• Sonuç bulunamadı

1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI VE ÖNEMİ

1.2.2. Denenceler

1. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin okuduğunu anlama başarı testi öntest puanları kontrol edildiğinde son test başarı puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

2. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin Türkçe dersi okuduğunu anlama başarı testi sontest puanları kontrol edildiğinde, kalıcılık testi puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

3. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin üstbilişsel okuduğunu anlama farkındalığı ölçeği öntest puanları kontrol edildiğinde son test puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

4. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin üstbilişsel okuduğunu anlama farkındalığı ölçeği sontest puanları kontrol edildiğinde, kalıcılık testi puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır

5. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin üstbilişsel okuduğunu anlama

farkındalığı ölçeği okuma öncesi farkındalığına ilişkin öntest puanları kontrol edildiğinde, son test puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

6. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin üstbilişsel okuduğunu anlama farkındalığı ölçeği okuma öncesi farkındalığına ilişkin sontest puanları kontrol edildiğinde, kalıcılık testi puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

7. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin üstbilişsel okuduğunu anlama farkındalığı ölçeği okuma sırası farkındalığına ilişkin öntest puanları kontrol edildiğinde, son test puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

8. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin üstbilişsel okuduğunu anlama farkındalığı ölçeği okuma sırası farkındalığına ilişkin sontest puanları kontrol edildiğinde, kalıcılık testi puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

9. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin üstbilişsel okuduğunu anlama farkındalığı ölçeği okuma sonrası farkındalığına ilişkin öntest puanları kontrol edildiğinde son test puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

10. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin üstbilişsel okuduğunu anlama farkındalığı ölçeği okuma sonrası farkındalığına ilişkin sontest puanları kontrol edildiğinde, kalıcılık testi puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır

11. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin okumaya yönelik tutum ölçeği son test puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

12. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin okumaya yönelik tutum ölçeği sontest puanları kontrol edildiğinde, kalıcılık testi puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

13. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin okumaya yönelik tutum ölçeği “Okumanın Gelişmeye Etkileri” alt boyutu son test puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

14 İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin okumaya yönelik tutum ölçeği “Okumanın Gelişmeye Etkileri” alt boyutu sontest puanları kontrol edildiğinde, kalıcılık testi puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır

15. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin okumaya yönelik tutum ölçeği “Okumanın Duyuşsal Etkileri” alt boyutu son test puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

16. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin okumaya yönelik tutum ölçeği “Okumanın Duyuşsal Etkileri” alt boyutu sontest puanları kontrol edildiğinde, kalıcılık testi puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

17. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin okumaya yönelik tutum ölçeği “Okumayla İlgili Genel Görüşler” alt boyutu son test puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır. .

18. İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı olarak öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu ile mevcut öğretim programına dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubundaki öğrencilerin okumaya yönelik tutum ölçeği “Okumayla İlgili Genel Görüşler” alt boyutu sontest puanları kontrol edildiğinde, kalıcılık testi puanları arasında deney grubu lehine anlamlı fark vardır.

Deneysel uygulama ile ilgili bu denencelerin yanında, bu denence bulgularıyla ilgili olarak aşağıdaki sorulara yanıt aranmıştır:

1) İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu öğrencilerinin okuduğunu anlama başarı testi öntest, sontest ve kalıcılık puanları nasıl değişmektedir?

2) Mevcut programa dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubu öğrencilerinin okuduğunu anlama başarı testi öntest, sontest ve kalıcılık puanları nasıl değişmektedir?

3) İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu öğrencilerinin üstbilişsel okuduğunu anlama farkındalığı ölçeği öntest, sontest ve kalıcılık puanları nasıl değişmektedir?

4) Mevcut programa dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubu öğrencilerinin üstbilişsel okuduğunu anlama farkındalığı ölçeği öntest, sontest ve kalıcılık puanları nasıl değişmektedir?

5) İSOAT okuduğunu anlama stratejisine dayalı öğretimin gerçekleştirildiği deney grubu öğrencilerinin okumaya yönelik tutum ölçeği, öntest, sontest ve kalıcılık puanları nasıl değişmektedir?

6) Mevcut programa dayalı öğretimin gerçekleştirildiği kontrol grubu öğrencilerinin okumaya yönelik tutum ölçeği, öntest, sontest ve kalıcılık puanları nasıl değişmektedir?