• Sonuç bulunamadı

1. GĠRĠġ VE KAYNAK ARAġTIRMASI

6.3. Royal Dragon Hotel

6.3.1. Genel yerleĢim ve planlama özellikleri

2008 yılı nisan ayında hizmete giren Uzakdoğu mimarisinin özelliklerini taĢıyan beĢ yıldızlı otel Mimar Alper Erden Engiz tarafından tasarlanmıĢtır. Manavgat‘ın Evrenseki beldesi sahil kenarında yer alan otel her Ģey dâhil sistemiyle hizmet vermektedir. Manavgat merkeze 11 km. ve Antalya Havaalanına 48 km. uzaklıktadır(Resim 6.24). 27000 m2lik bir alan üzerine inĢa edilmiĢ 50000 m2 lik bir yerleĢim alanına sahiptir. Altı bloktan oluĢan beĢ katlı bir tesistir. Bloklar; lobi ve

fonksiyonel mekânlarla birbiriyle bağlantılıdır. Bloklar, kıyıya dik ve paralel olacak Ģekilde konumlandırılmıĢtır. Amaç en fazla odanın manzaradan yararlanmasıdır (ġekil 6.16). Odaların bazıları kara manzaralıdır. 564 yatak odası bulunan tesiste minimum yatak kapasitesi 1300, maksimum yatak kapasitesi ise 1800 ‗dür (Resim 6.25).

Resim 6.24: Otelin konumu

Resim 6.25. Royal Dragon Otel genel görünüm

6.3.2. Yatak Odaları

Otelin planlamasındaki temel amaç en fazla odanın deniz manzarasından yararlanmasıdır. Bu amaç doğrultusunda otelin planlaması kıyı Ģeridine dik olacak Ģekilde düzenlenmiĢtir. Böylelikle dıĢ mekânla bağlantıyı sağlayan balkonlarla, odaların büyük çoğunluğu yandan deniz manzarasına sahiptir.

Tesis bünyesinde beĢ odası engelli odası olmak üzere 402 standart oda, 33 aile odası, 14 delüks suit odası ve 116 dubleks odası ile birlikte toplam 565 oda bulunmaktadır. Otelin kiĢisel alanlarını oluĢturan yatak odaları, 1.bodrum kat, zemin kat, birinci kat, ikinci kat, üçüncü kat, dördüncü kat ve çatı arası katında bulunmaktadır (ġekil 6.17).

ġekil 6.17 Otelin konaklama bölümü, yatak odaları

Katlara ve odalara ulaĢım; düĢeyde asansör ve merdivenlerle, yatay da ise atrium ve koridorlarla sağlanmaktadır. Her blokta katlar arasında bağlantıyı sağlayan bir asansör ve merdivenden oluĢan müĢteri servis birimleri bulunmaktadır. Yangın merdiveni aynı zamanda servis merdiveni olarak kullanılmaktadır. Yangın merdiveni aynı zamanda servis merdiveni olarak kullanılmaktadır. Servis merdiveni, asansörü ve kat ofisinden oluĢan servis birimleri hem bloklar arasında hem de kuzey cephede bulunmaktadır. Bloklar bodrum kat ve zemin katlarda birbirine koridorlarla bağlantılıdır. Birinci yatak katından itibaren ortada yer alan blok diğer bloklarla bağlantılı değildir. Doğu ve batı cephede yer alan bloklar ise her kırk metrede servis birimleri ile bağlantısı sağlanarak planlanmıĢtır.

Yatak katları için oluĢturulan strüktür Ģeması otelin diğer mekânlarını etkilediği gibi odanın mekânsal bileĢenlerini de etkilemektedir. Mekânsal bileĢenlerin iĢlevsel olarak çözümlenebilmesi için odanın aks ve boyutları önemlidir.

Farklı formlarda tasarlanan odaların aks boyutları ve taĢıyıcı sistem özellikleri de birbirinden farklıdır. Dikdörtgen formlu odaların taĢıyıcı sistem özellikleri; koridorun bir, iki odanın da tüm alt mekânlarıyla bir aks modülüne yerleĢtirildiği durumdan oluĢmaktadır. Yamuk formlu odaların taĢıyıcı sistem özellikleri; koridorun bir tek odanın da alt mekânlarıyla bir aks modülüne yerleĢtirildiği durumdan oluĢmaktadır.

