• Sonuç bulunamadı

OUTDOOR HPA KONTROL ve ANAHTARLAMA ÜNİTESİ

13. 400W OUTDOOR HPA CİHAZI

14. OUTDOOR HPA KONTROL ve ANAHTARLAMA ÜNİTESİ

14.1. Teklif edilecek 1 set 400W outdoor HPA kontrol ve anahtarlama ünitesi, gerekli arabirimleriyle birlikte, 1+1 yedekli sistem konfigürasyonunda çalışacak 2 adet 400W outdoor HPA cihazlarının yedeklenmesi, kontrol edilmesi, kontrol ve durum parametrelerinin izlenmesi görevlerini üstlenecektir. Teklif edilecek ünitenin faz birleştirici (phase combined) özelliğe sahip olmasına gerek yoktur.

14.2. Satın alınacak 1 set 400W outdoor HPA kontrol ve anahtarlama ünitesi;

dalga kılavuzu anahtarlama ünitesi (waveguide switch unit), en az 500 Watt güce dayanıklı suni yük, rigid (katı) dalga kılavuzları, kit ve adaptörleri, 2 adet HPA cihazını kontrol ve anahtarlama özellikli HPA kontrol ünitesi, gerekli haberleşme, kontrol, alarm kabloları, montaj için gerekli montaj kit ve diğer arabirimleri içerecektir. Outdoor HPA kontrol ve anahtarlama ünitesinin dış mekanda bulunacak tüm parçaları (dalga kılavuzu anahtarlama ünitesi, yük, rigid dalga kılavuz, adaptör ve kitleri vb. malzemeler) dış ortam koşullarında çalışmaya uygun yapıda üretilmiş olacaklardır.

14.3. 1+1 sistem konfigürasyonunda yedekli çalışacak outdoor HPA cihazları ve yük arasında, rigid katı dalga kılavuzları, kit ve adaptörleri kullanılacaktır. Dalga kılavuzlarının iç yapı malzemesi

bakır veya pirinç olacaktır. Arıza kaynağı olabilecek kırılgan, yüksek güçte eriyerek yansımaya ve deformasyona sebep olabilecek tutya, alüminyum döküm vb. malzemeler ile yapılmış dalga kılavuzu, anahtarlama ünitesi ile montaj malzemeleri kesinlikle teklif edilmeyecektir. Mekanik bağlantılarda kullanılacak civata, somun, pul vb. malzemeler oksitlenmeyen özelliklere sahip olacaktır.

14.4. Outdoor HPA kontrol ve anahtarlama ünitesi içerisinde yer alan birimler üzerinden, 1+1 sistem konfigürasyonunda yedekli çalışan 400W outdoor HPA cihazlarından herhangi bir tanesi asıl (on-line) HPA olarak antene, diğer HPA ise yedek (hot-standby) HPA olarak suni yüke yönlendirilecektir. Asıl ve yedek 400W outdoor HPA cihazlarının antene ve yüke yönlendirilme işlemleri, HPA kontrol ünitesi üzerinden ve yüklenici tarafından sağlanarak idareye ait bilgisayara kurulacak olan HPA kontrol programı veya web browser arayüzü üzerinden operatör tarafından belirlenebilmelidir. Söz konusu HPA kontrol ünitesinin otomatik HPA anahtarlama seçim özelliği yanı sıra, manual HPA anahtarlama özelliğine de sahip olması gerekmektedir. Antene ve yüke yönlendirilen HPA cihazlarının konum bilgisi, HPA kontrol ünitesi ve HPA kontrol programı (veya webbrowserarayüzü) üzerinden bir bakışta görülebilir yapıda olacaktır.HPA kontrol ünitesinin herhangi bir nedenle devre dışı kalması durumunda, antene ve yüke yönlendirilen HPA cihazları mevcut konumlarını korumalı, kesinlikle önceki durumlarından farklı konuma geçmemelidirler. HPA cihazlarının antene ve yüke yönlendirilmesi, dalga kılavuzu anahtarlama ünitesi üzerinde bulunacak olan manual seçim anahtarı üzerinden de gerektiğinde operatör tarafından da kolaylıkla yapılabilmelidir.

