• Sonuç bulunamadı

a) Bilgi işlem ve haberleşme desteğinin yeterliliği

Fakültemiz genelinde bulunan Bilgisayar Destek Grubu (BDG) sayesinde fakülte geneline bilişim hizmeti sunulmaktadır. Bununla birlikte bölümlerimizde de en az 1 adet Arş. Gör. Bilişim koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Bölümler bazında ise bu hizmetin yeterliliği konusunda farklı görüşler vardır. Örneğin; BÖTE bölümünde bilgi iletişim ve bilginin paylaşımı konularında oldukça verimli uygulamaların geliştirildiği, tüm idari ve akademik işlemler ile öğrenci işlerinin otomasyona bağlı olarak yürütüldüğü, ancak maliye bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler ve mali kısıtlamalar nedeniyle telefon ve faks haberleşmesinde sıkıntıların söz konusu olduğu ve bu alanın bölümün geliştirmeye açık alanları arasında gösterildiği; EB bölümü öğretim elemanlarına bilgi işlem konularında destek vermekle görevlendirilen bölüm araştırma görevlilerinin bu konularda uzman olmamaları nedeniyle bu hizmetlerde aksaklıklar olabildiği, bunun yerine dekanlık düzeyinde çalıştırılan öğrenci asistanların bölümlerde istihdam edilmesinin hizmetlerin kalitesi açısından daha iyi olabileceği fikrinin bölümde ağırlık kazandığı ve bu alanın bölümün geliştirmeye açık olduğu alanlar arasında yerini aldığı; BES bölümünün bilgi işlem ve haberleşme desteği konusunda 2008 yılı içinde herhangi bir problem yaşamadığı ve bu alanı bölümün geliştirmeye açık olduğu alanlar arasında değerlendirdiği; YDE bölümünün bu alanda kendini yeterli olarak tanımladığı, OÖFMAE ve İÖ bölümlerinin ise bu alanı bölümlerin geliştirilmeye açık bir alanı olarak gösterdiği anlaşılmaktadır.

Bilgi İşlem ve Haberleşme desteğinin

Fakültemiz bölümlerinin staj destek hizmetlerinin yeterliliğine ilişkin düşünceleri incelendiğinde;

BÖTE bölümünde bulunan staj koordinatörü öğretim elemanının ve ilgili dekan yardımcısının katkılarıyla öğrencilerin uygun yerde ve düzeyde staj olanaklarının sağlanmasına destek verildiği ve

Page | 40

bu alanın bölümün geliştirmeye açık alanları arasında gösterildiği; EB bölümünde HRDE öğrencilerine yönelik olarak bir öğretim elemanının koordinatörlüğünde çalışmaların yürütüldüğü, isteyen öğrencilerin stajlarını ERASMUS kapsamında yurt dışında yapma imkanı verildiği ve bu alanın bölümün geliştirmeye açık olduğu alanlar arasında yerini aldığı; YDE bölümünün bu alanda kendini yetersiz olarak tanımladığı, OÖFMAE ve İÖ bölümlerinin ise bu alanı bölümlerin geliştirilmeye açık bir alanı olarak gördüğü belirtilmiştir.

Staj Destek hizmetlerinin yeterliliği

BÖTE EB İÖ YDE OÖFMAE BES

Yeterli (4-5)

