• Sonuç bulunamadı

Beyaz Eşya Ürün Grupları ve Yenilikler

Ürün

Grubu Ürünler/Teknolojiler Özellikler/Açıklama

Buzdolabı – Derin Dondurucu

FermentStore (Mayalama) Teknolojisi

Fermente ürünler; bitkisel ve hayvansal ürünlerden doğal yolla ya da başlatıcı kültürlerin eklenmesiyle üretilen ürünler olarak tanımlanmaktadır. Fermente yiyecek ve içecekler, bakteri, maya ve mantar gibi mikroorganizmalar ve enzimler aracılığıyla üretilmektedir. Dünyada kişi başına günlük yaklaşık 50-400 gram olan toplam besin alımının yaklaşık %5-40'ını fermente gıdalar ve içecekler oluşturmaktadır. Son yıllarda evlerde fermente gıda yapımının artmasıyla beraber, evde yoğurt yapım makineleri vb. ürünler pazarda yer almaya başlamıştır. Mayalama özelliği, Vestel Beyaz Eşya'nın 4 kapılı puzzle buzdolabında 7 farklı gıdayı fermente edebilen fermentasyon bölmesi ile kullanıcılara sunulmaktadır. Ayrıca bu bölmeye özel aksesuar, aydınlatma ve ekran tasarımları ürünün fark yaratan özellikleri arasındadır.

CrystaLight (UV-A ve

Fotokatalitik Filtre Teknolojileri)

Buzdolaplarında gıdaların saklanması sırasında; kötü koku molekülleri, uçucu organik bileşenler (Etilen vb.) oluşmakta ve mikroorganizmaların miktarında artış meydana gelmektedir. Oluşan bu maddeler hava kalitesini düşürmekte ve dolap içerisindeki havanın kirlenmesine yol açmaktadır. Güneş ışınlarının temizleyici etkisinden ilham alınarak tasarlanan son teknoloji özel fotokatalitik filtre, buzdolabı içerisindeki havayı temizlemektedir. Özel titanyum dioksit (TiO2) kaplama filtre, UV-A ışık ile aktif hale gelerek filtre yüzeyinde hidroksi radikaller oluşturmaktadır. Oluşan bu hidroksi radikaller ile bakteriler, virüsler ve kötü koku molekülleri parçalanarak su ve karbondioksit gibi zararsız moleküllere dönüştürülmektedir. CrystaLight Teknolojisi 2019 yılında kombi buzdolabı modellerinde devreye alınmıştır. Ürünün %95 koku giderme ve %99,99 antibakteriyel özellikleri bağımsız bir laboratuvarda tescil edilmiştir.

CrystaLight (UV-A ve UV-C Teknolojileri)

Özel titanyum dioksit (TiO2) kaplama filtre, UV-A (365 nm) ışık ile aktif hale gelerek filtre yüzeyinde hidroksi radikaller oluşturmaktadır. Oluşan bu hidroksi radikaller ile bakteriler ve kötü koku molekülleri parçalanarak su ve karbondioksit gibi zararsız moleküllere dönüştürülmektedir. UV-C Işık Teknolojisi ile Gün Işığı Teknolojisi’nin mikroorganizmalar üzerinde daha kısa sürede daha hızlı etki göstermesi ve ek olarak virüsler üzerine de etkili olması sağlanacaktır.

Hijyen Modu Buzdolabının ekranında yer alan hijyen modu ile Aktif İyon Teknolojisi daha yüksek oranda çalıştırılarak buzdolabının iç ortam havasının temizlenmesi;

aynı zamanda, kötü kokuların yok edilmesi sağlanmaktadır.

Dual Control (İster Soğut İster Dondur) Teknolojisi

Tüketicilerin ihtiyacı doğrultusunda ister dondurucu ister soğutucu olarak kullanılabilen yeni nesil buzdolabı. Ar-Ge çalışmaları tamamlanan bu özelliğin 60 cm yeni nesil No Frost Multi Cooling soğutma sistemine sahip tek kapılı buzdolabında kullanıcılara sunulması planlanmaktadır.