14.5. HPA cihazına ait parametre, durum ve kontrol fonksiyonları ile HPA cihazlarının manual ve otomatik anahtarlama fonksiyonları gerektiğinde HPA kontrol ünitesinden bağımsız olarak web browser arayüzü veya HPA kontrol programı üzerinden doğrudan kontrol ve izleme sistemi teçhizatı içerisinde yer alan bilgisayar aracılığıyla kontrol ve analiz edilecektir (Bilgisayar bağlantısı HPA kontrol ünitesi üzerinden veya outdoor HPA cihazlarına doğrudan bilgisayar bağlantısı yapılmak suretiyle gerçekleştirilebilir). Bu iş için gerekli yazılımlar ve kablo bağlantı detayları CD ortamında yüklenici tarafından TRT’ye sağlanacaktır. Bilgisayar ile herbir outdoor HPA cihazı arasındaki bağlantı için gerekli uç konnektörleri yapılmış kablo (gerekmesi halinde çevirici adaptörü ile birlikte) yüklenici tarafından sağlanacaktır.

14.6. 1+1 yedekli sistem konfigürasyonunda çalışan her bir outdoor HPA cihazına ait uyduya gönderilen güç (ilerleyen güç-forward power) Watt ve dBm, yansıyan güç (reflected power) Watt veya dBm, HPA tipinin TWT olması durumunda helix akımı (helix current) mA, kazanç veya zayıflatma değeri dB olarak HPA kontrol ünitesi üzerindeki tek bir gösterge veya iki farklı gösterge üzerinden ve ayrıca HPA kontrol programı veya web browser menüsü veya menü pencerelerinde (menü seçimine bağlı olarak veya toplu halde) görülecektir.

14.7. HPA cihazlarının çıkışındaki ilerleyen ve yansıyan güç değerlerinin arıza eşik değerleri, HPA kontrol ünitesi üzerinden veya HPA kontrol programı veya web browser arayüzü veya HPA cihazlarına önceden dışarıdan harici bilgisayar bağlantısı yapılmak suretiyle ayarlanabilmelidir. 1+1 otomatik yedekli sistem konfigürasyonunda çalışan, asıl HPA cihazı üzerindeki yüksek yansıyan güç, aşırı ilerleyen güç ve düşük ilerleyen güç arıza eşik değerlerinin önceden ayarlanan değerleri aşması durumunda, yedekleme özellikli HPA kontrol ve anahtarlama ünitesi ve diğer birimler tarafından sağlam olarak yedekte bekleyen HPA cihazı antene, yayın iletim trafiği görevini üstlenen ve çıkış yoluna gitmekte iken arızalanan asıl HPA cihazı ise otomatik olarak yüke yönlendirilecektir. HPA cihazları üzerinde ortaya çıkan alarmların eşik değerleri önceden ayarlanabilir yapıda ise eşik değerleri önceden ayarlanabilen söz konusu alarmların HPA cihazlarında ortaya çıkması veya söz konusu önceden ayarlanabilir alarm eşik değerlerinin aşılması durumunda, antene ve yüke giden HPA cihazları mevcut konumlarını koruyacaklardır.

Ayrıca antene giden asıl HPA cihazının TWT sıcaklığının (HPA tipinin TWT olması durumunda) aşırı yükselerek, cihazın aşırı TWT sıcaklığı arızası üretmesi, HPA cihazının iç ünite veya enerji besleme ünitesi sıcaklığının çalışma aralıklarının dışına çıkması ve bu durumun cihazın normal çalışmasını etkilemesi, HPA cihazı helix akımı ve helix gerilimi değerlerinin (HPA tipinin TWT olması durumunda) cihazın sorunsuz ve güvenli çalışması için önceden belirlenen sınırların (üretim sırasındaki veya ayarlanabilir yapıda ise önceden belirlenen arıza eşik değeri) dışına çıkması, HPA besleme ünitesinin arızalanması, HPA cihazı içerisindeki BUC ünitesi veya modülünün arızalanması ve BUC’un RF sinyal çıkışı vermemesi durumlarında da yedek HPA cihazı otomatik olarak antene yönlendirilecektir.

