• Sonuç bulunamadı

2020 Yılı Faaliyetlerinin ve Anadolu Hayat Emeklilik’in Sektördeki Konumunun Değerlendirilmesi

Belgede 2020 Faaliyet Raporu (sayfa 28-34)

• Dijital kanallarının kullanımı ve etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülmüş, beş ürünün kurumsal internet sitesi üzerinden online satışına başlanmış, mobil uygulama AHE Mobil’de yenilikçi geliştirimlere devam edilmiştir.

• Ödeme sistemleri dergisi PSM’nin düzenlediği PSM Awards 2020’de FonMatik ROBO projesiyle “En İyi Tutundurma, Pazarlama Başarısı”

kategorisinde ödül almıştır.

• Müşteri Hizmetleri Merkezi, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından sürdürülebilir ve çevre dostu ofislere verilen

“Leed Gold” sertifikası almaya hak kazanmıştır.

• Kurumsal yönetim ilkelerine ve faaliyet çerçevesini oluşturan yasal mevzuata tam uyuma yüksek seviyede özen göstererek, tüm uygulamalarında şeffaflık ilkesini titizlikle gözetmeyi sürdürmüştür.

Pazarlama ve Satış

Anadolu Hayat Emeklilik 2020 yılında, ürün ve kanal optimizasyonu ile tüm faaliyet branşlarında yüksek penetrasyon elde edilmesi, satış öncesi ve sonrası hizmet kalitesinin geliştirilmesi, dijital süreçlerin yaygınlaştırılması ile müşteri deneyiminin iyileştirilmesine odaklanmıştır.

Yeni müşteri kazanımı ile birlikte mevcut müşterilerin devamlılığını sağlayacak çalışmalar sürdürülmüştür.

Türkiye’de ilk defa Anadolu Hayat Emeklilik’in hayata geçirdiği bireysel emeklilik fon robotu FonMatik ROBO, Ekim ayında birinci yaşını kutlamıştır.

FonMatik ROBO sayesinde fon uzmanı olmayan katılımcıların da birikimlerini yatırımcı karakterlerine en uygun emeklilik yatırım fonlarında değerlendirmesi ve birikimlerine kolayca yön vermesi hedeflenmiştir.

Piyasa koşullarına göre fon dağılım değişikliğini katılımcılar adına yapan FonMatik ROBO, fon getirilerini de düzenli olarak paylaşmaktadır.

Özlem Sönmez - Çarık Ustası Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ‘20

Müşteri odaklı dijitalleşme sürecinin önemli bir unsuru olarak yapay zekâ teknolojileri kullanılarak geliştirilen AHE Asistan (chatbot), 2020 yılında müşteri iletişimine büyük katkı sağlamıştır.

Otomatik katılım işlemlerinde dijital çözümler

Bireysel emeklilik sistemi kapsamında 2017 yılında yürürlüğe giren otomatik katılım uygulaması ile sistemin katılımcı tabanında söz konusu olan genişleme 2020 yılında da devam etmiştir.

Anadolu Hayat Emeklilik, 2020 yıl sonu itibarıyla özel emeklilik şirketleri arasında fon büyüklüğü ve çalışan sayısı açısından ilk sırada yer almıştır.

Otomatik katılımda sunulan dijital çözümler ile tekliften sözleşmeye kadar tüm işlemlerin kolaylıkla gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır.

İnsan kaynakları ve bordro

uygulamalarıyla yazılım entegrasyonu kapsamında çalışanların hesaplarının açılışı, hesapların güncel durumunu görüntüleme, değişiklik talepleri ve tahsilat mutabakatı gibi işlemler hızla ve kolaylıkla gerçekleştirilmektedir. Söz konusu uygulamalar, otomatik katılıma dâhil olan kurumlara maliyet ve zaman tasarrufu sağlamaktadır.

