• Sonuç bulunamadı

Amerikan küçük sosyopolitik elit tarafýndan tüm dünya insanlarýnýn aký- aký-betini deðiþtirebileceðinin hikâyesi

SEVGÝ DÜNYASI

45

ellerinde tutan GDO (genetiði deðiþtir-ilmiþ organizma) devlerinin bizim bilme-diðimiz bir þeyler bildiklerini düþünüyor. Spitsbergen'in buzlaþmýþ kayalýklarýnýn altýnda "dünyayý ekonomik ve genetik olarak ele geçirme" planlarýnýn yattýðýný iddia eden Engdahl, teorisini ambar pro-jesi finansörlerinin kimlikleri ve geçmiþ-leri hakkýnda ayrýntýlý hatýrlatmalar yaparak ispatlýyor. Ýlk baskýsý 2007'de yapýlan, Nisan 2009'da Türkçe'ye çevrilen "Ölüm Tohumlarý/ Kalýtýmýn Deðiþtirilmesinin Arkasýndaki Karanlýk Oyunlar" adlý kitabýn da yazarý olan Engdahl ile "kýyamet muhafýzlarý" dediði finansörlerin kimlikleri, neler yaptýklarý ve Svalbard Küresel Tohum Deposu üzerindeki hedefleri hakkýnda konuþtuk.

KIYAMET MUHAFIZLARI

* Svalbard Küresel Tohum Deposu'nun finansörleri kimler?

Öncelikle, bu ambarýn Global Crop Diversity Trust (GCDT- Küresel Hasat Çeþitliliði Örgütü) aracýlýðýyla iþletildiði-ni söylemeliyim. Nisan 2009 rakamlarýna göre 123 milyon dolarlýk bir finansman-larý var. Roma'da kurulan bu örgütün baþýnda Kanadalý Margaret Catley-Carl-son bulunuyor. 1998'e dek New York merkezli Nüfus Konseyi'nin de (Popu-lation Council) baþkanýydý. Bu konsey John D. Rockefeller'ýn nüfus popülas-yonunu düþürmek amacýyla 1952'de kur-duðu, aile planlamasý adý altýnda geliþ-mekte olan ülkelerde kýsýrlaþtýrma çalýþ-malarý yürüten bir konsey. Diðer GCDT üyeleri arasýnda Hollywood Dream Works Animation'a baþkanlýk eden Lewis Coleman da var. Coleman, ABD'nin en

büyük Pentagon anlaþmalý askeri endüst-ri þirketi olan Northrup Grumman Cor-poration'ýn da kurul baþkanýydý. Örgütün finansörleri ise; geçen yýl þirketin aktif yönetiminden çekilerek kurduðu Bill-Melinda Gates Vakfý aracýlýðýyla kendini Asya ve Afrika'daki çiftçilere yardýma adayacaðýný beyan eden Microsoft'un kurucusu Bill Gates! Dünyanýn en büyük patentli GDO tohum ve tarým kimyasal-larý devi ABD'li DuPont / Pioneer Hi-Bred! Yine bir ABD'li GDO devi Mon-santo! Ýsviçre menþeli GDO tohum ve tarým kimyasallarý þirketi Syngenta! 1970'lerde 100 milyon dolarlýk bir kay-nakla "Yeþil Devrim" diye bilinen to-humda gen devrimini baþlatan ve tarým-sal deðiþim ile ideal genetik saflýðý saðla-ma çalýþsaðla-malarýný yürütmek üzere dünya-nýn en büyük vakýflarýndan birini kuran petrol devi Rockefeller! ABD, Ýngiltere, Norveç, Almanya, Ýsviçre ve Kanada'dan da devlet fonlarý aktarýlýyor. Yani özetle, GDO tohumlarý az geliþmiþ ve geliþmek-te olan ülkelere yayarak tarlalardan oriji-nal tohumlarýn kökünü kazýyan þirketler, þimdi dünya üzerindeki tüm orijinal to-humlarý olasý bir kýyamet günü için ku-tuplarda buzdan bir adaya saklýyor. Dün-yanýn pek çok ülkesinde "zaten var olan" tohum depolarýna ne gibi bir felaket gele-cektir ki, Svalbard'a muhtaç kalýnacaktýr?