Otomatik ve manual HPA anahtarlama işlemleri sırasında HPA cihazları üzerinde kesinlikle aşırı yansıma ve ark oluşmayacaktır.

14.8. HPA cihazlarında herhangi bir alarm veya arıza ortaya çıktığı zaman, alarm veya arızanın ne olduğu HPA kontrol ünitesi üzerindeki gösterge veya göstergeler üzerinde görülecek, HPA cihazlarındaki arıza durumlarında HPA kontrol ünitesi ve HPA kontrol programı (veya web browser arayüzü), sahip olacağı sesi açılıp kapatılabilir yapıdaki sesli uyarı özelliği ile operatörü uyaracaktır. HPA cihazında oluşan en son geçmiş alarm ve arızalara HPA kontrol ünitesi menüsü ve HPA kontrol programı (veya web browser arayüzü) aracılığıyla erişilecek, en son erişilebilen alarm ve arızaların sayısı en az 20 (yirmi) olacaktır.

14.9. Bina içerisine yerleştirilecek HPA kontrol ünitesi ile bina dışındaki herbir outdoor HPA cihazı arasındaki mesafeler dikkate alınarak, outdoor HPA kontrol ve anahtarlama ünitesi içerisinde yer alan tüm birimler ve bu birimlerin HPA cihazlarına bağlantısı için gerekli haberleşme, alarm, uzaktan kontrol ve yedekleme amaçlı uç konnektörleri yapılmış yeterli uzunluğa sahip tüm kablolar ile gerekli diğer adaptör ve konnektörler de yeterli sayıda teklif edilecektir.

Kontrol, haberleşme ve alarm kablolarının iç pin bağlantıları ile taşıdığı bilgiler kullanım kitabında yer alacaktır.

14.10. Teklif edilecek outdoor HPA kontrol ve anahtarlama ünitesi, aşağıdaki teknik özelliklere sahip olacaktır.

 Çalışma frekans aralığı : 13.75-14.5 GHz

 Toplam uygulanabilir güç kapasitesi : en az 500 Watt

 Toplam kayıp : maksimum 0.7 dB

 Anahtarlama süresi : maksimum 500 ms

15. 2.4 metre Tx/Rx UYDU ANTEN SİSTEMİ

15.1. 2.4 metre Tx/Rx uydu anten sisteminin sahip olacağı teknik özellikler aşağıda belirtilmiştir.

 Anten boyutu : en az 2.4 metre

 Anten montaj tipi : Elevation over azimuth

 Anten tipi : Dual optic offset

 Anten reflektör malzemesi : kalıba döküm polyester katkılı cam fiber

veya parça panel formunda alüminyum

 Anten gövdesi ve feed destek kolu : paslanmaz galvanizli çelik

 Polarizasyon türü : Lineer orthogonal

 Anten feed port sayısı : 2 port (1 alış/1 veriş)

 Anten veriş çalışma frekans aralığı : 13.75-14.5 GHz

 Anten alış çalışma frekans aralığı : 10.70-12.75 GHz

 Anten veriş kazancı (band ortasında) : min 48.8 dBi band ortasında

 Anten alış kazancı (band ortasında) : min 47.3 dBi band ortasında

 Cross-polarization isolation (on axis) : minimum 30 dB

 Tx/Rx port to port izolasyonu : minimum 80 dB

 Toplam uygulanabilir güç kapasitesi : minimum 750 W

 Anten alış ve veriş waveguide flange tipi : WR-75

 Anten alış/veriş VSWR : maksimum 1.6:1

 Azimuth ayar aralığı : +/-75 o

 Elevasyon ayar aralığı : 15o ile 70o arası

 Polarizasyon ayar aralığı : +/- 90o

 Çalışma sıcaklık aralığı : -40o C ile +50o C arası

 Bağıl nemlilik değerleri : %0’ dan %90’e kadar

15.2. 2.4 metre Tx/Rx uydu anten sisteminde aşağıda teknik özellikleri belirtilen 1 adet PLL LNB bulunacak olup, anten sistemi TRF’e (Transmit Reject Filter) sahip olacaktır.

