• Sonuç bulunamadı

FIRSTSCAN_ENABLE=1/0

3. Yeni başlayanlara yönelik kılavuz

3.4 Posta Karantinası

3.5.2 Güncellemeler için Proxy sunucuyu yapılandırma

ESET Mail Security ürününün yüklendiği bir sistemde İnternet bağlantısı için proxy sunucu kullanıyorsanız, proxy ayarlarının Gelişmiş ayarlar bölümünde yapılandırılması gerekir. Proxy sunucu yapılandırma penceresine erişmek için, Gelişmiş ayarlar penceresini açmak üzere F5'e basın ve Güncelle > Profiller > HTTP proxy öğesini tıklatın.

Proxy modu açılır menüsünden Proxy sunucu üzerinden bağlantı seçeneğini belirleyip proxy sunucunuz için ayrıntıları girin: Proxy sunucu (IP adresi), Bağlantı noktası numarası ve Kullanıcı adı ile Parola (varsa).

Proxy sunucu ayrıntılarından emin değilseniz, proxy ayarlarınızı otomatik olarak algılamak için açılır menüden Genel proxy sunucu ayarlarını kullan'ı seçebilirsiniz.

NOT

Çeşitli güncelleme profilleri için proxy sunucu seçenekleri farklı olabilir. Bu durumda, Gelişmiş ayarlar'da farklı güncelleme profillerini şurayı tıklatarak yapılandırabilirsiniz: Güncelle > Profil.

Proxy kullanılamıyorsa doğrudan bağlantı kullan - Bir ürün HTTP Proxy kullanacak şekilde yapılandırılmışsa, ancak proxy'e ulaşılamıyorsa, ürün proxy'i atlayarak doğrudan ESET sunucularıyla iletişim kurar.

3.6 Ayarlar

Ayarlar menüsü aşağıdaki bölümleri içerir; sekmeleri kullanarak bu bölümler arasında geçiş yapabilirsiniz:

· Sunucu

· Bilgisayar

· Araçlar

Ayrı ayrı modülleri geçici olarak devre dışı bırakmak için istenen modülün yanındaki yeşil anahtarı tıklatın. Bu işlemin bilgisayarınızın korunma düzeyini düşürebileceğini unutmayın.

Devre dışı bırakılan güvenlik bileşeninin korumasını yeniden etkinleştirmek için bileşeni etkin durumuna geri döndürmek üzere kırmızı anahtarı tıklatın.

Belirli bir güvenlik bileşeni için ayrıntılı ayarlara erişmek üzere dişli çark simgesini tıklatın.

Gelişmiş ayarları tıklatarak veya F5 tuşuna basarak ek bileşen ayarlarına ve seçeneklerine erişin.

Ayarlar penceresinin alt kısmında ek seçenekler bulunur. .xml yapılandırma dosyası kullanarak ayar parametrelerini

3.6.1 Sunucu

düğmesini kullanarak etkinleştirebileceğiniz/devre dışı bırakabileceğiniz bileşenlerin listesini görürsünüz.

Belirli bir öğe için ayarları yapılandırmak üzere dişli simgesini tıklatın.

· Antivirus koruması - Dosyayı, e-postayı ve İnternet iletişimini denetleyerek kötü amaçlı sistem saldırılarına karşı koruma sağlar.

· Antispam koruması - E-posta tehditlerinin algılanmasını en üst düzeye çıkarmak için çeşitli teknolojileri (RBL, DNSBL, Parmak İzi Alma, İtibar denetimi, İçerik analizi, Bayes filtresi, Kurallar, Manuel beyaz liste/kara liste vs.) bir araya getirir.

· Otomatik özel durumlar özelliği, önemli sunucu uygulamalarını ve sunucu işletim sistemi dosyalarını tespit eder ve bunları otomatik olarak Özel durumlar listesine ekler. Bu işlev, potansiyel çakışma riskininin en düşük düzeye indirilmesine ve antivirus yazılımı çalışırken sunucunun genel performansının artırılmasına yardımcı olur.

· ESET Kümesi'ni ayarlamak için Küme sihirbazı'nı tıklatın. ESET Kümesi'nin sihirbazı kullanarak nasıl ayarlanacağıyla ilgili ayrıntılar için burayı tıklatın.

Daha ayrıntılı seçenekler belirlemek istiyorsanız Gelişmiş ayarlar seçeneğini tıklatın veya F5 tuşuna basın.

