• Sonuç bulunamadı

a. Ana Hizmet Birimleri Taraf›ndan Yürütülen Faaliyet ve Projeler

II. dari ve Mali ‹fller

Genel Müdürlü¤ümüzde 31.12.2009 tarihi itibariyle 123.814 adet giden evrak, 105.179 adet gelen evrak olmak üzere toplam 228.993 adet evrak ifllem görmüfltür. Döner Sermaye Tafl›n›r Net Program› üzerinden tafl›n›r ifllemlerinin say›sal ortamda kay›tlara al›nmas› ve ifllemlerin bu program üzerinden yürütülmesi çal›flmalar› tamamlanm›fl olup, bu kapsamda kullan›c›lara e¤itimler verilmifltir.

Döner Sermaye Bütçesi uygulamalar›na ait mali ifllemler sonuçlar› say›sal ortama aktar›larak yürütülmesi % 97olarak tamamlanm›flt›r.

Devlet Orman ‹flletmesi ve Döner Sermayesi Yönetmeli¤inin 5018 say›l› Kanuna uyumu için çal›flmalar› sürdürülmüfltür.

Orman tahdit/kadastro çal›flmalar›na ait dosyalar›n daha sa¤l›kl› bir ortamda muhafazas›n› sa¤lamak üzere çal›flmalar yürütülmekte olup, bu amaçla Genel Müdürlü¤ümüz arflivlerinde rayl› çelik dolap sistemine geçilmifl, orman kadastro dosya klasörleri yenilenmek suretiyle yeni arflive aktar›lm›flt›r.

Genel Müdürlü¤e ait kreflte 3-6 yafl grubundaki toplam 110 çocu¤a hizmet verilmifltir. Kreflte çocuklar›n güvenli¤ine iliflkin tedbirler art›r›lm›fl, hijyenik ortamda hizmetlerin sürdürülebilmesi için yeni uygulamalar bafllat›lm›fl, flehir flebeke suyunun ar›t›lmas› aç›s›ndan mutfak k›sm›na su ar›tma cihaz› programa al›nm›flt›r.

1600’e yak›n memur ve iflçinin ulafl›m hizmetleri yeniden gözden geçirilmifl ve toplam 65 adet servis arac› ile ulafl›m hizmetleri verilmifltir.

Gazi tesislerinde yer alan; 1, 2, 5 ve 7 no’lu idare binalar› ile genel evrak bölümü, özel bütçe ve döner sermaye ambarlar›, Havac›l›k fiube Müdürlü¤ü Türkkuflu tesisleri, kurum arflivleri, idare binalar›n›n girifl katlar› ve otoparklar›n temizlik iflleri yapt›r›lm›flt›r. Ziraat Bankas› AOÇ fiubesindeki vadesiz hesaplar›n vadeli hesaba çevrilmesiyle 29.744 TL gelir elde edilmifltir.

Bilgi teknolojileri

E-Devlet çal›flmalar›na iliflkin proje haz›rl›klar›na bafllanm›fl ve bu do¤rultuda Orman Bilgi Sistemi Fizibilite Etüdü Projesi, Doküman Yönetim Sistemi Yaz›l›m Projesi ve Biliflim Altyap›s› Kurulmas› Projesi olmak üzere üç farkl› proje haz›rlanarak Devlet Planlama Teflkilat›na sunulmufltur. Bu kapsamda; Ekim 2009 tarihinde Genel Müdürlü¤ümüz ile TURKSAT A.fi aras›nda 5809 say›l› Elektronik Haberleflme Kanunu çerçevesinde Protokol imzalanm›flt›r. Söz konusu Protokol do¤rultusunda Orman Bilgi Sistemi (Fizibilite) Etüdü Projesi, Dokuman Yönetim Sistemi Yaz›l›m Projesi, Biliflim Altyap›s› Kurulmas› Projesi kapsam dokümanlar› haz›rl›k çal›flmalar›na bafllanm›flt›r.

Merkez ve Taflra birimlerinin iletiflim altyap›s›n›n kurulmas› ve bilgi teknolojileri kapasite artt›r›m› ve iyilefltirilmesi çal›flmalar› sürdürülmüfltür.

