• Sonuç bulunamadı

ÇOK KANALLI ENCODER ve MODÜLATÖR CİHAZ SETİ YEDEKLEME ÜNİTESİ (KONFİGÜRASYON 3 veya KONFİGÜRASYON 4 için )

6. ÇOK KANALLI ENCODER ve MODÜLATÖR CİHAZ SETİ YEDEKLEME ÜNİTESİ

6.2. ÇOK KANALLI ENCODER ve MODÜLATÖR CİHAZ SETİ YEDEKLEME ÜNİTESİ (KONFİGÜRASYON 3 veya KONFİGÜRASYON 4 için )

6.2.1. Konfigürasyon 3 ve Konfigürasyon 4’de yer alan ve 1+1 yedekli sistem konfigürasyonunda çalışacak 2 adet DVB-S/S2 modülatör cihazlarının L band çıkış sinyalleri, en az 2 adet L band giriş portuna sahip ve araya girme kaybı (insertion loss) maksimum 6 dB olan çok kanallı encoder ve modülatör cihaz seti yedekleme ünitesine uygulanacaktır. DVB-S/S2 modülatör cihazları öncesinde yer alan cihazlar (çok kanallı encoder cihazları veya DVB multiplexer cihazları) için herhangi bir yedekleme ünitesi teklif edilmeyecektir. Söz konusu yedekleme ünitesi üzerinden sistemde yer alan 2 adet modülatör cihazından herhangi birisi çıkış yoluna gidecek asıl cihaz, diğer cihaz ise yedek cihaz olarak çok kanallı tümleşik encoder ve modülatör cihaz seti yedekleme ünitesi ön panelinden manuel olarak ayarlanabilmelidir.

Dolayısıyla söz konusu ünite üzerinde modülatör cihazlarını otomatik anahtarlama özelliği yanı sıra cihazları manuel anahtarlama özelliğinin de bulunması gerekmektedir.

6.2.2. Çok kanallı encoder ve modülatör cihaz seti yedekleme ünitesinin çıkışında, çıkış yoluna giden asıl modülatör olarak konfigüre edilen modülatör cihazına ait L band çıkış sinyali olacaktır. Söz konusu yedekleme ünitesi, çıkış yoluna giden asıl modülatör cihazına ait L band çıkış sinyalinin 1+1 sistem konfigürasyonunda yedekli çalışan 400W outdoor HPA cihazlarına uygulanabilmesini teminen birbirleriyle aynı özelliklerde en az 3 (üç) adet L band çıkış portuna sahip olacak (çıkış portları arasındaki fark maksimum ±1 dB) veya yedekleme ünitesine ait L band çıkış sinyali 1:3 L band splitter (bölücü) ile 3 (üç) adet L band sinyaline bölünecektir (çıkış portları arasındaki fark maks. ±1 dB). Şayet L band bölücü kullanılacaksa teklif edilecek bölücü aşağıdaki teknik özellikleri karşılayacaktır. Her iki durum için, gerektiğinde monitör amaçlı kullanılacak 3. L band çıkış portları 50  tıkaç ile kapatılacaktır.

 Giriş ve çıkış konnektör tipi ve empedansı : N tipidişi (geçiş adaptörü kullanılabilir),50 

 Çalışma frekans aralığı : 950 ile 2150 MHz aralığını kapsayacak

 Araya girme kaybı (insertion loss) : maksimum 6 dB

6.2.3. 1+1 yedekli sistem konfigürasyonunda çalışan ve çıkış yoluna giden asıl modülatör cihazının ve yedekleme modunun seçimi (otomatik veya manual); çok kanallı encoder ve modülatör

cihaz seti yedekleme ünitesi üzerinden ve yüklenici tarafından sağlanarak kontrol ve izleme sistemi içerisinde teklif edilecek bilgisayara kurulacak olan kontrol programı veya yedekleme ünitesinin sahip olacağı web browser arayüzü üzerinden operatör tarafından yapılacaktır.