Vestel Ar-Ge: Trend Belirleyen Vizyon

Ürün

Grubu Ürünler/Teknolojiler Özellikler/Açıklama

Convert Zone (Kontrol Sende) Teknolojisi

Tüketicilerin ihtiyacı doğrultusunda daha fazla soğutucu hacmi için dondurucunun soğutucu olarak ayarlanabilmesi, soğutucu veya dondurucu olarak kullanılabilmesi, ihtiyaç duyulmaması durumunda ise, tamamen kapatılmasına olanak sağlayan teknoloji. 70 cm genişlikteki buzdolapları için pazara sunulmuş olan bu teknolojinin 84 cm yeni nesil No Frost Multi Cooling soğutma sistemine sahip iki kapılı Top Freezer buzdolaplarında da yer alması için Ar-Ge çalışmaları yürütülmektedir.

MaxiFresh Plus Teknolojisi

MaxiFresh Plus Teknolojisi’nin getirdiği izole sebzelik bölmesi ve Humidity Filter (Nem Filtresi) özelliği sayesinde sebze ve meyvelerin tazeliği 30 güne kadar korunmaktadır. Bu teknoloji 60 cm kombi modellerinde devreye alınmıştır.

Turning Shelf Teknolojisi Turning Shelf mekanizmasının 360 derece dönebilen tablası sayesinde üst rafların arkasında konumlandırılmış gıdalara daha kolay ulaşım imkanı sağlanmaktadır.

Smart Teknolojisi

Ürünün üzerindeki uzaktan erişim modülü sayesinde kullanıcının ürüne uzaktan erişimi ve kontrolü sağlanmaktadır. Ayrıca kapının açık kalması gibi içerideki gıdaları riske atabilecek durumlarda kullanıcılar uygulama üzerinden anında uyarılarak herhangi bir bozulma olmadan müdahale etme olanağı sağlanmaktadır. IMD ekranlı iki kapılı ürünlerde Smart Teknolojisi devreye alınmıştır.

Yeni Nesil No-Frost Multi Cooling Soğutma Sistemine Sahip 4 Kapılı Buzdolapları

84 cm ve 91 cm genişliğinde 4 kapılı buzdolabı geliştirme projesi. Yeni nesil No Frost Multi Cooling soğutma sistemi ile bağımsız hava döngüsü yaratılarak kokuların birbirine karışması engellenmekte, aynı zamanda yiyeceklerin daha uzun süre saklanabilmesini sağlanmaktadır. Ürünlerin 4 kapılı olması, yiyeceklerin yüklenmesi ve saklanması esnasında kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır. LED aydınlatma, sebzelik nem kontrolü, multizone, otomatik buzmatik entegrasyonu gibi özellikler de bu proje ile kullanıcılarla buluşacaktır.

Dikey Derin Dondurucu Projeleri

54 cm ve 60 cm genişliğinde, 144 cm, 155 cm ve 175 cm yüksekliğinde, No Frost ve Statik soğutma sistemlerine sahip yeni dikey dondurucu ürün ailesi devreye alınacaktır. Sepet ve flap opsiyonlarının bulunacağı ürünlerde ayrıca hızlı soğutma tepsileri ve buzmatik gibi özellikler de opsiyonel olarak sunulabilecektir.

Ürün

Grubu Ürünler/Teknolojiler Özellikler/Açıklama

Çamaşır Makinesi

Yeni Avrupa Enerji

Regülasyonuna Uyumlu Ürün Ailesi

Avrupa'da 2020 yılında yürürlüğe giren yeni Etiketlendirme ve Ekotasarım Tebliğleri’ne uygun olarak geliştirilen, yüksek enerji verimli çamaşır ve kurutmalı çamaşır makinesi ürün ailesi.

Düşük Derinliğe Sahip BLDC Çamaşır Makinesi Ürün Ailesi

6 kg, 7 kg ve 8 kg yıkama kapasitesine sahip düşük derinlikli BLDC motor teknolojisine sahip çamaşır makineleri.

T Serisi Akıllı Ürün Ailesi

Baştan aşağı yenilenen, hem şık hem de kullanıcı dostu çizgisiyle dikkat çeken T serisi çamaşır makinesi ürün ailesinin uzaktan erişimli ürünlerinin üretimine başlanmıştır. T serisi ürün ailesi oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olup, 4-12 kg kapasite aralığında çamaşır makinesi ve 7 kg/5 kg - 10 kg/6 kg aralığında kurutmalı çamaşır makinesi ürünlerini farklı arayüz ve uzaktan erişim alternatifleriyle birlikte içermektedir.