Birim amirlerinin program ve faaliyetleri ile çal›flmalar›n›n bir bütünlük halinde yürütülebilmesi için www.ogm.gov.tr/takvim program› al›m› ve kurulumu, sunucu al›m› ve kurulumu, antivirüs yaz›l›m› al›m› ile sunucu ve kullan›c› baz›nda bilgisayarlara kurulumu, döner sermaye tafl›n›r mal program› al›m› ve kurulumu ve iflletim sistemi, ofis uygulama ve sunucu yaz›l›mlar› al›m›, (Microsoft Entrprice Kurumsal Anlaflma) gerçeklefltirilmifltir.

Merkez ve bölge müdürlüklerine antivirüs yaz›l›m› al›m›, sunucu ve kullan›c› baz›nda bilgisayarlara kurulumu hizmeti verilmifltir.

Merkez ve Taflra teflkilat› web siteleri standart hale getirilmifltir.

Genel Müdürlü¤ümüz resmi web sitesinden orman envaleri ihalelerinin yay›nlanmas›na bafllanm›flt›r.

E¤itim veri taban› kurulmufl, Genel Müdürlük Sistem Odas› yenilenmifl, personel maafl bilgilerine iliflkin e-Bordro, ds-Bordro program› yap›lm›flt›r.

Fire wall cihaz› güncellemesi, güvenlik duvar› yaz›l›m›n›n yenilenmesi ve uygulanmas›, Network ve a¤ yap›s› kurulumu ve iflletilmesi, Kimlik Paylafl›m Sistemi program›n›n yap›lmas›, OGM portal ve web sayfas› tasar›m ve güncellemesi çal›flmalar› yap›lm›flt›r. Bilgisayar ve yan bileflenleri al›m›, bak›m onar›m hizmetleri yürütülmüfltür.

Kurumsal elektronik posta uygulamas› kapsam›nda 10720 personele isimsoyisim@ogm.gov.tr uzant›l› e-mail adresi verilmifltir.

1937 y›l›ndan bu yana orman kadastrosunu etkileyen ve uygulamalar› yönlendiren; yürürlükte olan veya olmayan tüm mevzuat›n ve co¤rafi bilgi sistemi kriterleri temel al›narak haz›rlanan co¤rafi bilgi sistemi bazl› bir harita sunucusu yard›m›yla tüm ülkemizi kapsayacak flekilde köylerin orman kadastro durumlar›, amenajman planlar›ndan elde edilen orman varl›¤›m›z, bölge, iflletme ve fleflik s›n›rlar›, pafta indeksleri, GPS proje sahalar›, yaklafl›k nirengi koordinatlar›, ülke idari bilgileri gibi verilerin Genel Müdürlü¤ümüz resmi internet sitesi olan www.ogm.gov.tr adresinde yay›nlanmas› sa¤lanarak, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlü¤ünce tasdik edilmifl olan nirengilerin say›sal de¤erlerini sat›n almak isteyenlerin nirengilere iliflkin bilgilere eriflmesinde kolayl›k sa¤lanm›flt›r.

Sivil savunma

Afet ve Acil durumlar ile sivil savunmaya iliflkin hizmetlerin ülke düzeyinde etkin bir flekilde gerçeklefltirilmesi için gerekli önlemlerin al›nmas› ve olaylar›n meydana gelmesinden önce haz›rl›k ve zarar azaltma, olay s›ras›nda yap›lacak müdahale, Kurum Kurulufllar aras›nda koordinasyonun sa¤lanmas› ve lojistik, seferberlik ifl ve ifllemleri yürütülmüfltür

Mali ifller

2009 Mali y›l› Döner Sermaye Bütçesi Sonuçlar›na göre gelirler 1.361.772.495 TL. ve giderler 1.435.371.323 TL olarak gerçekleflmifltir.

34 adet ihale ifllem dosyas›na iliflkin gerekli ifl ve ifllemler tesis edilerek ifllemlerin mevzuata uygun olarak sonuçland›r›lmas› sa¤lanm›flt›r.

Helikopterlerin yedek parça tamir, bak›m ve onar›m› ile yedek parça sat›n almalar›nda uygulanan ithalat ifllemleri yap›lm›flt›r.

Sat›n alma ilan bedelleri, birimlerin ihtiyaç duydu¤u ve Do¤rudan Temin Usulü ile yap›lan sat›n almalar karfl›l›¤› 7.668.666,56.-TL’lik, 53.724.667.EURO’luk ve 132.229.046,66 USD’lik parasal ifllem hacmi gerçeklefltirilmifltir.