6.2.4. Çıkış yoluna giden ve yedekte bekleyen modülatör cihazlarının durum bilgisi, çok kanallı encoder ve modülatör cihaz seti yedekleme ünitesi ile söz konusu yedekleme ünitesinin uzaktan kontrol ve görüntülenme işlemini yerine getiren kontrol programı veya web arayüzü üzerinden bir bakışta görülebilir yapıda olacaktır. Otomatik ve manual cihaz anahtarlama işlemleri sonrası çıkış yoluna giden asıl ve yedek modülatör cihazlarına ait durum bilgisi, yedekleme ünitesi kontrol programı veya web arayüzü ve yedekleme ünitesi ön paneli üzerinde herhangi bir operatör müdahalesi olmaksızın birebir aynı konumda olacak şekilde otomatik konfigüre edilmelidir.

6.2.5. Çıkış yoluna giden asıl modülatör cihazı üzerinde aşağıda detayları belirtilen arıza durumları ortaya çıktığı zaman sağlam olarak yedekte bekleyen modülatör cihazı, çok kanallı encoder ve modülatör cihaz seti yedekleme ünitesi tarafından otomatik olarak (otomatik anahtarlama modu seçiliyken) çıkışa seçilecektir.

- DVB-S/S2 modülatör cihazı girişindeki MPEG-2 TS ASI veya IP (menü seçimine bağlı olarak) sinyalinin kesilmesi veya standartlar dışında olması (kablo veya ASI/IP sinyalini işleyen devrelerden kaynaklanan arıza sebebiyle),

- Modülatör cihazı üzerinde aşırı MPEG-2 TS veri akışı oluşması (overflow),

- Modülatör cihazının L band çıkış sinyalinde kesintiye sebebiyet versin veya vermesin ancak yayın iletiminde kesintiye sebebiyet veren yazılımsal ve donanımsal arızalar,

- Modülatör cihazı içerisindeki sıcaklığın normal çalışma sıcaklık aralığının dışına çıkması ve bu durumun cihazın normal çalışma durumunu etkilemesi,

- Modülatör cihazının giriş ve çıkış sinyallerini işleyen, cihaz içerisindeki modül, kart veya donanımların arızalanması,

- Modülatör cihazının enerji besleme ünitesinin arızalanması.

6.2.6. Çıkış yoluna gitmekte iken arızalan ve otomatik cihaz anahtarlama işlemi sonrası, yedek cihaz konumuna geçen modülatör cihazının arızası kendiliğinden veya operatör tarafından giderilmiş olsa dahi, otomatik anahtarlama modu aktifken yayın iletim trafiği, yedekleme öncesindeki konuma kesinlikle geri dönmeyecektir. Arızası düzelen ve normal olarak çalışan modülatör cihazı, yedek cihaz olarak hazırda bekleyecektir.

6.2.7. Çok kanallı encoder ve modülatör cihaz seti yedekleme ünitesinin enerjisinin kesilmesi, herhangi bir nedenle arızalanması veya devre dışı kalması durumunda uydu up-link sistemi içerisinde yer alan modülatör cihazları dahil diğer tüm cihazlar en son mevcut konumlarını koruyacaklardır.

6.2.8. Çok kanallı encoder ve modülatör cihaz seti yedekleme ünitesi çift enerji beslemesine (dual power supply) sahip olacaktır.

7. 8 STEREO SES İLETİM ÖZELLİKLİ L BAND ÇIKIŞLI ENCODER ve MODÜLATÖR SETİ

İstekliler bu ihale kapsamında 8 stereo ses iletim özellikli L band çıkışlı encoder ve modülatör seti için;

Madde 7.1.’de teknik özellikleri belirtilen birbirinden bağımsız toplam 2 adet 8 stereo ses iletim özellikli L band çıkışlı tümleşik encoder ve modülatör cihazı teklif edebilecekleri gibi Madde 7.2. ve 7.3’de teknik özellikleri belirtilen birbirlerinden ve uydu up-link sistemindeki

diğer cihazlardan ayrı cihaz kasalarına yerleştirilmiş toplam 2 set, 8 stereo ses iletim özellikli encoder ve DVB-S/S2 modülator cihazlarını ayrı olarak da teklif edebilirler.

