• Sonuç bulunamadı

MONTAJ, UYDU VE SİSTEM PERFORMANS TESTLERİ

13. 400W OUTDOOR HPA CİHAZI

22. MONTAJ, UYDU VE SİSTEM PERFORMANS TESTLERİ

22.1. MONTAJA İLİŞKİN GENEL ŞARTLAR

22.1.1. Detayları 3.1.maddesinde detayları belirtilen cihazların belirtilen montaj alanlarına montajları ile uydu ve sistem performans testleri yüklenici tarafından yapılacaktır. Sistem kurulumu ve testleri sırasında sistemin kurulacağı sistem salonundaki, kablo geçiş güzergâhlarındaki ve dış montaj alanlarındaki mevcut alt yapı, diğer çalışan sistemlerde ortaya çıkabilecek her türlü arıza, hasar ve problemler ile çevrede oluşabilecek tüm zararlar ihaleyi kazanan yüklenici firma tarafından tüm masraf ve her türlü sorumluluk kendisine ait olmak üzere ücretsiz olarak giderilecektir.

22.1.2. Uydu up-link teçhizatı içerisinde yer alan iç ve dış ünite türündeki cihazlar için gerekli UPS destekli enerji ve klimatik koşullar (iç ünite cihazlar için) TRT tarafından sağlanacaktır.

Uydu up-link teçhizatı içerisindeki tüm cihazlara ait rezerve edilmiş elektrik panolarındaki sigorta bağlantıları, kablolama ve tüm cihazlara enerji dağıtımı TRT elemanlarının gözetiminde ihaleyi kazanan yüklenici firma tarafından yapılacaktır. Söz konusu enerji dağıtım ve bağlantılarında birinci sınıf malzeme kullanılacaktır.

22.1.3. İhale kapsamında satın alınacak TRT İstanbul Müdürlüğü Tepebaşı Stüdyoları binası ve Ankara’daki uydu yer istasyonu binasına montajı yapılacak sırasıyla 2.4 mt. ve 1.8 mt.

Tx/Rx uydu anten sistemlerinin montajı, anten üreticisi tarafından tavsiye edilen orijinal ekipman ve malzemeler kullanılarak yüklenici tarafından yapılacaktır. Söz konusu anten sistemlerinin montaj işlemleri, anten montajının ne şekilde ve nasıl yapılacağı (kullanılacak betonun ve inşaat malzemelerinin özelliği, su yalıtımı, rüzgar yükü, işçilik, montaj alanlarında yapılacak tüm inşaat düzenlemeleri vb.), anten üreticisinin tavsiyeleri de göz önünde bulundurularak ilgili idare personelinin denetiminde yapılacaktır. Bu amaç doğrultusunda, teklif edilecek anten sistemlerinin üreticisi tarafından nasıl monte edileceğine ilişkin tavsiye ve talimatlar, sözleşme imzalandıktan en geç 30(otuz) takvim günü içerisinde idareye verilecektir. Söz konusu anten sistemlerinin montajına başlamadan önce, montaj koşulları ve montajın nasıl yapılacağı hususlarında İdarenin onayı alınacak, belirtilen

koşullar altında anten sisteminin montajı yapılacaktır. Anten sisteminin montajı sonrası, Kurumumuz Yapım İşlerinden Sorumlu Müdürlük personeli tarafından yapılan kontroller (montaj uygunluğu, su yalıtımı, rüzgar yükü, işçilik, montaj alanlarında yapılacak tüm inşaat düzenlemeleri) sonucunda, anten sisteminin montajının istenilen kriterler doğrultusunda yapılıp yapılmadığına ilişkin rapor müspet olmadığı sürece geçici kabul muayenelerine başlanmayacaktır. Bu amaç doğrultusunda anten sistemlerinin TRT tarafından gösterilen montaj alanlarına montajlarının sorunsuz yapılabilmesini teminen teklif edilecek anten kaidesine (king post pedestal mount) uygun ölçü ve boyutta, civata kit donanımı (anchor bolt kit) antenle birlikte teklif edilecektir. Antenler ile birlikte teklif edilecek montaj kitinin, çevresel koşullardan etkilenmemesi için sıcak galvanizleme işleminden geçirilmiş veya paslanmaz malzemelerden imal edilmiş olması gerekmektedir. Anten boyutları ve anten rüzgar yükleri hesaba katılarak, harici anten desteklerine gereksinim duyulmadan, sadece söz konusu civatalara bağlantı yapılarak antenlerin dengelenebileceği ve sabitlenebileceği, uluslararası normlara uygun yapıda olmalıdır. Anten üreticisi tarafından üretilmiş anchor bolt kitlerinin teklif edilmesi tercih sebebi olacaktır.