Söz konusu sat›n alma ifllemlerinin gerçeklefltirilmesi aflamas›nda Kamu ‹hale Kurumu, Say›fltay Baflkanl›¤› ve Maliye Bakanl›¤› taraf›ndan yap›lan inceleme ve kontrollerde mevzuata uygun olmayan herhangi bir ifllem tespit edilememifl yap›lan ifl ve ifllemler mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçeklefltirilmifltir.

Y›pranm›fl, kullan›m ömrünü tamamlayarak tamir kabul etmeyecek durumda bulunan demirbafl malzemeler terkin edilmek suretiyle bedelleri idare hesaplar›na intikal ettiril-mifltir.

4734 Say›l› Kamu ‹hale Kanunu ile 4735 Say›l› Kamu ‹haleleri Kanununa göre 25 adet gerçek ve tüzel kifli hakk›nda yasan›n öngördü¤ü sürelerde Kamu ‹halelerine kat›lmaktan men cezas› verilmifltir.

Genel Müdürlü¤ümüz 01.01.2007 tarihinden itibaren Özel Bütçeye geçmifltir. Bu nedenle ayniyat ifllemleri, sat›n almalar gibi uygulama farkl›l›klar›n›n giderilmesine yönelik baz› ifl ve ifllemlerin Özel Bütçe yap›s›na uyarlanma çal›flmalar› tamamlanm›flt›r. III. E¤itim, Yay›n ve Tan›t›m Faaliyetleri ve Rekreasyon Hizmetleri

E¤itim faaliyetleri Hizmet içi e¤itimler

2009 y›l›nda hizmet içi ve mesleki e¤itimlere a¤›rl›k ve öncelik verilmifl, bu kapsamda 48 adet e¤itim faaliyeti yap›lm›fl ve bu e¤itimlerde 3.867 kifli e¤itim görmüfltür.

Hizmet içi e¤itim kapsam›nda yap›lan seminerlerden önemli baz›lar› afla¤›da s›ralanm›flt›r:

Merkez ve taflra birimlerinde 120 personelin kat›l›m› ile 7-11 Aral›k 2009 tarihinde Antalya’da 5 günlük CBS konusunda hizmet içi semineri düzenlenmifltir.

Merkez ve taflra kat›l›ml› 20 fler kiflilik iki grup halinde 5’er günlük MS Access-MS SQL e¤itimi verilmifltir. Artvin, Adapazar›, Bolu, Sinop bölge müdürlüklerimizden gelen talep do¤rultusunda bu bölge müdürlüklerimize CBS e¤itimi verilmifltir.

Bilgi ve iletiflim teknolojileri konusunda ilgili personele bilgi ifllem teknolojileri e¤itimi verilmifltir.

Tafl›n›r Mal Yönetmeli¤i gere¤ince görevlendirilen Tafl›n›r Kay›t ve Kontrol Yetkililerine yönelik olarak Antalya’da 3 gün süreli hizmet içi e¤itim düzenlenmifltir. E¤itim sonucu yap›lan s›nav kapsam›nda baflar›l› olan personele sertifika verilmifltir.

27-29 Nisan 2009 tarihleri aras›nda ‹stanbul’da, 27 Orman Bölge Müdürlü¤ü Muhasebe Yetkililerine “Özel Bütçe Muhasebe Yetkililerinin ‹fl ve ‹fllemleri ile Mali Mevzuatta Meydana Gelen De¤iflikliklerin Takibi” konulu e¤itim verilmifltir.

27 orman bölge müdür yard›mc›lar› ve plan proje flube müdürlerine yönelik; “Stratejik Planlama, Sürdürülebilir Orman Yönetimi, Standart Dosya Plan› ve Resmi Yaz›flma Kurallar›, Faaliyet Raporlar›” konulu Antalya’da 6-8 Ekim 2009 tarihleri aras›nda 3 gün süreli hizmet içi e¤itim düzenlenmifltir.

Orman böcek ve hastal›klar› ile mücadele konusunda 140 teknik eleman›n e¤itimi gerçeklefltirilmifltir.