Ayarlar penceresinin alt kısmında ek seçenekler bulunur. .xml yapılandırma dosyası kullanarak ayar parametrelerini yüklemek veya mevcut ayar parametrelerini bir yapılandırma dosyasına kaydetmek için Ayarları İçe/Dışa Aktar öğesini kullanın. Diğer ayrıntılar için lütfen Ayarları İçe/Dışa Aktarma bölümüne bakın.

3.6.2 Bilgisayar

ESET Mail Security, önemli bir işlem olan, bilgisayar şeklindeki sunucu korumasını sağlamak için gereken bileşenlerin tümüne sahiptir. Her bileşen, belirli türde koruma sağlar, örneğin: Antivirus ve Antispyware, Gerçek zamanlı sistem koruması, Web erişimi, E-posta istemcisi, Anti-Phishing koruması vs.

Bilgisayar bölümü, Ayarlar > Bilgisayar altında bulunabilir. düğmesini kullanarak etkinleştirebileceğiniz/devre dışı bırakabileceğiniz bileşenlerin listesini görürsünüz. Belirli bir öğe için ayarları yapılandırmak üzere dişli simgesini

tıklatın.

Gerçek zamanlı dosya sistemi koruması için, Özel durumları düzenle seçeneği de vardır ve bu seçenek, dosyaları ve klasörleri tarama dışı bırakabileceğiniz özel durum ayarlar penceresini açar.

Antivirus ve antispyware korumasını duraklat - Antivirus ve antispyware korumasını geçici olarak devre dışı bıraktığınızda, açılır menüden seçili bileşenin devre dışı kalmasını istediğiniz süreyi belirtin ve ardından güvenlik bileşenini devre dışı bırakmak için Uygula seçeneğini tıklatın. Korumayı yeniden etkinleştirmek için Antivirus ve antispyware korumasını etkinleştir seçeneğini tıklatın.

Bilgisayar modülü, şu bileşenleri etkinleştirmenize veya devre dışı bırakmanıza ve yapılandırmanıza olanak sağlar:

· HIPS - HIPS sistemi işletim sisteminde meydana gelen olayları izler ve bunlara özelleştirilmiş bir kurallar kümesine göre yanıt verir.

· Sunum modu - Yazılımlarını kesintisiz olarak kullanabilmeyi talep eden, açılır pencerelerle rahatsız edilmek istemeyen ve CPU kullanımının en aza inmesini isteyen kullanıcılara yönelik bir özelliktir. Sunum modu etkinleştirildikten sonra bir uyarı iletisi (olası güvenlik riski) alırsınız ve ana program penceresi turuncu renge döner.

· Anti-Stealth koruması - Kendilerini işletim sisteminden gizleyebilen kök setleri gibi tehlikeli programları algılamayı sağlar. Bu, bu tür programları normal sınama teknikleri kullanarak saptamanın mümkün olmadığı anlamına gelir.

· Web erişimi koruması - Etkinleştirilirse, tüm HTTP veya HTTPS trafiği kötü amaçlı yazılım için taranır.

· E-posta istemci koruması - POP3 ve IMAP protokolleri üzerinden alınan iletişimi izler.

· Kimlik avı koruması -Yasal olmayan web sitelerinin yasal gibi görünerek parolalarınızı, banka verilerinizi ve diğer hassas bilgileri edinme girişimlerine karşı sizi korur.

Ayarlar penceresinin alt kısmında ek seçenekler bulunur. .xml yapılandırma dosyası kullanarak ayar parametrelerini yüklemek veya mevcut ayar parametrelerini bir yapılandırma dosyasına kaydetmek için Ayarları İçe/Dışa Aktar öğesini kullanın. Daha ayrıntılı bilgi için lütfen Ayarları İçe/Dışa Aktarma bölümüne bakın.

Daha ayrıntılı seçenekler belirlemek istiyorsanız Gelişmiş ayarlar seçeneğini tıklatın veya F5 tuşuna basın.

3.6.3 Araçlar

Tanı amaçlı günlüğe kaydetme - Tanı amaçlı günlüğe kaydetmeyi etkinleştirmek için düğmeyi tıklattığınızda ne kadar süreliğine etkin kalacağını seçebilirsiniz (10 dakika, 30 dakika, 1 saat, 4 saat, 24 saat, sunucunun sonraki yeniden başlatılışında veya kalıcı olarak).

dişli simgesini tıklattığınızda, Gelişmiş ayarlar penceresinde, (tanı amaçlı günlüğe kaydetme etkinleştirildiğinde) hangi bileşenlerin tanı amaçlı günlüklere yazacağını yapılandırabilirsiniz.

· Tanı amaçlı günlüğe kaydetmeyi seçili süre boyunca etkinleştirin.