģekilde yerine getirebilmeleri, Kurumlar arasındaki uygulama farklılıkları, sorunlar ve gelecekte yapılabilecek iyileĢtirme/geliĢtirme konularının tespiti için proje, yayın, destek ve burs konularında 5 ve karĢılaĢılan sorunların giderilmesine yönelik 1 çözümleme eĢ güdüm toplantısı, 2 politika geliĢtirme toplantısı gerçekleĢtirilmiĢtir. BütünleĢik Bilgi Sistemi kapsamında bulunan alt sistemler hakkında da 2 kez eğitim verilmiĢtir. Ancak Kurum faaliyetlerinin yurt içi ve yurt dıĢındaki üniversitelerde tanıtılmasına yönelik hedeflenen tanıtım etkinlikleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaĢanan covid-19 salgını nedeniyle gerçekleĢtirilememiĢtir.

Yönetim Kurulu tarafından Yüksek Kurumun ve Kurumların amaç ve hedeflerine ulaĢılmasına yönelik 2020 yılında 12 Yönetim Kurulu toplantısı hedeflenmiĢ olmasına rağmen Yönetim Kurulu Kararı gerektiren beklenmeyen gündemlerin oluĢması nedeniyle 24 toplantı gerçekleĢmiĢtir. Yönetim Kurulunca alınan kararların uygulama sonuçlarını kontrol etmek için 2 adet Yönetim Kurulu Kararları Uygulama Sonuç Raporu hazırlanmıĢtır.

Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı tarafından mali ve stratejik yönetime iliĢkin 5 eĢ güdüm ve bilgilendirme toplantı gerçekleĢtirilmiĢtir. Performans göstergesinin birimlere göre dağılımı ve sonuçları aĢağıda gösterilmiĢtir.

EĢ Güdüm Faaliyeti Sayısı Açılımı

Yıl 2020

Programın Adı MĠLLÎ KÜLTÜR

Alt Programın Adı Türk Dili, Tarihi ve Kültürü Ġle Atatürk ve Eseri Üzerindeki ÇalıĢmalar

Alt Program Hedefi Sosyal ve beĢeri bilimler alanında özgün bilgi üretilmesi ve bilimsel ilerlemenin desteklenmesi çalıĢmalarının eĢ güdümünün sağlanması.

Sıra EĢ Güdüm

Faaliyet Sayısı

Sorumlu Birim

Yıl Sonu Hedeflene n Değer

Yıl Sonu GerçekleĢ en Değer

GerçekleĢme Durumu

1 Yönetim Kurulunca yapılan

toplantılar BB 12 24 Hedef AĢıldı

2 Yönetim Kurulu kararları uygulama

sonuçları BB 2 2 Hedefe UlaĢıldı

3

Proje, yayın, destek ve burs faaliyetlerine iliĢkin eĢ güdüm

toplantıları BÇKDB 5 5 Hedefe UlaĢıldı

4 Birim çözümleme ve politika

geliĢtirme toplantıları BÇKDB 2 2 Hedefe UlaĢıldı

5 Tanıtım yapılan etkinlikler BÇKDB 10 0 Hedefe

UlaĢılamadı

6 Çözümleme ve eĢ güdüm toplantısı BÇKDB 1 1 Hedefe UlaĢıldı

7 Kullanıcılara verilen eğitim faaliyeti BÇKDB 2 2 Hedefe UlaĢıldı

8 Kurumun düzenlediği etkinlik ĠKDHDB 1 0 Hedefe

UlaĢılamadı 9 Mali ve stratejik yönetime iliĢkin eĢ

güdüm ve bilgilendirme toplantıları SGDB 5 5 Hedefe UlaĢıldı EĢ Güdüm Faaliyet Sayısı

Toplamı 40 41

Kurumumuzun “Türk Dili, Tarihi ve Kültürü Ġle Atatürk ve Eseri Üzerindeki ÇalıĢmalar” alt programına ulaĢmak için belirlenen “Sosyal ve beĢeri bilimler alanında özgün bilgi üretilmesi ve bilimsel ilerlemenin desteklenmesi çalıĢmalarının eĢ güdümünün sağlanması” alt program hedefinin ilerlemelerini ve gerçekleĢtirmelerini değerlendirmek amacıyla belirlenen performans göstergelerinin, 29 tanesi gerçekleĢtirilerek % 73 baĢarı sağlanabilmiĢtir. Covid-19 salgını nedeniyle faaliyetler gerçekleĢtirilemediğinden 2020 yılı için hedeflenen düzeye eriĢilememiĢtir.

Performans Göstergesi Sonuçları Formu

Yıl 2020

Programın Adı MĠLLÎ KÜLTÜR

Alt Programın Adı Türk Dili, Tarihi ve Kültürü Ġle Atatürk ve Eseri Üzerindeki ÇalıĢmalar

Alt Program Hedefi Sosyal ve beĢeri bilimler alanında özgün bilgi üretilmesi ve bilimsel ilerlemenin desteklenmesi çalıĢmalarının eĢ güdümünün sağlanması.

Program Alt Program Alt Program Hedefi Performans Göstergesi değerlendirmeye tabi tutularak yılsonu hedeflenen değeri aşanların aşan kısmı değerlendirmeye dâhil edilmemiştir. Yılsonu gerçekleşme oranı her faaliyetin hedeflenen gösterge değerleri üzerinden yapılmıştır.