• Sonuç bulunamadı

Yönetim Kurulu Üyeleri

Belgede 2020 Faaliyet Raporu (sayfa 40-44)

Yalçın Sezen Yönetim Kurulu Başkanı

Dr. Ahmet D. Erelçin Yönetim Kurulu Üyesi

(Bağımsız)

Ümit Bilik Yönetim Kurulu Üyesi

Hasan Koçhan Yönetim Kurulu Başkan

Vekili

Z. Mehmet Tuğtan Yönetim Kurulu Üyesi

Kemal Emre Sayar Yönetim Kurulu Üyesi

Yılmaz Ertürk Yönetim Kurulu Üyesi ve

Genel Müdür

Murat Bolat Yönetim Kurulu Üyesi

(Bağımsız)

Mesut Dinçer Yönetim Kurulu Üyesi

Av. Arb. Şebnem Ergün Yönetim Kurulu Üyesi

(Bağımsız)

M. Elif Germirli Yönetim Kurulu Üyesi

(Bağımsız)

Yalçın Sezen

Yönetim Kurulu Başkanı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Yalçın Sezen, 1987 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. Teftiş Kurulunda iş hayatına başlamış, 1998 yılından itibaren İş Bankası’nın muhtelif bölümlerinde yöneticilik yaptıktan sonra 13.04.2011 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığına yükseltilmiştir.

Bireysel Bankacılık İş Biriminden sorumlu olan Yalçın Sezen, 21.03.2019 tarihinde Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmiştir.

Hasan Koçhan

Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Bankacılık Sigortacılık Yüksekokulu, Bankacılık Bölümü mezunu. 1984 yılında Maçka/Trabzon Şubesi’nde Memur olarak göreve başlayan Sayın Koçhan, Bayburt, Yomra/Trabzon, Bulancak/Giresun ve Trabzon

Şubelerinde Servis Yetkilisi Yardımcısı, takiben Trabzon Şubesi’nde II. Müdür ve Müdür Yardımcısı, Park/Trabzon, Ordu, Gaziantep ve İzmit/Kocaeli Şubelerinde Müdür olarak görev yapmıştır. 03 Kasım 2008, 31 Mart 2011 ve 28 Mart 2014 tarihlerinde Türkiye İş Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Sayın Koçhan, 30 Mayıs 2011 tarihinden itibaren Kredi Komitesi Üyesi olarak görev almış, 31.03.2017 tarihi itibarıyla Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak emekli olmuştur. 28.04.2017 tarihinde Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Üyeliği, 26.03.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine seçilmiştir.

Yılmaz Ertürk

Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Yılmaz Ertürk, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Anabilim Dalı yüksek lisans programını tamamlamıştır.

Ağustos 1987’de Türkiye İş Bankası A.Ş. İktisadi Araştırmalar Bölümü’nde stajyer iktisat uzman yardımcısı olarak bankacılık kariyerine başlamıştır.

Ekim 1990’da İş Bankası Hazine Bölümü’nde uzman yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Mart 2003’te İktisadi Araştırmalar Bölüm Müdürü, Ekim 2006’da Uluslararası Finansal Kuruluşlar Bölüm Müdürü, Mart 2011’de ise Kozyatağı Kurumsal Şubesi Müdürü olarak atanmıştır. 30 Ocak 2013 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığına yükseltilmiştir. 26.08.2019 tarihinde Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü olmuştur.

Av. Arb. Şebnem Ergün Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız) 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Avukatlık stajını tamamladıktan sonra mesleki yaşantısına Sermaye Piyasası Kurulunda Uzman Hukukçu Yardımcısı olarak 1988 yılında başlamış, sırasıyla Uzman Hukukçu, Başuzman Hukukçu unvanlarını almış, ayrıca bu süreçte Ortaklıklar Finansmanı Dairesinde Daire Başkan Yardımcısı olarak üç yıl görev yapmıştır. 2008 yılında Sermaye Piyasası Kurulundan emekli olduktan sonra, uzmanlık alanı olan Sermaye Piyasası Hukuku, Şirketler Hukuku, Birleşme ve Devralmalar, Ortaklıklar Finansmanı konularında halka açık şirketlere/holdinglere, halka açılma arzusunda olan şirketlere, sermaye