22.1.4. Outdoor HPA cihazlarına uygulanacak L band çıkış sinyallerinin taşınması (çok kanallı encoder ve modülatör cihaz seti yedekleme ünitesi çıkışındaki veya L band yedekleme ünitesi çıkışındaki), profesyonel niteliklerde esnek yapıda belirtilen uzunluklarda, 50 Ω empedansında 2 farklı L band kablo kullanılarak outdoor HPA cihazlarına uygulanacaktır.

Outdoor HPA cihazlarına uygulanacak L band sinyallerinin taşınmasında kullanılacak profesyonel niteliklerde 50 Ω N tip erkek uç konnektörlerinin temini ve yapılması işlemleri yüklenici sorumluluğunda olacaktır. Teklif edilecek konnektörlerin dış gövde materyali paslanmaz çelikten, iç iletkeni ise altın kaplı berilyum bakırdan (gold plated berylium copper) imal edilmiş olacaktır. Teklif edilecek L band kablonun 1 metredeki kaybı en fazla 0.3 dB, kablo uçlarında kullanılacak kablo ve konnektörler darbe ve titreşimlere dayanıklı yapıda olacak, aşırı ısınan, kırılgan, çabuk korozyona uğrayan, sinyal kalitesinde bozulmaya sebebiyet veren profesyonel türden olmayan konnektör ve kablolar teklif edilmeyecektir.

22.1.5. İlgili montaj alanlarına montajı yapılacak cihazların giriş/çıkış kablo ve dalga kılavuz bağlantıları, taşımış oldukları sinyaller, giriş/çıkış sinyal seviyesi, adı, etiketlendirilmeleri vb.

bilgileri gösteren her bir montaj alanı için 2 adet blok şema autocad veya benzer özelliklerdeki başka bir bilgisayar programında A3 boyutlarında çizilip, yırtılmaz türde renkli basılı doküman olarak ve elektronik ortamda yüklenici firma tarafından geçici kabul öncesinde idareye verilecektir.

22.1.6. İhale kapsamında yeni satın alınacak (2.4 ve 1.8 metre Tx/Rx) ve idareye ait mevcut Tx/Rx uydu anten sistemlerinin uydu ve sistem performans testleri montaj sonrası tekrar yapıldıktan ve müspet test raporları İdareye verildikten sonra geçici kabul muayenelerine başlanacaktır.

22.1.7. Outdoor HPA cihazlarının monitör portundan ölçüm yapmak amacıyla herbir HPA için 1 adet 60 cm ve 1 adet 1.5 metre uzunluğa sahip esnek yapıda toplam 6 adet 60 cm ve 6 adet 1.5 metre olacak şekilde uç konnektörleri N tip olarak hazır yapılmış 70 MHz ile 20 GHz aralığında çalışabilen ve 1 metredeki kaybı (14.5 GHz frekansında) en fazla 1 dB olan RF kablolar teklif edilecektir. Söz konusu kabloların fiyatı, outdoor HPA cihazlarının montajının yapılacağı ilgili montaj kaleminin fiyatına dahil edilecektir.

22.2. KURUÇEŞME BİNASINA MONTAJI YAPILACAK UYDU UP-LİNK SİSTEMİ TEÇHİZATININ MONTAJI

22.2.1. TRT İstanbul Müdürlüğü Kuruçeşme binasına montajı yapılacak uydu up-link sistemi içerisinde yer alan iç ünite cihazlar ile dış ortamda çalışacak cihazlar arasındaki mesafe yaklaşık 50 metredir. İç ünite ve dış ünite cihazlar arasında kullanılacak her türlü L band, kontrol, haberleşme ve enerji kablolarının temini, çekilmesi ve uç konnektörlerinin yapılması işlemleri yüklenicinin sorumluluğunda olacaktır.

