• Sonuç bulunamadı

SUBLİMİNAL - YANİ BİLİNÇ ALTI PROG- PROG-RAMLANMASI İÇİN KULLANILAN

Belgede SEMBOLLER VE SIRLARI (sayfa 97-171)

SEMBO-LİZM.

Evet, mucidi Alestaır Mcrowley nam-ı diğer şeytanın ta kendisi, gül-haç örgütünün Avrupa kurucularından biri, yani ezoterizmin pratik uygulamalara sokulması için manifestosunu yazan adam ve bunları meşhur eden 70li yılla-rın 80li yıllayılla-rın manüplasyon sistemlerini ku-ran NLP yani nörö linguistic program denilen zihnin telkin ile yönlendirilmesi Grinder ve Bandler ikilisi bu sistemde hazretler işitsel görsel ve dokunsal sistemleri kullanırken bir ufolog olan başka bir yazar Scientolgy sistemi-ni kurdu, onlar da bu işleri aletlere makineler-le yapıyorlardı.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 98 Temel aldıkları prensip subliminal sembolizm-dir, mesela siyasetçilerin kurnazları var ya damat gibi her konuşmalarında el hareketleri yapar, parmaklarını birleştirir, yuvarlak yapar, bu tipik NLP dümenlerinden biridir.

Yani pratik ve metodik uygulamaların kendini oluşturduğu kadim sembolleri konuşacağız.

İnsan bilinçaltı katmanlardan oluşmuştur de-miştik, işte sistem de bu katmanlar üzerinden çalışıyor. Temelinde ise, en derinlerinde yatan temelinde, hatta neredeyse NLPcilerin bile bil-mediği ama ayrıca bu NLP'cilerin ılluminati olduğunu da söyleyeyim, pratik olarak onların içindeler.

Tanrıça kültüden kaynaklanır bütün subliminal mesajlar, tamamen tanrıça kültü içinde bulunan sembolizmi kullanırlar, Crowley bu sistemlerin manifestosunu yazmış-tır ama kaynağını bilerek gizlemiştir. Ne kadar gizlese de paralel bir araştırma ile bunların tanrıça kültü ile ilişkili olduğunu bulduk bir şekilde, tanrıça kültü içinde temel nokta do-ğurganlıktır, en çok kullanılan metafor tohum ekmek toprağı döllemek şeklindedir, temel sembollerden biri budur toprağı döllemek çün-kü bunun insan bio-kimyası ile ilgisi vardır.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 99 Şöyle izah edeyim, akıllı birer insan olun ve beynin her karar alma eyleminin belli bir sabit üzerinden olduğunu fark edin, o sabitler za-man zaza-man değişse de mutlaka bir sabit var-dır.

Evet soru şu, beynin karar alma sabiti ne ola-bilir? Beyin nelerden meydana gelir? Hücreler-den. Hücrelerin temel refleksi nedir? Bilgiyi aktarmak, yani aktarmak suretiyle varlığını sürdürmek yani bir çeşit ekmek- tohumlamak ve onun başka bir avatarda gelişmesini iste-mek. Böylece varlık sonsuza kadar varlığını sürdürebilir, yani kalıcılık, ölümsüzlük, son-suzluk, ancak döngüsel bir sistem içinde oldu-ğunuzda bir anlama kavuşur. Bu durumda beynin hücreleri de diğer hücrelerimiz gibi to-humlamak- toprağa ekmek şeklinde hareket eder, sabiti budur, aktarmak, kendinden olanı taze bölgeye aktarmak, temel tanrıça sembo-lizmi budur.

Sistem sana temel olarak bir şeyi vaat etmeli-dir ve sana çoğalmayı vaat eder. Sonra sadece tek bir metaforu yani çoğalmak-aktarmak-tohumlamak-toprağı sürmek şeklinde olan te-mel sabiti maddesel araçlarına ve türevlerine indirger, böylece adeta bir çapari sistemi

kur-MUSTAFA KARNAS Sayfa 100 muş olur. Yani sana bunu vaat ederken koşul-luğu şart koşar, yani eğerler paradigması üze-rinden sistemi kurar, eğer yaparsan ya da eğer yapmazsan şartlarını vaat ile birleştirir. Boyası söylemi ne olursa olsun, söylemin bağlı olduğu sabit sembolizm çoğalmak- toprağı ekmek üze-rinedir.

