• Sonuç bulunamadı

FARMAKOLOJİ ANABİLİM DALI 3. SINIF TEORİK ve UYGULAMALAR DERS KONU LİSTESİ

1 İmmünomodülatörler

Öğrenci İmmünomodülatörlerin, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

2 Kemoterapotiklere Giriş Öğrenci vücudu istila eden infeksiyon etkenlerinin ilaçlarla tedavisinde kullanılan ilaçların genel özelliklerini bilir.

3 Penisilinler

Öğrenci penisilinlerin kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

4 Sefalosporinler

Öğrenci sefalosporinlerin kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

5 Makrolidler ve Linkozamidler

Öğrenci Makrolid-Linkozamidlerin kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

6 Sülfonamidler

Öğrenci Sülfonamidlerin kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

7 Antianaerobik İlaçlar

Öğrenci Antianaerobik İlaçların , kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

8 Kinolonlar

Öğrenci Kinolonların kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

9 Dar spektrumlu ve Polipeptid yapılı antibiyotikler Öğrenci Dar spektrumlu ve Polipeptid yapılı antibiyotiklerin, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve

toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

10 Tetrasiklinler ve Kloramfenikoller

Öğrenci Tetrasiklinler ve Kloramfenikollerin, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

11 Aminoglikozidler

Öğrenci Aminoglikozidlerin, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

12 Antimalaryal İlaçlar

Öğrenci Antimalaryal İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

13 Kemoterapotik ilaç etkileşmeleri Öğrenci kemoterapötikleri reçete ederken görülebilecek kemoterapötik ilaçlar arasındaki etkileşmeler konusunda bilgi sahibidir. Hastaya uygun ilacı seçebilme, bu ilacı uygun dozda,uygun sürede kullanabilmeyi bilir.

14 Antiviral ilaçlar

Öğrenci Antiviral ilaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

15 Antianemik ilaçlar

Öğrenci Anemi tedavisinde kullanılan ilaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

16 Antifungal ilaçlar

Öğrenci Antifungal ilaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

17 Kemoterapotiklerin Klinik kullanımları Öğrenci kemoterapötikleri hangi endikasyonlarda kullanabileceği konusunu bilir. Hastaya uygun ilacı seçebilme, bu ilacı uygun dozda, uygun sürede kullanabilme konusunda bilgi sahibidir.

18 Otonom sinir sistemine giriş Öğrenci otonom sinir sisteminin bölümlerini , bu yerlerde impuls iletiminin nasıl olduğunu, otonom sinir sistemi nöromediyatörlerini ve reseptörlerini bilir.

19 Parasempatomimetikler ilaçlar

Öğrenci parasempatomimetik ilaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

20 Parasempatolitikler

Öğrenci Parasempatolitik İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

21 Sempatomimetik ilaçlar

Öğrenci Sempatomimetik ilaçların kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

22 Sempatolitik İlaçlar

Öğrenci Sempatolitik İlaçların kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

23 Ganglionları inhibe ve stimüle eden İlaçlar

Öğrenci Gangliyonları inhibe ve stimüle eden İlaçların kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

24 Kalp Yetmezliği Tedavisi

Öğrenci Kalp Yetmezliği Tedavisinde kullanılan İlaçların kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

25 Antianjinal İlaçlar

Öğrenci Antianjinal İlaçların kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımları (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

26 Antiaritmik İlaçlar Öğrenci Antiaritmik İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve

uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

27 Antihipertansif İlaçlar

Öğrenci Antihipertansif İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

28 Beta Blokörler

Öğrenci Beta Blokerlerin, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

29 Hipolipidemik Etkili İlaçlar

Öğrenci Hipolipidemik etkili ilaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

30 Antitrombotik İlaçlar

Öğrenci pıhtılaşmayı engelleyen ilaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

31 Periferik Vazodilatör İlaçlar

Öğrenci Periferik Vazodilatör İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

32 Tbc, Lepra Tedavisinde Kulanılan İlaçlar

Öğrenci Tbc, Lepra Tedavisinde Kullanılan İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir..

33 Antitussif İlaçlar

Öğrenci Antitusif İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

34 Mukolitik, Ekspektoran İlaçlar

Öğrenci Mukolitik, Ekspektoran İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

35 Bronkodilatör İlaçlar Öğrenci Bronkodilatör İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

36 Hipotalamus Hormon İlaçları

Öğrenci Hipotalamus Hormon İlaçlarının, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

37 Hipofiz Hormon İlaçları

Öğrenci Hipofiz Hormon İlaçlarının, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

38 Tiroid Hormon ve İlaçları

Öğrenci Tiroid Hormon ve İlaçlarının, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

39 Oral Antidiyabetikler

Öğrenci Oral Antidiyabetiklerin, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

40 İnsülin

Öğrenci İnsülinin, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

41 Kalsiyum Dengesini Etkileyen İlaçlar

Öğrenci Kalsiyum Dengesini Etkileyen İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

42 Kortikosteroidler

Öğrenci Kortikosteroidlerin, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

43 Peptik Ülser Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

Öğrenci Peptik Ülser Tedavisinde Kullanılan İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir..

