• Sonuç bulunamadı

ÇALIŞAN VE EMEKLİ HEKİMLERİN ÜCRETLERİNE İLİŞKİN KAMPANYA

Yönetim Kurulumuz, önümüzdeki dönemde, çalışan ve emekli hekimlerin ücretlerinin artırılması talebinin, merkezi ve tek bir talep olarak gündeme getirilmesi, uzun süreli etkinlik planlanması ve ulusalal düzeyde bir kampanya düzenlenmesi önerisini değerlendirip kabul etmiştir.

Bu karardan sonra, önerinin öncelikle TTB Merkez Konseyi ve Tabip Odaları düzeyinde gündeme getirilmesi çabalarına başlanmıştır.

30.Eylül 2014’te, konu TTB Başkanlar Toplantısında Genel Sekreterimiz Dr. Mete Güzelant tarafından gündeme getirilmiştir.

22 Kasım 2015’te, Muğla’da yapılan Ege Bölge Tabip Odaları toplantısında konu tekrar gündeme getirilmiştir.

28 Kasım 2015 tarihinde, ücretlerin artırılması konusunu tek bir talep olarak ele alan ve merkezi bir kampanya düzenlenmesi önerimiz TTB Merkez Konseyi ve Tabip Odalarına yazı ile tekrar iletildi.

22 Aralık 2015’te, bu önerimizi paylaşmak için ilk birim toplantısı Atatürk E.A. Hastanesi’nde yapıldı. Meslektaşlarımız Odamızın ücret konusunun tek ta-lep olarak gündeme getirilmesi ve uzun süreli etkinlikler

yapılması önerisini desteklediklerini ifade ettiler.

16 Ocak 2015’te Odamız “Sağlık ortamında neler oluy-or?” başlığıyla basın açıklamasını yaptı.

17 Ocak 2015’te Ankara’da yapılan TTB Genel Yönetim Kurulu toplantısına Dr. Mete Güzelant katılarak, Odamızın önerilerini TTB Merkez Konseyi ve Tabip Odaları temsilcilerine tekrar iletti.

28 Ocak 2015 Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde, Dr. Suat Kaptaner ve Av. Mithat Kara’nın katılımıyla birim toplantısı yapılarak döner sermaye kesintileri ve Odanın planladığı kampanya tartışıldı.

29 Ocak 2015 tarihinde Bornova Devlet Hastanesi’nde Dr. Mete Güzelant ve Av. Mithat Kara’nın katılımıyla birim toplantısı yapılarak döner sermaye kesintileri ve Odanın planladığı kampanya değerlendirildi.

Odamızın planladığı kampanyanın daha etkili olabilmesi için sağlık çalışanlarının örgütleri ile bir araya gelinerek sağlık çalışanlarının talepleri ile ortaklaşma ile daha güçlü kampanyanın sürdürülmesi çabaları geliştirildi.

16 Şubat 2015’te sağlık alanındaki sendika ve kitlesel derneklerle toplantı yapılarak kampanyanın hedefleri değerlendirildi. Kampanyanın hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının taleplerinin birleştirilerek daha güçlü sürdürülmesi kararı oybirliği ile kabul edildi.

Böylece, İzmir’de, Türk Sağlık Sen 1 ve 2 No’lu Şubeleri, SES İzmir Şubesi, Genel Sağlık İş İzmir Şubesi, İzmir Aile Hekimleri Derneği, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği İzmir Şubesi, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi, kendi bağımsız etkinlikleri dışında, ücretlere ilişkin kampanyayı Odamızın eşgüdümünde birlikte sürdürmeye başlamışlardır.

20 Şubat 2015’te, Odamızda, “Hekimler, Sağlık Çalışanları Artık Yeter Diyor!” konu başlığıyla ilk or-tak basın toplantısı yapılmıştır.

21-22 Şubat 2015’te Denizli’de yapılan Ege Bölge Tabip Odaları toplantısına Dr. Suat Kaptaner katılmıştır. Bu toplantıda, Odamızın çalışan ve emekli hekimlerin ücret artışı konusunu tek bir talep olarak ele alan ve uzun soluklu bir eylemlilik süreci planlanması önerisi tartışılmıştır.

23 Şubat 2015’te, TTB Merkez Konseyi 13 Mart 2015 günü için bir günlük G(ö)rev etkinliği kararı aldığını Odalara bildirdi. Tabip Odamız uzun süreli etkinlikler dizisi planlanması görüşünde olmasına rağmen bu etkinliği de destekleme kararı almış ve meslektaşlarımıza duyurmuştur.