piyasası Kurum ve Kuruluşlarına, bireysel ve kurumsal yatırımcılara Hukuk Danışmanı / Avukat olarak hizmet vermektedir. 2017 yılında Adalet Bakanlığı Arabulucular Siciline kayıt olmuştur. Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Lisansı, Gayrimenkul Değerleme Lisansı, Türev Araçlar Lisansı ve Kredi Derecelendirme Lisansına sahiptir.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nde iki dönem Yönetim Kurulu üyesi olarak, İstanbul Tahkim Merkezinin kuruluş döneminde Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Gimat GYO A.Ş.’de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. 26.03.2018 tarihinde Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Dr. Ahmet D. Erelçin

Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız) İstanbul Üniversitesi İşletme

Fakültesi’nden mezun olan Dr. Erelçin, London School of Economics’te yüksek lisans, Lehigh University’de ise doktora yaptı. Türkiye Sermaye Piyasalarında 28 yıllık iş deneyimi bulunan Dr. Erelçin bankacılığa İktisat Bankası’nda başladı.

Sonrasında Garanti, Interbank ve Finansbank’ın Hazine, Fon Yönetimi ve Menkul Kıymetler birimlerinde görev aldı. 1997’de Demir Yatırım’ın Genel Müdürlüğü’ne atanan Erelçin, 2000’de HSBC Yatırım Genel Müdürü olduktan sonra, HSBC Türkiye İcra Kurulu’nda Yatırım ve Portföy Yönetim şirketlerinden sorumlu üye olarak yer aldı. 2008’de HSBC Principal Investments masasını kuran Dr.

Erelçin, Türk şirketlerine HSBC’nin özkaynaklarını kullanarak sermaye yatırımları yaptı. Bu dönemde portföy şirketleri olan Havaş ve

Yönetim Kurulu Üyeleri

TGS’nın Yönetim Kurullarında HSBC’yi temsil etti. Aktif bankacılık hayatını noktaladıktan sonra Koç ve Özyeğin Üniversite’lerinin yüksek lisans

programlarında finans dersleri vermeye başlayan Dr. Erelçin, aynı zamanda Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Komisyonlarında gönüllü olarak, Lycian Capital’de Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

26.03.2018 tarihinde Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

M. Elif Germirli

Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız) 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, Amerika’da Columbia Üniversitesi’nde finans üzerine MBA yapan Elif Germirli, 2000 yılına kadar Citibank İstanbul’da hisse senedi piyasaları ve kurumsal finansman bölümleri dâhil olmak üzere çeşitli görevlerde bulunmuştur.

2000-2007 yılları arasında Citigroup Londra’da Global Securitised Markets masasında direktör olarak çalışan Elif Germirli’nin Citigroup’daki son görevi Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesi için gayrimenkul finansmanından sorumlu direktörlük olmuştur. 2008 yılından 2018 yılına kadar Tahincioğlu Holding’de sırasıyla Genel Müdür Yardımcılığı, CFO ve CEO

görevlerinde bulunmuştur. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nde Denetçi olarak görev yapmakta olup 21.03.2019 tarihinde Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Murat Bolat

Yönetim Kurulu Üyesi (Bağımsız) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden lisans, İngiltere’de Exeter Üniversitesi Finans ve Yatırım bölümünden yüksek lisans derecesine sahiptir. Murat Bolat’ın finansal piyasalarda 30 yıllık deneyimi bulunmaktadır. 1990-2013 yılları arasında Borsa İstanbul’da yöneticilik yapmıştır. Avrasya ve Doğu Avrupa ülke borsalarının kuruluşlarında danışmanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmuştur. ICMA ve IIFM ortak çalışma komitesi üyeliği kapsamında Sukuk ihraç ve ikincil piyasa altyapı projesinde Körfez ülkeleri, Londra ve Brüksel merkezli kurumlarda çalışmalarda bulunmuştur. 2013 yılında Borsa İstanbul’dan ayrıldıktan sonra Özel Sermaye Fon işlemlerine devam etti. ABD ve Avrupa piyasalarındaki özel sermaye fonları ve özel pay işlemleri kapsamında, NYPPEX, Rainmaker Securities ve New Rye Securities ile ABD’de Birincil ve ikincil piyasa işlemleri ile fon transfer yönetimi devri alanlarında çalışmaktadır. Halen