1600 Devir 8 kg Kapasiteli Çamaşır Makinesi

1600 devir 8 kg kapasiteye sahip aynı zamanda düşük derinlikli çamaşır makinesi. Sessiz yıkama ve sıkma özelliğine sahip çamaşır makinesi aynı zamanda A+++ ürünlere göre %40 daha az enerji tüketimi ile pazarda fark yaratmaktadır.

1400 Devir 12 kg Kapasiteli

Çamaşır Makinesi Yüksek devir ile yüksek kapasiteyi buluşturan 1400 devir 12 kg kapasiteli çamaşır makinesi.

Buhar Teknolojsine Sahip Çamaşır Makinesi Ürün Ailesi

6 kg, 7 kg, 8 kg, 9 kg ve 10 kg kapasiteli ürünlerde hijyen sağlayan ve kırışıklıkları gideren üstün buhar teknolojisine sahip geniş ürün ailesi. Buhar Teknolojisi sayesinde çamaşırlar daha derinlemesine ve hijyenik olarak temizlendiği gibi giysilerdeki kırışıklıklar da etkin bir şekilde azaltılmakta ve çamaşırlar ıslatılmadan üzerlerindeki kötü kokular giderilmektedir.

Gün Işığı Teknolojisine Sahip

Çamaşır Makinesi Ürün Ailesi Gün Işığı Teknolojisi’ne sahip bakterileri %99,99 oranında gideren 8 kg, 9 kg ve 10 kg kapasiteli ürün ailesi.

Intellicare Çamaşır Makinesi Tek tuşla yıkama yapan, dokunmatik ekranlı, uzaktan erişim özellikli ve otomatik dozaj sistemine sahip Intellicare çamaşır makinesi.

Çamaşır Kurutma Makinesi

Inverter Motor Teknolojisine Sahip Çamaşır Kurutma Makineleri

Inverter Motor Teknolojisi’ne sahip, 7 kg, 8 kg ve 9 kg kapasitelerde çamaşır kurutma makineleri. Yüksek enerji verimliliğine sahip ürünler A+++ enerji seviyesi ile pazarda fark yaratmaktadır.

Rekortmen Hızda Program Süresine Sahip Isı Pompalı Çamaşır Kurutma Makinesi

Tüm modellerinde iki adet hızlı kurutma programına sahip olan çamaşır kurutma makineleri, Vestel Beyaz Eşya'ya ait hızlı yıkama özelliğine sahip çamaşır makineleri ile uyum içerisinde tasarlanmıştır. Böylece kullanıcılar yarım saatten az bir sürede çamaşırlarını hem yıkayıp hem de kurutabilecektir.

T Serisi Çamaşır Kurutma Makinesi Ürün Ailesi

Baştan aşağı yenilenen, hem şık hem de kullanıcı dostu çizgisiyle dikkat çeken T serisi çamaşır kurutma makinesi ürün ailesi üretimine başlanmıştır.

T serisi ürün ailesi oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olup, 7-8-9-10 kg kapasitelerinde ısı pompalı ve kondenserli kurutma makinelerini farklı arayüz ve uzaktan erişim alternatifleriyle birlikte içermektedir.

Natural ION-Tech Teknolojisine Sahip Yeni Platform

Geliştirilmesi Projesi

2019 yılı içerisinde T serisi platformları için de ION-Tech Teknolojisi çalışılmış ve entegrasyonu yapılmıştır. Isı pompalı modellerde sunulmakta olan bu özellik ile kullanıcılar giysilerindeki sigara gibi istenmeyen kokulardan kurtulabilecektir. Ek olarak içerdiği ozon teknolojisi ile hijyenik bir kurutma sağlamaktadır. Ekoteks Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen testlerde bakterilerin %99,99 oranında yok edildiği kanıtlanmıştır.

Pearl Odor Teknolojisi Pearl Odor Teknolojisi ile kurutma sırasında çamaşırların hoş ve güzel kokmasını sağlayan koku kapsüllerinin tasarımı yapılarak hem ısı pompalı hem de kondenserli çamaşır kurutma makinelerine entegrasyonu sağlanmıştır.

