• Sonuç bulunamadı

durumuna göre analiz yapılarak uygulamaya yönelik planlamaların yapılması hedeflenmektedir. Genel Müdürlüğümüzün geçmiĢ yıllarda yaptığı araĢtırma verilerinin kullanıma açılarak bu araĢtırmalardan ileri analizler yapılarak sosyal politika önerilerinin geliĢtirilmesi amaçlanmaktadır. Bununla birlikte gelecek yıllarda yapılacak araĢtırmaların uygulama maliyetleri etütlerinin yapılması da amaçlanmaktadır.

Çocuğa Yönelik Hizmetler

Çocuklarımıza Yönelik Koruyucu ve Önleyici Hizmetler

 Çocuğa yönelik Ģiddetin toplumda farkındalığının ve görünürlüğünün artırılmasına yönelik çalıĢmalar yapılması,

 Adalet Bakanlığı ile ortak olarak geliĢtirilen Çocuk Koruma Kanununa göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının web tabanlı olarak takip edilmesi sağlayacak sistemin geliĢtirme çalıĢmalarının yapılması,

 Ġl ve Ġlçe koordinasyonlarının etkin çalıĢmalarının sağlanması amacıyla Karadeniz ve Ġç Anadolu Bölgesi‟nde belirlenen 20 ilin Ġl Koordinasyon üyesi yönetici ve uygulayıcı personeline yönelik (600 kiĢilik) eğitim verilmesi,

 Daha önce Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinden 20 ilin Ġl Koordinasyon üyesi yöneticileri ile uygulayıcılarına yönelik verilen eğitimler kapsamında eğitimi alan illere yerinde izleme ve rehberlik çalıĢmalarının yapılması için il ziyaretlerinde bulunulması,

 Çocuk Koruma Hizmetlerinde Koordinasyon Strateji Belgesi Uygulama Planının izleme ve değerlendirmesine yönelik çalıĢmalar yapılması,

 14. Merkezi koordinasyon toplantısının gerçekleĢtirilmesi,

 Çocuğa Yönelik ġiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planının son hali verilmiĢ olup Eylem Planının onaylanması,

 Ücretsiz kreĢ hizmetinden yararlanan çocuk sayısının artırılmasına yönelik il Müdürlüklerinde çalıĢan personele rehberlik yapılması,

 UyuĢturucu ile mücadele teknik kurulu toplantılarına katılımın sağlanması,

 568 çocuğun evlat edindirilmek üzere aile yanına yerleĢtirilmesi planlanmakta olup, yılsonu itibariyle yaklaĢık 850 çocuğun evlat edindirilerek aileleri yanına yerleĢtirilmeleri öngörülmektedir.

 Genel Müdürlüğümüzün hizmet politikası nedeniyle Koruyucu Aile Hizmetine öncelik verildiğinden, Temmuz-Aralık 2015 döneminde koruyucu aile yanında bakılan çocuk sayısının 5.000 olması hedeflenmektedir. Bu nedenle, 2015 yılında 52.000.000.000 TL ödenek ayrılmıĢ olup tamamının kullanılması planlanmaktadır.

 Yüksek Planlama Kurulu‟nun 12 Aralık 2013 tarih ve 5767 sayılı kararıyla onaylanarak yürürlüğe giren Ulusal Çocuk Hakları Stratejisi ve Eylem Planına göre 2016' ya kadar Milli Eğitim

2015 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 70

Bakanlığına bağlı tüm okullarda Sosyal Hizmet Birimleri kurulması kararı alınmıĢtır. Buradan hareketle geliĢmiĢ ülkelerde baĢarı ile uygulanan ve çocukların karĢı karĢıya kaldıkları riskleri erken dönemde fark ederek çözümüne yönelik çalıĢmalar yürüten okul sosyal hizmeti biriminin ülke genelinde uygulanması ve yaygınlaĢtırılmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarla iĢbirliği içinde çalıĢmalar yürütülmesi hedeflenmektedir.

Çocuklara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri

 Mayıs ve Temmuz 2015 aylarında modül hazırlaması çalıĢtayları gerçekleĢtirilen Anka Temel Personel Eğitimi Programının Ağustos 2015 ayında pilot uygulamasının gerçekleĢtirilmesi ve Eğitici eğitimlerinin tamamlanarak, Kasım–Aralık 2015 aylarında eğitimlerin tamamlanması planlanmaktadır.

 Çocuk Destek Merkezlerinde görev yapan HemĢirelere yönelik Anka Çocuk Destek Programı eğitimleri verilmesi planlanmıĢtır.