EBU GARÝB TOHUMLARI NEREDE?

* Nükleer savaþ, iklim deðiþimi veya meteor düþmesinin dýþýnda bir felaketten mi söz ediyorsunuz?

Evet, planlý bir felaketten söz ediyo-rum. Bunu anlamak için yalnýzca 2003

Amerikan bombardýmanýndan sonraki Irak'a bakmak yeterli. Irak medeniyet-lerin beþiði ve binlerce yýl önce buðday tarýmýnýn doðduðu yerdir. Ebu Garib'de yüzlerce yýlda geliþtirilen buðday tohu-mu çeþitlerinin yer aldýðý bir tohum bankasý bulunuyordu. Amerikan bom-bardýmanýndan sonra o tohum mahzeni tarihe karýþtý. Artýk kimse o tohumlarýn nerede olduðunu bilmiyor. Düþünün, dünyadaki tüm tohum çeþitleri NATO destekli Svalbard'da biraraya getirilip kontrol altýna alýndýðýnda, dünyadaki diðer paha biçilmez tohum bankalarýný savaþlar ve terörist eylemler ile yok etmek çok kolay olacak! Sonrasýnda da Monsanto ve DuPont gibi devler kendi GDO tohumlarýný tüm dünya çiftçilerine tek elden sunabilecekler. Yani tüm tohum çeþitlerini ele geçirdikten sonra dünyanýn diðer tohum bankalarýný, tekel oluþtura-bilmek amacýyla yok edebilirler.

“ARÝ IRK YARATMA PROJESÝ” * Peki tekel olma arzusunun temelinde yatan tek sebep ekonomik mi?

Hayýr. Bunu açýklamak için önce kýyamet muhafýzlarýnýn kimliklerinden ve geçmiþte neler yaptýklarýndan biraz söz edelim. Rockefeller 1971'de Uluslararasý Tarým Araþtýrmalarýnda Küresel Danýþmanlýk Grubu olan CGIAR'ý kurdu. CGIAR, üçüncü dünya ülkelerinin bilim adamlarýnýn ve agrono-mistlerinin (tarým uzmaný) "modern tarým ürünü" kavramlarýnda uzmanlaþmalarý ve ABD'de öðrendiklerini ülkelerine

götürmeleri ile yakýndan ilgilendi. GDO'lu "Gen Devrimi"nin yaygýnlaþ-masý için paha biçilmez bir etki þebekesi

oluþturdular. CGIAR, daha etkin ola-bilmek için BM Gýda ve Tarým Örgütünü (FAO), BM Ýlerleme Programý'ný ve Dünya Bankasý'ný da iþin içine dahil etti. Böylelikle Rockefeller Vakfý I970'lerden itibaren küresel tarým politikalarýný þekillendirebilecek konuma geldi ve baþardý. CGIAR aslýnda Rockefeller ailesinin on yýllar süren bir planýnýn parçasýydý. Bu plan "Proje" olarak adlandýrýlan, üstün ýrk yaratma planýydý.

“ROCKEFELLER HITLER’ÝN DE FÝNANSÖRÜYDÜ”

* Üstün ýrk yaratma projesi tam olarak nasýl bir þey?

Rockefeller Vakfý'nýn ve zengin finans kurumlarýnýn 1920'lerden beri genetik olarak üstün ýrk yaratmayý meþrulaþtýr-mak için kullandýklarý öjenik bilimi daha sonradan genetik mühendisliði olarak deðiþtirilmiþtir. Hitler ve Naziler buna ari üstün ýrk diyorlardý. Hitler'in öjenik çalýþmalarý da bugün Svalbard'a milyon-larca dolar akýtan Rockefeller Vakfý tarafindan finanse edilmiþti.