Her bir durum için teklif edilecek cihazların teknik özellikleri ilgili maddelerde belirtilmiştir.

Hangi cihazın teklif edildiği teknik şartnameye cevaplarda açıkça belirtilecek, teklif edilmeyen cihaz için de “bu maddeye teklif verilmemiştir” ibaresi konulacaktır.

7.1. 8 STEREO SES İLETİM ÖZELLİKLİ L BAND ÇIKIŞLI ENCODER ve MODÜLATÖR CİHAZI

7.1.1. Teklif edilecek 8 stereo ses iletim özellikli L band çıkışlı 2 adet tümleşik encoder ve modülatör cihazı (encoder ve modülatör cihaz veya kart veya modülleri aynı cihaz kasası içerisine yerleştirilmiş tümleşik yapıda olacak şekilde), aşağıda detayları belirtilen ve cihazın menüsünden seçilebilir video giriş, MPEG video kodlama standart ve formatlarına karşılık gelen video bit rate (data rate) ayar aralığı değerlerinde CBR (Constant Bit Rate) modda çalışması ve kodlama yapması gerekmektedir. Daha düşük alt ve daha yüksek üst sınır video data rate değerlerinde video sinyallerini kodlama özelliğine sahip 8 stereo ses iletim özelikli L band çıkışlı tümleşik encoder ve modülatör cihazı teklif edilebilir (Bundan sonra bu madde altında 8 stereo ses iletim özelikli L band çıkışlı tümleşik encoder ve modülatör cihazı yerine kısaca tümleşik encoder ve modülatör cihazı ifadesi kullanılacaktır).

 SD MPEG-2 4:2:0 MP@ML (8 bit) : 2 ile 15 Mbps arası

 SD MPEG-2 4:2:2 P@ML (8 bit) : 2 ile 30 Mbps arası

 SD MPEG-4 4:2:0 MP/HP@L3.0 (8 bit) : 1 ile 8 Mbps arası

 SD MPEG-4 4:2:0 HP@L.3.1 (8 bit) : 1 ile 10 Mbps arası

 SD MPEG-4 4:2:2 HiP4:2:2@L3.1 (10 bit) : 1 ile 20 Mbps arası

 HD MPEG-4 4:2:0 MP/HP@L4.0 (8 bit) : 3 ile 20 Mbps arası

 HD MPEG-4 4:2:0 HP@L4.1 (8 bit) : 3 ile 30 Mbps arası

 HD MPEG-4 4:2:2 HiP4:2:2@L4.1 (10 bit) : 5 ile 40 Mbps arası

7.1.2. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, aşağıda karakteristikleri belirtilen en az 1 (bir) adet HD/SD-SDI video girişine sahip olacaktır. Tümleşik encoder ve modülatör cihazına uygulanacak HD-SDI ve SD-SDI video giriş sinyalleri, encoder kasasındaki tek bir fiziksel ortak giriş konnektörü üzerinden veya iki ayrı fiziksel giriş konnektörü üzerinden encoder cihazına uygulanacaktır. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, video giriş portu/portları üzerinden uygulanan, HD-SDI ve SD-SDI video sinyallerini otomatik algılayabilmeli veya operatör tarafından menü üzerinden seçilebilmelidir. Tümleşik encoder ve modülatör cihazına uygulanacak HD-SDI ve SD-SDI video giriş sinyalleri, aşağıdaki teknik karakteristiklere sahip olacaklardır.

