• Sonuç bulunamadı

Yeniden boyutlandırma, nakış desenini orijinal desenden beş kat daha küçük veya orijinal

desenden sekiz kat daha büyük yapabilir. Makine, orijinal dikiş yoğunluğunun bozulmamasını sağlamak için desendeki dikiş sayısını tekrar hesaplar.

Dikkat: Boyutu %20’den daha az azaltmak veya artırmak için ölçekleme dokunma işlevini kullanın.

Yeniden boyutlandırma ayarlamaları

Yeniden boyutlandırmak istediğiniz deseni seçin.

Yeniden boyutlandırma penceresini (29) açın.

Desen boyutunu ekranda dokunarak ve sürükleyerek ya da çarkı kullanarak ayarlayın.

Desenin boyutu, dokunmatik fonksiyon düğmesinin üzerinde milimetre cinsinden gösterilir. Orijinal boyuta geri dönmek için dokunmatik fonksiyon düğmesinin ortasındaki simgeye (22) dokunun.

Hareket ettir (17) ve döndür (18) özelliklerini kullanarak kasnaktaki desenin yerleşimini ayarlayın.

Dolgu türünü koruma (A)

Bir nakış desenindeki tüm dolgu alanları, en iyi etkiyi elde etmek için özel bir türde yapılır.

Bir deseni büyütürken veya küçültürken, dolgu alanındaki dikişler etkilenir.

Yeniden boyutlandırılacak desendeki dolgu türünü ve stili işlemenin iki yolu vardır. Varsayılan ayar dolgu türünü korumaz. Bu bir deseni yeniden boyutlandırmanın en hızlı yoludur. Ancak, desen orijinalden farklı görünebilir.

Dolgu türünü koru seçildiğinde, yeniden boyutlandırma işlemi daha uzun sürer, ancak bu süreç desen içindeki dolgu türlerini ve stilleri desen için en uygun şekilde korur. Desen çok fazla büyütülüyorsa, en iyi sonuçları alabilmeniz için dolgu türünü koruma önerilir.

Yeniden boyutlandırmaya başlamak için Desen boyutu ve yerleşiminden memnun kaldığınızda pencereyi kapatmak ve yeniden

boyutlandırmaya başlamak için Tamam’a dokunun.

Yeniden boyutlandırma sırasında ekranda

görüntülenen bir kum saati işlemin gerçekleştiğini gösterir. İşlem bittiğinde yeniden boyutlandırma penceresi kapanır.

Nakış düzenlemeye dönmek için iptal seçeneğine dokunun. Yeniden boyutlandırma işlemi durur.

Dikkat: Dikişler ve sıralı dikişler yeniden boyutlandırılamaz.

Önemli yeniden boyutlandırma bilgileri Desenler belirli bir desen boyutu için

sayısallaştırıldığından, yeniden boyutlandırmayla ilişkili aşağıdaki bilgileri göz önünde bulundurmak önemlidir. Bir projede işlemeden önce her zaman yeniden boyutlandırılmış deseninizin test örneğini işleyin.

• Yeniden boyutlandırma her zaman orantılıdır.

Bir deseni %30 küçültürseniz, hem uzunluk hem de genişlik açısından %30 daha küçük olur.

Desende çok fazla ayrıntı varsa bunların bazıları kaybolabilir veya bozulabilir ve/veya desen çok yoğun olabilir. Çok fazla ayrıntıya sahipse bazı desenler %25’ten daha fazla küçültülmemelidir.

• Desenler kasnaktan daha büyük olacak şekilde büyütülebilir. Bu nedenle, desenin kasnağa sığdığından emin olun. Desen kasnak boyutundan daha büyükse, makine deseni işleyemez.

• Bir deseni çok fazla büyütüyorsanız dikiş düzensizlikleri görebilirsiniz. Daha iyi bir sonuç için baştan başlayın ve daha küçük bir yüzdeye yeniden boyutlandırın. Makinede kalan

belleğe bağlı olarak, bazı desenlerin makinede yeniden boyutlandırılamayacak kadar karmaşık olduğunu görebilirsiniz. Lütfen çok büyük ve karmaşık desenleri yeniden boyutlandırmak için nakış yazılımı (PC) kullanın. Yerel yetkili PFAFF® satıcınızdan satın alabilirsiniz.

• Yeniden boyutlandırılmış ancak henüz kaydedilmemiş bir desende yeniden boyutlandırma işlemini tekrar ediyorsanız, yeni bir yeniden boyutlandırma için her zaman orijinal desene geri gider. Bunun amacı mümkün olan en iyi dikiş kalitesini sağlamaktır.