Günümüzde günümüz sembolizmi yani çapa sistemi en alt katmanlarda bulunan semboller-le, en üst katmanlarda bulunan sembolleri bir birine bağlayarak çapa yapmak, çapari şeklin-de birini diğerine bağlayarak yönlendirme sis-temine bakalım. Bunlardan biri eşleşmek üze-rinedir, yani tohum-toprak eşleşmedir.

Eşleşmek çoğalmanın temel koşuludur, bu du-rumda eşleşebilmek için tercih edilebilir ol-mamız gerekmektedir. Yani toprak isek tohu-ma tohum isek toprağa talibiz, tohum ya da toprak cazip olmalıdır, yoksa tohum başka toprağa atılır ya da toprak o tohumu sevmez, bunun için en üst bilinçaltı katmanında sağ-lıklı olmak, güçlü olmak, doğurgan olmak gibi temel bedensel sembolizm vardır.

1930'lu yıllardan beri kullanılan renklendirme sistemi burada devreye girer, yani her doğan insan zaten bu sembolizmin içinde doğmuştur.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 101 Sağlık renkleri- beyaz-gök mavisidir. Yani bü-tün tıbbı ilaçlar, ilaç destekleri, sağlık vaat eden her şey ya beyaz ya gök mavisi ya da turkuaz denilen mavi-yeşil karışımı renklerdir.

Bu renkler size sağlık vaat eder ama soru şu, neden sağlıklı olmak isteyesiniz ki? Çünkü sağlıklı toprak ya da tohum eşleşme sırasından tercih edilecek, böylece aktarım yapılacaktır, aynen beyninizin istediği gibi.

Bunu eşleştirelim beyaz ya da çok açık bir ze-mine yukarıdan damlaya damlaya düşen mavi-beyaz karışımı su efekti ve hemen yanında ürün, işte bilinçaltı bunu fark etmeden kapar, sağlık- destek ürün, tohumlama çoğalma, olumlu sinyal verir beyne, işte bu gerçek bir subliminal mesajdır.

Beden dilinden söz edelim bir parça, NLP be-den dilini yönetir ama sahtekarca, bilinçli yön-lendirme ile, oysa başka bir mekanik var on-dan daha sağlam, daha dürüst, daha iş görür bir sistem. Tanrıça sembolizminin temellerin-den biri de öze dönüştür, klinik durumda bu korunma yeri, ana rahmi, fetüs pozisyonu ama arada da bebeklik ve çocukluk evreleri var, saf-lık, masumiyet, çocukların sahip olduğu bilgi-lerin bilmeden aradığı bir şey masumiyet, öze

MUSTAFA KARNAS Sayfa 102 dönüş masumiyete dönüştür. Eğer bir ürün bunu vaat edebiliyorsa başarılı olur. Nasıl bir şey olduğuna bakalım..

Elinizin altında süpersonik bir uçak varken neden külüstür bir araba ile yola çıkasınız ki?

İşte NLP külüstür bir araba, bazen çalışır ba-zen çalışmaz ama sıkıntılıdır. Süpersonik uçak ise beynin kullanabileceği bir mekanizmadır.

Beyne külüstürü verirsen onu kullanır, süper-soniği verirsen onu kullanır, yani direksiyon ondadır ama neyin direksiyonu olacağına siz kendiniz karar verirsiniz.

Burada metafizik bir sistem devreye giriyor, eğer zihnini 3-5 yaşında bir çocuğun yapısal formuna indirirsen iletişimi buradan başlatır ve buradan sürdürürsün, yani beyin makine olarak o yapıyı kullanır, bütün motor korteks davranışları, refleksleri bu şekilde yeniden dü-zenler ve senin olgun bedenin bir çocuk ma-sumiyeti içinde hareket etmeye, bakmaya, görmeye, dokunmaya, davranmaya başlar çünkü oyun gerçeklikten daha masum ve adil-dir, kuralları vardır.

