• Sonuç bulunamadı

1. GĠRĠġ VE KAYNAK ARAġTIRMASI

6.4. Grand Hotel Artside

6.4.2. Yatak odaları

Otelin konaklama bölümü bodrum kat, zemin kat, birinci kat, ikinci kat, üçüncü kat ve çatı katından oluĢmaktadır. Ġki odası engelli odası olmak üzere 278 standart odası ve 74 adet aile odası bulunmaktadır. Otelin tüm katlarında standart oda bulunmaktadır. Blokların köĢe odaları ise aile odaları olarak düzenlenmiĢtir. Aile odaları gerektiğinde grup halinde tatile gelen ailelere de hizmet verecek Ģekilde düzenlenmiĢtir.

Otelin giriĢi güney yol cephesinde yer almaktadır. Servis mekânları ve yangın merdivenleri atrium içerisinde çözümlenmiĢtir. Servis merdiveni aynı zamandan yangın merdiveni olarak da kullanılmaktadır.

Katlara ulaĢım her bloğun içerisinde merdiven ve asansörlerle sağlanmaktadır. Üç blok arasında geçiĢi sağlamak için geçiĢ köprüleri kullanılmıĢtır.

Tesisin taĢıyıcı sistem özellikleri açısından önemli olan odaların aks sistemleri koridorun bir, tek odanın da alt mekânlarıyla bir aks modülüne yerleĢtirildiği sistemlerden oluĢmaktadır.

6.4.2.1. Standart oda

Tesisin oda tiplerinden biri olan standart odalar; odanın formu, sayısı ve katlardaki konumu ile odanın donatı bileĢenleri, mekânsal bileĢenleri, ince yapı bileĢenleri baĢlıkları çerçevesinde değerlendirilmiĢtir. Görsellerle desteklenerek incelenen standart odalara ait bilgiler Çizelge 6.10 ‗da verilmiĢtir.

Çizelge 6.10: Grand Hotel Artside, Standart Oda ve BileĢenleri

GRAND HOTEL ARTSIDE -STANDART ODA

Oda sayısı: 278

Odanın bulunduğu katlar: Bodrum Kat, Zemin Kat, Birinci Kat, Ġkinci Kat ve Çatı Katı Odanın formu: Dikdörtgen

1-Yatma Bölümü 2a-Oturma Bölümü 2b-ÇalıĢma Bölümü 3-GiriĢ Bölümü 4-Depolama Bölümü 5-Yıkanma ve Temizlenme Bölümü ALAN DEĞERLERĠ KAPALI ALAN (m2) 32 AÇIK ALAN (m2) 4,30 TOPLAM ALAN(m2) 36 Yatma alanı 7,30 Oturma alanı 4,60 ÇalıĢma alanı 1,30 GiriĢ alanı 2,40 Depolama hacmi 2,25+0,80

Çizelge 6.10‘nun devamı;

GRAND HOTEL ARTSIDE -STANDART ODA

ODANIN MEKANSAL BĠLEġENLERĠ

Yatma Bölümü Yatma bölümü çift kiĢilik ve tek kiĢilik yataktan oluĢmaktadır. Komodinler yataklar arasında ve tek kiĢilik yatağın uç kısmına konulmuĢtur. Yatma bölümü ıslak hacmi takip eden ortak duvar üzerinde yerleĢtirilmiĢtir.

Oturma-çalıĢma bölümü Oturma bölümü dıĢ mekanla bağlantılı, doğal aydınlatma alabilecek Ģekilde düzenlenmiĢtir. Tekli koltuk ve kare orta sehpadan

oluĢmaktadır. ÇalıĢma masası yerine sadece makyaj masası düzenlenmiĢtir.

GiriĢ bölümü GiriĢ bölümü depolama hacmi ve ıslak hacimle sınırlandırılmıĢtır. Depolama hacminin yanında mini bar düzenlenmiĢtir, mini barın üst kısmı açık raf Ģeklinde depolama bölümü olarak tasarlanmıĢtır. Depolama bölümü GiriĢ bölümünde kapının arkasında gömme Ģeklinde tasarlanmıĢtır.

Sürgü kapaklı olan depolama bölümünün hemen yanında açık raf Ģeklinde dolap düzenlenmiĢtir.

Yıkanma- temizlenme bölümü Küvet, set üstü lavabo ve klozetten oluĢan ıslak hacmin ekipmanları kapının açılıĢ yerine göre düzenlenmiĢtir. En soldan açılan kapının tam karĢısında lavabo, sol taraf da ise sırasıyla klozet ve küvet Ģeklinde düzenlenmiĢtir.