Geliştirmeye Açık (3) 3 3 3 3 3

Geliştirilmesi Gereken (1-2) 2

c) Öğrenci konseylerine sağlanan hizmetlerin yeterliliği

Fakültemiz bünyesinde bir sınıf öğrencilerinin ortak kullanımı amacı ile tasarlanmış ve “okuma odasına” çevrilmiştir. Bu mekânın kullanımı Fakülte Öğrenci Temsilcisinin koordinasyonuna bırakılmıştır. Bölümler bazında ise BÖTE bölümünde her yıl seçim yapıldığı, seçilen bölüm temsilcisinin ilgili idari görevli ile temasa geçerek istek ve duyurularını ilettiği, ancak seçim sürecine katılımın düşük olmasının bölüm tarafından düşündürücü bir durum olarak nitelendiği ve bu alanın bölümün güçlü alanları arasında gösterildiği; EB bölümünde işletilmesi için her yıl seçim yapıldığı, Rektörlük tarafından belirlenen takvime göre seçimlerin yapılmakta olduğu ve herkese seçilme imkânı verildiği, ancak öğrencilerin bu konuya yeterli ilgi göstermemeleri nedeniyle özendirici faaliyetlerin yapılmasında fayda olacağı düşüncesinin bölümde hâkim olduğu ve bu alanın bölümün güçlü ancak gelitirmeye açık bir alan olarak gösterildiği; YDE ve BES bölümlerinin bu alanda kendilerini geliştirmeye açık bulduğu, OÖFMAE ve İÖ bölümlerinin ise bu alanı bölümlerin geliştirilmeye açık bir alanı olarak gösterdiği anlaşılmaktadır.

Page | 41

d) İdari (ihale, temizlik, ulaşım vb.)işler ile ilgili hizmetlerin yeterliliği

Fakültemiz genelinde özellikle temizlik firmasından çalışan eleman azlığı nedeni ile fakültenin genel kullanım alanları ve bölümlerin temizliğinde problem yaşanmaktadır. Bölümler bazında incelendiğinde ise; BÖTE bölümü kendi idari süreçlerinin iyi tanımlandığını fakat mali kısıtlar ve personel azlığı nedeniyle işleyişte aksaklıklar ortaya çıktığını belirtmekte ve bu alanın bölümün geliştirilmeye açık bir alanı olarak görüldüğü; İÖ ve YDE bölümlerinin bu alanı geliştirilmesi gereken bir alan olarak gördüğü, OÖFMAE, EB ve BES bölümlerinin bu alanı bölümün geliştirilmeye açık bir

Geliştirilmesi Gereken (1-2) 2 2

e) Öğrenci işleri ile ilgili akademik hizmetlerin yeterliliği

Fakültemiz bölümlerinin öğrenci işleri ile ilgili akademik hizmetlerin yeterliliğine ilişkin düşünceleri incelendiğinde; BÖTE bölümünde öğrenci işleri otomasyon siteminin devreye alındığı yıldan bu yana hizmetlere erişim konusunda bazen yaşanan sorunlar dışında öğrenci işleri ile ilgili temel süreçlerin etkin bir şekilde yürütüldüğü ve bu alanın bölümün geliştirilmeye açık bir alanı olarak görüldüğü; EB bölümünde öğrenci işleri ile ilgili akademik hizmetlerin etkin ve eksiksiz bir şekilde yapılabildiği ve bu alanın bölümün güçlü ancak gelişltirmeye açık bir alan olduğu; BES bölümünde öğrenci işleri ile ilgili akademik hizmetlerde 2008 yılı içerisinde bir sorun oluşmadığı ve bu alanın bölümün geliştirilmeye

Page | 42

açık olduğu alanlar arasında yerini aldığı; YDE, EB, OÖFMAE ve İÖ bölümlerinin ise bu alanı bölümlerin geliştirilmeye açık bir alanı olarak gördüğü anlaşılmaktadır.

Öğrenci işleri ile ilgili akademik

f) Bütçe ile ilgili süreç ve hizmetlerin yeterliliği

Fakülte genelinde bütçenin kullanılması ile ilgili mevzuattan ve bütçeye uygun alım süreçlerinden kaynaklanan problemler yaşanmaktadır. Bölümler bazında bakıldığında ise; BÖTE bölümü tarafından en önemli sorun olarak esnek bütçe uygulaması yapılamaması nedeniyle yıl içerisinde birimler ve kalemler arası kaydırmaların gerçekleştirilememesi gösterilmekte ve bu alanın bölüm tarafından geliştirmeye açık bir alan olarak tanımlandığı; BES bölümünün bütçe kullanımının kolaylaştırılmasına yönelik değerlendirmede bulunduğu ve bu alanın bölümün geliştirilmesi gereken bir alanı olarak görüldüğü; YDE bölümünün bu alanda kendini yetersiz olarak tanımladığı, EB, OÖFMAE ve İÖ bölümlerinin bu alanı bölümün geliştirilmeye açık bir alanı olarak gösterdiği anlaşılmaktadır.