 LNB tipi : PLL

 Giriş frekans aralığı :altsınır 10.70 GHz, üst sınır12.75 GHz

 L.O Frekansı : 9.75 GHz (10.7-11.7 GHz aralığı için) 10.75 veya 10.6 GHz (11.7-12.75 GHz için)

 LNB Kazancı : minimum 55 dB

 L.O kararlılığı (aşırı sıcaklıkta-over temper.) : +/-25 kHz

 Giriş flange arayüzü : WR–75

 Çıkış konnektör tipi ve empedansı : F veya N tipi (dişi), 75 Ω

 LNB giriş DC beslemesi : IRD üzerinden sağlanacak (13-18 V)

 Çalışma sıcaklık aralığı : -40o C ile +50o C arası

15.3. Anten üzerindeki her bir LNB’ye ait alt frekans band (10.7-11.7 GHz aralığı) ve üst frekans band (11.7-12.75 GHz aralığı) çıkışları, 2 farklı çıkış konnektörü üzerinden çıkışa yönlendirilecektir.

15.4. Outdoor HPA kontrol ve anahtarlama ünitesi üzerinden antene yönlendirilen outdoor HPA cihazının RF çıkışı, heliax dalga kılavuzu, uygun yapıdakikonnektörveadaptörlerikullanılarak anten sistemine taşınacaktır. Antene yönlendirilen outdoor HPA cihazının RF çıkışının heliax yapıdaki dalga kılavuzuna bağlantısı en az 30 cm uzunluğunda katı dalga kılavuzu kit veya eklemleri üzerinden yapılacaktır. Heliax dalga kılavuzu antene doğrudan irtibatlanmayacak olup, antene bağlantı öncesi yine en az 30 cm uzunluğunda katı dalga kılavuzu kit veya eklemleri ve en az 45 cm.uzunluğunda esnek yapıda (flexible) dalga kılavuzu ve kitleri üzerinden antene bağlanacaktır. Bu amaç doğrultusunda gerekli dalga kılavuz kit, uç konnektör, adaptör ve eklemleri anten sistemiyle birlikte sağlanacak ve fiyatları 2.4 metre Tx/Rx uydu anten sistemi fiyatına dahil edilecektir.

15.5. 2.4 metre Tx/Rx uydu anten sistemi için herhangi bir motorize teçhizatı teklif edilmeyecektir.

16. 1.8 metre Tx/Rx UYDU ANTEN SİSTEMİ

16.1. İhale kapsamında satın alınacak ve TRT Ankara Devamlılık Stüdyoları uydu yer istasyonu anten sahasına montajı yapılacak 1.8 metre Tx/Rx uydu anten sisteminde, çıkış polarizasyonun manual seçimi amacıyla polarizasyon seçim anahtarı teklif edilecektir. Anten çıkış polarizasyonunun uzaktan manual seçim işlemi, harici kontrol paneli ve kontrol ve izleme sistemi bilgisayarına kurulacak ve yüklenici tarafından sağlanacak çıkış polarizasyon seçimine imkan tanıyan program veya web browser arayüz üzerinden yapılabilmelidir.

Antenin çıkış polarizasyonunun durumu, seçim işleminin yapıldığı ünite ve kontrol programı (veya web browser) üzerinden bir bakışta görülebilir yapıda olacaktır. Ayrıca anten çıkış polarizasyonun manual seçim işlemi, anten üzerinde bulunacak olan manual konum seçim anahtarı üzerinden de kolaylıkla yapılabilmelidir.

16.2. 1.8 metre Tx/Rx uydu anten sisteminin sahip olacağı teknik özellikler aşağıda belirtilmiştir.