Tümleşik encoder ve modülatör cihazı HD-SDI video giriş sinyali teknik özellikleri:

 HD digital arayüz formatı : SMPTE 292M (1.485 Gbit/sn)

 Giriş seviyesi : 800 mV p.p ± %10

 Geri dönüş kaybı : ≥ 15 dB

 Konnektor tipi ve empedansı : BNC(dişi), 75 Ω

 Desteklenen video formatları : seçilebilir 1080i ve 720p

 Çerçeve hızları (frame rate) : seçilebilir 1080i @ 25 fps ve 720p @ 50 fps

 Desteklenen video çözünürlükleri : 1080i x 1920 @ 25 fps ve 720p x 1280 @ 50 fps

 Görüntü oranı : 16:9

 HD-SDI iletimine uygun standartlarda kablo kullanılarak, en az 100 metre mesafede, cihaz girişlerine uygulanacak HD-SDI sinyalini sorunsuz olarak iletecektir.

Tümleşik encoderve modülatörcihazı SD-SDIvideo giriş sinyali teknik özellikleri:

 SD digital arayüz formatı : SMPTE 259M-C (270 Mbit/sn)

 Giriş seviyesi : 800 mV p.p ± %10

 Geri dönüş kaybı (return loss) : ≥ 15 dB

 Desteklenen video çözünürlükleri : 576i x 720 @ 25 fps

 Görüntü oranı : seçilebilir 4:3 ve 16:9

 Konnektör tipi ve empedansı : BNC(dişi), 75 Ω

 SD-SDI iletimine uygun standartlarda kablo kullanılarak, en az 200 metre mesafede cihaz girişlerine uygulanacak SD-SDI sinyalini sorunsuz olarak iletecektir.

7.1.3. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı; SMPTE 299M standartında audio bindirilmiş (embed edilmiş) SMPTE 292M standartlarındaki HD-SDI video sinyalini ve SMPTE 272M standardında audio bindirilmiş, SMPTE 259M-C standardındaki SD-SDI video sinyallerini donanımsal ve yazılımsal olarak iletebilecektir. HD/SD-SDI video sinyalleri için en az 8 (sekiz) adet stereo embed ses iletilecektir.

7.1.4. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı,aşağıda karakteristikleri belirtilen en az 8 (sekiz) adet AES/EBU dijital audio (ses) girişine sahip olacaktır.

 AES/EBU audio ara yüzü : EBU Tech. 3250 Spec. karşılayacaktır.

 Empedans : 110  balanced veya 75  unbalanced

 Konnektör tipi : XLR–3 (110  için) veya BNC (75  için)

7.1.5. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, MPEG-1 LayerII audio kodlama standart gereklerini karşılayacak olup, MPEG-1 LayerII audio kodlama standardı için aşağıda belirtilen teknik değerlere sahip olacaktır.

 Audio örnekleme aralığı : 48 kHz (başka seçim varsa belirtilecektir)

 Desteklenen audio kodlama modları : seçilebilir mono, stereo, dual mono

 Audio data rate (dual mono ve stereo için) : seçilebilir 128, 192, 256 ve 384 kbit/sn

7.1.6. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, girişine uygulanan HD-SDI video sinyali içerisine embedded olarak gömülmüş olan ve harici olarak daha önce kodlanmış olan surround Dolby Digital 5.1 (pass-through) sesi standart konfigürasyonunda menü seçimine bağlı olarak iletecektir.

7.1.7. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, girişine uygulanan HD-SDI video sinyali içerisine embedded olarak gömülmüş olan ve harici olarak daha önce kodlanmış olan surround Dolby E (pass-through) sesi standart konfigürasyonunda menü seçimine bağlı olarak iletecektir.

7.1.8. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, girişinden uygulanan HD/SD-SDI video sinyaline ait TV ses sinyallerine otomatik dudak senkronizasyonu (lip sync) sağlayacaktır. Şayet tümleşik encoder ve modülatör cihazı, giriş video sinyaline ilişkin seslere otomatik olarak dudak senkronizasyonu sağlayamıyorsa, teklif edilecek cihaz, dudak senkronizasyonu için ms veya resim çerçeve cinsinden gecikme ayar özelliğine sahip olacaktır.

