• Sonuç bulunamadı

KABLAJLI CİHAZ RACK DOLABI

13. 400W OUTDOOR HPA CİHAZI

21. KABLAJLI CİHAZ RACK DOLABI

21.1. TRT İstanbul Müdürlüğü Kuruçeşme binasına montajı yapılacak teçhizat içerisindeki iç ünite türündeki tüm elektronik cihaz, malzeme ve otomatik yedekleme üniteleri ihaleyi kazanan yüklenici firma tarafından, 1 adet 19” standart rack genişliğinde ve 42RU yüksekliğinde cihaz rack dolabı (yan kapakları sökülüp takılabilir) içerisine, tüm kablo bağlantıları ve kablajı yapılmış, havalandırması, fanı ve cihaz enerji dağıtım üniteleri çalışır vaziyette TRT’ye teslim edilecektir.

21.2. Rack içerisindeki tüm kablo ve konnektör bağlantıları, belirli bir düzende ve sırada numaralandırılmış ve etiketlendirilmiş şekilde, herhangi bir arıza ve problem anında kabloların kolaylıkla giriş ve çıkış noktalarının takibi amacıyla düzenli bir şekilde yapılacaktır.

21.3. 19" genişliğinde teklif edilecek tüm cihazlar ve kart tipi cihaz kasaları gerekli rak montaj kitleri ile birlikte teklif edilecektir. Ancak orijinalinde rak kitleri olmayan cihazlar için cihazların alt kısmına denk gelecek L tipi kızaklar bağlanacaktır.

21.4. Yüklenici teklif edeceği cihazların havalandırması ve ısınması durumlarına haiz olduğundan kendi belirleyeceği yerleşime göre, gerek görmezse cihazlar arasında hiç boşluk bırakmadan, ihtiyaç varsa 1U boşluklar bırakarak yerleştirecektir. Bu boşluklar delikli veya blank panellerle kapatılacaktır.

21.5. Sistemin enerji beslemeleri; İdare tarafından belirlenecek enerji panosu veya panolarından yüklenici tarafından uygun kesitli kablo ile direkt hat çekilerek yapılacaktır. Kesintisizlik ve yedeklilik sağlanacak biçimde sisteme yakın panolar bulunsa bile gerekiyorsa uzaktaki bir enerji panosundan/panolarından yükleniciye enerji hattı çektirilerek İdare gözetiminde enerji bağlantıları yüklenici tarafından yapılacaktır.

Tüm cihazlar rack içerisindeki topraklama baralarına irtibatlanacak olup, rackın topraklaması tüm sistemlere ait ana topraklama hattına bağlanacaktır. İhaleyi kazanan yüklenici firma tarafından TRT’nin onayı alındıktan sonra rackın üretim ve kablaj işlemlerine geçilecektir.

İhaleyi kazanan yüklenici firmaya ek maliyet getirmeksizin, cihazların rack üzerine yerleşim planındaTRT tarafındangerekli değişiklikleryapılabilir.Cihaz rackının sahip olması gereken temel özellikler aşağıda sıralanmıştır.

 Cihaz rack dolabı 19” standardına uygun 42RU (Rack Unit) yüksekliğinde olacaktır.

Dolabın genişliği 60 cm ve derinliği 80 cm olacaktır.

 Cihaz dolabının yapımında, kalite standartlarına uygun, gövde için en az 2 mm’lik, alt ve üst bazalar için en az 2 mm’lik sac kullanılacaktır.

 Cihaz dolabı 7037 ral elektrostatik toz boyalı olacaktır.

 Cihaz dolabı 42RU takılabilir/çıkarılabilir yan kapaklı olarak teklif edilecektir. Kol vasıtasıyla kilitlenip açılabilir cam kapaklı ön panele sahip olacaktır.

 Cihazların yerleşiminden sonra ön panelde boşluk kalması durumunda, kalan boşluklar 1U, 2U, 3U gibi boş paneller kullanılarak kapatılacaktır.

 Cihaz rack dolabında, önden ve arka kapaktan 10 cm içeride bağlantı perforeleri olacaktır.

Cihazları tutacak olan L kızakların düzgün şekilde yerleştirilebilmesi için 10 cm içerideki ön ve arka bağlantı perforeleri birbirlerine simetrik ve aynı yöndeki delikler önden arkaya aynı eksen üzerinde bulunacaktır.

