• Sonuç bulunamadı

programı Horizon 2020 kapsamında fon almaya hak kazandığı DAIS (Distributed Artificial Intelligence Systems) projesinde, 11 ülkeden

49 proje ortağıyla dağıtık yapay zeka sistemleri geliştirerek, kullanıcı

deneyimini ve veri güvenliğini artırmaya yönelik çözümler üretmeyi

amaçlamaktadır.

gibi özelliklerinden dolayı dünyanın en köklü ve prestijli beyaz eşya dergilerinden olan Home Appliances World Dergisi’nden tam not almıştır.

Vestel Yetkili Servislerinde kadın teknisyenlerin sayısı hızla artıyor.

Kadın istihdamına verdiği destek çerçevesinde Vestel City’de Kadın Teknisyen Eğitim Projesi’ni başlatan Vestel, yetkili servislerde çalışan uzman müşteri temsilcilerinden gönüllü olarak teknisyenlik yapmak isteyenlere yönelik düzenlenen eğitimlerle, 2020 yılı sonu itibarıyla toplamda 58 kadın teknisyen yetiştirmiştir. 2021 yılı sonu itibarıyla yetiştirilen kadın teknisyenlerin sayısının 130’a çıkarılması hedeflenmektedir.

Şu an için sadece Vestel yetkili servislerinde çalışanlara yönelik olan eğitimlerin önümüzdeki dönemde Vestel’de çalışmak için başvuran kadınları da kapsaması planlanmaktadır.

ÖDÜLLER

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖDÜLLERİ A.C.E. (Achievement in Customer Excellence) Awards

Vestel Müşteri Hizmetleri, Türkiye’nin en yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan markalarının belirlendiği ŞikayetVar A.C.E Awards 2020’de Beyaz Eşya ve Televizyon kategorilerinde “Müşteri Memnuniyeti Başarı Ödülü”nün (Achievement in Customer Excellence) sahibi olmuştur.

2001 yılında kurulan sikayetvar.com platformu dünyanın ilk ve en büyük şikayet platformudur. 5,9 milyon bireysel üyesi bulunan platform, tüketici davranışlarını ve marka tercihlerini etkileyen önemli bir referans sitesi konumundadır. Aylık 16,7 milyon kullanıcının satın alma yapmadan önce başvurduğu platformda Vestel, müşterilerine satış öncesi ve satış sonrası verdiği destekle sektörünün en başarılı markası olarak yedinci kez birinciliği kazanmıştır.

& Garten Test ve testberichte.de tarafından performans, güvenlik, kullanım kolaylığı ve enerji tüketimi konularında yapılan testlerde en yüksek puanları almıştır.

Inverter motor teknolojisi ile yüksek enerji verimliliğine sahip A+++

enerji sınıflı Sharp markalı çamaşır kurutma makinesi, Haus & Garten’in değerlendirmesinde 1,3 puanla

‘Sehr Gut/Çok İyi’ Sertifikası alarak testberichte.de sitesinde 763 adet çamaşır kurutma makinesi arasında 1.

sırada yer almıştır.

Test edilen Vestel üretimi diğer ürünlerden Sharp markalı çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi ise hem fonksiyonellik hem de performans açısından en iyi puana ulaşmış ve dört farklı ürün arasından dünyaca ünlü rakiplerini geride bırakarak birinci olmuştur.

Diğer yandan, Sharp markalı bulaşık makinesi, son kullanıcıya sağladığı kolaylıkların yanında, hijyenik yıkama performansı, tasarımı, yüksek enerji ve su tasarrufu, düşük ses seviyesi

IMI Conferences Türkiye Çağrı Merkezi Ödülleri

Vestel Çağrı Merkezi, Kasım 2020’de IMI Conferences tarafından düzenlenen 13. Türkiye Çağrı Merkezi Ödülleri kapsamında, “En İyi Uzaktan Çağrı Merkezi” Ödülü’nü alarak yüksek standartlardaki hizmet kalitesini bir kez daha tescillemiştir.