Herkes bu kurallara uyar ama gerçek kural-sızdır, sahtedir, hilelidir. Hiç bir oyun kuralları bozulmadığı sürece hileli değildir çünkü

heye-MUSTAFA KARNAS Sayfa 103 canı hilesiz olması verir, yani iletişim sırasında muhatabınıza her defasında masum bir oyun sunarsanız bu subliminal bir operasyon olur.

Muhatap her defasında oyuna girer ve kendi kurdukları tuzak bozulur çünkü masumiyet çok cazibelidir, çok çekicidir, diğer her şeyi ye-ner.

Çoğu zaman insanlar oyunda kalabilmek için bile kaybetmeyi göze alır çünkü amaç kazan-mak değil oyunda kalabilmektir.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 104 RENK SEMBOLİZMİ

Siyah, ölüm-kutsallık-derinlik-ciddiyet..

Kitaplarımı okumalarını, derslerime katılmala-rını, tılsım kolyeleri satın almalarını öneririm, sohbet yaparsam onlara da katılmalarını öne-ririm.

Sarı, umut-hastalık- karmaşa-belirsizlik-sevinç-rahatlama.

Beyaz, ölüm- sağlık- boşluk- huzur..

Mor, bordo-asalet-in-gizem

Mavi-turkuaz, havailik-ciddiyetsizlik-keyif-neşe-doğa-özgürlük

MUSTAFA KARNAS Sayfa 105 HAYAT AĞACI SEMBOLİZMİ

MUSTAFA KARNAS Sayfa 106

MUSTAFA KARNAS Sayfa 107

MUSTAFA KARNAS Sayfa 108 Bu gördüğünüz hayat ağacı aslında semboliz-min başladığı yer burasıdır, bu resimle başla-yalım anlatmaya..

MUSTAFA KARNAS Sayfa 109

MUSTAFA KARNAS Sayfa 110 İnsanın bir formu var, bu da Vinci’nin altın oranı anlatan resmi.

Bu semboller bu resimler bize bir şey anlatı-yor, katmanları anlatıyor.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 111 Samanyolu galaksisi burçları verir, kabbala da filan crown olarak geçer ona da değineceğim ve bize astrolojik gezegenler ile, ortada güneş var-dır.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 112

MUSTAFA KARNAS Sayfa 113 Bu resimleri birbirleri ile ilişkilendirelim ve an-latmaya başlayalım ama ilk hayat ağacı dün-yada olmadan önce neredeydi? Cennetteki el-ma ağacı ilk hayat ağacıdır, sembolizm burada başlar. Ne zaman başlar? Havva, Adem’e elma-yı sundu, elmaelma-yı yediler bilgi sahibi oldular ve soyutlama başladı, yani iletişimin modeli so-yutlama ve tanımlama ile başlar ve bu da sembolizmi ortaya çıkarır.

Bok böceğinin hikayesini bilir misiniz? Adamın biri bokun içinde bir bok böceği görür ve tiksi-nir, şöyle der ‘tanrı bunu neden yarattı, ne faydası var ki?’ gel zaman git zaman adam hastalanır hekime gider, hekim adama ‘senin ilacın bok böceğinde git 3-5 tane bul getir, ila-cını yapayım’ der, adam bokların içinde böcek aramaya başlar.

Yani sebepsiz bir şey yoktur, bir işe yaramayan bir şey yoktur, ne işe yaradığını ise bize sem-boller anlatır. Yazı yani alfabe ile semsem-boller arasında ki fark nedir? Semboller bir su kay-nağının ilk çıktığı deliktir, yerdir, yani terte-mizdir, aslına sadıktır ama su yeryüzüne çıktı-ğı zaman ilerledikçe kirlenmeye, etkileşime girmeye ve değişmeye başlar, buna yazı diyo-ruz, alfabe diyoruz.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 114 Mesela suyu alır ekmek yaparsın bu yazı, suyu alır domates yaparsın bu yazı, suyu alır kola gazoz yaparsın bu da yazıdır, alfabedir farkı budur. Lokalleştirilmiş iletişim için kültür for-muna indirgenen sembollere yazı deriz. Bu ilk sembol hayat ağacı sembolü bütün kültürlerde vardır ve hepsinde de genel olarak aynı şeyi anlatır, insanın köklerini, insanın beslendiği yerleri, bağlı olduğu yerleri, yani bir çeşit ad-restir hayat ağacı, bu adres daha sonra alimler tarafından türevlendirilmiş ve her alanda farklı sonuçlara gidilmiştir.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 115 Bu kabbala hayat ağacını inceleyelim;