4734 Say›l› Kamu ‹hale Kanunu ile 4735 Say›l› Kamu ‹haleleri Kanununa göre yay›nlanan ikincil mevzuat de¤ifliklikleri hakk›nda seminerler verilmifltir.

‹ç kontrol standartlar› ve risk odakl› denetim konusunda 5 gün, Avrupa Birli¤i e¤itim programlar› ve Türkiye’nin programdaki yeri ve mesleki e¤itim proje örnekleri konusunda 1 gün süreli e¤itim verilmifltir.

Görevde yükselme e¤itimi

Aç›ktan atamalar› yap›lan mühendis, avukat, orman muhafaza memuru ve memurlara yönelik 486 personelin intibak e¤itimleri Aral›k ay›nda yap›lm›flt›r.

Göreve haz›rlama e¤itimi

Orman yang›nlar›yla etkin bir flekilde mücadele edebilmek amac›yla uzman personel yetifltirilmesine yönelik olarak 91 personele yang›n uzmanl›k e¤itimi verilmifltir. Ayr›ca, 1 personelin sivil savunma e¤itimine kat›l›m› sa¤lanm›flt›r.

Personelin yabanc› dil eksikli¤ini gidermek amac›yla seviyelerine göre toplam 30 kifli yabanc› dil kursuna gönderilmifltir.

Tan›t›m ve Yay›n

Öncelikli hedef kitlesini oluflturan çocuklar ve gençlerin orman ve ormanc›l›k hizmetlerine yönelik bilinçlendirilmesi çal›flmalar› kapsam›nda;

Orman Çocuk Tiyatrosu vas›tas›yla özellikle yang›na hassas yörelerde yo¤un olmak üzere 715 oyun sergilenerek 155.812 ilkö¤retim ö¤rencisine ulafl›lm›flt›r.

Yang›n sezonu öncesinde orman yang›nlar›n› önlemek amac›yla gezici e¤itim ekipleri vas›tas›yla 6.610 adet köy ziyaretinde bulunulmufl ve toplam 172.551 kifliye yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çal›flmalar› yap›lm›flt›r.

Ayr›ca, avc›, çiftçi ve çobanlarla yönelik e¤itimlere a¤›rl›k verilmifl bu kapsamda da 11.089 vatandafl›m›z e¤itilmifltir.

Turizm acenteleri, turistik tesis çal›flanlar› ve askeri birliklere yönelik toplam 7513 görevliye yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme toplant›lar› düzenlenmifltir. ‹htiyaç dahilinde; panel, çal›fltay, toplant›, sempozyum, e¤itim v.b. faaliyetler için gerekli olan afifl, poster, ilan ve benzeri dokümanlar bilgisayar sistemleri kullan›larak ço¤alt›larak ilgili birimlere ulaflt›r›lm›flt›r.

1 nci Ulusal Mobil Devlet Konferans›nda, CEBIT Biliflim Fuar›nda, Bakanl›klar aras› Harita ‹flleri Koordinasyon ve Planlama Kurulu 1. Sempozyumu ve ‹zmir CBS Kongresinde OGM ad›na stand aç›larak CBS, Uzaktan Alg›lama çal›flmalar›m›z hakk›nda bilgi verilmifltir.

Bal Orman› projesi kapsam›nda web sayfas›, afifller ve animasyonlar› haz›rlanm›flt›r. Odun d›fl› orman ürünlerinin bölge müdürlüklerine da¤›l›m haritas› haz›rlanm›flt›r. Tohum bahçeleri, tohum meflcereleri ve gen koruma ormanlar›n›n alansal olarak tablosal verileriyle birlikte say›sal ortama aktar›m› çal›flmalar› bafllat›lm›flt›r.

Televizyon ve radyo program›na kat›l›m sa¤lanm›fl, bas›n ve gönüllü sivil toplum kurulufllar›na yönelik 211 adet toplant› gerçeklefltirilmifltir.

Rekreasyon hizmetleri

106 adet mesire yeri (orman içi dinlenme yeri), 13 adet kent orman› kuruluflu yap›lm›fl 4 adet kent orman›n›n aç›l›fl› gerçeklefltirilmifltir. Böylece toplam kent orman› say›s› 117 ye, mesire yeri say›s› ise 963 e ulaflm›flt›r.

