• Sonuç bulunamadı

Encoder cihazı, MPEG-1 LayerII audio kodlama standart gereklerini karşılayacak olup, MPEG-1 LayerII audio kodlama standardı için aşağıda belirtilen teknik değerlere sahip

10.2. 8 STEREO SES İLETİM ÖZELLİKLİ ENCODER CİHAZI

10.2.5. Encoder cihazı, MPEG-1 LayerII audio kodlama standart gereklerini karşılayacak olup, MPEG-1 LayerII audio kodlama standardı için aşağıda belirtilen teknik değerlere sahip

olacaktır.

 Audio örnekleme aralığı : 48 kHz (başka seçim varsa belirtilecektir)

 Desteklenen audio kodlama modları : seçilebilir mono, stereo, dual mono

 Audio data rate (dual mono ve stereo için) : seçilebilir 128, 192, 256 ve 384 kbit/sn

10.2.6. Encoder cihazı, girişine uygulanan HD-SDI video sinyali içerisine embedded olarak gömülmüş olan ve harici olarak daha önce kodlanmış olan surround Dolby Digital 5.1 (pass-through) sesi standart konfigürasyonunda menü seçimine bağlı olarak iletecektir.

10.2.7. Encoder cihazı, girişine uygulanan HD-SDI video sinyali içerisine embedded olarak gömülmüş olan ve harici olarak daha önce kodlanmış olan surround Dolby E (pass-through) sesi standart konfigürasyonunda menü seçimine bağlı olarak iletecektir.

10.2.8. Encoder cihazı, girişinden uygulanan HD/SD-SDI video sinyaline ait TV ses sinyallerine otomatik dudak senkronizasyonu (lip sync) sağlayacaktır. Şayet encoder cihazı, giriş video sinyaline ilişkin seslere otomatik olarak dudak senkronizasyonu sağlayamıyorsa, teklif edilecek cihaz, dudak senkronizasyonu için ms veya resim çerçeve cinsinden gecikme ayar özelliğine sahip olacaktır.

10.2.9. Encoder cihazı, EBU Technical Specification Tech 3292’de belirtilen BISS (Basic Interoperability Scrambling System) şifreleme özelliğine sahip olacaktır. BISS şifreleme modları BISS mode 1 ve BISS-E olacaktır. Şifreleme modunun seçimi ve şifrenin girilmesi cihazın menüsünden operatör tarafından yapılacaktır.

10.2.10. Encoder ve modülatör cihazı, test amaçlı kullanılmak amacıyla audio ve video test sinyalleri üretecektir.

10.2.11. Encoder cihazı, netwok (ağ) ve servis ismi ile video, audio, PMT (Program Map Table) ve PCR (Program Clock Reference) PID değerlerinin cihazın menüsünden operatör tarafından girilebilmesine olanak tanıyacaktır.

10.2.12. Encoder cihazı, aşağıda teknik detayları belirtilen en az 2 (iki) adet ASI çıkış portuna sahip olacaktır. Şayet teklif edilen cihaz sadece 1 adet ASI çıkışa sahipse, 1:2 ASI bölücü kullanılarak 2 adet ASI çıkış özelliği sağlanacaktır.

 ASI çıkış arayüz standardı : EN50083-9

 Çıkış seviyesi : 800 mV p.p ± %10

 Konnektör tipi ve empedansı : BNC (dişi), 75 Ω

10.2.13. Encoder cihazı, MPEG-2 Transport Stream (MPEG-2 TS) paketlerin, IP (Internet Protocol) paketler içerisine sarmalandığı (encapsulation), en az 2 (iki) adet RJ-45 GbE (gigabit ethernet) IP çıkış portuna sahip olacaktır.

10.2.14. Encoder cihazı, hem ön panel hemde web browser arayüzü üzerinden kontrol edilmeye uygun yapıda olacaktır.

10.2.15. Encoder cihazı, önceden oluşturulan farklı konfigürasyon parametrelerinin hafızada saklanabilmesi ve gerektiğinde hafızadan geri çağrılabilmesi için en az 10 farklı konumlu hafıza ve hafızadan geri çağırma özelliğine sahip olacaktır.

10.2.16. Encoder cihazı, arıza ve alarm durumlarının görüldüğü ledlere sahip olacaktır.

10.2.17. ANALOG AES/EBU AUDIO ÇEVİRİCİ

10.2.17.1. 8 stereo ses iletim özellikli encoder cihazlarına uygulanacak ses kaynaklarının cihaza giriş öncesi AES/EBU formatına dönüştürülebilmesi amacıyla aşağıda detayları belirtilen 3 alternatif yapıdan herhangi birisine uygun analog AES/EBU (digital) audio çevirici teklif edilecektir. Hangi yapı seçilirse seçilsin, teklif edilecek AES/EBU çeviricilerin toplam fiyatı, 8 stereo ses iletim özellikli IF band çıkışlı encoder ve modülatör seti fiyatına dahil edilecek ve AES/EBU çeviricilerin katalog bilgileride verilecektir. Ses kaynaklarının cihaza giriş öncesinde embedder cihazı veya kartları kullanılmayacaktır.

1- Herbir çevirici 1 adet analog (1 stereo ses çifti) balans audio giriş ve en az 1 adet AES/EBU digital audio çıkışına sahip olacak şekilde kart veya frame yapısında toplam 10 adet analog AES/EBU çevirici (2 set 8 stereo ses iletim özellikli IF band çıkışlı encoder ve modülatör seti için) teklif edilecektir.