Otelin konaklama bölümünü oluĢturan yatak odaları; oda tiplerine göre odanın mekansal bileĢenleri, donatı bileĢenleri, ince yapı bileĢenleri ve dıĢ mekan bağlantısı baĢlıkları altında incelenmiĢtir.

6.3.2.1. Standart oda

Standart oda ile ilgili oda sayısı, odanın bulunduğu katlar, odanın formu, odanın plan Ģeması ve alan değerlerine ait bilgiler verilmiĢtir. Odanın donatı bileĢenleri, mekânsal bileĢenleri, ince yapı bileĢenleri ve balkonlar hakkında bilgiler ve odaya ait görseller Çizelge 6.6 ‗da belirtilmiĢtir.

Çizelge 6.6: Royal Dragon Hotel, Standart Oda ve BileĢenleri

ROYAL DRAGON HOTEL-STANDART ODA

Oda sayısı: 402

Odanın bulunduğu katlar: Bodrum Kat, Zemin Kat, Birinci Kat, Ġkinci Kat ve Üçüncü Kat Odanın formu: Dikdörtgen ve yamuk

(A) (B) (C) 1-Yatma Bölümü 2a-Oturma Bölümü 2b-ÇalıĢma Bölümü 3-GiriĢ Bölümü 4-Depolama Bölümü 5-Yıkanma ve Temizlenme Bölümü ALAN DEĞERLERĠ A B C KAPALI ALAN (m2) 33 35 46,80 AÇIK ALAN (m2) 6,5 4 10,90 TOPLAM ALAN(m2) 39,5 39 67 Yatma alanı 8,70 7,80 9,50 Oturma alanı 3,30 3 9,80 ÇalıĢma alanı 3 3 3,60 GiriĢ alanı 3,25 3 4,45 Depolama hacmi 3,85 3,50 2,10

Çizelge 6.6‘nın devamı;

ROYAL DRAGON HOTEL–STANDART ODA

ODANIN MEKANSAL BĠLEġENLERĠ

Yatma Bölümü Tüm odalarda çift kiĢilik yatak ve tek kiĢilik yataktan oluĢan bir yatma bölümü bulunmaktadır. Yatak ve komodinden oluĢan yatma bölümü ekipmanlarının yerleĢtiriliĢ biçimi ıslak hacmi izleyen ortak duvar üzerinde çözümlenmiĢtir.

Oturma-çalıĢma bölümü Oda formlarından ve alan büyüklüklerinden kaynaklanan farktan dolayı bu bölümün mobilyaları her oda da farklıdır. Tüm odalarda bu bölümün ekipmanlarının yerleĢtiriĢ biçimleri doğrudan ıĢık alabilecek Ģekilde dıĢ mekanla bağlantılı çözümlenmiĢtir.

GiriĢ bölümü GiriĢ bölümü dikdörtgen oda formlarında odanın içerisine doğru

çekilerek tasarlanmıĢtır. Yamuk oda formunda ise koridordan bağlantı sağlanılmıĢtır.

Depolama bölümü GiriĢ kapısının arkasında gömme dolap Ģeklinde tasarlanmıĢtır. Yıkanma- temizlenme bölümü Tüm odalarda aynı büyüklükte banyo tasarlanmıĢtır. Kapının

karĢısında lavabo, arkasından klozet ve diğer taraf da ise küvet bulunacak Ģekilde tasarlanmıĢtır.

ODANIN DONATI BĠLEġENLERĠ

Mobilyalar Çift kiĢilik yatak, tek kiĢilik yatak, komodin, makyaj masası ile ortak çalıĢma masası, mini bar, TV, orta sehpa, uzanma koltuğu, bavulluk, elbise dolabı ve sandalye odanın mobilyalarını oluĢturmaktadır.