Yeniden boyutlandırılmış bir desen kaydedilirse ve ardından tekrar yeniden boyutlandırılırsa, dikiş düzensizliklerine neden olabilir. En iyi yeniden boyutlandırma sonucu için her zaman orijinal boyutundaki bir desenle başlayın.

• Deseni ne kadar yeniden boyutlandırdığınıza ve desenin ne kadar dikiş içerdiğine bağlı olarak, yeniden boyutlandırma süreci daha uzun veya daha kısa sürer. Çok büyük veya karmaşık bir deseni yeniden boyutlandırmak birkaç dakika sürebilir. Tamam’a dokunduğunuzda, işlemi iptal edemezsiniz ve işlemin bitmesini beklemeniz gerekir.

• Boyutu, döndürmeyi, ikiz görüntü oluşturmayı vb. işlemleri hangi sırada gerçekleştirdiğiniz önemli değildir. Tamam’a dokunduğunuzda makine her zaman öncelikle yeniden

boyutlandırmayı gerçekleştirir ve ardından döndürme, ikiz görüntü oluşturma vb. işlemleri ekler.

• Bir deseni %20’den daha az değiştirmek için ve çapraz dikişli nakış gibi tek veya üçlü dikişlerle sayısallaştırılmış tasarımlar için, yeniden boyutlandırma yerine ölçeklemeyi kullanmanız önerilir. Bu durumda, desene yeni dikişler eklemek istemezsiniz. Yalnızca, her orijinal dikişi büyüterek veya küçülterek deseni daha büyük veya daha küçük yapmak istersiniz.

Nakış modu - düzenleme

Nakış metni düzenleyicisi (30)

Nakış metni düzenleyicisini açmak için

Seçim menüsünde bir nakış yazı tipi seçtiğinizde, nakış metni düzenleyicisi otomatik olarak açılır.

Ayrıca, zaten Nakış düzenlemede varolan bir metni ayarlayarak da nakış metni düzenleyicisini açabilirsiniz. Metni seçmeniz ve seçenek

çubuğundaki sıra oluşturma simgesine (30) dokunmanız yeterlidir.

Dikkat: Metin dikiş yazı tiplerinden oluşuyorsa, nakış metni düzenleyicisi yerine sıra oluşturma açılır.

Nakış metni düzenleyicisini kullanmak için Ekran kalemini kullanın ve metne eklemek

istediğiniz harflere dokunun. Metin, metin alanında (A) görüntülenir ve imleç etkin harfte olur. İleri ve geri gitmek için okları (B) kullanın.

Yazı tipini değiştir simgesine (D) dokunarak yazı tipini ve metnin boyutunu değiştirebilirsiniz. Seçili yazı tipinin bir önizlemesi, önizleme alanında (E) görüntülenir.

Bir metne harf ekleme

İmleci harf eklemek istediğiniz yere götürmek için okları (B) kullanın. Harfe dokunduğunuzda, harf imleç konumuna eklenir.

Bir harfi silme

Bir harf silmek için imleci silinecek harfin sonrasına yerleştirin. Sil simgesine (C) dokunun. Yazdığınız tüm metni silmek istiyorsanız sil simgesine uzun dokunun. Açılır bir pencere sizden silme işlemini onaylamanızı ister.

E

A B

D

C

30

G

Yazı tipini değiştirme E

Yazı tipini değiştir simgesine (E) dokunarak yazı tipini ve metnin boyutunu değiştirebilirsiniz. Yazı tipini değiştir açılır penceresi tüm kullanılabilir nakış yazı tiplerini gösterir. Her yazı tipi için farklı boyut seçebilirsiniz.

Yazı tipini değiştirirken, nakış yazı tipi

düzenleyicisi penceresinde ekli olan tüm harfler yeni yazı tipine dönüşür.

Başka bir konumdan yazı tipi yükleme Kişisel yazı tiplerinden veya harici aygıttan yazı tipi yüklemek için yazı tipini değiştir açılır penceresinin alt kısmında bulunan yazı tipi yükle simgesine (G) dokunun. Yeni yazı tipini bulmanız için yükleme iletişim kutusu penceresi açılır.

Nakış düzenlemeye metin yükleme

Ekranın sağ üst köşesindeki Tamam’a dokunarak Nakış düzenlemeye geri dönün. Nakış metni düzenleyicisi kapanır ve metin Nakış düzenlemeye yüklenir. Metin varolan bir metinse, ayarlanmadan önceki şekliyle yerleştirilir ve döndürülür.

Metin aralığı

Şekillendirmeyi kullanırken nakış metnindeki harflerin arasındaki boşluğu ayarlayabilirsiniz.

Çizgi şeklini seçin ve aralıkları ayarlamak için aralık seç açılır penceresini kullanın.

Nakış modu - düzenleme

Benzer Belgeler