• Sonuç bulunamadı

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI Herkesin dilindeki soru şu:

BRAVE NEW WORLD /Cesur Yeni Dünya (1998)

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI Herkesin dilindeki soru şu:

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI Herkesin dilindeki soru şu:

Bu nasıl olabildi?

Mide bulandırıcı.

Kesinlikle çok rahatsız edici.

Onun pozisyonundaki bir adamın bebeğinin olmasına nasıl izin verilebilir?

MÜDÜR bir BABA!

Asıl soru böyle bir şeyi niçin yaptığı?

Bu şunu gösteriyor ki Kesinlikle ona acıyoruz.

Bu durumda acımak eşitliğe uygun değil.

Müdür

Bir Vahşi'ye ne olacağı hakkında hala bir açıklama yok.

**

Seni buraya getirmemeliydim. Sürücü terk ettiği için hepimiz atlamak zorundaydık. Demek istediğim seni medeniyete getirmek bir hataydı.

Üzgünüm. Şişede doğan bir adamın yine de bir ruha sahip olabileceğini görmek güzel.

****

Baş Denetçi: Sonuç olarak medeniyetin pek de hoşunuza gitmediğini görüyorum Bay Cooper.

Hayır. Başta gözüme mükemmel görünmüştü. Temiz, zekice Tüm o havada dolaşan müzik Bazen kulaklarımda çalan binlerce enstrüman duyuyorum. ve bazen de sesler Bu..

Dinliyorum. Neden herkes Shakespeare okuyamıyor?

Herkes okuyabilir. Ancak niçin istesinler ki?

Onlar için hiç bir anlamı yok. Dünya bir Shakespeare değil biliyorsun. Gerçek şu ki; güzel olan bütün sanatlar ve bilgiler tutku ve çatışmalara neden oluyordu. Sosyal istikrarsızlık Artık bunların hiç birisi yok. İnsanlar şu anda mutlu.

Bu mutluluk neye mal oldu?

Sanat, din, felsefe, aşk, bilim

Bilim mi?

Hepimiz en önemli şeyin bilim olduğuna inanırız.

Gerçek bilim değil Bernad. Devlet politikasının gerektirdiği, asayişe hizmet eden bir teknoloji. Kriz olması durumunda insanlara tatmin sağlaması için. Biliyorsun, ben gençken çok iyi ve kendisini araştırmaya adamış bir kimyacıydım. Ancak ayrılıp yeniden yapılandırma bölümünün Ford'u olmak zorunda kaldım. Ben de senin gibiydim Bernard: Bir seçim yapmak zorundaydım. Bilimi seviyorum ama ben ondan feragat etmeyi, insanların mutluluğuna hizmet etmeyi seçtim ve yalnız değilim. Yani doğrular da ödediğiniz ayrı bir bedel.

Doğrular?

Savaştan önceki doğruluk ve güzellik hatırladığım kadarıyla insanların birbirlerini yok etmek için çılgınca yollara başvurup bombalar yaptığı. Korkunçtu. Çoğu tarihi gerçek insanlara mutluluk vermez değil mi?

Peki John ne olacak efendim?

Hiçbir şey. Hiçbir şey olmayacak. John kuralların doğruluğunu kanıtlayan bir istisna. O, bizim sistemimizin, içinde bir vahşi bulunmasına rağmen hala daha kararlı olduğunun ispatı. Eğer yeniden yapılandırmaya girişirsek insanlar şunu sormaya başlar:

"Bizim anlayamadığımız bir şeyler mi var?". Ama, hayır.

Bu Cesur Yeni Dünya'mızda istediğimiz her şeye sahibiz. Ayrıca kişisel olarak ondan hoşlandım.

**

Her şey karıştı.

Ne istiyorsunuz?

Benden ne istiyorsunuz?

Size verebileceğim hiç bir şey yok.

Peki sen John Sen ne istiyorsun?