MefruĢatlar GüneĢlik ve tülden oluĢan perde grubu, yatak örtüsü ve duvardan

duvara halı kaplaması odanın mefruĢatlarını oluĢturmaktadır. Islak hacim ekipmanları Islak hacim ekipmanları klozet, küvet ve set üstü lavabodan

oluĢmaktadır. Küvetin kenarı duĢ perdesi ile kapatılmıĢtır.

Aydınlatma Odanın doğal aydınlatması 200 cm/220 cm ebatlarında alüminyum

malzemeden yapılmıĢ sürgü kapılarla sağlanmaktadır. Bölgesel ve genel aydınlatmalar; yatma bölümünde bölgesel aydınlatma yatak baĢlarında komodinlerle birlikte tasarlanmıĢ odanın dekoruyla uyumlu malzemelerden yapılmıĢ yatak baĢına bağlı apliklerle sağlanmaktadır. Ayna önü aydınlatmaları çalıĢma masasında ve banyoda duvara bağlı apliklerle sağlanmaktadır. GiriĢ bölümünde sadece genel aydınlatma yapılmıĢtır.

Aksesuarlar Tablolar aksesuar olarak kullanılmıĢtır.

ODANIN ĠNCE YAPI BĠLEġENLERĠ

Kapı-pencereler Odanın giriĢ ve banyo kapıları, mobilyalarla aynı malzemeden yapılmıĢtır. Kapıların üzerinde otelin logosu ejderha iĢlemesi

bulunmaktadır. Balkon kapısı ise alüminyum malzemeden yapılmıĢtır. Duvar kaplamaları Yatak ve komodinin yer aldığı ıslak hacmi izleyen ortak duvar

üzerinde dekor ile uyumlu çizgili duvar kâğıdı kullanılmıĢtır. Diğer duvarlarda alçı sıva üzerine boya kullanılmıĢtır.

DöĢeme kaplamaları Duvardan duvara halı kaplanmıĢtır. Odanın geniĢ görünmesi ve kirli görünmesini engellemek için küçük desenli halı kullanılmıĢtır. Tavan kaplamaları Asma tavan üzerine alçı sıva uygulanarak boya uygulanmıĢtır. ODANIN DIġ MEKAN BAĞLANTISI

Balkonlar Odaların formundan dolayı dıĢ mekan bağlantılarının da formları farklıdır. Odaların deniz manzarasından yararlanabilmesi için balkonlar açılı yerleĢtirilmiĢtir. Zeminler seramik kaplamadır. Balkonlarda ferforje korkuluk kullanılmıĢtır. Ġki sandalye ve yuvarlak masa balkonun mobilyalarını oluĢturmaktadır.

ODALARIN FĠZĠKSEL ÇEVRE ORGANĠZASYONU VE DONATILAR

Odalarda sağlık, güvenlik ve ihtiyaçlar için gerekli tesisat düzenleri bulunmaktadır. Odaların ısıtma, soğutma ve havalandırılması için merkezi sistem kullanılmıĢtır.

Çizelge 6.6‘nin devamı;

ROYAL DRAGON HOTEL–STANDART ODA GÖRSELLER

6.3.2.2. Aile odası

Aile odası ile ilgili oda sayısı, odanın bulunduğu katlar, odanın formu, odanın plan Ģeması ve alan değerlerine ait bilgiler verilmiĢtir. Odanın donatı bileĢenleri, mekânsal bileĢenleri, ince yapı bileĢenleri ve balkonlar hakkında bilgiler ve odaya ait görseller Çizelge 6.7 ‗de belirtilmiĢtir.

Çizelge 6.7: Adalya Resort & SPA Hotel, Suit Oda ve BileĢenleri

ROYAL DRAGON HOTEL-AĠLE ODASI

Oda sayısı: 33

Odanın bulunduğu katlar: Bodrum Kat, Zemin Kat, Birinci Kat, Ġkinci Kat, Üçüncü Kat Odanın formu: Dikdörtgen

1-Yatma Bölümü 2a-Oturma Bölümü 2b-ÇalıĢma Bölümü 3-GiriĢ Bölümü 4-Depolama Bölümü 5-Yıkanma ve Temizlenme Bölümü