2- Herbir çevirici 1 adet analog (1 stereo ses çifti) balans audio giriş ve en az 2 adet AES/EBU digital audio çıkışına sahip olacak şekilde kart veya frame yapısında toplam 5 adet analog AES/EBU çevirici (2 set 8 stereo ses iletim özellikli IF band çıkışlı encoder ve modülatör seti için) teklif edilecektir.

3- Herbir çevirici 2 adet analog (2 stereo ses çifti) balans audio giriş ve en az 2 adet AES/EBU digital audio çıkışına sahip olacak şekilde kart veya frame yapısında toplam 6 adet analog

AES/EBU çevirici (2 set 8 stereo ses iletim özellikli IF band çıkışlı encoder ve modülatör seti için) teklif edilecektir.

10.2.17.2. Teklif edilecek çeviriciler ile 24 bit analog digital audio çevirimi (ADC) mümkün olacaktır.

10.2.17.3. Çevirici kasasının bağlanacağı rak konsolunun analog audio giriş CTP’sinde kullanılacak konnektörler dengeli XLR-3 Pin, sayısal audio çıkış CTP’sinde kullanılacak konnektörler AES3 arayüzü formatına uygun dengeli XLR-3 Pin tipte olacaktır. Aksi takdirde uygun dönüştürücüler kullanılarak bu durum sağlanacaktır. Dönüştürücü kullanılacaksa teklifte açıkça belirtilecektir.

10.2.17.4. Harici senkronlama için herbir çevirici kartına özel veya kasaya monteli çevirici kartlarına kasa içerisinden dağıtımı yapılmış ortak referans girişi olacaktır.

10.2.17.5. Analog AES/EBU çeviriciden audio kanalları seviye ayarlarını yapmak mümkün olmalıdır.

10.2.17.6. Çevirici kartı, SNMP, web browser veya benzeri protokollerle uzaktan kontrol edilebilmelidir.

Söz konusu uzaktan kontrol işlemleri, çevirici kartın kontrolü için geliştirilen ve yüklenici tarafından sağlanacak yazılım veya web browser arayüzü üzerinden yapılabilinir.

10.2.17.7. İçerisine çevirici kartları yerleştirilmiş olarak teklif edilecek 19” raka monte edilebilen çevirici kasası veya kasaları, kasa üzerinde yerleşik yedekli güç kaynağına (dual power supply) sahip olacaktır.

Satın alınacak çeviricilerin içine yerleştireceği cihaz kasası için mevcut cihaz rack dolaplarında yer olmadığından çevirici kasası boyutlarında 1 adet cihaz rack dolabı teklif edilecektir.

10.3. DVB-S/S2 MODÜLATÖR CİHAZI

10.3.1. Modülatör cihazı DVB-S (EN300421) ve DVB-S2 (EN302307) standart gereklerini karşılayacak olup, DVB-S2 iletim modu CCM (Constant Coding and Modulation) olacaktır.

Teklif edilecek cihaz, aşağıdaki teknik özellikleri karşılayacaktır.

Modülasyon standart ve tipleri : DVB-S QPSK ve DVB-S2 QPSK/8PSK/16APSK

IF band çıkış frekans ayar aralığı : 50 ile 180 MHz arası

IF band frekans adım ayar aralığı : maksimum 1 kHz

IF band çıkış seviye ayar aralığı : -20 dBm ile 0 dBm arası

IF band çıkış seviye adım ayar aralığı : maksimum 0.1 dB

DVB-S hata düzeltme (FEC) : QPSK için seçilebilir ½, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8

DVB-S2 LDPC hata düzeltme (Inner FEC) : 8 PSK için seçilebilir 3/5, 2/3, 3/4, 5/6, 8/9, 9/10 16 APSK için seçilebilir 2/3,3/4,4/5,5/6,8/9, 9/10

DVB-S2 dış kodlama : BCH kodlaması

DVB-S2 FEC frame tipi : seçilebilir normal (64800) ve kısa (16200) bit

Pilot eklentisi (alıcı senkronizasyonu için) : menüden açılıp, kapatılabilir yapıda (DVB-S2)

DVB-S spektrum roll-off faktör : seçilebilir 20%, 25% ve 35%

DVB-S2 spektrum roll-off faktör : seçilebilir 5%,10%,15%, 20% ve 25%

DVB-S ve DVB-S2 için symbol rate aralığı : 1 ile 30 Msymb/sn arası

Symbol rate adım ayar aralığı : maksimum 1 ksymb/sn

IF band iletim modları (seçilebilir) : taşıyıcı açık kapalı, modülasyon açık/kapalı

Zamana bağlı IF band frekans kararlılığı : maksimum ± 5x10-7/24 hour (hr) (140 MHz’de)

Zamana bağlı IF band kazanç kararlılığı :maks.±0.5dB/24 hr(sabit sıcaklıkta,30 dk sonra)

Sıcaklığa bağlı IF band kazanç kararlılığı :maks.± 0.75 dB(sabit giriş seviye,0 ile 50o arası)

Faz gürültüsü (phase noise) : IESS faz gürültü profil gereklerini karşılayacak

Sinyale bağlı (signal related) spurious çıkışı : maks.-60 dBc/4 kHz@(0 dBm çıkış seviyesinde)

IF band çıkış konnektor tipi ve empedansı : BNC (dişi), 50 Ω

ASI stream giriş arayüzü : seçilebilir 2 adet ASI copper (BNC dişi, 75 Ω)

IP stream giriş arayüzü : seçilebilir 2 adet GbE IP (RJ-45)

10.3.2. Modülatör cihazı, hem ön panel hem de web browser arayüzü üzerinden kontrol edilmeye