22.2.2. Kuruçeşme binasına montajı yapılacak 2 adet 400 W outdoor HPA cihazları ile HPA kontrol ve anahtarlama ünitesinin dış mekanda çalışacak parçaları mevcut 2.4 mt. Tx/Rx uydu anten sisteminin yanına yerleştirilecektir. Montaj işlemi sırasında 2 adet outdoor HPA cihazı dışta, outdoor HPA yedekleme ünitesinin dış mekanda çalışacak parçaları ortada olacak şekilde zemine sabitlenecek metal düz bir panel levha üzerine monte edilecektir. Söz konusu metal panel levha, 2 adet HPA cihazını deforme olmadan taşıyabilecek kesit ve sertlikte, oksitlenmeye karşı dayanıklı, paslanmayan bir malzemeden imal edilmiş olmalıdır (Malzeme sıcak galvanizleme işleminden geçirilecektir). HPA cihazlarının sıcak hava çıkış ve hava sirkülasyon pencerelerinin HPA’ların alt tarafında olması durumunda, metal panel levha üzerinde HPA’ların alt tarafına gelecek biçimde, HPA sıcak hava sirkülasyon pencerelerinin geometrik yapısına uygun boyut ve büyüklüklerde 2 adet havalandırma delikleri açılmalıdır.

Metal panel levha, HPA’ların hava döngüsüne engel olmayacak şekilde yükselti verilerek (en az 60 cm), metal platform üzerine monte edilecek niteliklerde en az 6 ayak üzerinde durabilmelidir. Söz konusu metal panel levha üzerine, 2 outdoor HPA arasında dalga kılavuzu anahtarlama ünitesi, yük, rigid dalga kılavuz, adaptör ve kitleri vb. malzemeler olacak şekilde yerleştirme yapılacaktır. Metal panel üzerine yerleştirilecek HPA cihazlarının dış ortam koşullarından korunması amacıyla HPA ve outdoor HPA yedeklemesinin üzerine sökülüp takılabilir yapıda koruyucu fiber kapak konulacak, fiber koruyucu kapağın ısı ve ortam koşulları ile istem dışı darbelere karşı direncinin artırılması ve deformasyonunun önüne geçilmesi amacıyla fiber koruyucu kapak içerisinde metal iskelet bulunacaktır. Fiber kapakla koruyucu muhafaza içine alınacak HPA cihazlarının, sıcak hava çıkış ve temiz hava emişlerinin sağlanabilmesini teminen fiber kapak içerisinde uygun boyut ve yapılarda hava emiş ve çıkış delikleri bulunacaktır. Söz konusu fiber kapak kesinlikle HPA cihazlarının temiz hava emiş ve sıcak hava çıkışlarına engel olmayacak şekilde imal edilecektir.

22.2.3. TRT İstanbul Müdürlüğü Kuruçeşme binasındaki mevcut 2.4 metre Tx/Rx uydu anten sistemindeki, çıkış polarizasyonun uzaktan manual seçimi amacıyla polarizasyon seçim paneli bulunmaktadır. Söz konusu panelin yeni satın alınacak kablajlı cihaz rack dolabına montajı ve bağlantıları yüklenici tarafından yapılacaktır.

22.2.4. TRT İstanbul Müdürlüğü Kuruçeşme binası için satın alınacak uydu up-link teçhizatı içerisinde yer alan cihazların yeni satın alınacak kablajlı cihaz rack dolabına yerleştirilmesi, cihazlar arası kablolalama, cihazlar arasında ihtiyaç duyulan her türlü kontrol, haberleşme ve enerji kablolarının temini, çekilmesi ve uç konnektörlerinin yapılması, tüm anten bağlantıları ile montaj ve entegrasyon işlemleri yüklenicinin sorumluluğunda olacaktır.

