• Sonuç bulunamadı

İZMİR TABİP ODASI ONUR KURULU ÇALIŞMA RAPORU

HUKUK BÜROSU

İZMİR TABİP ODASI ONUR KURULU ÇALIŞMA RAPORU

İzmir Tabip Odası 2014 Mayıs-2015 Nisan dönemi Onur Kurulu, 27 Mayıs 2014’te ilk toplantısını yapmış ve Dr.Selahattin Fehmi Akçiçek Onur Kurulu Başkanlığına, Dr.Funda Obuz Onur Ku-rulu Sekreterliğine oybirliği ile seçilmiştir. Diğer Kurul üyeleri; Dr.Ertan Can, Dr.Ferruh Zorlu ve Dr.Mustafa Olguner’dir.

Kurul, bir yıllık dönem içinde toplam 15 toplantı yapmıştır. Bir yıllık dönem (2014 Mayıs–2015 Nisan) içinde Onur Kurulu gündemine alınan 69 dosyadan 27’si yeni açılan dosyalardan oluşmuştur.

Kurul çalışmaları sırasında Oda Avukatımız Mithat Kara ve Onur Kurulu sekreteri Özlem Sabırlar çalışmaları ile kurulun işleyişine büyük katkıda bulunmuşlardır.

Bu dönemde İzmir Tabip Odası Onur Kurulu’nun dosyalar konusunda verdiği kararlar şöyledir;

Ceza verilmesine yer olmayan: 11 Ceza işlemi gerektiren: 17

Yönetim Kurulu’nun soruşturma açılmasına gerek olmadığı kararına uyulan dosya sayısı: 24 Yönetim Kurulu’na soruşturma açılması için iade edilen dosya sayısı:8

TTB Disiplin Yönetmeliği ilgili maddelerine göre ceza verilen dosya sayıları;

Uyarı cezası: 4 Para cezası: 10

Meslekten men cezası: 3

Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu’nun dosyalarla ilgili olarak tekrar değerlendirilmesi yönündeki kararı gereği 9 dosya İzmir Tabip Odası’na geri gelmiştir. 9 dosya Yüksek Onur Kurulu’nun bozma gerekçeleri göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilmiştir.

6 Nisan 2015 tarihi itibariyle Onur Kurulu gündeminde olan dosya sayısı 3’tür.

İZMİR TABİP ODASI YENİ DÖNEM HEKİM MECLİSİ TOPLANTILARI 3 Haziran 2014

Hekim Meclisi Divanının 2014-2016 dönemi seçilmiş Yönetim Kurulu’nu ziyareti 12.06.2014

Dr.Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Olağanüstü toplantı 25.06.2014

Bilgilendirme

Boş bulunan Divan Üyeliği için (1 üye) seçim

İTO Emekli Hekimler Komisyonu ve TTB Emekli Hekimler Kolu - Sunum Göğüs Hastanesi’nin birleşme yolu ile kapatılması

Yeni dönem Hekim Meclisi’nin oluşumu (tüzük, yeni yapı, seçimler, vb.) ve yaz dönemi çalışma takviminin belirlenmesi

Sağlık hizmetlerinde taşeronlaşma

Yeni Torba Yasa (ASM ve TSM Nöbetleri) Hastane (digital) kayıt sistemi

Dilek ve öneriler 24.09.2014

Hekim Meclisi İç Tüzük değişikliği ve öneriler HEKİM MECLİSİ TÜZÜK ÇALIŞMALARI

06.08.2014 - 24.09.2014 tarihleri arasında, 2014 – 2016 dönemi hekim meclisi yeni iç tüzük çalışmaları toplantısı başlamıştır. Çalışma komisyonu Dr.Mete Güzelant, Dr.Nezaket Kaya, Dr.Kemal Özbek, Dr.Şükriye Kaplan Uzunoğlu,’ndan oluşmuştur.

30.09.2014 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında;

• Hekim Meclisi tarafından hazırlanan “iç tüzük değişikliği” önerisi değerlendirildi. Yönetim Kurulu tarafından yapılan değişikliklerle Hekim Meclisi İç Tüzüğü’nün onaylanmasına ve yürürlüğe girmesine,

• Yönetim Kurulu üyeleri Dr.Mete Güzelant ve Dr.Nezaket Kaya ile Hekim Meclisi Divan Üyeleri Dr. Kemal Özbek, Dr. Şükrüye Kaplan Uzunoğlu ve Dr. Aydın Taşdöğen’in Hekim Meclisi Seçim Kurulu üyesi olarak görevlendirilmesine,

• Hekim Meclisi seçim takviminin Hekim Meclisi Seçim Kurulu tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.