Müşteri deneyiminde mükemmellik Anadolu Hayat Emeklilik, sektörün en çok tercih edilen şirketi olarak, müşteri deneyimini mükemmelleştirme ve dijitalleşme vizyonuyla yenilikçi ürün ve hizmetlerini kesintisiz sunmaya devam etmektedir.

Anadolu Hayat Emeklilik, bireysel emeklilik branşında katılımcıların yatırım ve risk beklentilerine uygun birçok alternatifi içeren, farklı içerik ve kesinti yapısındaki emeklilik planları ile emeklilik yatırım fonlarından oluşan zengin bir portföyle hizmet vermektedir.

Bireysel emeklilik katılımcılarının gereksinimleri doğrultusunda; ev hanımlarına yönelik katkı payı ödeme teminatı, tüm müşterilere yönelik olarak da sosyal güvenlik danışmanlığı, yatırım danışmanlığı, acil ambulans ve sağlık danışmanlığı hizmetleri sunulmaktadır.

Hayat sigortası branşında, ihtiyaçlar doğrultusunda kredi bağlantılı ve bağımsız hayat sigortası ürünlerinde prim revizyonları gerçekleştirilmiştir.

Mesafeli satış kanalının etkinlik ve kapasitesi salgın koşulları da dikkate alınarak artırılmış, kanala özgü ürünlerle yeni müşteri kazanımı ve çapraz satış faaliyetleri sürdürülmüştür.

Gelen aramalarda ve sesli yanıt sisteminde kişiselleştirilmiş teklif sunumlarına devam edilmiştir.

Birebir hizmet anlayışı ile özel müşterilere sunulan hizmet kalitesi Özel Müşteri Yönetimi kapsamında, sürekli olarak artırılmıştır.

Segment bazında ayrıştırılmış örnek müşteri gruplarını kapsayacak şekilde müşteri memnuniyeti anket çalışmalarına devam edilmiş ve sonuçlar değerlendirilerek müşteri memnuniyet seviyesini ürün ve hizmet bazında artıracak ve deneyimini iyileştirecek düzenlemeler yapılmıştır.

Yeni Ürünler ve Online Satış

Anlaşmalı Özel Okullar Eğitim Sigortası ve Grup Eğitim Sigortası ürünleri ile Dünya Engelliler Vakfı (DEV) iş birliği ile DEV BES ürünü hayata geçirilmiştir.

Kurumsal internet sitesi üzerinden bireysel emeklilik ürünlerimiz “Genç Emeklilik Planı”, “Geleceğe Yatırım Planı”, Hayat Sigortacılığı ürünlerimiz

“Standart Kritik Hastalık Sigortası”,

“Tam Kapsamlı Hayat Sigortası” ve

“Ferdi Kaza Sigortası” online satışa sunulmuştur.

Gelir sigortası ürününün satışa sunulması çalışmaları kapsamında ürün tanımlama ve analiz çalışmaları yürütülmüştür.

Müşteri ilişkileri ve etkileşiminin geliştirilmesi

Müşteri devamlılığı ve derinliğinin artırılması amacıyla yürütülen kampanyalar, dağıtım kanalları arasındaki iş birliğini geliştirmede ve etkinliği artırmada önemli bir unsur olmuş, Anadolu Hayat Emeklilik’in 2020 yılında da güçlü konumunu pekiştirmesinde önemli rol oynamıştır.

Dijital mecraların tanıtımı ve kullanım oranlarının artırılması bu dönemde daha da kritik bir önem göstermiş, segmente yönelik ürünlerin ve kredi bağlantısız olarak sunulan hayat sigortası ürünlerinin satışlarında artış sağlanmasına yönelik kampanyalar düzenlenmiştir.

Müşteri Hizmetleri

Müşteri hizmetlerinde dijital yaklaşım Günümüzde teknolojinin gelişimine bağlı olarak her sektörde olduğu gibi sigortacılık sektöründe de dijital kanal kullanımı yaygınlaşmakta ve müşterilerin kullanım alışkanlıkları ve beklentileri değişmektedir.