 Refakatsiz çocuklara yönelik iĢ ve iĢlemlere yönelik hazırlanan Yönergenin uygulamaya konması planlanmıĢtır.

 Yeni tip mimari projeye uygun olarak yapılan 5 merkezin 180 Kapasite ile yılsonuna kadar hizmete girmesi planlanmıĢtır.

 Hizmet dönüĢümü kapsamında 2 KuruluĢun 60 kapasite ile hizmete girmesi planlanmıĢtır.

 2015 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında Anka Çocuk Destek Programının uygulanması ve sonuçlarını, merkezlerin güçlü ve zayıf yönlerini yerinde görmek ve verilen hizmetin kalitesinin arttırılması amacıyla belirli bir program dahilinde Genel Müdürlüğümüz personeli eĢliğinde Çocuk Destek Merkezlerinden oluĢturulan heyet ile merkezlerin bir birlerini ziyaret ederek bilgi ve deneyim paylaĢımlarında bulunabilecekleri bir ziyaret programı planlanmıĢtır

Çocuk Haklarına Yönelik Hizmetler

 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Ġl Çocuk Hakları Komitesi temsilcisi çocukların katılımı ile Kasım ayında Ulusal Çocuk Forumu ve TBMM Çocuk Oturumu düzenlenecektir.

 Ülkemizde kız çocuklarının haklarının korunması, geliĢtirilmesi ve karĢılaĢtığı sorunlara dikkat çekilmesi, duyarlılık oluĢturulması amacıyla Ekim ayının ikinci haftasının “Kız Çocukları Haftası”

olarak kabul edilmesine karar verilmiĢtir. Bu bağlamda 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında çeĢitli etkinliklerin yapılması planlanmaktadır.

 Ülkemizde çocuk haklarının çocuklara ve yetiĢkinlere yaygın bir Ģekilde tanıtılması amacıyla tanıtım amaçlı; afiĢ, broĢür ve kitap ayracı bastırılarak illere gönderilmesi planlanmaktadır.

 Çocuk haklarının korunması, izlenmesi ve geliĢtirilmesine iliĢkin kurulan “Çocuk Hakları Ġzleme ve Değerlendirme Kurulu” nun ikinci toplantısının düzenlenmesi planlanmaktadır.

2015 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 71

 2013-2017 yıllarını kapsayacak Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Ulusal Çocuk Hakları Eylem Planının uygulamasının takibinin gerçekleĢtirilmesi planlanmaktadır.

 Ġl Çocuk Hakları ÇalıĢma Usul ve Esaslarına ĠliĢkin Yönerge kapsamında Çocuk Hakları Komitelerinin çalıĢmalarının yerinde izlenmesine yönelik Ġl ziyaretlerinin yapılması planlanmaktadır,

 BM Çocuk Hakları SözleĢmesinin 44. maddesi uyarınca 4. ve 5. Periyodik Ulusal Raporlarımızın hazırlık çalıĢmalarına baĢlanması planlanmaktadır.

 Kamp dıĢında yaĢayan Suriyeli Çocuklara yönelik gerçekleĢtirilen eğitim toplantılar belirli periyotlarda devam edecektir.

Çocuklarımıza Yönelik Eğitim Ve Toplumsal Destek Hizmetleri

 2015 yılı ikinci yarısı itibarı ile Türkiye geneli 3 sosyal ve sportif etkinlik düzenlenmesi ve yaklaĢık 957 çocuğumuzun bu etkinliklere katılımı beklenmektedir.

 5-8 Eylül 2015 tarihleri arasında Denizli ilinde ÇHGM 6.GüreĢ ġampiyonası düzenlenecek olup yaklaĢık 220 çocuğun katılımı öngörülmektedir.

 6-9 Ekim 2015 tarihleri arasında Trabzon ilinde Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 7. Türkiye Masa Tenisi ġampiyonası düzenlenecektir. Bölge seçmeleri ve Türkiye finali olmak üzere iki aĢamalı planlanan etkinliğe yaklaĢık 276 çocuğun katılması beklenmektedir.

 1 Temmuz-11 Eylül 2015 tarihleri arasında farklı illerde Gençlik Spor Bakanlığına bağlı Doğa ve Deniz Kamplarında 461 çocuğa kontenjan ayrılmıĢtır.