7.1.9. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, EBU Technical Specification Tech 3292’de belirtilen BISS (Basic Interoperability Scrambling System) şifreleme özelliğine sahip olacaktır. BISS şifreleme modları BISS mode 1 ve BISS-E olacaktır. Şifreleme modunun seçimi ve şifrenin girilmesi cihazın menüsünden operatör tarafından yapılacaktır.

7.1.10. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, test amaçlı kullanılmak amacıyla audio ve video test sinyalleri üretecektir.

7.1.11. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, netwok (ağ) ve servis ismi ile video, audio, PMT (Program Map Table) ve PCR (Program Clock Reference) PID değerlerinin cihazın menüsünden operatör tarafından girilebilmesine olanak tanıyacaktır.

7.1.12. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, aşağıda teknik detayları belirtilen en az 2 (iki) adet ASI çıkış portuna sahip olacaktır. Şayet teklif edilen cihaz sadece 1 adet ASI çıkışa sahipse, 1:2 ASI bölücü kullanılarak 2 adet ASI çıkış özelliği sağlanacaktır.

 ASI çıkış arayüz standardı : EN50083-9

 Çıkış seviyesi : 800 mV p.p ± %10

 Konnektör tipi ve empedansı : BNC (dişi), 75 Ω

7.1.13. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, MPEG-2 Transport Stream (MPEG-2 TS) paketlerin, IP (Internet Protocol) paketler içerisine sarmalandığı (encapsulation), en az 2 (iki) adet RJ-45 GbE (gigabit ethernet) IP çıkış portuna sahip olacaktır.

7.1.14. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, DVB-S (EN300421)veDVB-S2 (EN302307) standart gereklerini karşılayacak olup, DVB-S2 iletim modu CCM (Constant Coding and Modulation) olacaktır. Tümleşik encoder modülatör cihazı, aşağıdaki teknik özellikleri karşılayacaktır.

Modülasyon standart ve tipleri : DVB-S QPSK ve DVB-S2 QPSK/8PSK/16APSK

L band çıkış frekans ayar aralığı : 950 ile 2150 MHz arası

L band frekans adım ayar aralığı : maksimum 1 kHz

L band çıkış seviyesi : minimum 0 dBm

L band çıkış seviye adım ayar aralığı : maksimum 0.1 dB

DVB-S hata düzeltme (FEC) : QPSK için seçilebilir ½, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8

DVB-S2 LDPC hata düzeltme (Inner FEC) : 8 PSK için seçilebilir 3/5, 2/3, 3/4, 5/6, 8/9, 9/10 16 APSK için seçilebilir 2/3,3/4,4/5,5/6,8/9, 9/10

DVB-S2 dış kodlama : BCH kodlaması

DVB-S2 FEC frame tipi : seçilebilir normal (64800) ve kısa (16200) bit

Pilot eklentisi (alıcı senkronizasyonu için) : menüden açılıp, kapatılabilir yapıda (DVB-S2)

DVB-S spektrum roll-off faktör : seçilebilir 20%, 25% ve 35%

DVB-S2 spektrum roll-off faktör : seçilebilir 5%,10%,15%, 20% ve 25%

• DVB-S ve DVB-S2 için symbol rate aralığı : 1 ile 30 Msymb/sn arası

Symbol rate adım ayar aralığı : maksimum 1 ksymb/sn

L band iletim modları(seçilebilir) : taşıyıcı açık kapalı, modülasyon açık/kapalı

Zamana bağlı L band frekans kararlılığı : maksimum ± 5x10-8/24 hour (hr)

Zamana bağlı L band kazanç kararlılığı :maks.±0.5dB/24 hr(sabit sıcaklıkta,30 dk sonra)

Sıcaklığa bağlı L band kazanç kararlılığı :maks.± 0.75 dB(sabit giriş seviye,0 ile 50o arası)

Faz gürültüsü (phase noise) : IESS faz gürültü profil gereklerini karşılayacak

Sinyale bağlı (signal related) spurious çıkışı : maks.-60 dBc/4 kHz@(0 dBm çıkış seviyesinde)

L band çıkış konnektor tipi ve empedansı : SMA veya N tipi (dişi), 50 Ω

7.1.15. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, test amaçlı kullanılmak üzere sabit veya değişken frekanslı L band monitör portuna sahip olacaktır.

