• Sonuç bulunamadı

Stalin, komünist devrim projesini Rusya'da hayata geçirdi ve bu flekil-de arkas›nda 20 milyon ölü b›rakt›. Bunun ard›ndan bir baflka komünist rejim de Çin'de kuruldu.

Mao Che Tung'un önderli¤indeki komünistler, uzun bir iç savafl sonu-cunda, 1949 y›l›nda, iktidara geldiler. Mao, 1949'dan 1976 y›l›na kadar kendisine büyük destek veren müttefiki Stalin gibi, bask›c› ve kanl› bir re-jim kurdu. Maocu dönem olarak bilinen sürede Çin, say›s›z politik idama sahne oldu. Orduyu, Komünist Parti taraf›ndan kurulan kad›n ve erkekli komünist birlikler oluflturuyordu. ‹lerleyen y›llarda Mao'nun "K›z›l Mu-haf›zlar" ad›n› verdi¤i genç militanlar›, ülkeyi tam bir terör ortam›na sü-rükledi.

"Sosyalist de¤iflme ve eflitlik haklar›" ad› alt›nda daha önce Rusya'da uygulanan ekonomik rezaletlerin bir kopyas› Çin'de de yaflanmaya bafl-land›. Hikaye yine ayn›yd›. "S›n›fsal mücadele" ad› alt›nda halk›n her tür-lü haklar›n›n ellerinden al›nmas› ve mallar›n›n devlet yarar›na al›konma-s›. ‹flte Çin'de de, kendilerini yoksullar›n s›¤›na¤› ve halk›n kurtar›c›lar›

olarak gösteren komünist dikta yönetimi, Rusya örne¤inde oldu¤u gibi halk›n tarlalar›na, hayvanlar›na, ürünlerine ve tüm mülklerine el koydu.

Tüm bunlar›n "sosyalist de¤iflme"nin gere¤i oldu¤unu söyleyip, herfle-yi devlet mülkiyetine ald›lar. "Sosyal adalet"leri iktidardakileri ve yandafl-lar›n› beslemeye ve zenginlefltirmeye yararken, "haklar› savunuldu¤u" id-dia edilen halk ise açl›ktan ölüyordu. Ülkede ekonomik sorunlar gitgide büyüdü ve sorunlar›n çözülmesi için radikal reformlara gidildi. Denenen her reform toplumsal kargaflay› daha da art›rd›. Her baflar›s›zl›¤›n

karfl›l›-¤›nda yüzbinlerce hatta milyonlarca insan öldü. Co¤rafi da¤›l›m› son

de-rece genifl olan ülkede Mao kendi halk›na ve özellikle de az›nl›klara karfl›

büyük bir soyk›r›m uygulad›.

Her türlü yetkiyi elinde bulunduran komünist parti hiyerarflisi ve dik-tatör lider Mao, ülkeyi tamamen içe kapatarak, bas›n-yay›n ve haberlefl-me özgürlü¤ünü kendi tekeline ald›. En ufak bir elefltiri veya hükühaberlefl-met politikas›n›n sözlü bir protestosunun karfl›l›¤› ise idam oldu. Az›nl›klar›n kültürünü, tarihini, dil zenginli¤ini anlatan ve yazan yazarlar, sanatç›lar ve bilim adamlar› bu kanl› dikta taraf›ndan toplu halde yok edildiler. Ha-len daha Komünist Çin'de geliflen olaylar› BM dahil hiçbir kurum ve ku-rulufl do¤ru ve eksiksiz olarak ö¤renememektedir. Bu konudaki en önem-li örnek önceki bölümlerde bahsetti¤imiz Do¤u Türkistan'da Uygur Türk-leri'ne karfl› yürütülen soyk›r›md›r.

Dini inançlar›n yok edilmesi her komünist rejimin temel hedefidir. Bu-nun için sistemli bir bask› ve propaganda yöntemi uygulan›r. Dini inanç-lar›n yerini ilahlaflt›r›lm›fl liderlerin ürettikleri felsefeler al›r. ‹flte

Uzakdo-¤u'nun en önemli ‹slam karfl›t› güçle-rinden biri olan Çin'de de Mao döne-minden itibaren insanlar›n elinden din ve vicdan hürriyetleri al›nd›. Din adamlar› korkunç iflkencelere maruz kald›lar, camiler ve ibadethaneler ka-pat›ld›. Materyalist sistemin önünde en büyük ve y›k›lmaz engel olarak du-ran dinin anlat›lmas› yasakland›.

