• Sonuç bulunamadı

Bilgi iĢlem Dairesi BaĢkanlığı

Belgede 2015 YILI KESİN HESABI - (sayfa 59-66)

1) Aile Bilgi Sistemi

Bakanlığımızın vatandaĢlarımıza sunduğu hizmet ve yardımların dağıtımında Bilgi Teknolojileri kullanımını Ģekillendirerek, Bakanlığın sosyal politika üretme ve karar alma aĢamasında güncel verilere, sağlıklı istatiksel verilere sahip olmasına olanak sağlayacak Ģekilde bilgi

teknolojilerinin bütünleĢtirecek Ġzleme ve Yönetim Bilgi Sistemi olan Aile Bilgi Sisteminin çalıĢmalarına 2015 yılı içerisinde baĢlanmıĢtır.

Bakanlığımızın ana hizmet birimlerince sunulan hizmetlerin etkin olarak;

 Tek noktadan hizmet takibi

 Elektronik ortamda yönetilebilmesi,

 Anlık güncel veri temin edilmesi,

 Verilerin tek bir veri tabanında toplanması,

 Sağlıklı istatistiklerin oluĢturulması,

 PaydaĢ kurumlar ile çevrimiçi entegrasyon sağlanması, Projenin ana hedefidir.

Aile Bilgi Sisteminin; IHKEP (Ġl Müdürlükleri ve Hizmet KuruluĢları Portalı) Sosyal Hizmet BaĢlatma Modülü, Çocuk Hizmetleri Modülü, Kadın Hizmetleri Modülü, Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Modülü, Engelli Hizmetleri Modülü ve YaĢlı Hizmetleri Modülünden oluĢması planlanmaktadır.

Bu modüller kapsamında aĢağıdaki çalıĢmalar gerçekleĢtirilmiĢtir;

IHKEP (Ġl Müdürlükleri ve Hizmet KuruluĢları Portalı) modülü kapsamında geri dönüĢlere yönelik güncellemeler yapılmıĢtır. Uygulamanın kodları yeni geliĢtirilen altyapıya yönelik olarak güncellenmiĢtir. Alınacak olan Yatırım Takip Sistemi ile yapılacak entegrasyonun analiz ve planlaması yapılmıĢtır.

Sosyal Hizmet BaĢlatma Modülü yazılım geliĢtirme çalıĢmaları sürdürülmüĢtür.

Çocuk Hizmetleri Modülü, Korumaya Muhtaç Çocuklara yönelik hizmetlerinin otomasyonunu sağlayacak olan bu modül, dört alt modülden oluĢmaktadır. Bu modüller; KuruluĢta Bakım, Koruyucu Aile, Evlat Edinme ve Sosyal Ekonomik Destek modülleri olarak planlanmıĢtır. Ayrıca mevcutta kullanılan, ANKA, Minimum Standartlar, KMÇ Form A Uygulaması gibi çocuk hizmetlerine yönelik sunulan uygulamaların da sisteme entegre edilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda KuruluĢta Bakım modülü için yazılım geliĢtirme ve tasarım çalıĢmalarına baĢlanmıĢtır. Evlat Edinme ve Koruyucu Aile modülü için Mevcut YBS yazılımı ve TÜBĠTAK tarafından oluĢturulmuĢ olan raporlar üzerinde incelemeler yapılarak ön analiz çalıĢması gerçekleĢtirilmiĢtir. Yazılıma yönelik ilgili kuruluĢ ve Bakanlık birimlerinin katılımıyla detaylı analiz süreci tamamlanmıĢtır. Toplam Kalite Yönetimi formlarının modüle entegrasyonu üzerinde çalıĢmalara baĢlanmıĢtır. BIRDEF kapsamında analiz ve yazılım geliĢtirme süreçleri sürdürülerek test aĢamasına gelinmiĢtir.

Kadın Hizmetleri Modülü, kapsamında baĢvuru sürecine yönelik çalıĢmalar yapılmıĢtır.

Engelli Hizmetleri Modülü kapsamında analiz sürecine baĢlanmıĢtır.

