• Sonuç bulunamadı

ANATOMİ ANABİLİM DALI 1. SINIF TEORİK ve LABORATUVAR DERS KONU LİSTESİ

LABORATUVAR DERSLERİ

1 Osteoloji lab. materyalleri Kemiklerin Sınıflandırmak, Kemik yüzeyindeki yapıları öğrenmek.

2 Scapula, clavicula, humerus Scapula, Clavicula, Humerus kemiklerini betimlemek.

3 Radius ,ulna, ossa manus Radius ,ulna, ossa manus kemiklerinin üzerindeki çıkıntılar, oluklar, eklem yaptığı kemikler ile ilişkisini kavramak.

4 Os coxae, sacrum, femur Os coxae, sacrum, femur kemiklerinin üzerindeki çıkıntılar, oluklar, eklem yaptığı kemikler ile ilişkisini kavramak.

5 Tibia, fibula, ossa pedis Tibia, fibula, ossa pedis kemiklerinin üzerindeki çıkıntılar, oluklar, eklem yaptığı kemikler ile ilişkisini kavramak.

6 Skeleton thoracis Sternum’un, Costae’nın bölümlerini, yüzlerini, çıkıntılarını, oluklarını ve eklem yaptığı kemikleri kavramak.

7 Art.humeri, art. cubiti Art.humeri, art. cubiti eklem tipi, eklem kapsülü, bağlarını ve hareketleri hakkında bilgi sahibi olmak, Bu bilgileri ilişkilendirmek.

8 Art. Radiocarpalis, art. manus Art. Radiocarpalis, art. Manus eklem tipi, eklem kapsülü, bağlarını ve hareketleri hakkında bilgi sahibi olmak, Bu bilgileri ilişkilendirmek.

9 Art. coxae, pelvis eklemleri Art. coxae, pelvis eklemleri eklem tipi, eklem kapsülü, bağlarını ve hareketleri hakkında bilgi sahibi olmak, Bu bilgileri ilişkilendirmek.

10 Art.genus, art. talocruralis, art. pedis Art.genus, art. talocruralis, art. Pedis eklem tipi, eklem kapsülü, bağlarını ve hareketleri

hakkında bilgi sahibi olmak, Bu bilgileri ilişkilendirmek.

11 Neurocranium Frontal, Parietal, occipital, Temporal, Sphenoidal kemiklerin bölümleri, yüzeyindeki yapılar ve eklem yaptığı kemikleri kavramak.

12 Os ethmoidale, maxilla, mandibula, os hyoideum Os ethmoidale, maxilla, mandibula, os hyoideum kemiklerin bölümleri, yüzeyindeki yapılar ve eklem yaptığı kemikleri kavramak.

13 Vomer, CNİ, os lacrimale, os zygomaticum, os palatinum Vomer, CNİ, os lacrimale, os zygomaticum, os palatinum kemiklerin bölümleri, yüzeyindeki yapılar ve eklem yaptığı kemikleri kavramak.

14 Norma frontalis, lateralis,basillaris,verticalis,occipitalis Kafa iskeletinin bütünü hakkında bilgi sahibi olmak, Orbitayı oluşturan kemikleri betimlemek.

15 Basis cranii interna, Fossa cranialis ant., med., post. Kafa iskeletinin bütünü hakkında bilgi sahibi olmak, Orbitayı oluşturan kemikleri betimlemek.

16 Columna Vertebralis Columna Vertebralis kemiklerin bölümleri, yüzeyindeki yapılar ve eklem yaptığı kemikleri kavramak.

17 Columna Vertebralis’in Eklemleri

Art. Atlanto-occipitalis, Art. Atlantoaxialis, Symphysis intervertebralis, Art. Zygapophysialis eklem tipi, eklem kapsülü, bağlarını ve hareketleri hakkında bilgi sahibi olmak, Bu bilgileri ilişkilendirmek.

18 Art. temporomandibularis Art. Temporomandibularis eklem tipi, eklem kapsülü, bağlarını ve hareketleri hakkında bilgi sahibi olmak, Bu bilgileri ilişkilendirmek.

19 Sırt, Ense ve Spinohumeral Kaslar Sırt, Ense ve Spinohumeral Kasların komşulukları, origo- insertio, fonksiyonu ve siniri hakkında bilgi sahibi olmak.

20 Omuz Kasları ve Cavum Axilla Omuz Kasları ve Cavum Axilla komşulukları, origo- insertio, fonksiyonu ve siniri hakkında bilgi sahibi olmak.