Kadına Yönelik Hizmetler

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına KarĢı ġiddetin Önlenmesine Dair Kanuna iliĢkin olarak 2014 yılında “6284 sayılı Kanunun Uygulanmasına Yönelik Etki Analizi AraĢtırması”

tamamlanmıĢtır. AraĢtırma kapsamında Kanunun Ģiddet mağduru kadınlara, Ģiddet uygulayanlara ve bu kiĢilerin çocukları ve yakınlarına nasıl yansıdığının ortaya çıkarılması ve Kanunun aile içi ve kadına yönelik Ģiddet olaylarının önlenmesinde ve Ģiddet mağdurlarının korunmasında etkili olup olmadığının değerlendirilmesi hedeflenmektedir. AraĢtırma sonucunda 6284 sayılı Kanunun uygulanmasında karĢılaĢılan sorunların giderilmesine yönelik kapsamlı bir yol haritası hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluĢlar ile iĢbirliğinde aksaklıkların giderilmesine yönelik çalıĢmalar sürdürülecektir.

Proje kapsamında, 26 ilde gerçekleĢtirilen durum analizi ve eğitim ihtiyaç analizi çerçevesinde her bir proje ili için il eylem planlarının geliĢtirilmesi çalıĢmaları devam etmektedir. Ġl eylem planlarının geliĢtirilmesi çalıĢmaları kapsamında her ilde 3‟er günlük diyalog toplantıları düzenlenecektir.

2015 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 72

125 ġÖNĠM ve Kadın Konukevi çalıĢanına, 500 Polise, 350 Adalet Bakanlığı personeline, 200 Sağlık çalıĢanına, 100 STK ve Yerel Yönetim çalıĢanına, yönelik toplumsal cinsiyet eĢitliği ve KYġ farkındalık eğitimleri 26 ili kapsayacak Ģekilde verilecektir. Ayrıca eğitimlerin her kurumda devamlılığını sağlamak amacıyla Bakanlığımızda görevli 125 personele, 26 Sağlık Bakanlığı personeline ve 26 Adalet Bakanlığı personeline süpervizyon eğitimi verilecektir. Eğitim kapsamında kullanılacak materyaller hazırlanıp Eylül 2015 tarihinde eğitimlere baĢlanacaktır.

ġÖNĠM‟ ler, sığınma evleri ve sığınma evi öncesi mekanizmaları iĢ akıĢ Ģemaları ve çalıĢma standartları tanımlanması amacıyla idari ve mesleki formların standartlaĢtırılması ve iĢ akıĢları üzerinde çalıĢılmakta olup nihai hali verildikten sonra pilot çalıĢması yapılacaktır. Daha etkili yönlendirme ve bakım olanağı sağlamak için, sığınma evlerine iliĢkin koordinasyon, denetim ve izleme sistemleri geliĢtirilecektir. Bu çalıĢmalarla, Ģiddet mağdurlarına yönelik verilecek hizmetlerde standartlaĢma sağlanacaktır.

 Ağustos 2015‟te 2 ulusal, Kasım 2015‟te 1 uluslararası çalıĢma ziyareti gerçekleĢtirilecektir.

 Ağustos 2015‟te projenin III. Yönlendirme Komitesi toplantısı gerçekleĢtirilecektir.

 ĠletiĢim Stratejisi kapsamında tematik görünürlük toplantıları gerçekleĢtirilecek ve kadına yönelik Ģiddetle mücadele konusunda bir ulusal kampanya düzenlenecektir.

“Türkiye’de Kadınların Ekonomik Fırsatlara EriĢiminin Artırılması” Projesi Kapsamında;

Kanıta dayalı politika geliĢimine imkân ve bilgi sağlamak için desteklenen 12 akademik araĢtırmanın tamamlanması çalıĢmaları devam edecektir.

Türkiye‟de Çocuk Bakım ve Erken Çocukluk Eğitim Hizmetlerinin Arz ve Talebi ile ilgili AraĢtırma yapılmıĢtır. AraĢtırma sonuçlarından yola çıkılarak ülkemizde kadınların iĢgücü piyasasında daha aktif bir Ģekilde yer almalarını sağlamaya yönelik kaliteli ve eriĢilebilir erken çocukluk eğitimi bakım hizmetleri taslak modeli hazırlanması çalıĢmaları devam edecektir.

Kadın Kooperatiflerinin Desteklenmesi kapsamında gerçekleĢtirilen araĢtırma projesi raporunun tamamlanması çalıĢmaları sürdürülecektir.