Ayrıca sistemin alt yapısına yönelik, kurumsal uygulama geliĢtirme platformu ve veri tabanı tasarım çalıĢmalarına baĢlanmıĢtır. Bu süreçte kullanılacak yardımcı yazılım kütüphaneleri (Veri tabanı iĢlemleri ekle/düzelt/sil, kullanıcı kontrolleri, Anket motoru, yetki alt yapısı), çok katmanlı

uygula geliĢtirme alt yapısı ile içi ve dıĢ uygulamalar ile entegre olabilmek için gerekli servis alt yapısı çalıĢmaları yapılmıĢtır.

2) Yazılım Projeleri

Sosyal Yardımlar Bilgi Sistemi;

Sosyal yardım süreçlerinin yönetimine iliĢkin geliĢtirilen BütünleĢik Sosyal Yardımlar Projesi kapsamında Daire BaĢkanlığımızca görevlendirilen personellerin iĢ baĢında eğitim sürecine devam edilmiĢtir. Bu kapsamda SYGM ve SYD Vakıfları tarafından yapılan geliĢtirme ve idame süreçlerinde TUBĠTAK personeliyle birlikte görevli personelimiz tarafından yoğun bir Ģekilde kod geliĢtirme, sunucu yönetimi ve sürüm geçiĢine iliĢkin çalıĢmalar yapılmıĢtır. Sistemin entegre olduğu ve yardımların dağıtımında kritik rol oynayan SGK web servilerinin güncellenmesine iliĢkin SGK ve SYGM‟ nin ilgili birimleri ile toplantılar organize edilmiĢ ve gerekli çalıĢmalar yapılmıĢtır. Bu kapsamda 3 adet servis yenilenmiĢtir. SGK‟ dan kaynaklı teknik hatalar sonucunda yarımı kesilen vatandaĢların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla tespit ve veri düzeltme amaçlı çalıĢmalara destek verilmiĢtir.

Yatırım ve Envanter Takip Sistemi;

Bakanlığın taĢrada yer alan özellikle inĢaat yatırımlarının takibi ile bina ve arsa envanterinin takibi amaçlı yazılımın paket yazılım olarak kaynak kodları ile temini çerçevesinde ihtiyaç analizi ve mevcut Bakanlık sistemleriyle entegrasyonu, yazılımın alım süreçleri ile ilgili faaliyetler yürütülmüĢtür.

Aile Bilgi Sistemi ve diğer kurumsal kaynak yönetimi amaçlı projelerde kullanılmak üzere güncel yazılım teknolojileri kullanılarak ASP.NET MVC tabanlı yeni bir yazılım geliĢtirme alt yapısı geliĢtirilme çalıĢmalarına baĢlanmıĢtır. GeliĢtirilen alt yapı ile tüm yazılımcıların standart bir Ģekilde kod yazması amaçlanmıĢ olup uzun vadede projelerin bakım ve idamesinde büyük fayda sağlayacağı değerlendirilmiĢtir. Yılın ilk 6 ayında geliĢtirilen projelerde yeni alt yapı kullanılmıĢtır. Bu kapsamda yeni alt yapı ile geliĢtirilen projeler;

ASDEP

Bakanlığın vizyon projesi niteliği taĢıyan ASDEP projesi kapsamında, sahada tablet bilgisayarlarda kullanılmak üzere anket tabanlı, esnek soru tanımlamaya imkan veren yazılım uygulamasının geliĢtirme çalıĢmalarına baĢlanmıĢtır.

Kurumsal Araç Takip

Bakanlık Destek Hizmetleri Daire BaĢkanlığı ile araç takip hizmeti sunan çeĢitli firmalarla yapılan toplantılar çerçevesinde Bakanlık merkez teĢkilatı bünyesinde hizmet veren araçlara iliĢkin sicil, ceza, muayene, Ģoför ve görevlendirmelerin tutulması, araç görev emirlerinin online olarak hazırlanarak onaylanması amacıyla geliĢtirilmektedir. GeliĢtirme sürecinde son aĢamaya gelinmiĢtir.

Çeyiz Hesabı Uygulaması

Ġlgili yönetmelik çerçevesinde bankalar tarafından açılacak çeyiz hesaplarının durumunun takibine yönelik olarak bankalar tarafından mevcut hesap durumlarına iliĢkili tüm bilgilerin aylık olarak yüklenerek çeĢitli formatlarda raporlanabileceği yazılım projesi geliĢtirilerek bankaların ve Strateji GeliĢtirme BaĢkanlığının kullanımına açılmıĢtır. Proje ile hesapların denetimi ve ödenecek devlet katkısı için bütçeye konulacak ödeneğin önceden öngörülerek doğru planlama yapılması amaçlanmıĢtır.