Bununla birlikte; ani gelişen salgınlar, tüm hizmetlerin sunum ve sağlanma yöntemlerini derinden etkileyebilmektedir. Anadolu Hayat Emeklilik de değişen koşullara uyum sağlama ve dinamik süreç yönetimi yaklaşımıyla dijitalleşmeyi ve en üst seviyede müşteri deneyimi odaklı faaliyetlerini sürdürmüş ve stratejik planlamasının bir parçası haline getirmiştir. Dijital kanal yönetimine yönelik uzmanlık ve kapasitesini geliştirmeye devam eden Anadolu Hayat Emeklilik, 2020 yılında da bu kanalları zenginleştirmeye ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik projeleri hayata geçirmeyi sürdürmüştür.

Dijital kanalların kullanım oranlarının artırılması kapsamında müşteri beklentilerine uygun AHE Mobil, AHE Online ve sesli yanıt sistemine yönelik çalışmalar sürdürülmüş, ayrıca müşterilerin bireysel emeklilik ve sigortacılık işlemleri ile ilgili hizmet alabilecekleri AHE Asistan (chatbot) uygulamasının internet sitesi

üzerinden sunumuna devam edilmiştir.

AHE Mobil ve AHE Online AHE Mobil ile bireysel emeklilik, otomatik katılım ve hayat sigortası ürünlerine ilişkin bilgilere etkin bir şekilde ulaşmaya ve işlem yapmaya olanak sağlayan Anadolu Hayat Emeklilik için dijital dönüşüme yönelik yatırımlar önceliklidir.

Anadolu Hayat Emeklilik müşterileri, AHE Mobil ve AHE Online üzerinden bireysel emeklilik, otomatik katılım, hayat ve ferdi kaza sigortası sözleşmelerine ait bilgileri, birikimlerini, devlet katkılarını, teminatlarını, ödemelerini ve fon performanslarını anlık olarak görüntüleyebilmekte, işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

AHE Mobil’in işlev ve fonksiyonları yeni teknolojilere uyumlu şekilde güncellenmiş, Nisan 2020 döneminde müşterilerin kullanımına sunulmuştur.

2020 yılında, AHE Mobil ve AHE Online 1 milyona yakın Anadolu Hayat Emeklilik müşterisi tarafından ziyaret edilmiştir. İşCep’ten şifresiz geçiş, yeni profil, login ekranı ve İşCep şifresi ile AHE Mobil’e giriş fonksiyonları yürürlüğe alınmıştır.

Çeşitli ürünlerin AHE Mobil uygulaması üzerinden online satışına yönelik çalışmalar devam etmektedir. AHE Online üzerinden müşteri ve kullanıcı odaklı olarak yenilenmesi çalışmaları kesintisiz devam etmiş, çalışmalarda son aşamaya gelinmiştir.

Müşteri ilişkilerinde verimlilik artışının sürekliliği

Anadolu Hayat Emeklilik, müşterilerine daha üst seviyede ve daha hızlı hizmet sunma ve verimliliğini artırma motivasyonuyla, Çağrı Merkezi IVR akışını geliştirme ve düzenleme çalışmalarına devam etmiştir.

Dış arama ve gelen çağrı ekiplerinin çalışan sayısı optimum seviyede tutularak, müşterilere verilen hizmet seviyesinde verimlilik sağlanmıştır.

2020 yılında Çağrı Merkezi’nde 3,5 milyon üzeri çağrı karşılanmış

ve 1,2 milyonun üzerinde dış arama yapılmıştır. Aynı dönemde müşteri operasyonları alanında toplam 1.735.442 adet işlem gerçekleştirilmiştir.

