• Sonuç bulunamadı

ertelemektedir. Onlar›n ecelleri gelince ne bir saat ertelenebilirler, ne de öne al›nabilirler.

(Nahl Suresi, 61)

Harun Yahya (Adnan Oktar)

Dinsiz Toplumlarda Yaflanan Zulüm ve Kargafla 159

Ö Ö

nceki bölümlerde inceledi¤imiz gibi, dünyan›n dört bir yan›nda, Kosova'da, Keflmir'de, Filistin'de, Çeçenistan'da ve daha pek çok ülkede Müslümanlar kesintisiz ve amans›z zulüm-lere, büyük s›k›nt›lara maruz kalmaktad›r.

Yap›lan bu uygulamalar›n birbirinden

ba-¤›ms›z geliflti¤ini düflünmek çok yanl›fl bir yaklafl›md›r. Bu çat›flmalar›n ülkelerin siya-si ve co¤rafi konumlar›ndan

kaynakland›-¤›n› düflünmek ise çok s›n›rl› bir bak›fl aç›s›

olacakt›r. Çünkü Dünya tarihi boyunca ger-çekleflen tüm savafllar bize göstermifltir ki, her nerede olursa olsun yap›lan bu zulüm-lerin arkas›nda duranlar ve bu kargaflalar-dan ç›kar sa¤layanlar vard›r. Tüm bunlar›n Müslümanlar taraf›ndan görülmesi, bilin-mesi tespit edilbilin-mesi gerekmektedir. Aksi takdirde geliflen olaylar basit ve s›radan ne-denlere ba¤lan›r ve kimse bunlara bir çö-züm bulmak için herhangi bir giriflimde bulunmaz.

Özellikle 20. yüzy›l bu zalimliklerin en üst seviyeye ç›kt›¤› as›r olmufltur. Savaflla-r›n, zulümlerin arkas›nda duran ak›mlar içinde baflta gelen ise materyalist felsefeyi savunan, dini, ahlak›, aile kurumunu kö-künden reddeden komünizmdir. Komüniz-min uyguland›¤› ülkelerde din olmay›nca neler yaflanaca¤›n› tarih, belgeleriyle tüm insanl›¤a kan›tlam›flt›r. Bu zorba sistemi

daha iyi anlayabilmek için sadece komünist bir sistemi ülkesinde seneler-ce zorla uygulayan Rusya'n›n tarihine ve flu anki durumuna biraz göz at-mak yeterlidir.

Tüm Uygulamalar›n› Dinsizlik Üzerine Kuran Komünizmin Tarihte B›rakt›¤› ‹zler

Diyalektik materyalizmin kurucular› ve komünizmin fikir babalar›

olan Marx ve Engels koyu birer ateisttiler. Evrendeki tüm geliflmelerin ça-t›flmalar sayesinde elde edildi¤ini iddia etmifllerdi. Bu düflünceden yola ç›karak amaçlar›na ancak komünist bir devrim yaparak ulaflabilecekleri sonucuna varm›fllard›. Dine karfl› çok büyük düflmanl›k besleyen bu iki ideolog, fikirlerini hayata geçirebilmek için öncelikli olarak dinin ortadan kald›r›lmas› gerekti¤ini savunmufllard›. Marx ve Engels'in bu planlar›na göre komünist eylemler öncelikle Allah inanc› ve din engeli afl›larak bafl-layabilecekti. Marx belki bu fikirlerini hayata geçirememiflti ancak onun ölümünden sonra bu devrim projesini uygulamaya geçiren

kifli Lenin olmufltu.

Komünist militanlar›yla bir-likte gerçeklefltirdi¤i kanl› bir iç savafltan sonra iktidar›

ele geçiren Lenin, ken-dinden sonra da nas›l kanl› bir politika izle-nece¤inin de iflaretleri-ni vermiflti. Kendisine

Karl Marx ve Friedrich Engels

ve komünist sisteme karfl› gelen herkesi kurfluna dizdirmifl, ülke içinde yaflanan iç savafllar tam üç y›l sürmüfl, Rusya tam bir harabeye dönüfl-müfltü. Lenin bu kanl› savafl sonunda dünyan›n ilk totaliter tek parti dik-tatörlü¤ünü kurmufltu.

Bu dönemde Rusya ekonomik aç›dan tam bir felce u¤ram›flt›, fakir halktan zorla vergi al›n›p açl›k ve sefaletin dozu giderek art›r›l›yordu.

Üretim alanlar›, fabrikalar, iflletmeler devletlefltirilmifl ve bu giriflimlere de kimse karfl› koyamam›flt›. Karfl› koyanlar›n sonu herkes taraf›ndan çok iyi biliniyordu.

Uygulad›¤› politikalarla yak›n çevresinin dahi nefretini kazanan Le-nin'in 1924'teki ölümü sonras› Komünist Parti'nin bafl›na dünyan›n en kanl› diktatörü say›lan Stalin geçti.