TEMA Projesi

Güneydoğuda yaĢayan vatandaĢlardan terör mağduru olanlara maddi ve manevi destek verilebilmesi amacıyla, vatandaĢlarla anket formatında yapılan görüĢmelerin kayıt altına alınarak raporlanabildiği uygulamadır. Mevcut durumda aktif bir Ģekilde kullanılmaktadır.

KuruluĢ Envanter Bilgi Sistemi

Bakanlığa bağlı kuruluĢlarda yer alan biliĢim alt yapısının ve envanterinin kayıt altına alınması amacıyla geliĢtirilmiĢ olup aktif bir Ģekilde kullanılmaktadır.

Alo183 Bilgi Sistemi

Alo183 ve 144 hattına gelen çağrıların kayıt altına alınarak süreçlerin takip edildiği ve raporlanabildiği uygulamadır. Mevcut sistemde yaĢanan performans problemleri neticesinde yeni alt yapı ile geliĢtirilerek devreye alınmıĢtır.

ANKA/Birdef Yazılımı

KuruluĢta kalacak çocukların doğru hizmet modeline yönlendirilmesi amacıyla anket formatında geliĢtirilmiĢ bir proje olup, mevcut uygulamada görülen eksiklikler üzerine yeni alt yapı ile yeniden geliĢtirilmiĢtir.

ĠHKEP Projesi;

Bu proje kapsamında taĢra teĢkilatında görevli hizmet alımı personelin kiĢi bazında kayıt atına alınması ile araç envanterinin takibi amaçlanmıĢ olup, yazılımın geliĢtirme süreci Yatırım Takip Sistemi ile bağlantılı olarak devam etmektedir.

3) MPLS VPN Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Ġl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri, Kadın Konukevleri, Çocuk Yuvaları, Aile Toplum Merkezleri, Huzurevleri, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri vb. kuruluĢlardan oluĢan taĢra teĢkilatı vatandaĢlarımıza özellikle de dezavantajlı kesimlere yaygın bir Ģekilde hizmet götürmektedir. Bağlı kuruluĢlar hizmetlerini Bakanlık Bilgi ĠĢlem Dairesi BaĢkanlığı tarafından yönetilmekte olan veri merkezlerinden yayınlanmakta olan uygulamalara hem fiber üzerinden MPLS hizmeti hem de Sanal Özel Ağ (VPN) teknolojisini kullanarak bağlanmak suretiyle vermektedir. MPLS altyapısına geçirilen bağlı kuruluĢlarda özel sistem cihazlar kullanılarak MPLS VPN altyapısında hızlı, güvenli ve modern bir Ģekilde hizmet verilmektedir. MPLS altyapısında bilgi güvenliği en üst düzeyde tutulup gerekli bağlantılar sağlanmaktadır.

MPLS VPN hizmetinin hem temin edilmesi hem de hizmetin verildiği bağlı lokasyonlarda bu hizmetin devam etmesi ile proje kapsamında çeĢitli iyileĢtirmeler gerçekleĢtirilebilecektir. Bakır kablolama altyapısı fiber kablolamaya dönüĢtürülmüĢtür. TaĢra kuruluĢlarının internet eriĢimlerinin merkezde toplanması ile güvenlik ve yönetilebilirlik artırılmıĢtır. Artan hız ve bant geniĢliği ihtiyaçları karĢılanabilecektir. Hizmet kalitelendirme(QoS) yapılarak kuruluĢlardaki internet eriĢiminin vatandaĢa verilen hizmetleri yavaĢlatmaması sağlanmaktadır. 5651 sayılı Ġnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla ĠĢlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun‟un gerektirdiği Trafik Bilgisi Kayıtları tutulabilmektedir. 5651 sayılı Kanun‟un gerektirdiği içerik filtreleme yapılabilmektedir.