 Cihaz rack dolabında cihazlar arası kabloları taşıyabilmek için arkada olmak üzere toplam 2 adet kablo tavası olacaktır. Bu kablo tavaları bütün dolap boyunda 195-200 mm arası genişliğe sahip olacaktır. Ayrıca rack dolabının ortasında her iki yanda 100 mm genişliğe sahip kablo tavaları da bulunacak bu tavalardan sadece enerji kabloları geçecektir. Kablo tavaları en az 1.2 mm’lik sacdan imal edilmiş, özel plastik kaplamalı veya elektrostatik boyalı veya galvanizli olacaktır.

 Cihaz rack dolabının alt bazası 100 mm yüksekliğinde, 2 mm’lik sacdan imal edilmiş ve elektrostatik boyalı olacaktır.

 Alt baza içerisinde, kablo giriş-çıkışı için, alt tabanda takıp çıkartılabilen ve yanlarda vidalı tip kapaklar bulunacaktır.

21.6. Cihaz rack dolabında en az 2 (iki) adet Enerji Dağıtım Ünitesi (Main Distribution Unit- MDU) olacaktır. MDU özellikleri aşağıda sıralanmıştır. Teklif edilecek enerji dağıtım ünitelerinin teknik özellikleri aşağıda belirtilmiştir. Up-link sistemi içerisinde yer alan 1+1 yedekli sistem konfigürasyonunda çalışan aynı türden yedekli cihazların enerji beslemeleri ayrı MDU’lar üzerinden yapılacaktır.

 Enerji dağıtım üniteleri rack tipi 19” ve 1U boyutlarında olacaktır.

 1 adet 220V AC giriş, 10 adet 220V AC çıkışı olacaktır.

 Giriş ve çıkışlar şase tipi IEC fişler ile olacaktır.

 Arka panelde giriş ve çıkış kablolarını bağlamak için askı kolu olacaktır.

 Sigorta yuvaları ve neon ışıklar ön panelde görülebilecek şekilde olacak, neon lambalar sigorta yuvalarının tam üzerinde olacak ve en üstte etiketlik takılı olacaktır.

 MDU’da enerji anahtarı bulunacak olup minimum 220 Volt / 10 Amper, ışıklı ve ön panele gömme olacaktır. Yüklenici kullandığı sigortolardan 5 adet yedek olarak idareye verecektir.

 MDU iç kabloları minimum 2.5 mm kesitinde olacak ve arka panelinde harici toprak terminali bulunacaktır.

 Sigorta yuvalarında cihazlara uygun amperde cam sigortalar kullanılacaktır.

 MDU ön panelinde sigorta yuvalarının altına numara yazılacak ve bağlantılı olduğu arka paneldeki IEC fişlerinin üzerinde de aynı numaraların serigrafik yazısı bulunacaktır.

 MDU üzerindeki tüm vidalar havşalı olup, vida yüksekliği olmayacaktır.

 MDU üst kapağının altında izolatör bulunacaktır.

21.7. Up-link sistemi içindeki cihazlara bağlantıları kolaylaştırmak açısından, racka uygun bir şekilde 2 adet video CTP panel (connector termination panel) kullanılacaktır.

Video CTP panelde şase tipi I BNC konnektörler kullanılacaktır. Çok kanallı encoder cihazlarının HD/SD-SDI video girişleri, IRD cihazlarının HD/SD-SDI video çıkışlarının sistem bağlantıları söz konusu 2 farklı video CTP panel üzerinden yapılacaktır. Herbir panelde en az 3 adet HD/SD-SDI konnektörleri yedek olarak bulunacaktır. Ayrıca mevcut 2.4 metre Tx/Rx uydu anten sistemi üzerinde yer alan 2 farklı LNB sinyalinin IRD cihazlarının 2 adet L band girişlerine dağıtımı rackın uygun yerine yerleştirilecek 2 farklı 1:8 bölücü (splitter) üzerinden yapılacaktır. Söz konusu bölücülerin LNB’ye uygulanacak portu video CTP panel üzerinden LNB’ye uygulanacak ayrıca bölücünün dağıtım uçlarından en az ikisi ölçüm ve test amacıyla video CTP panele bağlanacaktır.

21.8. Sisteme girecek olan video sinyalleri İdarenin belirteceği yerden, yüklenici tarafından cihaz rack dolabına çekilecektir. Video sinyallerinin cihaz rack dolabına taşınmasında kullanılacak kablolar yüklenici tarafından sağlanacak olup, stüdyoların döşemeleri yerlerinden kaldırılarak kablolar alttaki mevcut tavalara yatırılacaktır.

21.9. Uydu up-link sistemi montajında kullanılacak video kablosu, aksi belirtilmedikçe 100 metre mesafede 1.485 Gbit/sn HD-SDI ve 200 metre mesafede 270 Mbit/sn SD-SDI sinyallerini sorunsuz iletebilecektir.