Dağıtım Kanalları

Etkin dağıtım kanalı yönetimi ile müşteri erişiminde fark yaratma Anadolu Hayat Emeklilik’in etkinlik ve verimlilik odaklı satış ve dağıtım stratejisinin temelinde ülke geneline yaygın dağıtım kanalı yapılanmasının etkisi büyüktür. Şirket aşağıda farklı kanallar aracılığı ile geniş bir müşteri erişimi sağlamaktadır:

• İstanbul (3), Ankara (2), İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Trabzon, Kocaeli ve Diyarbakır’da bulunan Bölge Satış Müdürlükleri ve KKTC Şubesi

• direkt satış ekibi

• acentelik ilişkisi içinde olduğu banka şubeleri

• özel acenteler ağı

• alternatif dağıtım kanalları Güçlü ve yaygın bankasürans ağı Bankasürans kanalında en yaygın dağıtım ağına sahip şirketlerden biri olan Anadolu Hayat Emeklilik, bu gücü ve yetkinliğiyle fark yaratmaya devam etmektedir.

Anadolu Hayat Emeklilik, 2020 yılında ana iş ortağı Türkiye İş Bankası ile güçlü iş birliğini sürdürmüş, Banka’nın sayısı 1.230’a yaklaşan şubesi, güncel teknolojik altyapısı ve alternatif dağıtım kanalları ile çoklu kanal kullanımı açısından eşsiz bir rekabet üstünlüğü elde etmiştir.

2020 Yılı Faaliyetlerinin ve Anadolu Hayat Emeklilik’in Sektördeki

Konumunun Değerlendirilmesi

Bu geniş ağ sayesinde, ürünlerini büyük bir kitleye ulaştıran Anadolu Hayat Emeklilik, 2020 yılında bireysel emeklilik branşında yeni iş değerinin

%90’ını, vefat sigortaları prim üretiminin ise %99’unu bankasürans kanalı ile gerçekleştirmiştir.

Direkt Satış Ekibi: Türkiye’nin her yerinde genç ve dinamik bir kadro Anadolu Hayat Emeklilik, 2020 yılında bireysel emeklilik toplam fon büyüklüğünü %33, hayat sigortası müşteri varlıklarını ise %39 oranında artırmıştır.

Bu başarının arkasında, müşterilerle Şirket arasında doğrudan iletişim köprüsü görevini üstlenen 494 kişilik direkt satış ekibinin büyük katkısı bulunmaktadır.

Gelecek Planlama Uzmanları olarak adlandırılan direkt satış ekibi, Türkiye İş Bankası’nın Türkiye’nin tüm illerindeki şubelerinde hizmet sunmaktadır.

Anadolu Hayat Emeklilik’in müşteri deneyimi odaklı vizyonunu, bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerinin pazarlama ve satışında gösterdiği performansla en etkin şekilde ifade eden satış ekibi, 2020 yılında da istikrarlı çizgisini korumuş, bireysel emeklilik satışlarının yaklaşık %80’ini gerçekleştirmiştir.

2020 yılında, direkt satış ekibinin paylaşım ve etkileşimini artıracak kurum içi dijital iletişim uygulaması AHE BizBize yürürlüğe alınmış, salgın döneminde satış ekibinin iletişimi ve motivasyonuna katkı sağlamıştır.

Köklü acente ağı ile değer odaklı kanal yönetimi

Anadolu Hayat Emeklilik, çeşitli iş modellerini bir arada ve uyumla barındıran, bu mozaiği güçlü bir gelenek ve kurumsal yapı ile birleştiren, yurt geneline yayılmış 260’ı aşan acente ile çalışmaktadır.

Anadolu Hayat Emeklilik’in en eski dağıtım kanalı olan bu güçlü acente ağı, gelişen teknoloji ile çeşitlenen dağıtım kanallarına rağmen 2020 yılında da başarılı bir satış performansı sergilemiştir.

Birikimli hayat sigortası ve bireysel emeklilik alanlarında 2020 yılı üretimi toplam katkı payı ve prim tahsilatının

%20’si acenteler aracılığı ile gerçekleşmiştir.

Bireysel Emeklilik Aracıları Bireysel emeklilik sisteminde aracı olarak hizmet veren acentelerin ve satış temsilcilerinin e-BEAS’tan (Bireysel Emeklilik Aracıları Sınavı) geçmeleri gerekmektedir.