Kadın GiriĢimciliği alanında yürütülen kapsamlı niceliksel ve niteliksel araĢtırmaların raporlarına nihai halinin verilmesi faaliyetleri sürdürülecektir. Bununla birlikte Ülkemizdeki kadınların giriĢimcilik fırsatlarına ve faaliyetlerine eĢit eriĢimini etkileyen ilgili yasal ve düzenleyici çerçevelerdeki cinsiyete dayalı eĢitsizlikleri ve farklılıkları tespit etmek amacıyla bir mevzuat incelemesi çalıĢmasının baĢlatılması planlanmaktadır.

“Annemin ĠĢi Benim Geleceğim” Projesi Kapsamında;

 Malatya OSB‟de kreĢ inĢaatı tamamlanmıĢ olup, 2015 yılı içerisinde açılması, ayrıca yine 2015 yılı içeresinde 2 OSB‟de daha kreĢlerin temellerinin atılması planlanmaktadır.

2015 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 73

“BM Kadınların Ġnsan Haklarının GeliĢtirilmesi Ortak Programı: Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” Projesinin 2015 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Bu kapsamda 10 Eylül 2015 tarihinde proje kapanıĢ toplantısının yapılması planlanmaktadır.

“Genç Fikirler Güçlü Kadınlar” Projesi kapsamında 2015 yılı içerisinde 2 adet Fikir Kampının gerçekleĢtirilmesi planlanmaktadır.

“Kadın Çiftçi Eğitimi ĠĢbirliği Protokolü” kapsamında kadın çiftçilere yönelik eğitimlerin 81 ilde 2015 yılı Ağustos ayına kadar tamamlanması planlanmaktadır.

“Ev Hanımlarının Finansal Konularda Bilinçlendirilmesi Toplantısı: 2014/10 sayılı,

“Finansal EriĢim, Finansal Eğitim, Finansal Tüketicinin Korunması Stratejisi ve Eylem Planları”

konulu BaĢbakanlık Genelgesi 5 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete‟ de yayımlanarak yürürlüğe girmiĢtir. Bu çerçevede oluĢturulan “Finansal Eğitim Eylem Planı” nın Aile ve Kadın baĢlıklı eylem grubunda da belirtildiği üzere hedef gruplardan biri olan ev hanımlarına yönelik, finansal eğitim programlarının geliĢtirilmesi, finansal konuların ve risklerin anlaĢılması ihtiyacına yönelik farkındalığın artırılması amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluĢları, TOBB, Sivil Toplum KuruluĢları, yerel yönetimler ve akademisyenler ile iĢbirliği içinde ev hanımlarının katılımlarıyla bir toplantının 2015 yılı sonuna kadar gerçekleĢtirilmesi planlanmaktadır. Toplantıya ĠliĢkin Tahmini Bütçe: 50.799 TL‟dir.

IPA-2009 programı kapsamında finanse edilen Bakanlığımızın yararlanıcısı olduğu ve 2014-2016 yılları arasında yürütülmekte olan “Aile Ġçi ġiddetle Mücadele Projesi” kapsamında ġiddet Önleme ve Ġzleme Merkezi (ġÖNĠM) çalıĢanlarına, Kadın Konukevi çalıĢanlarına, Emniyet Genel Müdürlüğü Aile Ġçi ġiddet Bürosu personeline, sağlık personeline, Adalet Bakanlığı personeline yönelik kadına karĢı Ģiddet ve toplumsal cinsiyet eĢitliği eğitim programları düzenlenecektir. Ayrıca söz konusu proje kapsamında 8 bölgede yerel Sivil Toplum KuruluĢları ile bilgi ve deneyim paylaĢılması ve yerel çalıĢmaların incelenmesi amacıyla yerel çalıĢma toplantılarının gerçekleĢtirilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda 320.000 TL mali kaynak aktarılması planlanmaktadır.

Kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 81. yılı vesilesiyle, bu günün öneminin vurgulanması ve bu hakkın kullanımı hakkında kadınların teĢvik edilmesi için bir panel düzenlenecektir. Bu kapsamda 170.000 TL mali kaynak aktarılması planlanmaktadır.

2006/17 Sayılı BaĢbakanlık Genelgesi, 6284 sayılı Kanun ile Ġstanbul SözleĢmesinde de belirtildiği üzere kamu kurumları ile diğer kurum/kuruluĢlarda görev yapan çalıĢanlara yönelik

“toplumsal cinsiyet eĢitliği” eğitimlerinin verilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında görev yapmakta olan üst ve orta düzey yöneticilerin katılım sağlayacağı 1,5 günlük bir seminer programı düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda 103.900 TL mali kaynak aktarılması planlanmaktadır.