İNSAN KAYNAKLARI ÖDÜLLERİ Vestel Müşteri Hizmetleri’ne

‘Türkiye’nin En İyi İş Yeri’ Ödülü Dünyanın önde gelen insan kaynakları ve yönetim danışmanlığı şirketi Kincentric tarafından 20 yılı aşkın süredir yapılan ve Türkiye’de 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen

“Kincentric Best Employers 2019”

Araştırması’nda Vestel Müşteri Hizmetleri “Türkiye’nin En İyi İş Yeri”

Ödülü’ne layık görülmüştür.

Türkiye’nin en geniş katılımlı iş yeri araştırması olan ve şirket çalışanları tarafından yapılan değerlendirmeler kapsamında oluşturulan listede,

çalışanlarına en iyi iş yeri deneyimi ve çalışma ortamını sağlayan 32 şirket, ‘Türkiye’nin En İyi İşyeri’

olmaya hak kazanmıştır. Şirketler

‘Liderlik’, ‘Çeviklik’, ve ‘Yetenek Odağı’ olmak üzere üç kategoride değerlendirilmiştir. Vestel bu ödülü alan ilk Zorlu Grubu şirketi olmuştur.

TASARIM ÖDÜLLERİ Good Design Awards

Vestel, 70 yıllık tarihiyle dünyanın en eski ve prestijli tasarım ödülü olan Good Design Ödülleri’nde 11 ödüle layık görülmüştür ve yarışma tarihinin en çok ödül alan markaları arasındaki yerini güçlendirmiştir.

Elektronik Kategorisi

• RunnerDuo elektrikli araç şarj istasyonu

• EVC 08 elektrikli araç şarj istasyonu

• Glassy OLED

• Lucid TV

• VCross TV

• Cromo TV

Mutfak Eşyaları Kategorisi

• Sharp 2K20 serisi buzdolabı

• Sharp ankastre fırın

• Sharp çamaşır makinesi

• Sharp bulaşık makinesi

• Sharp çamaşır kurutma makinesi iF Design Awards

Vestel, 65 yılı aşkın geçmişe sahip iF Design Awards’ta Mobility kategorisinde 1 ödüle layık görülmüştür.

• DC Satellite Charger Plus X Award

Dünyanın en prestijli tasarım ve inovasyon ödülleri arasında gösterilen Plus X Award’ın dünya devi birçok markanın yer aldığı 2020 yılı ödül organizasyonunda, Vestel Elektronik en iyi ürün, en iyi marka ve en yenilikçi marka kategorilerinde 2 ürünüyle 4 ödül almaya hak kazanmıştır. 2013, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında da ‘En

2020 Yılının Öne Çıkan Diğer Gelişmeleri

• Sıcak Hava Kalkanı (Hot Air Shield) Teknolojili DUO Ankastre Fırın

• 3D Rack ve Pearlodor Teknolojili T30 Çamaşır Kurutma Makinesi

• FermentStore ve Vakum Teknolojili French Door Buzdolabı

İHRACAT ÖDÜLÜ

Türkiye İhracatçılar Meclisi Türkiye’nin En Başarılı İhracatçı Firmaları Sıralaması

Vestel, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 2020 yılında açıklanan

‘Türkiye’nin En Başarılı İhracatçı Firmaları 2019’ sıralamasında

‘Elektrik Elektronik ve Hizmet’

sektöründe bir kez daha şampiyonluğu elde etmiş ve bu başarısını 22. yılına taşımıştır.

KAALİTE ÖDÜLÜ

KALDER Yılın Başarılı Ekibi Ödülü ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi Sistemi çerçevesinde müşteri odaklı hizmet anlayışını ileri taşıyan Vestel Müşteri Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren Vestel Servis Akademi, kalite bilinci ve takım çalışmalarının işletmelerde yaygınlaştırılmasında rol oynayan ‘KALDER Yılın Başarılı Ekibi Ödülü’ yarışmasında, “Arıza Kodları Uygulaması” projesi ile birinci olarak Altın Ödül’ü almaya hak kazanmıştır.

AR-GE - TEKNOLOJİ - İNOVASYON ÖDÜLLERİ

Yüksek Teknoloji Ödülü

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi, etkileşim ve