ODANIN DONATI BĠLEġENLERĠ

Mobilyalar Çift kiĢilik yatak, tek kiĢilik yatak, komodin, tekli koltuk (gerektiğinde yatak olarak kullanılabilen), kare orta sehpa, puf, bavulluk, elbise dolabı, mini bar ve TV mobilyaları oluĢturmaktadır.

MefruĢatlar MefruĢatlar; duvardan duvara halı kaplama, yatak örtüsü ve güneĢlik

ve tülden oluĢan perde grubundan oluĢmaktadır.

Islak hacim ekipmanları Islak hacim ekipmanları set üstü lavabo, klozet ve küvetten oluĢmaktadır.

Aydınlatma Doğal aydınlatma 240 cm eninde ve 240 cm yüksekliğinde sürgü kapı

ve 80 cm eninde 140 cm yüksekliğinde pencereden sağlanmaktadır. Bölgesel aydınlatmalar; yatak baĢlarında ve makyaj masasında ayna önü aydınlatması olarak düzenlenmiĢtir. BaĢucu aydınlatması

komodinlerin üzerinde yatak baĢına bağlı olarak düzenlenmiĢtir. Ayna önü aydınlatması hem banyoda hem de çalıĢma bölümünde aynanın her iki tarafında da bulunacak Ģekilde yerleĢtirilmiĢtir.

Aksesuarlar Aksesuar olarak tablo kullanılmıĢtır.

ODANIN ĠNCE YAPI BĠLEġENLERĠ

Kapı-pencereler Ġç kapılar dekor ile uyumlu mobilyalarda kullanılan malzemelerden yapılmıĢtır. Pencere ve balkon kapısı ise alüminyum malzemeden yapılmıĢtır.

Duvar kaplamaları Alçı sıva üzerine kırık beyaz renkte boya uygulanmıĢtır. DöĢeme kaplamaları Duvardan duvara halı kaplaması uygulanmıĢtır. GiriĢ ve banyo

bölümünde ise seramik kaplama kullanılmıĢtır.

Tavan kaplamaları Tavan alçı sıva üzerine duvarlarla aynı renkte boya ile kaplanmıĢtır. Duvar birleĢimlerinde kartonpiyer uygulanmıĢtır.

ODANIN DIġ MEKAN BAĞLANTISI

Balkonlar Deniz, havuz ve kara manzaraları balkonlar iki kiĢilik plastik sandalyelerle tefriĢi yapılmıĢtır. Ferforje korkuluk kullanılmıĢtır. Zeminde seramik kaplama uygulanmıĢtır. Balkonlar cephe boyunca uygulanmamıĢtır.

ODALARIN FĠZĠKSEL ÇEVRE ORGANĠZASYONU VE DONATILAR

Odalarda kullanıcının ihtiyaçlarını karĢılayabilecek elektrik tesisatı, sağlık için önemli sıhhi tesisat donanımları ve müĢterinin güvenliği için yangın önlemi bulunmaktadır. Kapılarda elektronik kartlı sistem kullanılmıĢtır. Odanın iklimlendirilmesi için gerekli olan ısıtma-soğutma sistemi için split klimalar kullanılmıĢtır.

Çizelge 6.10‘nun devamı;

GRAND HOTEL ARTSIDE -STANDART ODA GÖRSELLER

6.4.2.2. Aile odası

Blokların köĢelerinde yer alan aile odalarına ait bilgiler Çizelge 6.11 ‗de belirtilmiĢtir.

Çizelge 6.11: Grand Hotel Artside, Aile Odası ve BileĢenleri

GRAND HOTEL ARTSIDE -AĠLE ODASI

Oda sayısı: 74

Odanın bulunduğu katlar: Zemin Kat, Birinci Kat ve Ġkinci Kat Odanın formu: 1-Yatma Bölümü 2a-Oturma Bölümü 2b-ÇalıĢma Bölümü 3-GiriĢ Bölümü 4-Depolama Bölümü 5-Yıkanma ve Temizlenme Bölümü

ALAN DEĞERLERĠ YATAK ODASI YATAK ODASI YATAK ODASI

KAPALI ALAN (m2) 31,20 40,40 --- AÇIK ALAN (m2) 4,16 4,16 --- TOPLAM ALAN(m2) 35,36 44,66 85,45 Yatma alanı 7,10 5,80+5,90 --- Oturma alanı 5 3,50 --- ÇalıĢma alanı 1,30 1,30 --- GiriĢ alanı 2,40 3,50 --- Depolama hacmi 2,25+0,80 1,70+0,80 ---