Di¤er faaliyetler

Bakanl›k Hukuk Müflavirli¤inden al›nan 21 adet kanun, tüzük ve yönetmelik tasar›s›na, birimlerimiz aras› gerekli koordinasyon sa¤lanarak Genel Müdürlü¤ün görüflü bildirilmifltir.

TBMM’den al›nan 37 adet milletvekilli soru önergesi ve 4 adet vatandafl›m›z›n bilgi taleplerine süresi içerisinde cevap verilmifltir.

Mesleki fakülte ve yüksekokul ö¤rencilerinin Merkez ve Taflra Birimlerinde staj yapabilmesi için ilgili birimlerle gerekli yaz›flmalar yap›larak 1.795 adet üniversite ö¤rencisine kurumumuzda mesle¤e haz›rlama kapsam›nda staj imkan› sa¤lanm›flt›r. Çeflitli kurum ve kurulufllarca düzenlenen ve koordinasyon gerektiren toplant› davetleri ilgili birimlerimize zaman›nda iletilmifltir.

Ormanc›l›kla ilgili uluslararas› sözleflme, süreç ve de¤iflik etkinliklere kat›lmak ve gerekti¤inde konu ile ilgili ülkemiz raporunu sunmak üzere yurtd›fl›na geçici görevlendirilen toplam 139 personelin ifl ve ifllemlerinin takip ve sonuçland›r›lmas› sa¤lanm›flt›r.

Birleflmifl Milletler G›da ve Tar›m Teflkilat› (FAO)’dan hibe kaynak temin edilerek “Kestane Dal Kanseri Mücadelesi” konulu TCP F projesi (TCP/TUR/3201 Management of Chestnut Blight) uygulanm›fl olup, söz konusu Proje ç›kt›lar›na dayanarak proje doküman› haz›rlanm›fl ve FAO’ya sunulmak üzere D›fliflleri Bakanl›¤›na gönderilmifltir.

Birimlerce haz›rlanm›fl olan proje önerileri, teknik destek baflvurular› ilgili yerlere istenilen formatta ulaflt›r›lm›flt›r.

d. Di¤er Birimler Taraf›ndan Yürütülen Faaliyet ve Projeler

Orman Harita ve Fotogrametri Müdürlü¤ünün 2009 y›l›nda gerçeklefltirmifl oldu¤u faaliyetler afla¤›dad›r.

Hava foto¤raflar›n›n temini

Ormanc›l›k çal›flmalar›nda kullan›lmak üzere 2009 y›l›nda 28.842 km2’lik alan için hava foto¤raf› al›m› gerçeklefltirilmifltir. Bu al›m›n Harita Genel Komutanl›¤›’nda mevcut Ankara-Kastamonu bölgelerine ait 19.200 km2 alan› kapsayan say›sal stereo renkli k›z›lötesi hava foto¤raf› bedeli karfl›l›¤›nda Harita Genel Komutanl›¤›ndan, ‹stanbul Bölgesinde yap›lacak olan orman planlama çal›flmalar›nda kullan›lmak üzere ‹stanbul Büyükflehir Belediyesinde mevcut ‹stanbul ilini kapsayan 7617 km2 say›sal stereo renkli k›z›lötesi hava foto¤raf› bedeli karfl›l›¤›nda ‹stanbul Büyükflehir Belediyesinden al›nm›fl, Zonguldak Bölgesinde 2025 km2 lik alanda say›sal stereo renkli k›z›lötesi hava foto¤raf› al›m› ise ihale usulü ile gerçeklefltirilmifltir.

Ayr›ca, Genel Müdürlü¤ümüzün kadastro, planlama vb. çal›flmalar› için Harita Genel Komutanl›¤›nda mevcut de¤iflik ölçekteki hava foto¤raflar›ndan 2009 y›l› içersinde toplam 1335 adet hava foto¤raf› al›nm›flt›r.

Hava foto¤raflar›n›n yorumlanmas›

Orman planlama çal›flmalar›na altl›k teflkil edecek 974 adet hava foto¤raf›n›n yorumlama ifllemleri tamamlanm›flt›r.

1/25.000 ölçekli say›sal orman haritas› (meflçere tasla¤›) üretimi

Orman amenajman plan› yap›lacak alanlar› kapsayan 101 adet 1/25. 000 ölçekli say›sal orman haritalar›n›n üretimi yap›lm›flt›r. 925 adet topo¤rafik haritan›n al›m› gerçeklefltirilmifltir.