ALAN DEĞERLERĠ YATAK ODASI ÇOCUK ODASI

KAPALI ALAN (m2) 21 18,30 AÇIK ALAN (m2) 5,25 3,65 TOPLAM ALAN(m2) 60 Yatma alanı 5,30 7 Oturma alanı 3,70 2,80 ÇalıĢma alanı 2,85 2 GiriĢ alanı 4 Depolama hacmi 2 ---

Çizelge 6.7‘ nin devamı;

ROYAL DRAGON HOTEL –AĠLE ODASI

ODANIN MEKANSAL BĠLEġENLERĠ

Yatma Bölümü Çift kiĢilik yatak ve iki tek kiĢilik yataklardan oluĢan yatma

bölümlerinden oluĢmaktadır. Ekipmanların yerleĢtiriliĢ biçimleri ortak duvar üzerinde çözümlenmiĢtir. Odaların kattaki yerlerine göre ekipmanların yerleĢtiriliĢ biçimleri değiĢmektedir.

Oturma-çalıĢma bölümü Odaların kattaki yerlerine göre her iki yatak odasında da oturma ve çalıĢma bölümü bulunmaktadır.

GiriĢ bölümü GiriĢ bölümü oda içerisine çekilerek çözülmüĢtür. Odaların giriĢleri ortak giriĢten sağlanmaktadır.

Depolama bölümü Depolama bölümü çift kiĢilik yatak odasında bulunmaktadır. Islak hacmin oda içine bakan duvarlarında gömme Ģeklinde çözülmüĢtür. Yıkanma- temizlenme bölümü GiriĢ bölümünden ulaĢılabilen banyo her iki odaya da hizmet

etmektedir. Diğer odalarda olduğu gibi ekipmanlar ve alan büyüklükleri aynı özellikleri taĢımaktadır.

ODANIN DONATI BĠLEġENLERĠ

Mobilyalar Çift kiĢilik yatak, komodin, koltuk, orta sehpa, elbise dolabı, mini bar, TV, bavulluk, sandalye ve tek kiĢilik yataklardan oluĢmaktadır.

MefruĢatlar Her iki odada da güneĢlik ve tülden oluĢan perde takımları

bulunmaktadır. Yatak örtüleri ve duvardan duvara halı kaplaması odanın mefruĢatlarını oluĢturmaktadır.

Islak hacim ekipmanları Küvet, klozet ve set üstü lavabo banyo setini oluĢturmaktadır. Aydınlatma Genel ve bölgesel aydınlatmalar diğer odalardaki özelliklerle aynıdır.

Doğal aydınlatma diğer odalardaki gibi sürgü kapılardan sağlanmaktadır.

Aksesuarlar Aksesuar olarak tablolar kullanılmıĢtır.

ODANIN ĠNCE YAPI BĠLEġENLERĠ

Kapı-pencereler Ġç ve dıĢ kapılar aynı malzeme ve aynı boyutlarda yapılmıĢtır. Duvar kaplamaları Yatak ve komodinden oluĢan ekipmanların bulunduğu duvarlarda

duvar kâğıdı kullanılmıĢtır. Diğer duvarlarda alçı sıva üzerine boya uygulanmıĢtır.

DöĢeme kaplamaları Zeminde duvardan duvara halı kaplaması kullanılmıĢtır.

Tavan kaplamaları Asma tavan uygulanmıĢtır.

ODANIN DIġ MEKAN BAĞLANTISI

Balkonlar Her iki yatak odasında da balkon bulunmaktadır. Balkonlar katlardaki konumlarına ve cephe özelliklerine göre değiĢmektedir. Zeminde seramik kaplama ve ferforje korkuluk kullanılmıĢtır.

ODALARIN FĠZĠKSEL ÇEVRE ORGANĠZASYONU VE DONATILAR

Ġki aksın birleĢmesinden oluĢan oda tipinde gerekli olan tüm tesisat donanımları bulunmaktadır. Odanın iklimlendirilmesi merkezi bir sistemden sağlanmaktadır. Odalarda oda giriĢ kapılarının üstünde ve giriĢ bölümünün tavanında yer alan havalandırma tesisatlarından sağlanmaktadır.