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan Toplumsal Cinsiyet EĢitliği Ulusal Eylem Planı 2008-2013 yılları arasında uygulanmıĢtır. 2015-2020 yılları için hazırlık

2015 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 74

çalıĢmaları tamamlanan Eylem Planı, 8 alt baĢlıktan (Kadın ve Sağlık, Kadın ve Çevre, Toplumsal Cinsiyet EĢitliğinin GeliĢtirilmesi, Kadınların ve Kız Çocuklarının Eğitimi, Kadınların Yetki ve Karar Alma Mekanizmalarına Katılımı, Kadın ve Medya, Kadın ve Yoksulluk, Kadın ve Ekonomi) oluĢmaktadır. Bu çerçevede, Eylem Planının periyodik olarak izleme ve değerlendirmesinin yapılması gerekmektedir. Söz konusu izleme ve değerlendirme; yılda bir kez olmak üzere, çok taraflı (kamu kurum/kuruluĢları, yerel yönetimler, STK‟lar) bir katılımla, faaliyet raporlarının paylaĢıldığı ve raporların değerlendirmelerinin 8 ayrı grupta yapıldığı bir günlük çalıĢtay programı ile gerçekleĢtirilecektir. Bu kapsamda 62.800 TL mali kaynak aktarılması planlanmaktadır.

Uluslararası KuruluĢlar Daire BaĢkanlığı olarak 2015 yılının ikinci 6 ayında Avrupa Birliği sürecinde gerek duyulan bilgi talepleri karĢılanacak, Uluslararası KuruluĢlar ve diğer ülkelerden talep edilen bilgiler iletilecektir.

“Ġlerleme Temelinde DeğiĢimi Hızlandırmak” konulu uluslararası toplantı

Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformu‟nun 20.Yılı vesilesi ile Eylem Platformu‟nun 12 kritik alanından biri olan kadına yönelik Ģiddetle mücadele konusunda UN Women ile iĢbirliğinde 9-10 Aralık 2015‟te Ġstanbul‟da „‟Ġlerleme Temelinde DeğiĢimi Hızlandırmak‟‟ baĢlıklı uluslararası bir toplantının düzenlenmesi planlanmaktadır. Toplantı, dünyanın tüm bölgelerinden (seçili) Üye Ülkeleri bir araya getirecek olup; Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgelerinden üye ülkeler, belediye baĢkanları, bölgesel kuruluĢlar, BM birimleri ve araĢtırmacıların yanı sıra sivil toplum kuruluĢları ile akademisyen temsilcilerin güçlü katılımıyla gerçekleĢtirilecektir. Toplantıya yaklaĢık 100-150 üst düzey hükümet temsilcisi (Bakanlar veya bir alt düzeyi) gibi ulusal siyasi lider, teknik uzman (akademisyen) ve kadın kuruluĢu, BM ve Avrupa Konseyi gibi diğer ortaklar davet edilecektir. Türkiye‟den ise yaklaĢık 100 kiĢinin davet edilmesi planlanmaktadır.

Avrupa Konseyi Toplumsal Cinsiyet EĢitliği Komisyonu Toplantısı

Avrupa Konseyi Toplumsal Cinsiyet EĢitliği Komitesi (GEC), daha önceki yıllarda bu konuda faaliyet gösteren Kadın Erkek EĢitliği Yönetim Komitesi (CDEG)‟in kapatılması üzerine Avrupa Konseyi‟nin toplumsal cinsiyet eĢitliği alanındaki faaliyetlerini yürütmek üzere kurulmuĢ Komisyon‟dur. Yılda iki defa toplanmaktadır. Avrupa Konseyi Toplumsal Cinsiyet EĢitliği Komisyonu (GEC) tarafından 15-16 Ekim tarihlerinde Ġsviçre Bern‟de gerçekleĢtirilecek “Kadınların Adalete EriĢimine Sağlamak” konulu konferansa ve 3. Ulusal Odak Noktaları toplantısına; 18-20 Kasım tarihleri arasında Fransa Strazburg‟da düzenlenecek 8. Komisyon toplantısına katılım sağlanacaktır.

Toplumsal Cinsiyet EĢitliğinin Sağlanması- Zorluklar ve Fırsatlar Toplantısı

Gürcistan‟ın baĢkenti Tiflis‟te 8-9 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleĢtirilecek “Toplumsal Cinsiyet EĢitliğinin Sağlanması- Zorluklar ve Fırsatlar” baĢlıklı üst düzey uluslararası konferansa katılım sağlanması planlanmaktadır.