Rockefeller Vakfý. Third Reich's Kaiser Wilhelm Institutes'nün ari ýrk öjenik çalýþmalarýný finanse ediyordu. 2. Dünya Savaþý'nda ABD resmi olarak savaþa Hitler Almanya'sýnýn karþýsýnda olarak girerken, Rockefeller Standard Oil Group, illegal olarak Alman Luftrvaffe ve Wehrmacht birliklerine petrol nakline devam etti. Bununla ilgili ABD Senato araþtýrmasý da yapýldý. Rockefeller Vakfý insaný "gen dizilimlerine" indirgemeye çalýþan sözde moleküler biyoloji bilimini yaratmýþtý ve sonunda insan özelliklerini istenen þekilde deðiþtirmeyi

amaçlýyor-SEVGÝ DÜNYASI

47

lardý. Hitler'in öjenikçi bilim adamlarý 2.Dünya Savaþý'ndan sonra sessizce ABD'ye götürülmüþ ve çeþitli yaþam formlarýnýn genetik olarak tasarlanmasý konusunda ilk adýmlarý atmýþlardýr.

* Amaç tarým, yani gýdalar üzerinden üstün ýrk yaratmak mý?

Aslýnda daha da kötüsü, Rockefeller, Carnegie, Harriman ve diðer zengin elit aileler tarafýndan fonlanan öjenik (üstün ýrk yaratma) lobisinin 1920'den beri biri-cik amacý "negatif öjenik'tir."

"Negatif öjenik" istenmeyen soylarýn sistemli bir þekilde yok edilmesidir. Aile Planlamasý Enternasyonal'in kurucusu, koyu öjenikçi ve Rockefeller ailesinin yakýn dostu Margaret Sanger, 1939'da Harlem'de "Negro (Zenci) Projesi" adý altýnda bir proje baþlattý. Bu projenin ne olduðunu bir arkadaþýna yazdýðý mektup-ta açýkca dile getiriyordu. "Negro (Zenci) nüfusu ortadan kaldýrmak istiyoruz."

* Negatif öjenik bir kýsýrlaþtýrma projesi mi?

Örnekler üzerinden gidelim. Küçük bir Kaliforniya biyoteknoloji þirketi olan Epicyte, genetik Mühendisliði marife-tiyle, yendiðinde erkeði kýsýrlaþtýran bir

mýsýr geliþtirdiklerini açýkladý.

Epicyte,, Svalbard'ýn iki sponsoru olan DuPont ve Syngnta ile teknolojilerini yapmak için ortaklýk kurmuþtu. Çok ilginçtir ki Epicyte, genetiði deðiþtirilmiþ sperm öldürücülü mýsýrý ABD Tarým Bakanlýðýndan (USDA) aldýðý araþtýrma fonuyla geliþtirmiþti.

Bir baþka örnek 1990'larda BM Dünya Saðlýk_Örgütü, Nikaragua,Meksika ve Filipinler'de 15 ila 45 yaþlarý arasýndaki milyonlarca kadýnýn tetanoza karþý aþý-lanmasý için bir kampanya baþlattý. Erkekler de tetanoz olabilirdi ama aþý erkeklere yapýlmadý. Bu þüphe uyandýrýcý durumdan ötürü Katolik bir kilise organi-zasyonu olan Comite Pro Vida de Mexi-co (Meksika Yaþam Komitesi) aþýlarý test ettirdi. Test sonucularý ile, Dünya Saðlýk Örgütü,nün (WHO) yalnýzca çocuk doðuracak yaþtaki kadýnlara daðýttýðý aþýlarýn Chorionic Gonadotrophin (hCG) içerdiði ortaya çýktý. Doðal bir hormon olan hCG, tetanoz toksoid taþýyýcýlarýyla birleþtiðinde kadýnlarýn hamile kalmasýný engelleyen antikorlarý üretiyordu. Daha sonradan ortaya çýktý ki Rockefeller Vakfi, Rockefeller Nüfus Konseyi Dünya Bankasý ve ABD Ulusal Saðlýk Ensti-tüleri, Dünya Saðlýk Örgütü (WHO) için tetanoz taþýyýcýlý bir kýsýlaþtýrma aþýsý üretmek için l972 de 20 yýllýk bir proje

F.William Engdahl Kimdir?