Bütçe ile ilgili süreç ve hizmetlerin yeterliliği

BÖTE EB İÖ YDE OÖFMAE BES

Yeterli (4-5)

Geliştirmeye Açık (3) 3 3 3 3

Geliştirilmesi Gereken (1-2) 2 2

g) Sağlık hizmetlerinin yeterliliği

Üniversitemizin Sağlık Merkezi üzerinden sunduğu sağlık hizmetleri bölümlerimizce yeterli ama geliştirmeye açık görülmektedir.

Page | 43

h) Kütüphane ve dokümantasyon işleri ile ilgili hizmetlerin yeterliliği

Fakültemizde dekanlık katında bulunan bir kütüphanemiz bulunmaktadır. Buradaki yayınlar TKM tarafından işletilen bir kütüphane yazılımı ile takip edilebilmektedir. Bölümlerimiz ise bu konuda farklı noktalara dikkat çekmektedirler; EB bölümü öğretim elemanlarının istediği kitapların merkezi kütüphaneye aldırabilmesi, birçok elektronik veritabanının öğretim elemanlarına hizmet vermesi, ayrıca Eğitim Fakültesi kütüphanesinin de öğretim elemanlarına destek sunuyor olması nedeniyle bölümün bu alanı güçlü ancak geliştirmeye açık alanlar arasına aldığı; BES bölümü ile ilgili kütüphanedeki basılı kitap ve dergi koleksiyonunun gelişmeye devam etmesi nedeniyle bölümün bu alanı geliştirilmesi gereken alanlar arasına aldığı; YDE bölümünün bu alandaki faaliyetleri yetersiz ve geliştirilmesi gereken alan bulduğu, OÖFMAE ve İÖ bölümlerinin bu alanı geliştirilmeye açık bir alan olarak gördüğü anlaşılmaktadır.

i) Yapı ve çevre ile ilgili hizmetlerin yeterliliği

BÖTE, YDE ve BES bölümlerinin bu alandaki faaliyetleri yetersiz ve geliştirilmesi gereken alanlar olarak gördüğü; EB, OÖFMAE ve İÖ bölümlerinin bu alanı geliştirilmeye açık bir alan olarak gördüğü anlaşılmaktadır.

Page | 44

Yapı ve çevre ile ilgili hizmetlerin yeterliliği

BÖTE EB İÖ YDE OÖFMAE BES

Yeterli (4-5)

Geliştirmeye Açık (3) 3 3 3

Geliştirilmesi Gereken (1-2) 2 1 2

j) Kültür ve sosyal hizmetlerin yeterliliği

Bütün bölümlerimiz bu alanı geliştirilmeye açık bir alan olarak görmektedir.

Kültür ve sosyal hizmetlerin yeterliliği

BÖTE EB İÖ YDE OÖFMAE BES

Yeterli (4-5)

Geliştirmeye Açık (3) 3 3 3 3 3 3

Geliştirilmesi Gereken (1-2)

k) Yurt olanak hizmetlerinin yeterliliği

YDE bölümünün bu alandaki faaliyetleri yetersiz bulduğu diğer bölümlerimizin ise bu alanı geliştirilmesi gereken bir alan olarak gördüğü anlaşılmaktadır.

Yurt olanak hizmetlerinin yeterliliği

BÖTE EB İÖ YDE OÖFMAE BES

Yeterli (4-5)

Geliştirmeye Açık (3) 3 3 3 3 3

Geliştirilmesi Gereken (1-2) 2

l) Öğrenci bilim, kültür ve sanat topluluklarının yeterliliği

Bütün bölümlerimiz bu alanı geliştirilmeye açık bir alan olarak görmektedir.