1 Mart 2015’te aynı kampanya içinde Emekli Hekimler Kahvaltısı düzenlenmiş, emekli hekim ücretler-inin artırılması talebini gündeme getiren bir emekli hekim yürüyüşü yapılmış ve Atatürk Heykeline karan-filler bırakılarak basın açıklaması yapılmıştır.

2 Mart 2015’te sağlık çalışanı örgütleri ile Odamızda yapılan toplantıya Dr. Suat Kaptaner katılmış, kampanyanın afiş vb malzemeleri tartışılmıştır.

5 Mart 2015 tarihinde bu defa Kamu Sen İzmir İl temsilciliğinde yapılan sağlıkçı örgütleri toplantısına Dr. Suat Kaptaner ve Dr. Mete Güzelant katılmış, 14 Mart Tıp Haftası sürecinde ortak etkinlikler planlanmıştır.

7 Mart 2015 günü, Odamızda “13

14 Mart Tıp Haftasının başladığı bu süreçte, Odamız, bağımsız olarak, sağlık kurumlarına toplam 700 afiş asmıştır. İl çapında büyük bill-board’lara 35 tane, yurttaşları bilgilendiren dev afişler asılmıştır.

Sağlık kurumlarında yurttaşlara 7000 bildiri dağıtılmış, gazetelerin yerel eklerine 3 tam sayfa ilan, bir çeyrek sayfa ilan verilmiştir. Bu afiş ve bildiriler sosyal medyada da yaygın olarak paylaşılmıştır.

Hazırlalanan “Kaç Para ?” isimli 3 dakikalık video, sosyal medyada 400 bin tıkla büyük ilgi çekmiştir.

9 Mart 2015’te, Tepecik E.A.Hastanesi’nde Oda Başkanımızın okuduğu, ortak basın açıklaması yapılmış ve konser izlenmiştir.

10 Mart 2015’te, Atatürk E.A.Hastanesi’nde, SES İzmir İl Başkanı’nın okuduğu ortak basın açıklaması yapılmış ve konser izlenmiştir.

10 Mart 2015 tarihinde Fox Ana Haber Sunucusu, Sayın Fatih PORTAKAL sosyal medyada attığı tweet-le yürüttüğümüz kampanyaya dayanışma ve destek göstermiştir.

11 Mart 2015’te, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Genel Sağlık İş İzmir Başkanı’nın okuduğu, ortak basın açıklaması yapıldı.

12 Mart 2015’te, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları E.A.Hastanesi’nde, Türk Sağlık Sen İl Başkanı’nın okuduğu ortak basın açıklaması yapıldı.

13 Mart 2015 günü, başta büyük sağlık kurumları olmak üzere, G(ö)rev etkinliği gerçekleştirilmiştir. Bütün sağlık kurumlarından gelerek Basmane Fuar önünde toplanan hekimler ve sağlık çalışanları, Sağlık Müdürlüğü önüne yürümüşler ve başkanların konuşmaları ile talepleri ka-muoyuna açıklamışlardır.

14 Mart 2015 sabahı resmi tören çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Heykeline çelenkler sunulmuştur.

14 Mart resmi töreni 9 Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılmıştır.

14 Mart 2015 akşamı 550 hekimin katıldığı Tıp Balosu yapılmıştır.

18 Mart 2015 günü sağlıkçı örgütleri kampanyayı değerlendirmek üzere Odamızda bir araya gelmişlerdir. Sağlık Bakanlığı’nın taleplerimize hiçbir cevap vermemesinin yanında, millet-vekillerinin sosyal haklarını geliştiren yasa girişimini kınayan basın açıklaması yapma kararı almışlardır.

21 Mart 2015 günü, Odamızda, ortak açıklamayı Oda Başkanımızın sunduğu, kahvaltılı basın toplantısı yapılmıştır. Taleplerimize hiçbir cevap vermeyen Sağlık Bakanlığı kınanmış, bütün partilerin ortaklaşa olarak, milletvekillerinin sosyal haklarını geliştiren yasa girişiminin gün-deme getirilmesinin sağlık çalışanları tarafından büyük tepki ve üzüntü ile karşılandığı kamu-oyu ile paylaşılmıştır.

Sağlık çalışanı örgütleri taleplerinin yerine getirilmesi için ortak çaba sarf etmeye devam ede-ceklerini açıklamışlardır.

BASIN FAALİYETLERİ