22.3. HARBİYE BİNASINA MONTAJI YAPILACAK UYDU UP-LİNK SİSTEMİ TEÇHİZATININ MONTAJI

22.3.1. TRT İstanbul Müdürlüğü Harbiye binasına montajı yapılacak uydu up-link sistemi içerisinde yer alan iç ünite cihazlar ile dış ortamda çalışacak cihazlar arasındaki mesafe yaklaşık 60 metredir. İç ünite ve dış ünite cihazlar arasında kullanılacak her türlü L band, kontrol, haberleşme ve enerji kablolarının temini, çekilmesi ve uç konnektörlerinin yapılması işlemleri yüklenicinin sorumluluğunda olacaktır.

22.3.2. 1+1 yedekli sistem konfigürasyonunda çalışan 8 stereo ses iletim özellikli L band çıkışlı tümleşik encoder ve modülatör seti içerisinde yer alan 2 adet tümleşik encoder ve modülatör veya 2 adet encoder cihazlarına uygulanacak AES/EBU ses kaynaklarının çıkış noktası olan İstanbul Radyo Anakumanda Merkezi ile uydu up-link teçhizatının yerleştirileceği sistem odası arasındaki mesafe yaklaşık 100 metredir. AES/EBU ses kaynaklarının 1+1 yedekli sistem konfigürasyonunda çalışan 2 adet encoder cihazın girişlerine her biri 100 metre uzunluğunda 8 pair’li 2 farklı AES/EBU kablo ile taşınabilmesi amacıyla toplam 200 metre uzunluğunda AES/EBU dengeli ses iletimine uygun 8 pair’li AES/EBU ses kablosu teklif edilecektir.

- AES/EBU ses kablosu twisted pair tipte ve nominal empedansı 110 Ω ± %10 olmalıdır.

- AES/EBU ses kablolarının her bir çifti (pair), bir sayısal ses sinyalinin her iki kanalını taşıma kapasitesine ve şaseye sahip olmalıdır.

- Montajda kullanılmak amacıyla, AES3 standardını karşılayan XCC serisi NEUTRIK veya eşdeğeri toplam 20 adet ses konnektörü teklif edilecektir.

- Teklif edilecek AES/EBU ses kablosu ve uç konnektörlerinin fiyatı ilgili montaj kalemi içerisine dahil edilecektir. AES/EBU kablo sözleşme imzalandıktan en geç 30 (otuz) takvim günü içerisinde yüklenici tarafından idareye teslim edilecek, kablonun çekilmesi ve uç konnektörlerinin yapılması işlemleri idare personeli tarafından yapılacaktır.

22.3.3. Harbiye binasına montajı yapılacak 2 adet 400 W outdoor HPA cihazları ile HPA kontrol ve anahtarlama ünitesinin dış mekanda çalışacak parçaları mevcut 2.4 mt. Tx/Rx uydu anten sisteminin yanına yerleştirilecektir. Montaj işlemi sırasında 2 adet outdoor HPA cihazı dışta, outdoor HPA yedekleme ünitesinin dış mekanda çalışacak parçaları ortada olacak şekilde zemine sabitlenecek metal düz bir panel levha üzerine monte edilecektir. Söz konusu metal panel levha, 2 adet HPA cihazını deforme olmadan taşıyabilecek kesit ve sertlikte, oksitlenmeye karşı dayanıklı, paslanmayan bir malzemeden imal edilmiş olmalıdır (Malzeme sıcak galvanizleme işleminden geçirilecektir). HPA cihazlarının sıcak hava çıkış ve hava sirkülasyon pencerelerinin HPA’ların alt tarafında olması durumunda, metal panel levha üzerinde HPA’ların alt tarafına gelecek biçimde, HPA sıcak hava sirkülasyon pencerelerinin geometrik yapısına uygun boyut ve büyüklüklerde 2 adet havalandırma delikleri açılmalıdır.