Çizelge 6.11‘in devamı;

GRAND HOTEL ARTSIDE -AĠLE ODASI

ODANIN MEKANSAL BĠLEġENLERĠ

Yatma Bölümü KöĢede yer alan odalar grup halinde gelen aileler için tasarlanmıĢtır. Gerektiğinde ayrı olarak da kiralanabilmektedir. Çift kiĢilik yatak ve komodinden oluĢan yatak bölümü ekipmanları ıslak hacmin yer aldığı duvar üzerinde tasarlanmıĢtır. Ranzalı yataklar ise doğal

aydınlatmadan yararlanabilmek için dıĢ mekanla bağlantılı

çözülmüĢtür. Oda içerisinde yatma bölümü paravanla diğer yatak ve oturma-çalıĢma bölümünden ayrılmıĢtır.

Oturma-çalıĢma bölümü Oturma bölümü çift kiĢilik yatak ve ranzalı yatakların arasında kalacak Ģekilde konumlandırılmıĢtır. Doğrudan ıĢık almamaktadır. Diğer oda tipinde ise dıĢ mekanla bağlantılı oturma bölümü düzenlenmiĢtir. GiriĢ bölümü GiriĢ bölümü ıslak hacim ve depolama bölümü ile sınırlandırılmıĢtır.

Depolama bölümü Depolama bölümü giriĢ bölümünde gömme dolap Ģeklinde

düzenlenmiĢtir.

Yıkanma- temizlenme bölümü Klozet, küvet ve set üstü lavabolardan oluĢan ıslak hacim

donanımlarından oluĢmaktadır. Ayrıca çocuklar için lavabo ve küçük klozet bulunmaktadır.

ODANIN DONATI BĠLEġENLERĠ

Mobilyalar Çift kiĢilik yatak, tek kiĢilik yatak, ranzalı yatak, tekli koltuklar, orta sehpa, makyaj masası, bavulluk, mini bar (üstü açık raflı dolap), elbise dolabı ve komodinlerden oluĢmaktadır.

MefruĢatlar Yatak örtüsü, tül ve güneĢlikten oluĢan perde grubu mefruĢatları oluĢturmaktadır.

Islak hacim ekipmanları KöĢede yer alan yıkanma-temizlenme bölümü; klozet, küvet ve iki adet set üstü lavabolardan oluĢmaktadır. Lavabolardan biri çocuklar için düzenlenmiĢtir. Diğer oda da ise küvet, klozet ve set üstü lavabodan oluĢmaktadır.

Aydınlatma Doğal aydınlatma kapı ve pencereden sağlanmaktadır. Yapay

aydınlatma elemanları standart odalarda yer alan ekipmanlarla aynı özelliktedir.

Aksesuarlar Tablolar aksesuar olarak kullanılmıĢtır.

ODANIN ĠNCE YAPI BĠLEġENLERĠ

Kapı-pencereler Sürgü balkon kapısı ve pencereler alüminyum malzemeden

yapılmıĢtır. Odanın iç kapıları ise dekor ile uyumlu ahĢap malzemeden yapılmıĢtır.

Duvar kaplamaları Duvarlarda alçı sıva üzerine kırık beyaz iç boya uygulanmıĢtır. DöĢeme kaplamaları GiriĢ bölümünde seramik kaplama uygulanmıĢtır. Odalarda ise

laminant kaplama uygulanmıĢtır.

Tavan kaplamaları Tavanda alçı sıva üzerine boya ve kartonpiyer uygulanmıĢtır. ODANIN DIġ MEKÂN BAĞLANTISI

Balkonlar Balkonlar tüm odalarda aynı özelliklere sahiptir. Odaların kattaki yerleri göre hem deniz hem havuz hem de kara manzaralıdır. Ġki adet plastik sandalye ve orta sehpadan oluĢan tefriĢatlar kullanılmıĢtır.

ODALARIN FĠZĠKSEL ÇEVRE ORGANĠZASYONU VE DONATILAR

MüĢterinin konforu için gerekli olan tüm tesisatlar bulunmaktadır. Odaların iklimlendirilmesi split klimalarla sağlanmaktadır.

Çizelge 6.11‘in devamı;

GRAND HOTEL ARTSIDE-AĠLE ODASI GÖRSELLER

6.5. Kumköy Beach Resort Hotel & SPA

Benzer Belgeler