MUSTAFA KARNAS Sayfa 116 AIN-

Yani bölgenin adı, en üstten başlıyoruz; hiçbir şey yok diyor. Nerede hiçbir şey yok diyor? Di-ğer okult resme bakarsak Samanyolu’nun dı-şında AIN SOPHİ sınırsız diyor. Nerede? Sa-manyolu'nun dışında. Bir altı AIN SOPH AUR diyor sınırsız ışık, nerede? O da Samanyo-lu’nun dışında.

Bu yapının bir çeşit bilim inanç modeli olan size bu adamdan bahsedeceğim;

Konstantin Tsiolkovsky, Rus bir öğretmen ve tarihte ilk kez atmosferin dışına çıkabilecek

MUSTAFA KARNAS Sayfa 117 roket gücünü ve modelini hesaplarını yapan adam, bu konuda hiçbir eğitimi yok, bunlar Rusya'da kosmologitler denilen bir dini grup üzerine yapılmış olmamış, biz insanlar dünya-ya ait değiliz. İnandıkları şey ise ve çok saygı görürler hala da mevcut olan bir din, geldiği-miz yere dönebilmek için geldiğigeldiği-miz yerdekiler bize bilgi gönderiyor, bana gelen bilgiler kanal-lar üzerinden geliyor aynı zamanda bu adam uzayda hayatta kalabilmenin yani çekimsiz alanda yaşamak, kozmonot kıyafetleri nasıl olmalıdır? Hepsinin matematiğini yapmış yaz-mış bir adam, bütün uzay bilimi bu adamın verdiği bilgiler üzerinden şekillenmiştir.

Hayat ağacının bütün dünya sembolizmi üze-rindeki etkilerine baktığımızda şunu görürüz, bir yansıtmanın özelliklerini bedenimizin ru-humuzun bilgelik ve zihnimizin nerelerden na-sıl beslendiğini, kemalet-aydınlanma şekillen-me, anayurda dönme özelliklerinin yolunun adreslerini gösterir bize hayat ağacı semboliz-mi her şeyi açıklayan temel bir sembol gibidir.

Burç ve yıldız çakra enerji alan nokta ve kat-manlarımızı anlatır bize.

Kether yani taç kemalete erdin, formun uzay yaşamına ışık-insan modeline ya da eterik

ya-MUSTAFA KARNAS Sayfa 118 pıya ulaştın anlamına gelir, yani tacı takan artık eterik olmuştur ve bu sayede öze yani anayurda dönebilir, koşulu budur eterik olmak ya da eterik olabilme kabiliyetine sahip olmak yani şekil değiştirici.

Bugün kimse söz etmez ya bilmediklerinden ya da yanlış bildiklerinden ya da bildiklerini giz-lemek istemelerinden kaynaklanabiliyor olabi-lir, mesela DNA yapımızın adeta sabit değişmez bir model olarak bize tanımlanmasıdır, Orto-doks bilimin her zaman yaptığı gibi istisnai yapıları sisteme almadan tanımlamadan he-saptan çıkarmaları, sadece kendi tezlerini des-tekleyecek verileri kabul etmeleri gibi DNA ko-nusunda da büyük bir yalan hikayesinin için-de yaşarız.

DNA adeta bir kafes gibiymiş gibi ona bağlı bir kaderimizin olması gibi, oysa işin aslı öyle de-ğil, zaten eterik bir yapıya ulaşmak DNA yapı-sının değiştirilmesi, hatta yerine göre DNA'nın komple ortadan kaldırılarak amorf eterik bir yapı içinde zihnin yer alması gibidir. Kabbala hayat ağacını tanımlarken bir yönünü tanım-lar, diğer kültürler de diğer yanlarını, diğer bağlarını, bu sembol adeta iskelet anahtar

de-MUSTAFA KARNAS Sayfa 119 dikleri her sembolü açan açığa çıkaran tanım-layan temel bir sembol gibidir.