Metal panel levha, HPA’ların hava döngüsüne engel olmayacak şekilde yükselti verilerek (en az 60 cm), metal platform üzerine monte edilecek niteliklerde en az 6 ayak üzerinde durabilmelidir. Söz konusu metal panel levha üzerine, 2 adet outdoor HPA cihazı arasında dalga kılavuzu anahtarlama ünitesi, yük, rigid dalga kılavuz, adaptör ve kitleri vb. malzemeler olacak şekilde yerleştirme yapılacaktır. Metal panel üzerine yerleştirilecek HPA cihazlarının dış ortam koşullarından korunması amacıyla HPA ve outdoor HPA yedeklemesinin üzerine sökülüp takılabilir yapıda koruyucu fiber kapak konulacak, fiber koruyucu kapağın ısı ve ortam koşulları ile istem dışı darbelere karşı direncinin artırılması ve deformasyonunun önüne geçilmesi amacıyla fiber koruyucu kapak içerisinde metal iskelet bulunacaktır. Fiber kapakla koruyucu muhafaza içine alınacak HPA cihazlarının, sıcak hava çıkış ve temiz hava emişlerinin sağlanabilmesini teminen fiber kapak içerisinde uygun boyut ve yapılarda hava emiş ve çıkış delikleri bulunacaktır. Söz konusu fiber kapak kesinlikle HPA cihazlarının temiz hava emiş ve sıcak hava çıkışlarına engel olmayacak şekilde imal edilecektir.

22.3.4. Outdoor HPA kontrol ve anahtarlama ünitesi üzerinden antene yönlendirilen outdoor HPA cihazının RF çıkışı, heliax dalga kılavuzu, uygun yapıdakikonnektörveadaptörlerikullanılarak mevcut 2.4 metre anten sistemine taşınacaktır. Antene yönlendirilen outdoor HPA cihazının RF çıkışının heliax yapıdaki dalga kılavuzuna bağlantısı en az 30 cm uzunluğunda katı dalga kılavuzu kit veya eklemleri üzerinden yapılacaktır. Heliax dalga kılavuzu antene doğrudan irtibatlanmayacak olup, antene bağlantı öncesi yine en az 30 cm uzunluğunda katı dalga kılavuzu kit veya eklemleri ve en az 45 cm.uzunluğunda esnek yapıda (flexible) dalga kılavuzu ve kitleri üzerinden antene bağlanacaktır. Bu amaç doğrultusunda gerekli dalga kılavuz kit, uç konnektör, adaptör ve eklemleri yüklenici tarafından sağlanacak ve fiyatları montaj kalemi fiyatına dahil edilecektir.

22.3.5. TRT İstanbul Müdürlüğü Harbiye binası için satın alınacak uydu up-link teçhizatı içerisinde yer alan cihazların mevcut cihaz rack dolabına yerleştirilmesi, cihazlar arası kablolalama, cihazlar arasında ihtiyaç duyulan her türlü kontrol, haberleşme ve enerji kablolarının temini, çekilmesi

ve uç konnektörlerinin yapılması, tüm anten bağlantıları ile montaj ve entegrasyon işlemleri yüklenicinin sorumluluğunda olacaktır.

22.4. TEPEBAŞI STÜDYOLARI BİNASINA MONTAJI YAPILACAK UYDU UP-LİNK SİSTEMİ TEÇHİZATININ MONTAJI

22.4.1. TRT İstanbul Müdürlüğü Tepebaşı Stüdyoları binasına montajı yapılacak uydu up-link sistemi içerisinde yer alan iç ünite cihazlar ile dış ortamda çalışacak cihazlar arasındaki mesafe yaklaşık 100 metredir. İç ünite ve dış ünite cihazlar arasında kullanılacak her türlü L band, kontrol, haberleşme ve enerji kablolarının temini, çekilmesi ve uç konnektörlerinin yapılması işlemleri yüklenicinin sorumluluğunda olacaktır.

