• Sonuç bulunamadı

Vestel Elektronik Organizasyon Yapısı

Belgede Vestelle Sürdürülebilir Gelecek (sayfa 183-186)

İCRA KURULU BAŞKANI

PAZARLAMA VE VE FİNANSAL RAPORLAMA

İCRA KURULU ÜYESİ

GMY/KLİMA &

TERMOSİFON

Mevzuat Gereği Yapılan Ek Açıklamalar

Yönetim Kurulu

Yönetim Kurulu üyeleri, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince, Şirket Esas Sözleşmesi hükümleri çerçevesinde Genel Kurul tarafından seçilir. Yönetim Kurulu’nda bir üyelik boşaldığı takdirde boşalan üyeliğe Yönetim Kurulunca Esas Sözleşme ve Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca atama yapılır. Boşalan üyeliğin bağımsız Yönetim Kurulu üyeliği olması halinde atama Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine uygun olarak yapılır. Atanan yeni üye için ilk Genel Kurul’da pay sahiplerinin onayı alınır. Genel Kurulca onaylanan üye selefinin süresini tamamlar.

Şirketin 30 Haziran 2020 tarihinde yapılan 2019 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında seçilen ve dönem içinde görev yapan Yönetim Kurulu üyeleri ve görev süreleri aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Adı Soyadı Görevi Görev Süresi Son Durum İtibarıyla Grup İçinde Aldığı Görevler

Son Durum İtibarıyla Grup

Dışında Aldığı Görevler Üyelik Sınıflandırması Başlangıç Bitiş

Ahmet Nazif Zorlu

Yönetim Kurulu Başkanı

30 Haziran

2020 30 Haziran 2023

Zorlu Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu

Başkanlığı ve Başkan Yardımcılığı

- İcrada yer

almayan üye

Bekir Ağırdır Yönetim Kurulu Başkan Yrd.

30 Haziran

2020 30 Haziran 2023

Vestel Beyaz Eşya San.

ve Tic. AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi, Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

KONDA Araştırma ve Danışmanlık Limited Şirketi’nde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi

Bağımsız üye

Selen Zorlu

Melik Yönetim

Kurulu Üyesi 30 Haziran

2020 30 Haziran

2023 Zorlu Grubu Şirketlerinde

Yönetim Kurulu Üyeliği - İcrada yer

almayan üye Mehmet Emre

Zorlu Yönetim

Kurulu Üyesi 30 Haziran

2020 30 Haziran

2023 Zorlu Grubu Şirketlerinde

Yönetim Kurulu Üyeliği - İcrada yer

almayan üye Olgun Zorlu Yönetim

Kurulu Üyesi 30 Haziran

2020 30 Haziran

2023 Zorlu Grubu Şirketlerinde

Yönetim Kurulu Üyeliği - İcrada yer

almayan üye

Elmas Melih

Araz Yönetim

Kurulu Üyesi 30 Haziran

2020 30 Haziran 2023

Vestel Beyaz Eşya San. ve Tic. AŞ’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi

Ata Yatırım Menkul Kıymetler AŞ, Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, TFI Gıda Yatırımları AŞ, Burger King China JV Ltd., İzmir Enternasyonel Otelcilik AŞ ve Entegre Harç Sanayi ve Ticaret AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi

Bağımsız üye

Ayşegül

İldeniz Yönetim

Kurulu Üyesi 30 Haziran

2020 30 Haziran 2023

Vestel Beyaz Eşya San.

ve Tic. AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi, Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi

Silver Spring Networks Şirketi’nde COO

(Operasyonlardan Sorumlu Başkan), Eczacıbaşı Holding AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi

Bağımsız üye

Yönetim Kurulunda Dönem İçinde Yapılan Değişiklikler

Olağan Genel Kurul’da seçilen Yönetim Kurulu’nda yıl içinde değişiklik olmamıştır.

Yönetim Kurulu Üyelerinin Görev ve Yetkileri

Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili maddeleri ve Şirket Esas Sözleşmesi’nde belirtilen görev ve yetkileri haizdir.

Yönetim Kurulunun Yıl İçerisindeki Toplantı Sayısı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Söz Konusu Toplantılara Katılım Durumu Yönetim Kurulu 2020 yılı içerisinde 12 defa toplanmıştır. Şubat ayına kadar fiziki ortamda 3 toplantı yapılırken pandemi nedeniyle sonraki 9 toplantı sanal ortamda gerçekleştirilmiştir. Yönetim Kurulu üyeleri, toplantılara büyük ölçüde düzenli bir şekilde iştirak etmiş ve Yönetim Kurulu üyelerinin toplantılara katılım oranı %96 olmuştur.