Vestel Ar-Ge: Trend Belirleyen Vizyon

Ürün

Grubu Ürünler/Teknolojiler Özellikler/Açıklama

Pişirici Cihazlar

Ankastre Fırınlarda INNIT Uygulaması

Innit, tüketicinin evindeki mutfakta, profesyonel seviyede en iyi pişirmeyi deneyimlemesini (UX) sağlayan ve pişirme sonucunu garanti eden bir akıllı mutfak uygulamasıdır.

Geleneksel fırında pişirme yöntemlerinden (tek fonksiyon, belirli süre ve sıcaklık) farklı olarak, en iyi pişirme sonucunu elde etmek için fırının tüm pişirme fonksiyonlarını akıllı bir algoritma ile kullanmaktadır.

3 Farklı Pişirme Hacmi, 1 Çekmece ve 7 Farklı Ocak Gözüyle Kalabalık Ailelerin İhtiyaçlarına Çözüm Olan 100x60 cm Range Cooker Ürün Ailesi

Bu proje ile birlikte ilk kez 3 ayrı pişirme bölmesine sahip bir pişirici cihaz geliştirilecek ve tüm bölmeler aynı anda çalışabilecektir. Ayrıca ilk kez 7 yanıcıya sahip bir ocak konfigürasyonu kullanılacak olup bu yanıcılardan 1 tanesi 4 kW güce sahip wok ocak gözü olacaktır. Geliştirilecek olan bu yeni pişiricinin, üretilen diğer tüm pişirici cihazlardan hem boyut hem de ağırlık olarak daha büyük olacak olması paketleme ve ambalaj testleri konusunda da yeni kazanımlar sağlayacaktır.

Her Bölgede (8 Farklı Bölge) Bağımsız Kontrol Sağlayan 60 cm ve 78 cm V-Flex İndüksiyon Ocaklar

Tencere büyüklüğünü otomatik algılayarak sadece o bölgenin çalışmasını sağlayan Flex indüksiyon ürün ailesi, hazır pişirme fonksiyonları ile de kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır.

Giriş ve Orta Segment Buhar Destekli Ankastre Fırınlar

Buharın özellikle hamur işlerinde pişirmeye olan pozitif etkisi kanıtlanmıştır.

Projede yapılan çalışma ile buhar desteği artık sadece üst segment ürünlerde değil, orta ve giriş segmentinde de sunulabilecektir. Bu sayede daha kabarık ve yüzeyi çıtır hamur işleri ve ekmekler pişirilebilecektir.

Ürün

Grubu Ürünler/Teknolojiler Özellikler/Açıklama

Bulaşık Makinesi

Kuzey Amerika Pazarına Yönelik BLDC Yıkama Teknolojisine Sahip 24 İnç Bulaşık Makineleri

Kuzey Amerika (ABD, Kanada) pazarı için pazarın gerekliliklerine uygun enerji verimli ürünler geliştirilmiştir. Geliştirilen ürünler boyut ve güvenlik gereklilikleri açısından özel ihtiyaçları karşılamaktadır.

Kuzey Amerika Pazarına Yönelik 45 cm "Slim" Tip Asenkron ve BLDC Yıkama Teknolojisine Sahip Bulaşık Makineleri

Kuzey Amerika (ABD, Kanada) pazarı için pazarın gerekliliklerine uygun giriş segmenti ve üst segment enerji verimli ürünler geliştirilmiştir.

Geliştirilen ürünler boyut ve güvenlik gereklilikleri açısından özel ihtiyaçları karşılamaktadır.

UV-C Teknolojisi ile Daha Hijyenik Yıkama Yapabilen Bulaşık Makineleri

Bekleyen bulaşıklarda oluşan kötü kokuyu engelleyen İyon Teknolojisi’ne ek olarak geliştirilen UV Teknolojisi ile daha hijyenik yıkama yapabilen bulaşık makineleri tasarlanmıştır.

A Serisi Uzaktan Erişim Teknolojisine Sahip Akıllı Bulaşık Makineleri

Yeni solo ürün ailesi grubu olan A serisi geliştirilirken, gelişen uzaktan erişim özellikli ürünler ve nesnelerin iletişimi konularında da altyapı hazırlıkları yapılarak ürünlere uzaktan erişim teknolojisi eklenmiş ve akıllı ürünler elde edilmiştir.

Yeni I Serisi Ankastre Ürün