Anadolu Hayat Emeklilik, 2020 yılında da tüm dağıtım kanallarındaki bireysel emeklilik aracısı adaylarının bu sınava katılımını sağlamıştır. Şirketin bireysel emeklilik aracı sayısı 2020 yıl sonu itibarıyla 3.993 kişidir.

İnsan Kaynakları

En değerli varlık: Donanımlı çalışanlar Anadolu Hayat Emeklilik’in

ulaştığı başarı, çalışanlarının bilgi ve teknoloji donanımlı, yetkin, yaratıcı ve dinamik olmalarının yanı sıra, köklü kurum kültürünü tüm faaliyetlerine yansıtmalarından ve ortak paydada buluşabilmelerinden kaynaklanmaktadır.

Anadolu Hayat Emeklilik’in direkt satış ekibi dâhil toplam çalışan sayısı, 2020 yıl sonu itibarıyla 1.051’dir. Genç bir ekibe sahip olan Anadolu Hayat Emeklilik çalışanlarının %52’si 18-34 yaş aralığındadır. Çalışanlarının

%62’si kadın, %38’i erkek olan Şirket, Birleşmiş Milletler ve Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin de imzacısı olarak kadınların çalışma hayatında yer almalarına önem vermektedir.

Kurumsallığı ve marka değeri ile yenilikçi insan kaynağı uygulamalarıyla sektörün en çok tercih edilen

şirketlerinden olan Anadolu Hayat Emeklilik; çalışanına verdiği değer, sunduğu eğitim ve kariyer olanakları ile her zaman fark yaratmaktadır.

Anadolu Hayat Emeklilik, çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimlerini

desteklemekte ve onlara kariyer planlarına uygun eğitimler ile yenilikleri takip etme, farklı perspektifler

kazandırma ve müşterilere verilen hizmet çıtasını daha yükseğe taşıma fırsatı sunmaktadır.

2020 yılında, ağırlıklı olarak bireysel emeklilik sistemi ile mesleki ve kişisel gelişim başlıklarında eğitimler verilmiştir. 400’ün üzerinde katılımcı ürün, finansal okuryazarlık, ikna ve satış becerileri eğitimlerini almıştır.

Direkt satış ekibi yönetici ve yönetici adaylarına yönelik “Vizyoner Liderlik Programı” düzenlenmiştir.

Anadolu Hayat Emeklilik, çalışanlarına daha keyifli ve verimli bir çalışma amacıyla “Çalışan Memnuniyeti Anketi” ve “İç Müşteri Memnuniyeti Anketi” çalışmaları yürütmekte ve bu anketlerin sonuçlarını, önemli ve dönüşüm yaratacak projelerde girdi olarak kullanmaktadır.

Berna Nalçacı - Sevgi

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ‘20

Ümmü Kandilcioğlu - Mısır Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ‘20

İletişim

Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri Anadolu Hayat Emeklilik, ekonomik ve sosyal kalkınmada kadının rolünü önemseyen ve gelişimini destekleyen sosyal sorumluluk projelerine odaklanmaktadır.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması

Türk kadınının sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışması kadınlara kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunmaktadır.

Türkiye Fotoğraf Sanatı

Federasyonu’nun danışmanlığında, ilk kez düzenlendiği 2007 yılından bu yana 21 bini aşkın kadının, 83 bini aşkın fotoğrafla katıldığı “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışmasının 2020 yılında on dördüncüsü gerçekleştirilmiştir.

“Hayata Dair” temasında düzenlenen, amatör ve profesyonel tüm kadın fotoğrafçılara açık olan yarışma, Türkiye’de kadınlara özel ilk ve tek fotoğraf yarışması olma niteliği taşımaktadır. Eserler her yıl özel bir katalogda toplanmaktadır.