7.1.16. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı L band çıkış sinyal seviyesi, cihazın menüsünden ayarlanabilir yapıda olacaktır. Cihaza ait L band çıkış seviyesi, ihale kapsamında satın alınacak olan L band özellikli yedekleme ünitesi araya girme kaybı ile 400W outdoor HPA cihazları arasındaki 60 mt. L band kablo, konnektör ve diğer kayıplar ile minimum 70 dB HPA dar sinyal kazancı (SSG) değerleri göz önüne alınarak tümleşik encoder ve modülatör cihazı ile outdoor HPA cihazları çıkışında herhangi bir gürültü, spurious ve diğer bozucu sinyallerin ortaya çıkmasına meydan vermeksizin, HPA cihazını minimum 350 Watt flanş çıkış gücüne ulaştıracak yeterli seviyede olacaktır.

7.1.17. Tümleşik encoder ve modülatör cihazının birlikte kullanılacağı 400W outdoor HPA cihazı içerisine yerleştirilecek olan blok up-converter (BUC) ünite veya modülünün enerji beslemesinin, 400W outdoor HPA cihazı içerisinden yapılacak olması nedeniyle, tümleşik encoder ve modülatör cihazının L band çıkışından, söz konusu BUC’u çalıştıracak DC besleme gerilimi gönderme zorunluluğu bulunmamaktadır. Teklif edilecek tümleşik encoder ve modülatör cihazı, L band çıkışından DC gerilim gönderme özelliğine sahipse ve söz konusu DC gerilimi tümleşik encoder ve modülatör cihazı menüsünden açılıp kapatılabilir yapıda olsa bile, söz konusu cihaza ait DC gerilim çıkışının yanlışlıkla açılıp outdoor HPA cihazı içindeki BUC’a zarar verilmesinin önüne geçmek amacıyla tümleşik encoder ve modülatör cihazının çıkış gerilim ve seviye değerlerine dayanıklı yapıda, 1 adet DC kesici (DC blocker) teklif edilecektir. Söz konusu DC kesicinin fiyatı cihazın fiyatına dahil edilecektir.

7.1.18. İşletme ve kullanım kolaylığı açısından, uydu up-link frekansı (13.75-14.5 GHz aralığındaki uyduya çıkış frekansı), 400W outdoor HPA cihazı içerisinde bulunacak olan BUC’un 12.8 GHz değerindeki lokal osilatör (LO) frekansı dikkate alınarak veya LO frekansı önceden ayarlanarak, herhangi bir ek hesaplama ve çevirme işlemine gerek olmaksızın doğrudan tümleşik encoder ve modülatör cihazı üzerinden ayarlanabilmelidir.

7.1.19. 400W outdoor HPA cihazı içerisindeki BUC’a ait 10 MHz referans sinyali, HPA cihazı içerisinden dahili referans (internal reference) olarak sağlanacaktır. Şayet teklif edilecek tümleşik encoder ve modülatör cihazı, standart konfigürasyonu içerisinde L band çıkışı üzerinden 10 MHz referans sinyal gönderme özelliğine sahipse, tümleşik encoder ve modülatör cihazına ait 10 MHz referans sinyali menüden açılıp kapatılabilir yapıda olacaktır. L band çıkışı üzerinden sürekli olarak 10 MHz referans sinyal gönderme özelliğine sahip cihaz teklif edilmeyecektir.

7.1.20. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, ön panel ve web browser arayüzü üzerinden kontrol edilmeye uygun yapıda olacaktır.

7.1.21. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, önceden oluşturulan farklı konfigürasyon parametrelerinin hafızada saklanabilmesi ve gerektiğinde hafızadan geri çağrılabilmesi için en az 10 farklı konumlu hafıza ve hafızadan geri çağırma özelliğine sahip olacaktır.