Çizelge 6.7‘nin devamı;

ROYAL DRAGON HOTEL –AĠLE ODASI GÖRSELLER

6.3.2.3. Delüks suit oda

Oturma odası ve yatak odasından oluĢan suit oda ile ilgili oda sayısı, odanın bulunduğu katlar, odanın formu, odanın plan Ģeması ve alan değerlerine ait bilgiler verilmiĢtir. Odanın donatı bileĢenleri, mekânsal bileĢenleri, ince yapı bileĢenleri ve balkonlar hakkında bilgiler ve odaya ait görseller Çizelge 6.8 ‗de belirtilmiĢtir.

Çizelge 6.8: Royal Dragon Hotel, Delüks Suit Oda ve BileĢenleri

ROYAL DRAGON HOTEL- DELÜKS SUĠT ODA

Oda sayısı: 14

Odanın bulunduğu katlar: Zemin Kat, Birinci Kat, Ġkinci Kat, Üçüncü Kat Odanın formu: Dikdörtgen

1-Yatma Bölümü 2a-Oturma Bölümü 2b-ÇalıĢma Bölümü 3-GiriĢ Bölümü 4-Depolama Bölümü 5-Yıkanma ve Temizlenme Bölümü

ALAN DEĞERLERĠ YATAK ODASI OTURMA ODASI

KAPALI ALAN (m2) 30,50 20,70 AÇIK ALAN (m2) 5,20 4 TOPLAM ALAN(m2) 87 Yatma alanı 5,20 13,20 Oturma alanı --- --- ÇalıĢma alanı 4 --- GiriĢ alanı 4,60 Depolama hacmi --- 3

Islak hacim alanı 5,40 4,20

Çizelge 6.8‘in devamı;

ROYAL DRAGON HOTEL – DELÜKS SUĠT ODA

ODANIN MEKANSAL BĠLEġENLERĠ

Yatma Bölümü Çift kiĢilik yatak odası ve oturma odasından oluĢmaktadır. Ekipmanlar ıslak hacmi takip eden ortak duvar üzerinde çözümlenmiĢtir.

Oturma-çalıĢma bölümü Çift kiĢilik yatak odasında oturma bölümü düzenlenmemiĢtir. Sadece çalıĢma bölümü bulunmaktadır. Oturma odasında oturma bölümü ekipmanlarını iki kiĢilik koltuk ve iki tane tek kiĢilik koltuktan

oluĢmaktadır. Mobilyalar gerektiğinde yatak olarak düzenlenmektedir.

GiriĢ bölümü GiriĢ bölümü doğrudan koridor bağlantılı olarak çözümlenmiĢtir.

Depolama bölümü Depolama bölümü giriĢ bölümünde çözümlenmiĢtir. Ortak duvar

üzerinde ıslak hacmin karĢısında gömme Ģeklinde düzenlenmiĢtir. Yıkanma- temizlenme bölümü Hem oturma odasında hem de yatak odasında ıslak hacim

çözümlenmiĢtir. Ayrıca yatak odasında da jakuzi çözümlenmiĢtir. ODANIN DONATI BĠLEġENLERĠ

Mobilyalar Çift kiĢilik yatak, çalıĢma masası ile ortak makyaj masası, oturma grubu, TV ünitesi, jakuzi, sandalye, bavulluk, elbise dolabı, mini bar ve yuvarlak orta sehpa mobilyaları oluĢturmaktadır.

MefruĢatlar GüneĢlik ve tülden oluĢan perde grubu hem yatak hem de oturma

odasında bulunmaktadır. Yatak örtüsü diğer odalarda aynıdır. Koltuk minderleri dekor ile uyumlu açık renktedir. Zemin duvardan duvara halı kaplamalıdır, sadece jakuzinin bulunduğu bölüm laminant kaplamadır.

Islak hacim ekipmanları Klozet, set üstü lavabo ve duĢ teknesi ıslak hacim donanımlarını oluĢturmaktadır. Ayrıca oda içerisinde jakuzi düzenlenmiĢtir.