44 Antidiyareik İlaçlar

Öğrenci Antidiyareik İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

45 Emetik ve Antiemetik İlaçlar

Öğrenci Emetik ve Antiemetik İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

46 Laksatif ve Purgatif İlaçlar

Öğrenci Laksatif ve Purgatif İlaçların , kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir..

47 Ektoparazitik İlaçlar

Öğrenci parazit tedavisinde kullanılan ilaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

48 Diğer sindirim sistemi ilaçları

Öğrenci sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılan diğer ilaçların (koleretik ilaçlar, kolagog ilaçlar, sindirim sistemi enzimleri vb.) , kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

49 Antihelmintik, Antiamibik ve Diğer Antiprotozoal İlaçlar

Öğrenci helmint ve amip tedavisinde kullanılan ilaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

50 SSS ilaçlarına Giriş Öğrenci santral sinir sisteminde iletimin nasıl gerçekleştiğini, SSS nöromediyatörleri ve özelliklerini, SSSne etkili ilaçların etki ettiği reseptörleri ve bunların özelliklerini bilir.

51 Antiepileptik İlaçlar

Öğrenci Antiepileptik İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

52 Alkoller

Öğrenci alkolleri, kimyasal yapısını bilir ve çeşitlerini sınıflandırır. Alkollerin farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaçlarla olan etkileşmelerini bilir.

Alkollerin klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir. Alkol bağınlığı ve alkol yoksunluk sendromunu tanımlar, tedavisinde kullanılan ilaçları sınıflandırır ve bu ilaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaçlarla olan etkileşmelerini bilir.

53 Parkinson ve Nörodejeneratif Hastalıkların Tedavisi

Öğrenci Parkinson ve Nörodejeneratif Hastalıkların Tedavisi hakkında bilgi sahibidir. Tedavide kullanılan ilaçları, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

54 Hipnotik ve Sedatif ve Anksiyolitik İlaçlar

Öğrenci Hipnotik ve Sedatif ve Anksiyolitik İlaçların , kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

55 Tipik Nöroleptikler

Öğrenci Tipik Nöroleptik ilaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

56 Atipik Nöroleptikler

Öğrenci Atipik Nöroleptik ilaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

57 Narkotik Analjezikler

Öğrenci Narkotik Analjeziklerin, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

58 Narkotik olmayan Analjezikler

Öğrenci Narkotik olmayan Analjeziklerin , kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

59 Antidepresan İlaçlar

Öğrenci Antidepresan İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

60 Genel Anestezik İlaçlar

Öğrenci Genel Anestezik İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

61 Lokal Anestezik İlaçlar Öğrenci Lokal Anestezik İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve

uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

62 Nöromüsküler Bloke Edici İlaçlar

Öğrenci Nöromüsküler Bloke Edici İlaçların, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

63 SSS Stimülanları

Öğrenci Santral Sinir Sistemi Stimülanı İlaçların kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

64 Santral Kas Gevşeticiler

Öğrenci Santral Kas Gevşeticilerin, kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

65 Bağımlılık yapan İlaçlar Öğrenci Bağımlılık tiplerini bilir ve bağımlılık yapan İlaçların , kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

66 Antiseptik ve Dezenfektanlar

Antiseptik ve Dezenfektan olarak kullanılan maddelerin neler olduğunu ve kimyasal yapılarını bilir., Etkilerini, farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. Klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

67 Sıvı-Elektrolit Dengesizliklerinde Kullanılan İlaçlar

Öğrenci Sıvı-Elektrolit dengesizliklerinde kullanılan İlaçların kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

68 Asit-Baz Dengesini Düzenleyen İlaçlar

Öğrenci asidoz ve alkaloz durumlarını tanımlar. Asidoz ve alkaloz durumlarında kullanılan ilaçların kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır. İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

69 Plazma Hacmi Genişleticiler

Öğrenci Plazma Hacmi Genişleticilerin kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

70 Üriner Antiseptik İlaçlar

Öğrenci Üriner Antiseptik İlaçların kimyasal yapısını bilir ve ilaç gruplarını sınıflandırır.

İlaçların farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini, yan ve toksik etkilerini ve ilaç etkileşmelerini bilir. İlaçların klinik kullanımlarını (endikasyon, kontrendikasyon) bilir ve uygun ilacı, uygun doz ve sürede seçebilme bilgisine sahiptir.

71 Gıda Destekleri, İlaç-Besin ve Etkileşmeleri Öğrenci Gıda Desteği olarak kullanılan ürünlerin neler olduğunu ve sınıflandırılmalarını bilir.

71 Gıda Destekleri, İlaç-Besin ve Etkileşmeleri Öğrenci Gıda Desteği olarak kullanılan ürünlerin neler olduğunu ve sınıflandırılmalarını bilir.