22.4.2. Tepebaşı Stüdyoları için satın alınacak uydu up-link sistemi teçhizatı içerisinde yer alan 2 adet 400 W outdoor HPA cihazları ile HPA kontrol ve anahtarlama ünitesinin dış mekanda çalışacak parçaları bu ihale kapsamında satın alınacak 2.4 mt. Tx/Rx uydu anten sisteminin yanına yerleştirilecektir. Montaj işlemi sırasında 2 adet outdoor HPA cihazı dışta, outdoor HPA yedekleme ünitesinin dış mekanda çalışacak parçaları ortada olacak şekilde zemine sabitlenecek metal düz bir panel levha üzerine monte edilecektir. Söz konusu metal panel levha, 2 adet HPA cihazını deforme olmadan taşıyabilecek kesit ve sertlikte, oksitlenmeye karşı dayanıklı, paslanmayan bir malzemeden imal edilmiş olmalıdır (Malzeme sıcak galvanizleme işleminden geçirilecektir). HPA cihazlarının sıcak hava çıkış ve hava sirkülasyon pencerelerinin HPA’ların alt tarafında olması durumunda, metal panel levha üzerinde HPA’ların alt tarafına gelecek biçimde, HPA sıcak hava sirkülasyon pencerelerinin geometrik yapısına uygun boyut ve büyüklüklerde 2 adet havalandırma delikleri açılmalıdır.

Metal panel levha, HPA’ların hava döngüsüne engel olmayacak şekilde yükselti verilerek (en az 60 cm), metal platform üzerine monte edilecek niteliklerde en az 6 ayak üzerinde durabilmelidir. Söz konusu metal panel levha üzerine, 2 outdoor HPA arasında dalga kılavuzu anahtarlama ünitesi, yük, rigid dalga kılavuz, adaptör ve kitleri vb. malzemeler olacak şekilde yerleştirme yapılacaktır. Metal panel üzerine yerleştirilecek HPA cihazlarının dış ortam koşullarından korunması amacıyla HPA ve outdoor HPA yedeklemesinin üzerine sökülüp takılabilir yapıda koruyucu fiber kapak konulacak, fiber koruyucu kapağın ısı ve ortam koşulları ile istem dışı darbelere karşı direncinin artırılması ve deformasyonunun önüne geçilmesi amacıyla fiber koruyucu kapak içerisinde metal iskelet bulunacaktır. Fiber kapakla koruyucu muhafaza içine alınacak HPA cihazlarının, sıcak hava çıkış ve temiz hava emişlerinin sağlanabilmesini teminen fiber kapak içerisinde uygun boyut ve yapılarda hava emiş ve çıkış delikleri bulunacaktır. Söz konusu fiber kapak kesinlikle HPA cihazlarının temiz hava emiş ve sıcak hava çıkışlarına engel olmayacak şekilde imal edilecektir.

22.4.3. TRT İstanbul Müdürlüğü Tepebaşı Stüdyoları binasındaki mevcut Advent marka Mantis model 1.2 metre Tx/Rx uydu anten sisteminde, çıkış polarizasyonun uzaktan manual seçimi amacıyla polarizasyon seçim paneli ve anten üzerinde polarizasyon anahtarlama ünitesi bulunmaktadır. Söz konusu panelin ve anahtarlama ünitesinin yeni satın alınacak 2.4 metre Tx/Rx uydu anten sistemine entegrasyon, montaj işlemleri ile polarizasyon seçim panelinin mevcut cihaz rack dolabına montajı ve bağlantıları yüklenici tarafından yapılacaktır.

22.4.4. TRT İstanbul Müdürlüğü Tepebaşı Stüdyoları binası için satın alınacak uydu up-link teçhizatı içerisinde yer alan cihazların mevcut cihaz rack dolabına yerleştirilmesi, cihazlar arası kablolalama, cihazlar arasında ihtiyaç duyulan her türlü kontrol, haberleşme ve enerji kablolarının temini, çekilmesi ve uç konnektörlerinin yapılması, tüm anten bağlantıları ile montaj ve entegrasyon işlemleri yüklenicinin sorumluluğunda olacaktır.

22.5. ANKARA UYDU UP-LİNK SİSTEMİ TEÇHİZATININ MONTAJI

22.5.1. TRT Ankara Devamlılık Stüdyoları uydu yer istasyonu sistem odası ile antenin montajının yapılacağı alan arasındaki mesafe yaklaşık 12 metredir. İç ünite ve dış ünite cihazlar arasında kullanılacak her türlü L band, kontrol, haberleşme ve enerji kablolarının temini, çekilmesi ve uç konnektörlerinin yapılması işlemleri yüklenicinin sorumluluğunda olacaktır.