Aydınlatma Doğal aydınlatma; oturma odasında bir adet sürgü kapı ve yatak

odasında bulunan bir adet sürgü kapı ve pencereden sağlanmaktadır. Yapay aydınlatma için diğer odalardan farklı olarak jakuzinin bulunduğu bölümde tavanda ve oturma odasında ise gömme havuz Ģeklinde LED aydınlatma kullanılarak sağlanmıĢtır.

Aksesuarlar Tablo ve yapay çiçek aksesuar olarak kullanılmıĢtır.

ODANIN ĠNCE YAPI BĠLEġENLERĠ

Kapı-pencereler Odanın ince yapı bileĢeni iç ve balkon kapıları alüminyum malzemeden yapılmıĢtır. Yatak odasında yer alan pencere ise alüminyum malzemeden boydan cam olarak 200 cm eninde, 220 cm yüksekliğinde tasarlanmıĢtır.

Duvar kaplamaları Yatak ve komodinden oluĢan yatak bölümü ekipmanlarının

konumlandığı duvarda duvar kâğıdı uygulanmıĢtır. Jakuzinin yer aldığı duvar ise seramik kaplanmıĢtır. Diğer duvarlarda ise alçı sıva üzerine açık renk duvar boyası kullanılmıĢtır.

DöĢeme kaplamaları Duvardan duvara halı kaplanmıĢtır. GiriĢ bölümünde seramik kaplama, jakuzinin yer aldığı bölümde ise laminant kaplama uygulanmıĢtır.

Tavan kaplamaları Asma tavan uygulanmıĢtır.

ODANIN DIġ MEKAN BAĞLANTISI

Balkonlar Hem yatak odasında hem de oturma odasında balkon bulunmaktadır. Balkonların her ikisi de doğrudan deniz manzaralıdır. Zeminde seramik kaplama uygulanmıĢtır. Korkuluk olarak ferforje uygulanmıĢtır.

ODALARIN FĠZĠKSEL ÇEVRE ORGANĠZASYONU VE DONATILAR

Odalarda merkezi klima sistemi bulunmaktadır. oda da yer alan jakuzi için gerekli sıhhi tesisat ortak duvar üzerinde yer alan yıkanma-temizlenme bölümünden sağlanmaktadır.

Çizelge 6.8‘in devamı;

ROYAL DRAGON HOTEL – DELÜKS SUĠT ODA GÖRSELLER

6.3.2.4. Dubleks oda

Ġki kattan oluĢan dubleks oda ile ilgili oda sayısı, odanın bulunduğu katlar, odanın formu, odanın plan Ģeması ve alan değerlerine ait bilgiler verilmiĢtir. Odanın donatı bileĢenleri, mekânsal bileĢenleri, ince yapı bileĢenleri ve balkonlar hakkında bilgiler ve odaya ait görseller Çizelge 6.9 ‗da belirtilmiĢtir.

Çizelge 6.9: Royal Dragon Hotel, Dubleks Oda ve BileĢenleri

ROYAL DRAGON HOTEL -DUBLEKS ODA

Oda sayısı: 116

Odanın bulunduğu katlar: Çatı Katı Odanın formu: Dikdörtgen ve Yamuk

1-Yatma Bölümü 2a-Oturma Bölümü 2b-ÇalıĢma Bölümü 3-GiriĢ Bölümü 4-Depolama Bölümü 5-Yıkanma ve Temizlenme Bölümü

ALAN DEĞERLERĠ DĠKDÖRTGEN FORM YAMUK FORM

ALT KAT ÜST KAT ALT KAT ÜST KAT

KAPALI ALAN (m2) 31,60 21,20 38,30 21,25 AÇIK ALAN (m2) 4,80 --- 4,60 --- TOPLAM ALAN(m2) 36 21,20 42 21,25 Yatma alanı 6,80 5,80 6,80 5,80 Oturma alanı 2 --- 3,50 --- ÇalıĢma alanı 2,50 --- 2,50 --- GiriĢ alanı 3,17 --- 4,50 --- Depolama hacmi 1,93 1,93 1,93 ---

Çizelge 6.9‘un devamı;

ROYAL DRAGON HOTEL – DUBLEKS ODA

ODANIN MEKANSAL BĠLEġENLERĠ

Yatma Bölümü Yatma bölümleri çift kiĢilik yatak ve iki tek kiĢilik yataklardan oluĢmaktadır. Alt katta iki tek kiĢilik odalar, üst katlarda ise çift kiĢilik yatak bulunmaktadır. Yatak ve komodinden oluĢan donanımlar ortak duvar üzerinde konumlandırılmıĢtır.