Page | 45

Öğrenci bilim, kültür ve sanat topluluklarının yeterliliği

BÖTE EB İÖ YDE OÖFMAE BES

Yeterli (4-5)

Geliştirmeye Açık (3) 3 3 3 3 3 3

Geliştirilmesi Gereken (1-2)

m) Uluslararası ofislerin hizmetlerinin yeterliliği

EB bölümü ERASMUS koordinatörlüğü birçok ülkede yer alan üniversitelerde değişim anlaşması yapmış ve birçok öğrenciye eğitiminin en az bir dönemini yurt dışında sürdürme veya araştırma yapma imkânı vermiş, bunun yanında 3 öğretim elemanı da bu çalışmalar kapsamında yurt dışındaki üniversitelerde seminerler vermiş ve yurt dışından bir öğretim görevlisi bu kapsamda bölümde bulunmuştur. Bu faaliyetler nedeni ile bölümün bu alanı güçlü olunan alanlar arasına aldığı; YDE bölümünün bu alandaki faaliyetleri yeterli bulduğu; BES, OÖFMAE ve İÖ bölümlerinin bu alanı geliştirilmeye açık bir alan olarak anlaşılmaktadır.

Uluslararası ofislerin hizmetlerinin yeterliliği

BÖTE EB İÖ YDE OÖFMAE BES

Yeterli (4-5)

Geliştirmeye Açık (3) 3 3 3 3 3 3

Geliştirilmesi Gereken (1-2)

n) Öğrenci kariyer planlama hizmetlerinin yeterliliği

Bütün bölümlerimiz bu alanı geliştirilmeye açık bir alan olarak gördüğü anlaşılmaktadır.

Page | 46

Öğrenci kariyer planlama hizmetlerinin yeterliliği

BÖTE EB İÖ YDE OÖFMAE BES

Yeterli (4-5)

Geliştirmeye Açık (3) 3 3 3 3 3 3

Geliştirilmesi Gereken (1-2)

o) Hukuk destek hizmetlerinin yeterliliği

Bütün bölümlerimiz bu alanı geliştirilmeye açık bir alan olarak gördüğü anlaşılmaktadır.

Hukuk destek hizmetlerinin yeterliliği

BÖTE EB İÖ YDE OÖFMAE BES

Yeterli (4-5)

Geliştirmeye Açık (3) 3 3 3 3 3 3

Geliştirilmesi Gereken (1-2)

p) Basın ve halkla ilişkiler hizmetlerinin yeterliliği

YDE bölümünün bu alandaki faaliyetleri yetersiz bulduğu; diğer bölümlerimizin ise bu alanı geliştirilmeye açık bir alan olarak gördüğü anlaşılmaktadır.

Basın ve halkla ilişkiler hizmetinin yeterliliği

BÖTE EB İÖ YDE OÖFMAE BES

Yeterli (4-5)

Geliştirmeye Açık (3) 3 3 3 3 3

Geliştirilmesi Gereken (1-2) 1

Page | 47

q) Spor ile ilgili hizmetlerin yeterliliği

YDE, OÖFMAE, İÖ, BÖTE ve YDE bölümlerinin bu alanı geliştirilmeye açık bir alan olarak gördüğü görülmektedir.

Spor ile ilgili hizmetlerin yeterliliği

BÖTE EB İÖ YDE OÖFMAE BES

Yeterli (4-5)

Geliştirmeye Açık (3) 3 3 3 3 3

Geliştirilmesi Gereken (1-2) 2

BES bölümü öğrencileri tarafından yapılan araştırma sonuçları üniversitemiz lisans öğrencilerinin

%25’i sağlığını koruyacak düzeyde sportif etkinliklere katıldığını ortaya çıkarmış ve bu oran bölüm tarafından çok düşük olarak değerlendirilmiştir. Bu alan bölüm tarafından geliştirilmesi gereken alanlar arasına alınmıştır.

Page | 48

Benzer Belgeler