3-BİNİTH,

Soldaki daire, anlayış kavrayış şeklinde tanım-lanıyor, yani taca giden yol anlayış ve sağdaki bilgelik yani iki zihinsel güç birbirleri ile haber-leşiyor, iletişim içinde ve ayrıca bunların hangi gezegen ve burçlarla ilgili olduğu bilgisi de var.

Yani demek istediği şudur sembolün, hangi burcun özellikleri içinde, etkisi altında doğar-san doğ bunlar sabit dengeler değildir ve her burcun özelliğini etkilerini istediğin zaman elde etme gücüne ya da iznine sahipsin ve bunu nasıl yapacağını hayat ağacı sembolizmi göste-riyor.

4 -SEVERITY

Yani şiddet mücadele karşıtlığı, Mercy merha-met, en ortada beauty güzellik, splendor gör-kem, karşıtlığı zafer vıctory, foundatıon-temel-toprak-yeryüzü, en altta kıngdom- krallık- in-san ve aralarda geçişlerin ne şekilde, nasıl ya-pılacağı, hangi gezegenin özelliklerinden diğer-lerine geçerek adım adım taç bölgesine yani eterik- velilik yapıya ulaşabileceğinizi anlatır hayat ağacı sembolizmi.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 120

MUSTAFA KARNAS Sayfa 121 Burada gördüğünüz ise bu geçişleri nasıl ya-pacağınızın bir planı, bu son derece kadim bir bilgidir, bilgeliğin temelini oluşturur. Budha Sidartha iken yani aydınlanma ile iç aydın-lanmasını yaşarken bu yolu izlemiştir, bütün batıni tarikatların aydınlanma-arınma siparişi bu şekildedir, hatta masonlar da bu yolu izler.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 122

MUSTAFA KARNAS Sayfa 123 Burada masonların kendi hayat ağaçlarını gö-rürsünüz, çıraklık ile başlar, sonra ustalık-gücü, en alttan mavi loca secret master dedik-leri yani bazı maji tılsım ve benzer gizli kadim bilgilerin simya ve benzeri öğretildiği aşama, perfect master dedikleri ise bu kişinin usta bir majisyen olduğu, ıntimate secrtary; kendisine sırlar verilen, sırları veren.

7- HÜKÜM

veren yani alttakilerin gelişmelerini gözetleyen bu şekilde 33. dereceye kadar yükselir bir kişi, çizelgenin sol ve sağ tarafına ki fark şudur york rite dedikleri orijinal masonluktur, yani maji yapan ritüel yapan gerçek masonlardır, scottısh rite ise tapınak şövalyeleri İskoçya’ya kaçtıktan sonra orada örgütlenen modeldir.

Arada ki farkı şöyle izah edeyim; tapınakçılar birer şövalye olarak yola çıktılar, asaletleri yoktu, sadece birer savaşçıydılar ve genel ola-rak da İskoçya’ya ya da Britanya’ya gitmeden önce aralarında asil soydan birileri yoktu, yani kraliyetler ve hanedanlıklar ile bağları yoktu ama Britanya’da yerleştikten sonra Scoth Riti kuruldu ve sadece asil soydan olanlar alındı tapınağa, Amerika’da durum değişti.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 124 Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar herhangi bir erkek olabilirdi yani kabul edilmeleri yeterliydi, biri tavsiye eder diğerleri jürilik yapar adamı beğenirlerse gruba alırlar, bu şekilde. Bundan dolayı her ne kadar birbirlerine benziyor olsa-lar da tuttukolsa-ları yololsa-lar farklıdır yani aynı kut-sal kitabı okuyup farklı yorumlayan mezhepler gibi temelleri aynıdır, yolları ayrı, gördüğünüz gibi bütün gruplar aynı yerden çıkar, kaynak aynı insan, yollar değişir ve taca ulaşırlar, yani hayat ağacının yolunu takip ederler. Harita o haritadadır yani siz de mason olmadan o yol-dan gidebilirsiniz, haritayı gösterdim size.

Bu hayat ağacına tekrar bakalım iki taraf var, sol ve sağ taraf, sol taraf- yıkıcı bölüm, sağ ta-raf - yapıcı bölüm, eksi ve artı gruplar ve far-kındaysanız sürekli bir eksiltme ya da çoğalt-ma görürsünüz.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 125

MUSTAFA KARNAS Sayfa 126 Kingdom yani başlangıç bölümünden baktığı-nızda kendinize hangi gezegenlerin burçların değerlerini kattığınızda nereye doğru ilerlediği-nizi görürsünüz. Toparlarsak durum şöyle en başından beri sembolizmin yani kadim sembo-lizmin bize anlattığı şey şudur, anayurda dön-mek için haritayı nasıl kullanacaksınız?