Oturma-çalıĢma bölümü Sadece alt katta oturma ve çalıĢma bölümü düzenlenmiĢtir. Alt katta makyaj ve çalıĢma masası ortak olarak düzenlenmiĢtir. Diğer odalarda olduğu gibi bavulluk, mini bar ve makyaj masasından oluĢan bir çalıĢma bölümü düzenlenmiĢtir. Oturma bölümü ise tek kiĢilik koltuk ve yuvarlak orta sehpadan oluĢmaktadır.

GiriĢ bölümü GiriĢ bölümü doğrudan koridorla bağlantılı çözümlenmiĢtir. Merdiven

ve ıslak hacim bölümü ile sınırlandırılmıĢtır.

Depolama bölümü Depolama bölümü ıslak hacmin oda içine bakan duvarlarında gömme

Ģeklinde düzenlenmiĢtir. Dikdörtgen oda formunda her iki katta da depolama bölümü bulunurken, yamuk oda formunda üst katta depolama bölümü bulunmamaktadır.

Yıkanma- temizlenme bölümü Yıkanma ve temizlenme bölümü her katta bulunmaktadır. ODANIN DONATI BĠLEġENLERĠ

Mobilyalar Ġki tek kiĢilik yatak, çift kiĢilik yatak, komodin, tek koltuk, yuvarlak orta sehpa, mini bar, bavulluk ve makyaj masasından oluĢan çalıĢma masası, TV, elbise dolabı ve konsol mobilya grubunu oluĢturmaktadır.

MefruĢatlar Duvardan duvara halı, güneĢlik ve tülden oluĢan perde grubu, yatak

örtüsü ve koltukta kullanılan dekor ile uyumlu kumaĢlar mefruĢatları oluĢturmaktadır.

Islak hacim ekipmanları DuĢ teknesi, klozet ve set üstü lavabodan oluĢan yıkanma-temizlenme bölümü ekipmanları; dikdörtgen oda formunda her iki katta da bulunurken, yamuk oda formunda sadece alt katta bulunmaktadır.

Aydınlatma Doğal aydınlatma alt katta alüminyum sürgü kapılarla sağlanırken, üst

katta çatı katında yer alan 70 cm çapında yuvarlak pencereden sağlanmaktadır. Bölgesel aydınlatma diğer odalarla aynı özelliktedir.

Aksesuarlar Tablo ve ayna aksesuar olarak kullanılmıĢtır.

ODANIN ĠNCE YAPI BĠLEġENLERĠ

Kapı-pencereler Ġçi ve dıĢ kapılar diğer oda tipleriyle aynı özelliktedir. Çatı katında yer alan yuvarlak pencere; alüminyum malzemeden üzerinde otelin amblemi olan ejderha desenli sabit cam olarak tasarlanmıĢtır. Duvar kaplamaları Duvar kâğıdı ve boya kullanılmıĢtır.

DöĢeme kaplamaları GiriĢ bölümünde seramik kaplama, diğer bölümlerde ise duvardan duvara halı kaplama kullanılmıĢtır.

Tavan kaplamaları Asma tavan kullanılmıĢtır.

ODANIN DIġ MEKAN BAĞLANTISI

Balkonlar Çatı saçak hizasından 200cm geri çekilerek çatı terasları odanın kattaki yerine göre deniz ve kara manzaralıdır. Ferforje korkuluk malzemesi kullanılmıĢtır.

ODALARIN FĠZĠKSEL ÇEVRE ORGANĠZASYONU VE DONATILAR Tüm tesisat sistemleri diğer oda tipleriyle aynı özelliktedir.

Çizelge 6.9‘un devamı;

ROYAL DRAGON HOTEL – DUBLEKS ODA GÖRSELLER

Benzer Belgeler