Harita-nirengi de¤eri temini

Harita Genel Komutanl›¤›ndan de¤iflik ölçekte 171 adet topo¤rafik harita, 20 adet nirengi de¤eri al›nm›flt›r.

Co¤rafi Bilgi Sistemi

Orman Bilgi sistemine yönelik mevcut bilgilerin say›sal ortama aktar›lmas›, veri toplama, kontrol ve güncellemeler çal›flmalar› sürdürülmüfltür.

Genel Müdürlü¤ümüzce yürütülen rehabilitasyon çal›flmalar›n›n say›sal ortama aktar›lmas› ve potansiyel a¤açland›rma sahalar›n› belirlenmesi ve veri taban›na aktar›lmas› ile ilgili standartlar haz›rlanm›fl, veri setlerini oluflturmak üzere bölge müdürlüklerine gönderilmifltir.

Genel amaçl› 1/1.000.000 ölçekli orman alanlar› haritalar› a¤aç türleri, orman idari s›n›rlar› ve meflcere tipleri itibariyle bilgisayar ortam›nda haz›rlanarak tüm birimlerimizin kullan›m›na sunulmufltur.

Uydu görüntüleri

Orman planlamas› yap›lacak olan ancak, hava foto¤raf› olmayan toplam 5725 km2 lik alan için uydu görüntüleri temin edilerek yorumlamalar› yap›lm›fl, say›sal orman haritalar› üretilmifltir.

Genel Müdürlü¤ümüzce FAO ile ortaklafla yürütülen Suriye Projesi kapsam›nda amenajman plan› yap›lacak 400 km2 lik alan için uydu görüntüleri temin edilerek yorumlamalar› yap›lm›fl, say›sal orman haritalar› üretilmifl, ilgili birimlere teslim edilmifltir.

Di¤er Çal›flmalar

Tüm birimlerin yan› s›ra Bakanl›k birimlerinin de hava foto¤raf›, harita, nirengi de¤eri, vb. talepleri karfl›lanm›fl olup, çeflitli kamu kurum ve kurulufllar› ve üniversiteler aras›nda yap›lan protokoller ile bilgi al›flveriflinde bulunulmufl ve çeflitli projelere katk› sa¤lanm›flt›r.

2. PERFORMANS SONUÇLARI TABLOSU

17.03.2006 tarih ve 26111 say›l› Resmi Gazete’de yay›mlanan “Kamu ‹darelerince Haz›rlanacak Faaliyet Raporlar› Hakk›nda Yönetmelik”in Geçici 2 nci Maddesinde yer alan “Kamu idareleri ilk performans programlar›n› haz›rlad›klar› y›la kadar, faaliyet raporlar›n›n performans bilgileri bölümünde sadece faaliyet ve projelere iliflkin bilgilere yer verirler.” Hükmü gere¤i bu bölüm haz›rlanmam›flt›r.

3. PERFORMANS SONUÇLARININ DE⁄ERLEND‹R‹LMES‹

17.03.2006 tarih ve 26111 say›l› Resmi Gazete’de yay›mlanan “Kamu ‹darelerince Haz›rlanacak Faaliyet Raporlar› Hakk›nda Yönetmelik”in Geçici 2 nci Maddesinde yer alan “Kamu idareleri ilk performans programlar›n› haz›rlad›klar› y›la kadar, faaliyet raporlar›n›n performans bilgileri bölümünde sadece faaliyet ve projelere iliflkin bilgilere yer verirler.” Hükmü gere¤i bu bölüm haz›rlanmam›flt›r.

4. PERFORMANS B‹LG‹ S‹STEM‹N‹N DE⁄ERLEND‹R‹LMES‹

17.03.2006 tarih ve 26111 say›l› Resmi Gazete’de yay›mlanan “Kamu ‹darelerince Haz›rlanacak Faaliyet Raporlar› Hakk›nda Yönetmelik”in Geçici 2 nci Maddesinde yer alan “Kamu idareleri ilk performans programlar›n› haz›rlad›klar› y›la kadar, faaliyet raporlar›n›n performans bilgileri bölümünde sadece faaliyet ve projelere iliflkin bilgilere yer verirler.” hükmü gere¤i bu bölüm haz›rlanmam›flt›r.

Benzer Belgeler