22.5.2. Ankara Devamlılık Stüdyoları için satın alınacak uydu up-link teçhizatı içerisinde yer alan cihazların mevcut cihaz rack dolabına yerleştirilmesi, cihazlar arası kablolalama, cihazlar arasında ihtiyaç duyulan her türlü kontrol, haberleşme ve enerji kablolarının temini, çekilmesi ve uç konnektörlerinin yapılması, tüm anten bağlantıları ile montaj ve entegrasyon işlemleri yüklenicinin sorumluluğunda olacaktır.

22.6. İZMİR UYDU UP-LİNK SİSTEMİ TEÇHİZATININ MONTAJI

22.6.1. TRT İzmir Müdürlüğü için satın alınacak ve 1+1 yedekli sistem konfigürasyonunda çalışacak 8 stereo ses iletim özellikli IF band çıkışlı tümleşik encoder ve modülatör seti içerisinde yer alan 2 adet tümleşik encoder ve modülatör veya 2 adet encoder cihazlarına uygulanacak AES/EBU ses kaynaklarının çıkış noktası olan İzmir Radyo Anakumanda Merkezi ile satın alınacak uydu up-link teçhizatının yerleştirileceği sistem odası arasındaki mesafe yaklaşık 150 metredir.

22.6.2. TRT İzmir Müdürlüğü zemin katında bulunan yayın stüdyosu ile İzmir Radyosu Anakumanda Merkezi arasındaki kablo mesafesi yaklaşık 150 metredir. Söz konusu stüdyonun AES/EBU ses çıkışının yaklaşık 150 metre uzunluğunda 8 pair’li AES/EBU kablo ile İzmir Radyosu Anakumanda Merkezine taşınabilmesi amacıyla 150 metre uzunluğunda AES/EBU dengeli ses iletimine uygun 8 pair’li AES/EBU ses kablosu teklif edilecektir.

İzmir Radyosu Anakumanda Merkezi Radyo Stüdyoları çıkışındaki AES/EBU ses kaynaklarının 1+1 yedekli sistem konfigürasyonunda çalışan 8 stereo ses iletim özellikli 2 adet tümleşik encoder ve modülatör veya 2 adet encoder cihazının girişlerine her biri 150 metre uzunluğunda 8 pair’li 2 farklı AES/EBU kablo ile taşınabilmesi ve mevcut cihaz rak dolapları arasındaki bağlantı ve sinyal akışının sağlanması amacıyla toplam 350 metre uzunluğunda AES/EBU dengeli ses iletimine uygun 8 pair’li AES/EBU ses kablosu teklif edilecektir.

- AES/EBU ses kablosu twisted pair tipte ve nominal empedansı 110 Ω ± %10 olmalıdır.

- AES/EBU ses kablolarının her bir çifti (pair), bir sayısal ses sinyalinin her iki kanalını taşıma kapasitesine ve şaseye sahip olmalıdır.

- Montaj ve cihaz rack dolapları arasındaki bağlantılarda kullanılmak amacıyla, AES3 standardını karşılayan XCC serisi NEUTRIK veya eşdeğeri toplam 24 adet ses konnektörü teklif edilecektir.

- Teklif edilecek toplam 500 metre uzunluğundaki AES/EBU ses kablosu ve uç konnektörlerinin fiyatı ilgili montaj kalemi içerisine dahil edilecektir. Tüm AES/EBU ses kablolarının temini, kabloların çekilmesi ve uç konnektörlerinin yapılması işlemleri yüklenici sorumluluğunda olacaktır

22.6.3. TRT Ankara uydu yer istasyonu binasındaki mevcut Continental marka SNG60/140DT model Tx/Rx uydu anten sisteminde, çıkış polarizasyonunun uzaktan manual seçimi amacıyla

22.6.3. TRT Ankara uydu yer istasyonu binasındaki mevcut Continental marka SNG60/140DT model Tx/Rx uydu anten sisteminde, çıkış polarizasyonunun uzaktan manual seçimi amacıyla