Ben acı istiyorum. Özgürlük istiyorum. Tanrı'yı istiyorum. Şeytan'ı istiyorum. Günahları istiyorum. Aşkı istiyorum. Öznellik istiyorum. Çünkü insanların derin bir nefes alarak gördüğü bu serabı unutmasını ve ölüm zamanları gelip çatmadan önce bu yaşadıklarını zannettikleri şeyin aslında yaşam olmadığını görmesini istiyorum. Uyanık olmak hayatta olmaktır.

**

Değişime ihtiyaç var.

**

Eski Yunanlılar ‘da davranışlarıyla fedakarlıkta bulunan birçok kahramanları vardı. Medeniyetlerinin gelişmesi ile birlikte kahramanlarına ihtiyaçları kalmadı. Şu anda o kahramanların anti sosyal oldukları tarafımızdan biliniyor. Geçmişte kahramanlara ihtiyaç da mükemmel olmayan dünyadan kaynaklanıyordu. Çünkü kahramanlar bir şeyleri değiştirir. Sözde bizim değişim yaratacak birilerine ihtiyacımız olmadığı söylenir. Kahraman, farklılık yaratan kişidir.

- Bayan Crowne?

- Efendim Ben bunu kitapta göremiyorum. Bu kitapta yok. Yani kitabın yanlış olduğunu mu söylüyorsun?

Aslında Sen ne düşünüyorsun?

Ben nasıl bilebilirim?

Ben kitaplarda yazılan şeylerden fazlasını düşünemem. Sen de düşünemezsin. Sen sadece bir kişisin. Kim olduğunu sanıyorsun?

Hiç kimse.

**

Ben hamileyim. - Gerçekten mi?

- Evet. Hamile

Bunu ben yaptım John. Doğum kontrollerimi kullanmadım. Senin bebeğini taşıyorum.

Benim bebeğim Benim bebeğim mi?

İlk olarak bu bir kaza.

- Doğum kontrolünü almayı unutmuşsun.

- Hayır Bernard.

- Ben bu çocuğu doğurmak istiyorum - Mümkün değil. Bu yasa dışı.

- Biliyorum.

- Hayır. O zaman beni öldürmek zorunda kalacaklar. Belki de yapabilirler. Hatta beni de öldürebilirler. Baba olacak bir müdür daha isteyeceklerini zannetmiyorum. Sana zarar vermek istememiştim.

- Bundan emin misin?

- Evet. Evet eminim. Sana yardım edeceğim. Bu çocuğu doğurabilmen için tek yol bu.

- Teşekkürler.

- Umarım tek başına olduğunu biliyorsundur. Asla geri dönemezsin. Anladım. Bunu yapmak zorundayım. Çok üzgünüm. Ben de üzgünüm.

**

Özgün insanların bulunduğu farklı bir medeniyetin içinden gelen perde arkasındaki bir adam tarafından cezalandırılmıştı.

**

Yaşam, Bütün dünya birleşmeden 9 yıl savaşlarından önce çok zordu. Sonrasında bilimsel, akılcı hükümet büyük bir aşama katetti. Şu anda şehvetli bir uyum ve güven içerisinde yaşıyoruz.

Yaşamak için daha iyi bir zaman olabilir mi?

**

Hiç kimse senden daha özel değil. Nasıl göründüğünün bir önemi yok. Herkes iyi görünür. Bu sadece iç hesaplaşmadır. Ancak güzel görünmek önemlidir. Ne kadar iyi görünürsen o kadar iyi hissedersin. İyi hissetmek önemlidir. Eğer iyi görünürsen, iyi olursun. Eğer istersen sahip olabilirsin. Aradığında bulacaksın. Bunu hak ettin. Kendini kutlamalısın. Herkes soma için EMS'ye şükran duyar.

**

Cesur Yeni Dünya, hiçbir zaman köle olduğumuz bir dünya olmamalıdır.

************************