21 Kol ve Ön Kolun Ön Yüz Kasları Kol ve Ön Kolun Ön Yüz Kasları komşulukları, origo- insertio, fonksiyonu ve siniri hakkında bilgi sahibi olmak.

22 Kol ve Ön Kolun Arka Yüz Kasları Kol ve Ön Kolun Arka Yüz Kasları komşulukları, origo- insertio, fonksiyonu ve siniri hakkında bilgi sahibi olmak.

23 El Kasları El Kasları komşulukları, origo- insertio, fonksiyonu ve siniri hakkında bilgi sahibi olmak.

24 Uyluk ve Bacak Ön Yüz Kasları Uyluk ve Bacak Ön Yüz Kasları komşulukları, origo- insertio, fonksiyonu ve siniri hakkında bilgi sahibi olmak.

25 Gluteal Bölge, Uyluğun Arka Yüz Kasları Gluteal Bölge, Uyluğun Arka Yüz Kasları komşulukları, origo- insertio, fonksiyonu ve siniri hakkında bilgi sahibi olmak.

26 Bacak Arka Yüz ve Ayak Kasları Bacak Arka Yüz ve Ayak Kasları komşulukları, origo- insertio, fonksiyonu ve siniri hakkında bilgi sahibi olmak.

27 Mimik ve Çiğneme Kasları Mimik ve Çiğneme Kasları komşulukları, origo- insertio, fonksiyonu ve siniri hakkında bilgi sahibi olmak.

28 Boyun Kasları ve Üçgenleri Boyun Kasları ve Üçgenleri komşulukları, origo- insertio, fonksiyonu ve siniri hakkında bilgi sahibi olmak.

29 Göğüs ve Karın Kasları Göğüs ve Karın Kasları komşulukları, origo- insertio, fonksiyonu ve siniri hakkında bilgi sahibi olmak.

30 Canalis Inguinalis Canalis inguinalis sınırları, içerisinde bulunan oluşumları betimleyebilmek. Kliniğini anlamak.

31 Periferik Sinir Sistemi Medulla Spinalisin genel morfolojisi ve Periferik Sinir sisteminin oluşumu hakkında genel bilgiler hakkında bilgi sahibi olmak.

32 Spinal Sinirler Spinal sinir oluşumu, sayısı, plexus oluşumlarına katılımı, reseptör organlar ve medulla spinalis arasındaki ilişkiyi betimleyebilmek.

33 Plexus Cervicalis Orjin aldığı spinal sinir kökleri, uç dalları üst ekstremite dermatomları ve plexus cervicalis kliniği hakkında bilgi sahibi olmak.

34 Plexus Brachialis Orjin aldığı spinal sinir kökleri, uç dalları üst ekstremite dermatomları ve plexus brachialis kliniği hakkında bilgi sahibi olmak.

35 Boyun Damar ve Sinirleri Boyun arterlerleri, venleri, lenfatikleri seyri, dalları ve beslediği oluşumlar hakkında bilgi sahibi olmak, kliniğini bağdaştırabilme.

36 Başın Damar ve Sinirleri Başın sinirleri, dalları hakkında bilgi sahibi olmak, kliniğini bağdaştırabilme.

37 Üst Extremitenin Damarları Üst Extremitenin arterlerleri, venleri, lenfatikleri seyri, dalları ve beslediği oluşumlar hakkında bilgi sahibi olmak, kliniğini bağdaştırabilme.

38 Üst Extremitenin Sinirleri Üst Extremitenin sinirleri, dalları hakkında bilgi sahibi olmak, kliniğini bağdaştırabilme.

39 Göğüs ve Karın Ön Duvarı Damar ve Sinirleri Göğüs ve Karın Ön Duvarı Damar ve Sinirleri

40 Plexus Lumbosacralis Plexus lumbalis, Plexus sacralis, Truncus lumbosacralis seyri, dalları ve ında bilgi sahibi olmak.

41 Alt Extremitenin Damarları Alt Extremitenin arterlerleri, venleri, lenfatikleri seyri, dalları ve beslediği oluşumlar hakkında bilgi sahibi olmak, kliniğini bağdaştırabilme.

42 Alt Extremitenin Sinirleri Alt Extremitenin sinirleri, dalları hakkında bilgi sahibi olmak, kliniğini bağdaştırabilme.