 Anten boyutu : en az 1.8 metre

 Anten montaj tipi : Elevation over azimuth

 Anten tipi : Dual optic offset

 Anten reflektör malzemesi : kalıba döküm polyester katkılı cam fiber

veya parça panel formunda alüminyum

 Anten gövdesi ve feed destek kolu : paslanmaz galvanizli çelik

 Polarizasyon türü : Lineer orthogonal

 Anten feed port sayısı : 2 port (1 alış/1 veriş)

 Anten veriş çalışma frekans aralığı : 13.75-14.5 GHz

 Anten alış çalışma frekans aralığı : 10.70-12.75 GHz

 Anten veriş kazancı (band ortasında) : min 46.0 dBi band ortasında

 Anten alış kazancı (band ortasında) : min 44.8 dBi band ortasında

 Cross-polarization isolation (on axis) : minimum 30 dB

 Tx/Rx port to port izolasyonu : minimum 80 dB

 Toplam uygulanabilir güç kapasitesi : minimum 750 W

 Anten alış ve veriş waveguide flange tipi : WR-75

 Anten alış/veriş VSWR : maksimum 1.6:1

 Azimuth ayar aralığı : +/-75 o

 Elevasyon ayar aralığı : 15o ile 70o arası

 Polarizasyon ayar aralığı : +/- 90o

 Çalışma sıcaklık aralığı : -40o C ile +50o C arası

 Bağıl nemlilik değerleri : %0’ dan %90’e kadar

16.3. 1.8 metre Tx/Rx uydu anten sisteminde aşağıda teknik özellikleri belirtilen 1 adet PLL LNB bulunacak olup, anten sistemi TRF’e (Transmit Reject Filter) sahip olacaktır.

 LNB tipi : PLL

 Giriş frekans aralığı :altsınır 10.70 GHz, üst sınır12.75 GHz

 L.O Frekansı : 9.75 GHz (10.7-11.7 GHz aralığı için) 10.75 veya 10.6 GHz (11.7-12.75 GHz için)

 LNB Kazancı : minimum 55 dB

 L.O kararlılığı (aşırı sıcaklıkta-over temper.) : +/-25 kHz

 Giriş flange arayüzü : WR–75

 Çıkış konnektör tipi ve empedansı : F veya N tipi (dişi), 75 Ω

 LNB giriş DC beslemesi : IRD üzerinden sağlanacak (13-18 V)

 Çalışma sıcaklık aralığı : -40o C ile +50o C arası

16.4. Antendeki her bir LNB’ye ait alt frekans band (10.7-11.7 GHz aralığı) ve üst frekans band (11.7-12.75 GHz aralığı) çıkışları, 2 farklı çıkış konnektörü üzerinden çıkışa yönlendirilecektir.

16.5. İhale kapsamında satın alınacak indoor HPA kontrol ve anahtarlama ünitesi üzerinden antene yönlendirilen mevcut 400W indoor HPA cihazının RF çıkışı, heliax dalga kılavuzu, uygun yapıdaki konnektör ve adaptörleri kullanılarak anten sistemine taşınacaktır. Antene yönlendirilen indoor HPA cihazının RF çıkışının heliax yapıdaki dalga kılavuzuna bağlantısı en az 30 cm uzunluğunda katı dalga kılavuzu kit veya eklemleri üzerinden yapılacaktır. Heliax dalga kılavuzu antene doğrudan irtibatlanmayacak olup, antene bağlantı öncesi yine en az 30 cm uzunluğunda katı dalga kılavuzu kit veya eklemleri ve en az 45 cm.uzunluğunda esnek yapıda (flexible) dalga kılavuzu ve kitleri üzerinden antene bağlanacaktır. Bu amaç doğrultusunda gerekli dalga kılavuz kit, uç konnektör, adaptör ve eklemleri anten sistemiyle birlikte sağlanacak ve fiyatları 1.8 metre Tx/Rx uydu anten sistemi fiyatına dahil edilecektir.

16.6. 1.8 metre Tx/Rx uydu anten sistemi için herhangi bir motorize teçhizatı teklif edilmeyecektir.