14’üncüsü gerçekleştirilen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışmasında yer alan eserler 2020 yılında ilk defa dijitale taşınan sergisi ile fotoğrafseverleri yeni bir deneyimle buluşturmuştur. 44 fotoğrafın yer aldığı dijital sergiye anadoluhayat.com.

tr üzerinden ulaşılabilmektedir.

2020 Yılı Faaliyetlerinin ve Anadolu Hayat Emeklilik’in Sektördeki

Konumunun Değerlendirilmesi

Sektöre yön veren lider iletişimi Güvenli gelecek bilinci hedefiyle Anadolu Hayat Emeklilik’in 2020 yılında yürüttüğü çalışmalar aşağıda yer almaktadır:

• Radyolarda jenerik -ilk reklam- kullanımına yıl boyunca çeşitli karasal ve dijital radyolarda devam edilmiştir.

• Çocuğum için Yatırım Sigortası tanıtım faaliyetleri kapsamında

“bazı hediyelerin değeri yıllar sonra anlaşılır” temalı reklam kampanyası offline ve dijital mecralarda yayınlanmıştır.

• 30. kuruluş yıl dönümü, hazırlanan özel bir video ile sosyal medyada kutlanmıştır. Şirket çalışanlarına mailing gönderilmiş, içeriğine hizmet hatıralarının da takdim edildiği Genel Müdür mesajı ve şimdiye kadar görev almış genel müdürler ile yönetim kurulu başkanlarının yer aldığı 30. yıl filmi eklenmiştir. Acente, broker, İş Bankası ve Anadolu Hayat Emeklilik’in iş ortaklarına teşekkür kartı ve mailing gönderilmiştir.

• Anneler Günü’nde Instagram’a özel

“Annenin Gözünden Sen” filtresi hazırlanmış ve tanıtım çalışması gerçekleştirilmiştir.

• Salgın sonrası normalleşme sürecinin başlamasını konu alan

“Nerede Kalmıştık” temalı film dijital mecralarda yayınlanmıştır.

• Yenilenen AHE Mobil ile ilgili dijital, radyo ve basın mecralarında kampanya çalışmalarına yer verilmiştir.

• Dünya Engelliler Vakfı (DEV) ile hayata geçirilen DEV BES ürününün tanıtımı dijital mecralar ve radyolarda yer almıştır.

• FonMatik ROBO’nun birinci yaşını kutlayan iletişim çalışmaları çeşitli basın mecraları ve sosyal medyada yayınlanmıştır.

• “AHEblog” Kariyer kategorisi için yıl boyu içerik üretimi yapılmıştır.

• Kurum içi dergi “Hayata Dair”in 50.

sayısından itibaren sadece dijital olarak yayımlanmasına başlanmıştır.

• Sosyal medyada iletişim çalışmaları yapılmış ve kampanyalar

düzenlenmiştir.

• Kurumsal internet sitesinin arama motoru sonuçlarında en üst

sıralarda yer almasına yönelik arama motoru optimizasyonu çalışmaları ve internet sitesi üzerinden satış fırsatları yaratabilmek için arama motoru pazarlaması çalışmaları yapılmıştır.

• Kurum bilincini ve kurum içi iletişimi artırmayı hedefleyen iletişim çalışmaları, gerçekleştirilen farklı organizasyonlar ile sürdürülmüştür.

• Şirket çalışanlarının hayata bakış açılarını yansıtmalarına olanak sağlayan ve kurum içi iletişimi artırmayı amaçlayan “Çalışan Gözüyle Hayattan Kareler”

fotoğraf yarışmasının on üçüncüsü gerçekleştirilmiştir.