7.1.22. Tümleşik encoder ve modülatör cihazı, cihaz üzerindeki arıza ve alarm durumlarının görüldüğü ön panelli gösterge ve ledlere sahip olacaktır.

7.1.23. ANALOG AES/EBU AUDIO ÇEVİRİCİ

7.1.23.1. 8 stereo ses iletim özellikli tümleşik encoder ve modülatör cihazlarına uygulanacak ses kaynaklarının cihaza giriş öncesi AES/EBU formatına dönüştürülebilmesi amacıyla aşağıda detayları belirtilen 3 alternatif yapıdan herhangi birisine uygun analog AES/EBU (digital) audio çevirici teklif edilecektir. Hangi yapı seçilirse seçilsin, teklif edilecek AES/EBU çeviricilerin toplam fiyatı, 8 stereo ses iletim özellikli L band çıkışlı tümleşik encoder ve modülatör seti fiyatına dahil edilecek ve AES/EBU çeviricilerin katalog bilgileride verilecektir. Ses kaynaklarının cihaza giriş öncesinde embedder cihazı veya kartları kullanılmayacaktır.

1- Herbir çevirici 1 adet analog (1 stereo ses çifti) balans audio giriş ve en az 1 adet AES/EBU digital audio çıkışına sahip olacak şekilde kart veya frame yapısında toplam 14 adet analog AES/EBU çevirici (2 set 8 stereo ses iletim özellikli L band çıkışlı encoder ve modülatör seti için) teklif edilecektir.

2- Herbir çevirici 1 adet analog (1 stereo ses çifti) balans audio giriş ve en az 2 adet AES/EBU digital audio çıkışına sahip olacak şekilde kart veya frame yapısında toplam 7 adet analog AES/EBU çevirici (2 set 8 stereo ses iletim özellikli L band çıkışlı encoder ve modülatör seti için) teklif edilecektir.

3- Herbir çevirici 2 adet analog (2 stereo ses çifti) balans audio giriş ve en az 2 adet AES/EBU digital audio çıkışına sahip olacak şekilde kart veya frame yapısında toplam 8 adet analog AES/EBU çevirici (2 set 8 stereo ses iletim özellikli L band çıkışlı encoder ve modülatör seti için) teklif edilecektir.

7.1.23.2. Teklif edilecek çeviriciler ile 24 bit analog digital audio çevirimi (ADC) mümkün olacaktır.

7.1.23.3. Çevirici kasasının bağlanacağı rak konsolunun analog audio giriş CTP’sinde kullanılacak konnektörler dengeli XLR-3 Pin, sayısal audio çıkış CTP’sinde kullanılacak konnektörler AES3 arayüzü formatına uygun dengeli XLR-3 Pin tipte olacaktır. Aksi takdirde uygun dönüştürücüler kullanılarak bu durum sağlanacaktır. Dönüştürücü kullanılacaksa teklifte açıkça belirtilecektir.

7.1.23.4. Harici senkronlama için herbir çevirici kartına özel veya kasaya monteli çevirici kartlarına kasa içerisinden dağıtımı yapılmış ortak referans girişi olacaktır.

7.1.23.5. Analog AES/EBU çeviriciden audio kanalları seviye ayarlarını yapmak mümkün olmalıdır.

7.1.23.6. Çevirici kartı, SNMP, web browser veya benzeri protokollerle uzaktan kontrol edilebilmelidir.

Söz konusu uzaktan kontrol işlemleri, çevirici kartın kontrolü için geliştirilen ve yüklenici tarafından sağlanacak yazılım veya web browser arayüzü üzerinden yapılabilinir.

7.1.23.7. İçerisine çevirici kartları yerleştirilmiş olarak teklif edilecek 19” rack monte edilebilen çevirici kasası veya kasaları, kasa üzerinde yerleşik yedekli güç kaynağına sahip olacaktır.