2015 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 75

CEDAW 7. Ülke Raporuna ĠliĢkin ÇalıĢmalar

 Türkiye tarafından 1985 yılında imzalanıp, 1986 yılında yürürlüğe giren BirleĢmiĢ Milletler Kadınlara KarĢı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi SözleĢmesinin takibi ve Ülke Raporunu sunma yükümlülüğü Dairemiz tarafından yerine getirilmektedir. Türkiye‟nin 7. Ülke Raporu BM CEDAW Komitesine Temmuz 2014‟te sunulmuĢtur. Rapora iliĢkin olarak ilave sorular CEDAW Komitesi tarafından Kasım 2015‟te iletilecek olup, söz konusu soruların yanıtlanması için çalıĢmalar yürütülecektir.

 Temmuz-Aralık 2015 döneminde kadın konukevi bulunmayan Niğde ve Bitlis ilinde kadın konukevi açma ve ihtiyaç duyulan illerde ise sayıyı arttırma çalıĢmaları sürdürülecektir.

 Güvenlik ve hizmet standartları gereği 6 kuruluĢumuzun yeni binalara nakli planlanmaktadır.

Farklı hizmet modellerine ihtiyaç duyan Ģiddet mağduru kadınlara yönelik ihtisaslaĢmıĢ kadın konukevlerinin hizmete açılması yönünde gerekli alt yapı oluĢturma çalıĢmaları gerçekleĢtirilecektir.

 Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız Bilgi ĠĢlem Dairesi BaĢkanlığı ile yapılan çalıĢmalar çerçevesinde 6284 sayılı Kanun kapsamında verilen kararlara iliĢkin verilerin girildiği “Web Tabanlı Yazılım Modülü” ile ġÖNĠM‟ den hizmet alanlara iliĢkin verilerin girildiği “ġÖNĠM Veri Sistemi”

kullanılmakta olup söz konusu veri sistemlerinin birleĢtirilmesi ve UYAP bağlantısının sağlanması yönündeki çalıĢmalar tamamlanmak üzeredir. Veri sistemlerinin tamamlanmasının ardından taĢra teĢkilatında görevli personeli konu hakkında hizmetiçi eğitim düzenlenecektir.

 Kadına Yönelik ġiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı (2016-2019)‟nın hazırlık çalıĢmaları devam etmekte olup; Temmuz-Aralık 2015 döneminde taslak planın ilgili kurum ve kuruluĢlara iletilmesi, gelen görüĢler çerçevesinde yeniden düzenlenmesi ve ihtiyaç halinde ilgili tarafların katılımlarıyla toplantı gerçekleĢtirilmesi planlanmaktadır. Yürütülen çalıĢmalar sonucunda taslak plan nihai hale getirilerek, 2015 yılı sonunda yürürlüğe girecektir.

 2006/17 sayılı BaĢbakanlık Genelgesi gereğince 2007 yılında KSGM koordinatörlüğünde kamu kurum ve kuruluĢları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluĢlarının temsilcilerinin katılımı ile oluĢturulan ve 8 inci toplantısı Aralık 2014‟te yapılan Kadına Yönelik ġiddet Ġzleme Komitesi‟nin 9 uncu toplantısının Temmuz-Aralık 2015 döneminde gerçekleĢtirilmesi planlanmaktadır.

Kadına Yönelik ġiddetle Mücadele Kapsamında Teknik Yöntemlerle Takip Sistemlerinin Kullanılmasına Yönelik Pilot Uygulama ĠĢbirliği Protokolü imzalanmıĢtır. Protokol ile teknik yöntemlerle takip sisteminin ülke geneline yaygınlaĢtırılmasına temel teĢkil etmesi açısından kolluk tarafından Ģiddet uygulayana ve Ģiddet mağduruna uygulanan Aile Ġçi ġiddet Olayları Kayıt Formunun risk değerlendirmesinin daha etkin yapılması amacıyla geliĢtirilmesi, uygulamanın iĢ akıĢlarının belirlenmesi, teknik yöntemlerle takip sistemine iliĢkin mevzuat hazırlanması ve mevcut mevzuatta

2015 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 76

yapılacak değiĢikliklere iliĢkin çalıĢmalar gerçekleĢtirilmesi ile ilgili taraflar arasında iĢbirliği alanlarının geliĢtirilmesi ve deneyim kazanılması amaçlanmaktadır.

Benzer Belgeler