Her yerde anlat›lan ve konuflulan tek fley totaliter ve bask›c› liderin ya-n›lmazl›¤› ve üstünlükleri oldu. Okul-larda ö¤rencilere Mao'nun sapk›n fel-sefesini anlatan "K›z›l kitap" okutul-du. Ahlak kavram›n› insan›n geliflme-sine en zararl› fley olarak gören mater-yalist felsefe gençlere ve çocuklara afl›-land›. Komünist sistemin menfaati

Dinsiz Toplumlarda Yaflanan Zulüm ve Kargafla 165

Harun Yahya (Adnan Oktar)

Mao, döneminde kendini adeta bir ilah gibi gösterecek posterler haz›rlatt›rarak, halk›n›n beynini y›kamaya çal›flm›flt›r.

için her türlü ahlaks›zl›¤›n yap›labi-lece¤i, hatta annesi dahi olsa umumi yarar için cinayet ifllenebilece¤i ö¤-retildi.

Komünist ideoloji aile kavram›n›

da ülkenin genel anlamda zarar›na görmüfltür. Bu da Çin'de milyonlar-ca ailenin parçalanmas›yla sonuç-lanm›flt›r. Sözde devlet ekonomisi-nin ihtiyaçlar› ön planda oldu¤u için aileler bölünmüfl, çocuklar krefllerde büyütülmüfl ve aileler senede ancak bir defa biraraya gelmifltir.

Asl›nda tüm bunlar her insan için önemli ibretler tafl›maktad›r. Çünkü bugün dünyan›n dört bir yan›nda hala komünizmin yay›lmas› için çaba-lar yürütülmektedir. Komünizmin geldi¤i bir ülkenin u¤rayaca¤› son ise Rusya'dan veya Çin'den farkl› olmayacakt›r. Bir milleti katliamlar›n, zu-lümlerin, açl›¤›n ve insaniyetsizli¤in egemen oldu¤u bu sistemden koru-man›n tek yolu ise, özellikle gençlerin din konusunda bilinçlendirilmele-ridir. Gerçek dini bilmeyen ve dolay›s›yla dinin getirdi¤i ahlaktan yoksun olan dinsiz insanlar komünizmi kolayl›kla benimseyebilirler. Bu

nedenle-Yeni nesil, Mark-sist devletin uy-gulad›¤› millet, din, kültür ve ta-rih düflmanl›kla-r›yla yetiflmekte.

dir ki, materyalistler dini karfl›lar›ndaki en önemli ve etkin güç olarak görmektedirler. Hurafelerden ar›nm›fl gerçek dinin anlat›lmas›n›n yan›s›-ra, komünizmin temel felsefesinin yan›lg›lar› ve nas›l bozuk bir temel üzerine kuruldu¤unun delilleri ile anlat›lmas› da bir milleti böyle bir fe-laketten koruyacak önlemler aras›ndad›r.

"Gerçek kurtulufla götürecek tek yol" aldatmacas›yla hareket eden ko-münist rejim, "kesintisiz ve durmaks›z›n komünizme var›fl" hedefi için in-sanl›k d›fl› iflkenceler yapt›, halka ac›mas›zca zulmetti. Etnik toplumlara, özellikle de Çin s›n›r› içinde yaflayan Müslüman az›nl›klara halen devam etmekte olan iflkenceler, Uluslaras› Af Örgütü taraf›ndan incelenmekte ve Dinsiz Toplumlarda Yaflanan Zulüm ve Kargafla 167

Harun Yahya (Adnan Oktar)

K›z›l Kmerlerin Kamboçya'da gerçeklefltirdikleri katliam, komünizmin nas›l bir vahflet saçt›¤›n› anlatmaya yeterlidir.

raporlara geçmektedir. Tutuklananlar, kendilerini savunamamakta, asker-ler taraf›ndan bafllar›n› sürekli olarak e¤ik tutmaya zorlanmaktad›rlar.

Müslümanlara toplu cezaland›rma geçitleri ve tutuklulara infazdan önce geçitten geçirilme gibi zalimce ve insanl›k d›fl› uygulamalar yap›lmakta-d›r.