İZMİR TABİP ODASI HEKİM MECLİSİ İÇ TÜZÜĞÜ GEREKÇE:

MADDE 1: Hekim Meclisi, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Yasası’nın 28. Maddesine dayanarak, seçim ve çalışma ilkeleri bu iç tüzük ile belirlenerek kurulmuştur.

AMAÇ

MADDE 2: Oda etkinliklerini, hekimlerin ve toplumun çıkarları ve beklentilerine uygun gerçekleştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu doğrultuda, Oda’nın sağlık politika ve programlarının oluşturulması ve uygulanması sürecine, hekimlerin katılımının sağlanması, hekimler ile Oda’nın seçilmiş kurulları arasında iletişimin geliştirilmesi hedeflenir.

MECLİSİN OLUŞUMU

MADDE 3: Genel Kurul’da seçilen Yönetim Kurulu, Onur Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri ile TTB Genel Kurul Delegeleri, Hekim Meclisi’nin doğal üyeleridir. Birim ve bölgelerden seçilen temsilciler ile doğal üyeler

dönemi yeni Meclis’in ilk toplantı gününe kadar devam eder.

MECLİS DİVANI

MADDE 5: Meclis ilk toplantısını toplantıya katılan en yaşlı üyenin başkanlığı ve en genç üyenin divan üyeliği ile yapar. İlk toplantıda Divan seçimi yapılır. Divan için aday olan kişiler belirlenerek liste halinde yayınlanır. Gizli oy açık tasnif ile üç kişilik Divan seçilir. Divan üyeleri kendi arasından Hekim Meclisi Başkanı’nı seçer. Hekim Meclisi’nin doğal üyeleri Divan’a seçilemez.

DİVANIN GÖREVLERİ

MADDE 6: Meclis divanı en az ayda bir kez olmak üzere toplanır. Üyelerin önerileri doğrultusunda taslak gündemi hazırlar, Yönetim Kurulu ile görüşerek ve değerlendirerek gündemi kesinleştirir ve üyelere duyurur.

MECLİSİN TOPLANMASI

MADDE 7: Hekim Meclisi, Meclis Divanının aksi kararı olmadıkça ayda bir kez düzenli olarak toplanır.

Toplantı çağrısı e-posta yolu ile, Meclis Başkanı tarafından ve kesinleşmiş gündem ile yapılır. Meclis üyelerinin beşte birinin yazılı başvurusu ile veya Yönetim Kurulu ya da Divan tarafından Hekim Meclisi olağanüstü toplantıya çağırılabilir.

MADDE 8 : Üst üste 3 toplantıya mazeretsiz olarak katılmayan temsilcinin üyeliği düşer. Durum üyeye yazı ile bildirilir ve yerine aynı bölge veya birimdeki yedek üye çağırılır.

MADDE 9 : Meclis toplantısı, Divan tarafından yönetilir. Toplantı başında imza ile yoklama yapılır.

Konuşma süreleri divan tarafından belirlenir.

MADDE 10 : Gündeme ilişkin ek veya değişiklik önerileri, toplantı başında verilebilir. Önerilerin gün-deme alınıp alınmayacağına oylama yapılarak ve salt çoğunluk ile karar verilir.

KARAR YETER SAYISI:

MADDE 11 : Meclis toplantısı bütün hekimlere açıktır. Divan, üye olmayanlara da söz hakkı verebilir.

Karar oylamasına sadece üyeler katılır. Kararlar açık oylamayla alınır. Meclis toplantısında karar alınabilmesi için üye tam sayısının en az beşte birinin oylamaya katılmış olması zorunludur. Meclis kararları salt çoğunluk ile alınır.

MADDE 12 : Meclis toplantısında görüşülen konular, Oda resmi web sayfasında bilgi notu şeklinde yayınlanır ve tüm üyelere e-posta ile gönderilir. Yönetim Kurulu tarafından onaylanan alınan kararlar Yönetim Kurulu karar defterine kaydedilir, web sitesinde yayınlanır, e-posta ile üyelere duyurulur.

İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

MADDE 13 : Meclis üyelerinin beşte birinin yazılı önerisi ile iç tüzük değişiklik önerileri gündeme alınır.

İç tüzük değişikliği için üye tam sayısının en az üçte birinin oturuma katılmış olması gerekir. Karar salt çoğunluk ile alınır. Yönetim Kurulu’nun onayı ile yürürlüğe girer.

MECLİS SEÇİM KURULU

MADDE 14: Seçim sürecini yönetmek ve koordine etmek üzere, mevcut Hekim Meclisi Divanı’nın önerdiği aday listesi içinden ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından en az 5 kişilik Meclis Seçim Kurulu oluşturulur. Kurul ve seçim tarihleri, seçim tarihinden en az 10 gün önce Oda resmi web sitesinde ilan edilerek ve elektronik posta ile tüm üyelere duyurulur.