Proje kapsamında 20/04/2015 ve 13/04/2016 tarihli sözleĢmeler ile Haziran sonu itibariyle yaklaĢık 900 birimin 201‟sinde MPLS VPN ve internet hizmeti verilmiĢtir.

4) TaĢra Birimlerinin Etki Alanına (Domaine) Dahil Edilmesi

MPLS Projesi ile birlikte fiber hat üzerinden merkeze bağlanan TaĢra Birimlerinde standart bilgisayar altyapısı, daha güvenli bilgisayar ve bilgisayar ağı oluĢturulması için bilgisayar imajlama çalıĢması ile birlikte bilgisayarların Etki Alanına(Domaine) alınması Projesi kapsamında çalıĢmalar yürütülmüĢtür. Bu proje ile de Bakanlık Merkez ve TaĢra Birimlerinde standart bilgisayar altyapısının olması hedeflenmektedir.

15-19 ġubat 2016 ve 22-26 ġubat 2016 tarihlerinde 180 kiĢilik Ġl Müdürlükleri Bilgi ĠĢlem Personeline aĢağıdaki konularda eğitim düzenlenmiĢtir.

 Sistem desteği açısından sorumluklar

 Oturum açma yöntemleri

 Bilgisayarlarda yerleĢik gruplar

 Merkezi kontrollü oturum açma bileĢenleri

 DNS, DHCP, Aktif Dizin, Grup ilkesi kavramları

 Bilgisayarları domaine almadan önce yapılması gerekenler

 Bilgisayar isimlendirme standartları

 Bilgisayarların etki alanına alınması

 Dosya paylaĢımları ve dikkat edilmesi gereken hususlar

 IP tanımlama standartları

 Bilgisayar açılıĢ süreçleri

 Bilgisayarların donanım ve yazılım birimleri hakkında temel çalıĢma prensipleri

 Sürücü yedekleme

 Ġmaj Hazırlama

 Sürücü Yedekleme

 Ġmaj araçlarını kullanma

 Ġmaj Atma

Mart 2016 itibariyle domaine alma çalıĢmaları baĢlamıĢ ve Haziran sonu itibariyle toplam 2100 Bilgisayar etki alanına dahil edilmiĢtir.

5) Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)

Teknoloji çağının bir gereği olarak çıkarılan 5070 sayılı “Elektronik Ġmza Kanunu”

çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)” ıslak imzayla hazırlanan resmi evrakların elektronik ortamda oluĢturulmasını sağlayan bir sistemdir. Sistem 2 Ocak 2013 tarihinden itibaren Bilgi ĠĢlem Dairesi BaĢkanlığı koordinasyonunda Bakanlığımız merkezinde aktif bir Ģekilde kullanılmaya baĢlanmıĢtır.

EBYS sayesinde evrak iĢlemleri tek bir merkezde toplanmaktadır. Böylece evrak akıĢında oluĢan yığılmaların ve yavaĢlamaların belirtilen sistemle birlikte azaltılması hedeflenmiĢtir.

Ülkemizde e-uygulamaların gittikçe yaygınlaĢmasıyla birlikte teknolojik atılımların artması kaçınılmaz bir gerçektir. Bu çerçevede yapılan uygulamalar sayesinde mevcut iĢ yükünün azalmasının yanında zamandan ve kâğıt kullanımından da büyük bir tasarruf sağlanacağı ön görülmektedir.

2016 Ocak ayında yeni Elektronik Belge Yönetim Sistemi Bakanlık merkez teĢkilatı ile Ankara Ġl Müdürlüğü ve bağlı kuruluĢu olan Ankara Çocuk Evleri Sitesinde kullanılmaya baĢlanmıĢtır.

EBYS‟ nin 2016 yılı içerisinde diğer il müdürlüklerine yaygınlaĢtırılması planlandığından 15-19 ġubat 2016 ve 22-26 ġubat 2016 tarihlerinde 180 kiĢilik Ġl Müdürlükleri Bilgi ĠĢlem Personeline Bilgi ĠĢlem Dairesi BaĢkanlığınca düzenlenen eğitimde EBYS eğitimi de verilmiĢtir.

6) Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi OluĢturulması

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi BGYS, kurumun bilgi güvenliği süreçlerini yönetebilmek ve iyileĢtirmek amacıyla benimsenen sistematik bir yaklaĢımdır. Bu sistemin temel amacı hassas bilginin korunması, kurum bilgi güvenliği kültürünün iyileĢtirilmesi, iĢ sürekliliğinin sağlanmasıdır. Bu sistem çalıĢanları, iĢ süreçlerini ve bilgi teknolojileri (BT) sistemlerini kapsar.

BGYS‟ nin kurulabilmesi amacıyla;

 BGYS ekibi, sorumluları ve yöneticileri belirlenmiĢtir. BĠDB birimlerinden birer kiĢi BGYS temsilcisi olarak görevlendirilmiĢtir. Yapılacak çalıĢmalar ekibe aktarılmıĢtır.

 Bilgi varlıkları envanteri hazırlanmıĢtır.

 BGYS risk analizi için kontrol soruları, ilgili BĠDB Birimi temsilcisine atanmıĢ ve cevaplanmıĢtır.

 Elde edilen cevaplara binaen risk senaryoları oluĢturulmuĢtur.

 Risk senaryolarına iliĢkin risk ifadeleri belirlenmiĢtir.

 Risk değerleri hesaplanmıĢtır.

 Risk yanıt stratejileri belirlenmekte ve önlem olarak uygulanması gereken faaliyetler belirlenmektedir. Bu faaliyetleri yerine getirecek sorumlular belirlenmektedir.

III- TEMMUZ-ARALIK 2016 DÖNEMĠNE ĠLĠġKĠN BEKLENTĠLER VE HEDEFLER

2015 2016 2015 2016

BÜTÇE GİDERLERİ TOPLA M I 18.047.190.164 24.799.651.000 8.601.453.942 10.611.339.550 23,37 47,66 42,79 25.622.116.458

01 - PERSONEL GİDERLERİ 613.221.749 702.337.000 315.371.793 370.855.154 17,59 51,43 52,80 899.521.446

MEMURLAR 554.381.627 608.051.000 286.080.489 333.305.357 16,51 51,60 54,82 788.497.917

SÖZLEŞMELİ PERSONEL 40.778.762 47.280.000 21.319.352 22.588.963 5,96 52,28 47,78 55.144.679

İŞÇİLER 999.095 1.170.000 463.312 515.550 11,27 46,37 44,06 1.170.000

GEÇİCİ PERSONEL 17.053.098 45.636.000 7.508.639 14.277.703 90,15 44,03 31,29 54.348.850

DİĞER PERSONEL 9.167 200.000 0 167.582 0,00 0,00 83,79 360.000

02 - SOSYA L GÜVENLİK KURUM LA RINA DEVLET PRİM İ GİDERLERİ101.126.964 118.288.000 52.268.335 62.263.197 19,12 51,69 52,64 137.354.012

MEMURLAR 91.304.238 102.617.000 47.370.521 55.893.989 17,99 51,88 54,47 120.141.175

SÖZLEŞMELİ PERSONEL 6.559.022 7.618.000 3.426.227 3.879.895 13,24 52,24 50,93 9.472.637

İŞÇİLER 226.302 263.000 104.729 112.443 7,37 46,28 42,75 321.000

GEÇİCİ PERSONEL 3.037.402 7.790.000 1.366.858 2.376.869 73,89 45,00 30,51 7.419.200

DİĞER PERSONEL 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

03 - M A L VE HİZM ET A LIM GİDERLERİ 1.444.919.779 2.275.736.000 654.326.968 1.016.478.214 55,35 45,28 44,67 2.597.204.000

ÜRETİME YÖNELİK MAL VE MALZEME ALIMLARI 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00 0

TÜKETİME YÖNELİK MAL VE MALZEME ALIMLARI 359.143.258 429.303.500 166.145.146 191.465.169 15,24 46,26 44,60 496.527.000

YOLLUKLAR 16.498.385 20.875.000 9.048.442 10.884.743 20,29 54,84 52,14 25.200.000

GÖREV GİDERLERİ 701.149 1.223.000 271.873 733.366 169,75 38,78 59,96 1.578.000

HİZMET ALIMLARI 1.044.469.973 1.795.644.500 471.788.246 804.345.531 70,49 45,17 44,79 2.043.612.000

TEMSİL VE TANITMA GİDERLERİ 759.520 1.045.000 176.533 234.571 32,88 23,24 22,45 1.048.000

MENKUL MAL,GAYRİMADDİ HAK ALIM, BAKIM VE ONARIM GİDERLERİ16.224.629 17.395.000 5.190.782 6.496.371 25,15 31,99 37,35 18.272.000 GAYRİMENKUL MAL BAKIM VE ONARIM GİDERLERİ 6.589.707 6.150.000 1.498.043 2.043.639 36,42 22,73 33,23 6.786.000