Stalin 30 y›l süren iktidar› boyunca, adeta komüniz-min ne denli ac›mas›z bir sistem oldu¤unu ispatlarca-s›na görevini sürdürdü. Katliamlar›n, cinayetlerin, iflkencelerin ard› arkas› kesilmiyordu. Ülkeyi "ko-münizm projesini" gerçeklefltirme ad› alt›nda açl›k ve sefalete sürükleme, bask›c› yönetim, köylü hal-k›n zorla çal›flt›r›lmas›, dini yaflama haklar›n›n ta-mamen elden al›nmas› hepsi bu kanl› diktatör döne-minde h›zland›r›lm›flt›. Stalin'in ilk önemli icraat›, Rusya nüfusunun yüzde 80'ini oluflturan köylü-lerin tarlalar›na devlet ad›na el koymak oldu.

Özel mülkiyeti yok etmeye yönelik bu politi-ka gere¤i, Rus köylülerinin bütün mahsulü

Dinsiz Toplumlarda Yaflanan Zulüm ve Kargafla 161

Harun Yahya (Adnan Oktar)

Komünist lider Lenin döneminde yaflanan

k›tl›k, onbinlerce masum insan›n ölümüne sebep oldu. Lenin ve sonra da Stalin döneminde yafla-nan bu k›tl›klar›n nedeni, halk› beslemek için kulla-n›lacak imkanlar›n ide-olojik hedefler için har-canmas›yd›.

silahl› görevliler taraf›ndan topland›. Bunun sonucunda, çok fliddetli bir açl›k bafl gösterdi. Yiyecek hiçbir fley bulamayan milyonlarca kad›n, çocuk ve yafll› açl›ktan yaflam›n› yitirdi. Kazakistan nüfusunun yüzde 20'si aç-l›ktan öldü. Kafkasya'daki ölü say›s› bir milyonu aflt›.

Stalin, bu politikas›na direnmeye çal›flan yüz binlerce insan› ise, Sibir-ya'daki çal›flma kamplar›na yollad›. Tutsaklar›n çok a¤›r flartlarda ölesiye çal›flt›r›ld›klar› bu kamplar, bu insanlar›n ço¤una mezar olacakt›. Öte yan-dan on binlerce insan, Stalin'in gizli polisi taraf›nyan-dan idam edildi. Arala-r›nda K›r›m ya da Türkistan Türkleri'nin de bulundu¤u milyonlar, Rus-ya'n›n uzak köflelerine zorla göç ettirildi.

Stalin, tüm bu kanl› politikalar› sonucunda yaklafl›k 20 milyon insan›

katletti. Tarihçilerin bildirdi¤ine göre, bu vahfletten özel bir zevk duyu-yordu. Kremlin'deki çal›flma masas›na oturup, toplama kamplar›nda öl-dürülen ya da idam edilen insanlar›n say›lar›n› içeren listeleri incelemek-ten büyük keyif al›yordu.

Stalin döneminde anarfli ve terör sadece sistemi elefltirenlere ve ayd›n-lara zarar vermekle kalmam›fl, komünist militanlar›n sald›r›lar› öylesine fliddetlenmiflti ki, herkes kendini tehdit alt›nda hissediyordu. Halk

kitle-Stalin, kanl› politikalar› sonucunda yaklafl›k 20 milyon insan› katletti. Tarihçilerin bildirdi¤ine göre, bu vahfletten özel bir zevk duyuyordu. Stalin döneminde anarfli ve terör, sadece sistemi elefltirenlere ve ayd›nlara zarar vermekle kalmam›flt›. Ülkede o denli zalim bir korku rejimi kurulmufltu ki, herkes kendini tehdit alt›nda hissediyordu.

ler halinde "Gulag" ad› verilen toplama kamplar›na dolduruluyordu ve katlediliyordu. Stalin terör sayesinde ülkenin tümü üstünde mutlak ikti-dar›n› kurdu. 30 y›l iktidarda kalan Stalin öldükten sonra geride kalan, fa-kir ve zavall› bir halkt›.

Rusya örne¤inde gördü¤ümüz gibi, dinsizli¤in hakim oldu¤u toplum-larda insanlar›n huzur ve mutluluk bulmas›, güzel bir hayat yaflamalar›

mümkün de¤ildir. Çünkü dinsizlik insanlar› kendi ç›karlar› için her türlü suçu ifllemeye, hatta yeri geldi¤inde zevk için adam öldürmeye, insanla-ra, çocuklara zulmetmeye yönlendirir. Bugünkü Rus toplumuna bakt›¤›-Dinsiz Toplumlarda Yaflanan Zulüm ve Kargafla 163

Harun Yahya (Adnan Oktar)

Dinden uzak bir model olan komüniz-min uyguland›¤› toplumlarda, açl›k, se-falet, kargafla, zulüm kaç›n›lmaz olarak yaflanmaktad›r.

m›zda da uzun y›llar yaflad›klar› din karfl›t› sistemin y›k›c› etkileri görül-mektedir. Ciddi anlamda dejenere olmufl, ahlaki de¤erlerden uzaklaflm›fl insanlar mevcuttur. ‹flte bu bozulmufl yap›n›n düzeltilebilmesi de ancak

‹slam ahlak›n›n ö¤retilmesi ve bu yolla insanlara manevi de¤erlerin ka-zand›r›lmas›yla mümkün olabilecektir.