BÖLGE, BİRİM ve TEMSİLCİ SAYILARININ BELİRLENMESİ

MADDE 15: Meclis Seçim Kurulu, İzmir ilinde hekimlerin çalıştıkları kurumları, hekim sayısını, coğrafi veya kurumsal iletişim olanaklarını göz önüne alarak ve temsilde adaleti gözeterek, seçim bölge ve birim-leri ile temsilci sayılarını belirler, Oda resmi web sitesi ve elektronik posta ile tüm üyelere duyurur.

TEMSİLCİ SEÇİMİ

MADDE 16: Adaylık başvuruları, seçim gününden bir önceki mesai günü bitimine kadar, imzalı başvuru formlarının elden veya fax, e-posta vb. yol ile Meclis Seçim Kurulu’na iletilmesi ile yapılır. Adayların Oda

MADDE 17: Hekim Meclisi üyeleri;

A - Birim veya bölge hekimleri ile Oda arasındaki iletişimi sağlar

B - Birimindeki hekimleri Tabip Odası’nda temsil eder, hekimlerin sorun, öneri, talep ve katkılarını Tabip Odası kurullarına aktarır.

C –Biriminde de Tabip Odası’nı temsil eder, Oda ile yönetimler arasındaki iletişimi sağlar.

D - Meclis kararları ve Yönetim Kurulu karar ve etkinlikleri hakkında meslektaşlarını bilgilendirir, yönlendirir.

E - Tabip Odası’nın etkinliklerinin güçlenmesi için, hekimlerinin sorunlarını izler, toplantı yapar, birimde hekimlik açısından gelişen olaylar ve etkinliklerden Oda kurullarını haberdar eder.

F - Birimde yeni göreve başlayan hekimlerin odaya üye olmaları, aidatların düzenli ödenmesi ve oda etkin-liklerine katılım için çaba sarf eder.

MADDE 18: Oda Yönetim Kurulu;

A - Temsilcinin Oda etkinliklerini biriminde geliştirmek için yapacağı harcamalar, Yönetim Kurulu’nun belirlediği sınırlar içinde ve belge karşılığı Oda bütçesinden karşılanır.

B - Odanın planladığı etkinlikler, Yönetim Kurulu kararları, mevzuata ilişkin düzenlemeler, temsilcinin gerek-sinim duyduğu diğer belge ve bilgiler, düzenli olarak temsilciye ulaştırılır.

YÜRÜRLÜK

MADDE 19: Bu iç tüzük, Hekim Meclisi’nin 24 Eylül 2014 tarihli toplantısında hazırlanan iç tüzük önerisinde Yönetim Kurulu tarafından yapılan değişikliklerle, 30.09.2014 tarih ve 27 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile yürürlüğe girmiştir.

YÜRÜTME

MADDE 20: Bu iç tüzük İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yürütülür.

2014 -2016 DÖNEMİ HEKİM MECLİSİ TOPLANTILARI

02 -11 Aralık 2014 tarihleri arasında yeni dönem hekim meclisi temsilci seçimleri 06.01.2015

Açılış ve kokteyli Divanın oluşumu 27.01.2015

Açılış ve Bilgilendirme

Divan Kurulu devir teslim töreni, önceki divan kurulunun onurlandırılması Hekim meclisinin ve üyelerinin görev ve işlevi

Aile hekimlerinin sorunları ve güncel gelişmeler

Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi, Tepecik Doğum Hastanesi, Kemalpaşa Devlet Hastanesi ve Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesinde yaşanan döner sermaye sorunları.

Kamu kurumlarında çalışan meslektaşlarımızdan yemek bedeli kesintisi Bankaların promosyon uygulamaları

14 Mart’a doğru.

Dilek ve temenniler 17.02.2015

Açılış, Divan ve Yönetim Kurulu bilgilendirme,

14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları için yapılacak etkinliklerin belirlenmesi

Kamu kurumları dışında çalışan hekimlere, yeşil pasaport verilmesi için, TBMM ye verilen yasa değişikliği önergesine destek için yapılabilecekler

Dilek, Temenniler ve Kapanış.

24.03.2015

Açılış, Divan ve Yönetim Kurulu bilgilendirme,

14 Mart Tıp Bayramı haftasında yapılan etkinliklerin değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik

HEKİM MECLİSİ TEMSİLCİLERİ

14 MART TIP HAFTASI ETKİNLİKLERİ

14 Mart Tıp Haftası etkinilikleri buyıl İzmir Üniversitesi evsahipliğinde çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

14 Mart 2015 sabahı resmi tören çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Heykeline çelenkler sunulmuştur.

14 Mart resmi töreni 9 Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılmıştır. 40. yılını dolduran meslektaşlarımıza plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

14 Mart 2015 akşamı 550 hekimin katıldığı İzmir Tabip Odası Tıp Balosu yapılmıştır.