Üst Yönetim

Adı Soyadı Görevi

Enis Turan Erdoğan İcra Kurulu Başkanı Bekir Cem Köksal İcra Kurulu Üyesi Necmi Kavuşturan İcra Kurulu Üyesi

Alp Dayı Mali İşler Koordinatörü

İsmail Murat Sarpel Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Erdal Haspolat Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Seda Kaya Vestel Ticaret AŞ Yurt Dışı Satışlardan Sorumlu Genel Müdür

Ergün Güler Vestel Ticaret AŞ Yurt İçi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Ali Tarkan Tekcan Vestel Ticaret AŞ Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü

Üst Yönetimde Dönem İçinde Yapılan Değişiklikler

Teknolojist olarak görev yapan Sedat Şengül Ocak 2020’de Ar-Ge Genel Müdür Yardımcısı (Mekanik Tasarım) görevine geçiş yapmıştır.

Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Selim Göksu Ocak 2020’de Üretim Genel Müdür Yardımcısı görevine geçiş yapmıştır.

Ar-Ge Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Uğur Savaş Ocak 2020’de Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine geçiş yapmıştır.

Kalite Grup Müdürü olarak görev yapan Kutay Kutlu Eylül 2020’de Kalite Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

Pazarlama & Ürün Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ömer Hakan Kutlu Ocak 2020’de Ar-Ge Genel Müdür Yardımcısı görevine geçiş yapmıştır.

Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Cemile Selcen Uyguntüzel Ocak 2020’de Visual & Digital Solutions Satış Genel Müdür Yardımcısı görevine geçiş yapmıştır.

Saha & Teknik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Yıldıray Başkurt Mart 2020’de Çağrı Merkezi & Saha Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine geçiş yapmıştır.

Ürün Müdürü olarak görev yapan Barış Altınkaya Ocak 2020’de Pazarlama & Ürün Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

Satış Müdürü olarak görev yapan Onur Tokuç Aralık 2020’de Avrupa Dışı Satışlardan Sorumlu Satış Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

Satış Grup Müdürü olarak görev yapan Eyüp Güler Ocak 2020’de Online & Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

güVENÜSsü & Özel Projeler Müdürü olarak görev yapan Mustafa Nevzat Yatır Ocak 2020’de Teknik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

Mevzuat Gereği Yapılan Ek Açıklamalar

Çamaşır Makinesi ve Kurutma Makinesi Fabrikalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Özgür Yılmaz, Ocak 2020’de Beyaz Eşya Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine geçiş yapmıştır.

Çamaşır Makinesi Fabrikasından Sorumlu Ar-Ge Müdürü olarak görev yapan Serkan Balcı, Ocak 2020’de Çamaşır Makinesi ve Çamaşır Kurutma Makinesi Fabrikalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. Eylül 2020’de Özgün Döşemeciler’in Kurutma Makinesi Fabrikasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanması sonrası Serkan Balcı görevine Çamaşır Makinesi Fabrikalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etmektedir.

Teknoloji Geliştirme Müdürü olarak görev yapan Turgay Büyük, Eylül 2020’de Beyaz Eşya Merkezi Ar-Ge Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

Ar-Ge Müdürü olarak görev yapan Özgün Döşemeciler, Eylül 2020’de Kurutma Makinesi Fabrikasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

Personel Sayısı Hakkında Bilgiler

31.12.2020 itibarıyla Şirketin toplam çalışan sayısı 18.864’tür.

Yönetim Kurulu Üyelerinin Şirketle Kendisi veya Başkası Adına Yaptığı İşlemler ile Rekabet Yasağı Kapsamındaki Faaliyetleri Hakkında Bilgi

30 Haziran 2020 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında Yönetim Kurulu üyelerine 2020 yılı için Türk Ticaret Kanunu’nun 395. ve 396. maddeleri çerçevesinde işlem yapabilme izni verilmiştir. Şirket Yönetim Kurulu üyeleri yıl içinde bu kapsamda herhangi bir işlemde bulunmamıştır.

Personel ve İşçi Hareketleri ve Toplu Sözleşme Uygulamaları ve Personel ve İşçiye Sağlanan Hak ve Menfaatler

Şirkette Toplu İş Sözleşmesi kapsamında çalışan personel bulunmamaktadır. Tüm çalışan hak ve menfaatleri 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında korunmakta ve gözetilmektedir.

Esas Sözleşmede Yapılan Değişiklikler

Şirket Esas Sözleşmesi’nin “Şirketin Sermayesi” başlıklı 6’ncı maddesi tadil edilerek, mevcut kayıtlı sermaye tavanı izni süresi 2020-2024 yılları (5 yıl) için geçerli olmak üzere uzatılmıştır.

Belgede Vestelle Sürdürülebilir Gelecek (sayfa 183-186)