TEDAVİ VE CENAZE GİDERLERİ 533.156 4.100.000 207.904 274.823 32,19 38,99 6,70 4.181.000

05 - CA Rİ TRA NSFERLER 15.773.166.651 21.447.704.000 7.569.236.220 9.140.871.768 20,76 47,99 42,62 21.720.361.000

GÖREV ZARARLARI 6.405.637.865 8.851.086.000 3.230.943.111 3.485.955.002 7,89 50,44 39,38 8.851.086.000

HAZİNE YARDIMLARI 20.000.000 759.200.000 0 165.000.000 0,00 0,00 21,73 759.200.000

KAR AMACI GÜTMEYEN KURULUŞLARA YAPILAN TRANSFERLER 983.679 1.062.000 307.281 384.215 25,04 31,24 36,18 1.062.000 HANE HALKINA YAPILAN TRANSFERLER 9.346.545.107 11.836.356.000 4.337.985.828 5.489.532.551 26,55 46,41 46,38 12.109.013.000

DEVLET SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINDAN HANE HALKINA YAPILAN FAYDA ÖDEMELERİ0 0 0 0 0,00 0,00 0,00 0

YURTDIŞINA YAPILAN TRANSFERLER 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00 0

GELİRDEN AYRILAN PAYLAR 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00 0

06 - SERM A YE GİDERLERİ 100.902.967 239.656.000 10.250.625 19.875.269 93,89 10,16 8,29 251.746.000

MAMUL MAL ALIMLARI 29.390.968 33.150.000 3.073.621 3.558.745 15,78 10,46 10,74 36.240.000

MENKUL SERMAYE ÜRETİM GİDERLERİ 6.150.998 10.131.000 528.626 891.525 68,65 8,59 8,80 10.131.000

GAYRİ MADDİ HAK ALIMLARI 1.649.380 1.000.000 0 0 0,00 0,00 0,00 1.000.000

GAYRİMENKUL ALIMLARI VE KAMULAŞTIRMASI 2.869.971 5.310.000 800.000 0 0,00 27,87 0,00 5.310.000

GAYRİMENKUL SERMAYE ÜRETİM GİDERLERİ 42.351.752 167.552.000 3.934.000 12.033.936 205,90 9,29 7,18 172.552.000

MENKUL MALLARIN BÜYÜK ONARIM GİDERLERİ 0 1.300.000 0 1.299.827 0,00 0,00 99,99 1.300.000

GAYRİMENKUL BÜYÜK ONARIM GİDERLERİ 18.489.896 21.213.000 1.914.378 2.091.235 9,24 10,35 9,86 25.213.000

STOK ALIMLARI (SAVUNMA DIŞINDA) 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00 0

DİĞER SERMAYE GİDERLERİ 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00 0

07 - SERM A YE TRA NSFERLERİ 13.852.054 15.930.000 0 995.949 0,00 0,00 6,25 15.930.000

YURTİÇİ SERMAYE TRANSFERLERİ 11.019.357 9.336.000 0 995.949 0,00 0,00 10,67 9.336.000

YURTDIŞI SERMAYE TRANSFERLERİ 2.832.697 6.594.000 0 0 0,00 0,00 0,00 6.594.000

OCAK-HAZİRAN

Bakanlığımızın yılsonu itibariyle 25.622.116.458-TL gider gerçekleĢmesi tahmin edilmektedir.

Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bakanlığımıza tahsis edilen toplam 24.799.651.000-TL sene baĢı ödeneğine göre yaklaĢık % 3,32 oranında sapma meydana geleceği tahmin edilmektedir.

IV- TEMMUZ-ARALIK 2016 DÖNEMĠNDE YÜRÜTÜLECEK FAALĠYETLER

Belgede 2015 YILI KESİN HESABI - (sayfa 59-66)