ABD ve Türkiye’de mukim şirket ve kurumlarla olan anlaşmalar kapsamında danışmanlık yapmaktadır. Sayın Bolat, Chicago Board of Option Trading (CBOT) ile The Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) gibi kurumlardan elde edilen çeşitli sertifika ve belgelere sahiptir. 23.03.2020 tarihinde Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Kemal Emre Sayar Yönetim Kurulu Üyesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olan Kemal Emre Sayar, Sabancı Üniversitesi’nde Yönetimde Bilişim Teknolojileri, Boğaziçi

Üniversitesi’nde ise Ekonomi ve Finans konulu yüksek lisans programlarını tamamlamıştır. İş hayatına, 1999 yılında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Kemal Emre Sayar, Bankanın farklı birimlerinde yönetici pozisyonlarında çalışmış olup, halen İştirakler Bölümü’nde Birim Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Çeşitli grup şirketlerinde de yönetim kurulu üyesi olarak görev almış olan Kemal Emre Sayar, 27.11.2015 tarihinden bu yana Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesidir.

Mesut Dinçer Yönetim Kurulu Üyesi

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Mesut Dinçer, 1999 yılında Türkiye İş Bankası’nda iş hayatına başlamış, akabinde İş Bankası’nın muhtelif bölümlerinde yöneticilik yaptıktan sonra 26.08.2019 tarihinde Bireysel Bankacılık Satış Bölümünde Bölüm Müdürü unvanını alarak yükseltilmiştir. 13.09.2019 tarihinde Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Z. Mehmet Tuğtan Yönetim Kurulu Üyesi

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Zekai Mehmet Tuğtan, iş hayatına 2001 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş.’de Stajyer Müfettiş Yardımcısı olarak başlamıştır. 2009 yılında Bireysel Bankacılık Satış Bölümü’nde Müdür Yardımcılığı, 2013 yılında aynı Bölümde Birim Müdürlüğü görevlerinde

bulunan Zekai Mehmet Tuğtan, 2017 yılında Çarşı-Bakırköy Şubesi Şube Müdürlüğü’ne atanmıştır. Halen Bireysel Bankacılık Ürün Bölümü’nde Bölüm Müdürlüğü görevini yürüten Tuğtan, aynı zamanda Türkiye İş

Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı’nda Denetçi olarak görev yapmaktadır. 23.03.2020 tarihinde Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Ümit Bilik

Yönetim Kurulu Üyesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Ümit Bilik, iş hayatına 1995 yılında Türkiye İş Bankası Yazılım Geliştirme

Müdürlüğü’nde Yazılım Uzmanı olarak başladı. Bankanın çeşitli bölümlerinde uzmanlık ve yöneticilik görevleri sonrasında 2011 yılında Türkiye İş Bankası’nın teknoloji şirketi Softtech’te Finansal Uygulamalar Direktörü olarak görevlendirildi. 2013’te Softtech’te Genel Müdür Yardımcılığı’na yükseltilen Bilik, 26.08.2020 tarihinde Türkiye İş Bankası Veri Yönetimi Bölüm Müdürü olarak atandı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde işletme alanında yüksek lisans eğitimi almış olan Bilik, 31.08.2020 tarihinde Anadolu Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

* 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren geçerli olan durumu yansıtmaktadır. Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Serdar Yılmaz 31 Ağustos 2020 itibarı ile Şirketimizdeki görevinden ayrılmıştır. Genel Kurul’un ilk toplantısına kadar görev yapmak üzere Sn. Ümit Bilik’in seçilmesine 31 Ağustos 2020 itibarıyla karar verilmiştir.

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerine Ait

Belgede 2020 Faaliyet Raporu (sayfa 40-44)