Ödüllerle taçlanan toplumsal iletişim ve sorumluluk faaliyetleri

Anadolu Hayat Emeklilik’in takdirle karşılanan faaliyetlerinin temelinde;

müşteri odaklı, yenilikçi ve teknolojik yaklaşımı yatmaktadır. Şirket’in topluma ve paydaşlarına yönelik misyonu, 2020 yılında aldığı aşağıdaki ödüllerle daha da güçlenmiştir:

• Sosyal medya merkezli kampanyaların yarıştığı ve dördüncüsü düzenlenen Social Media Awards Turkey 2020’de, Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube başta olmak üzere tüm sosyal medya kanallarında gerçekleştirilen başarılı kampanyalar ile “Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortaları” kategorisinde sektörünün en iyisi seçilmiş ve dördüncü kez “Altın Ödül”ün sahibi olmuştur.

• Uluslararası bir sertifikasyon kuruluşu olan ICERTIAS tarafından

‘Müşterilerin Dostu’ ödülüne layık görülmüştür.

• Müşteri Hizmetleri Merkezi ofisi, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından sürdürülebilir ve çevre dostu ofislere verilen

“Leed Gold” sertifikası almaya hak kazanmıştır.

Sürdürülebilirlik

Anadolu Hayat Emeklilik, bireylerin üretken oldukları dönemdeki hayat standardının sürekliliği hedefiyle sürdürülebilir kalkınmaya hizmet etmekte, ürünleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile “Sürdürülebilir Gelecek”

sektör için bir öncü olmakta ve tüm faaliyetlerinde ekonomik, sosyal ve çevresel değer yaratmayı gözetmektedir.

Escarus - TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş. ile hayata geçirilen Sürdürülebilirlik Yönetim Sisteminin uygulanmasına yönelik faaliyetler ile bu sistemin etkin şekilde

uygulanmasının sağlanması amacıyla oluşturulan Sürdürülebilirlik Komitesi çalışmaları 2020 yılında da devam etmiştir.

Anadolu Hayat Emeklilik, Karbon Ayak İzi Yönetimi Projesi kapsamında, 2020 yılında da operasyonel faaliyetleri sonucunda oluşan karbon ayak izini sıfırlamış ve yenilenebilir enerji kaynaklarına destek vermiştir.

Sürdürülebilirlik konusunda çalışanlara bilgilendirici e-bültenler gönderilmiş, sosyal medya hesaplarında konuyla ilgili özel içerikler paylaşılmıştır.

2017 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’ne (UNEP-FI) üye olan Anadolu Hayat Emeklilik, bu küresel ortaklığa Türkiye’den kabul edilen ilk ve tek bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketidir. Bu girişim kapsamında sürdürülebilirlik ile ilgili uygulamaları olan firmalarla bilgi alışverişi, yeni ürünler oluşturulması ve emeklilik/sigortacılık faaliyetlerine sürdürülebilirlik ekseninden ne gibi faydalar sağlanabileceği gibi konularda paylaşımlar yapılmaktadır.

İnsan kaynakları politikaları, ürünleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle fırsat eşitliğini bir ayrıcalık değil hak olarak gören Anadolu Hayat Emeklilik, 2018 yılında imzaladığı Birleşmiş Milletler

“Kadının Güçlenmesi Prensipleri”

(Women’s Empowerment Principles-WEPs) kapsamında iş dünyasında ve toplumsal hayatta kadınların güçlenmesini desteklemektedir.

Çevresel etkilerini yönetmek için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Şirketin Manzara Adalar Ofisleri, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Gold yeşil bina sertifikasına 2020 yılında hak kazanmıştır.

Ayrıca, 2020 yılında sigorta ve emeklilik sektöründen BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne kabul edilen ilk ve tek şirket olarak ‘Sürdürülebilir Gelecek’ için sorumlu yatırım anlayışı gözetilmekte, uzun vadede ekonomik, çevresel ve sosyal değer yaratırken, sektöre de öncülük edilmesi hedeflenmektedir.

• Sürdürülebilirlik Komitesi faaliyetlerine başladı.

• UNEP-FI’ya Türkiye’den kabul edilen ilk ve tek bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketi oldu.

• Karbon ayak izini sıfırlayarak karbon nötr şirket oldu.

2017

• Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni

• Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni

Belgede 2020 Faaliyet Raporu (sayfa 28-34)