MUSTAFA KARNAS Sayfa 127 GÖBEKLİTEPE SEMBOLİZMİ

Konumuz Göbekli tepe sembolizmi, bu konuyu işleme nedenim arkaik sembollerin analizleri nasıl bir yöntem ile yapılır? Bunu anlatmak için nasıl bir metodoloji kullanılır? Konumuz bu..

Biraz paralel tarih anlatacağım, Yavuz Sultan Selim Mısır seferi yapar, orada bulunan Köle-men Memluk devleti bu Türk devletidir, Yavuz ise doğu Roma imparatorudur, o zaman öyley-di. Neyse savaşı kazanır, Mısır ele geçirilir.

Aradan uzun bir zaman geçer 19.yy zamanları sultan Mahmud, Mısır'a bir hidiv yani genel vali atar, Kavalalı Mehmet Ali paşa ama aslen Konyalıdır hazret, o sıralar Osmanlı gerilemek-tedir, Kavalalı isyan eder. Mahmud ile savaşa girer, sultan Mahmud kendini Fransızların yardımı ile kurtarır. Mısır Kavalalı sülalesi ta-rafından İngiliz işgaline kadar kalır.

İşte böyle zamanlarda Mısır batı işgal ordula-rının etkisi altında kalır, o dönemler Fransızlar ve İngilizler rekabet etmektedir. Napolyon Mı-sır’a sefer yaptığında ROZETTA taşı denilen bir taşı keşfederler Fransız ordusunda olan arkeologlar tarafından. Rozetta reşit taşı de-mektir çünkü taşa taşı bulan kul Reşit’in adı

MUSTAFA KARNAS Sayfa 128 verilmiştir. O güne kadar başta İngiliz royal akademi araştırmaları olmak üzere, bütün Av-rupa Mısır hiyerogliflerinin sırrını çözmeye ça-lışmaktadır.

Hatta bunun bir sembol dili olduğunu gerçek bir fonetik dil olmadığın söyleyenler olur ama Rozetta taşının o güne kadar bulunan Mısır eserlerinden önemli bir farkı vardır, bu üç yüz-lü taşta bir metin hem hiyeroglif hem Kıpti dili hem de yunanca yazılmıştır. İşte bu taş hiye-rogliflerin çözülmesinde referans olur. Yani bir dönemle ilgili sağlam bir referans bulup tanım-layamazsanız, o dönemin sırlarını çözemezsi-niz. Sonuçta Royal akademi ile Fransızlar re-kabete girişir en hızlı kim çözecek diye. Metni sizce kim çözmüş olabilir? Fransızlar, İngiliz-lerden önce çözmüşler.

MUSTAFA KARNAS Sayfa 129 Gelelim Göbekli tepe sembollerine, hemen de yapıştırdılar tapınak diye ellerinde bir referans olmadan. Neden ? Çemberler şeklinde yapıldığı için, daireler ve tanrı putlarına benzediği için, genel görüntüde alanı gördüğümde buranın tapınak olmadığını belli bir iş için yapılmış bir yerleşke olduğunu anlamıştım. Hemen uzaylı atalara klasik işte taşlar Stonehedge gibi yıldız sistemlerini gösterdiğine filan ama öyle değil elbette çünkü ellerinde birer referans olmadan anlatıyorlardı ama bizim elimizde bazı refe-ranslar var ve bu referefe-ranslar üzerinden anlata-cağım size ama biraz işin hikaye kısmına ba-kalım ve oradan ilerleyelim.

Efsanelerin bazı yapısal formları vardır, kurta-rıcılar her zaman dışarıdan gelir. Yani bir klan içinde belli nitelikleri olan kişiler yetişmez, bil-gi dışarıdan gelir, uygulama dışarıdan gelir.

Dünyada ne kadar bilinen destan varsa hepsi-ni inceledim, Gılgamış destanı, Manas destanı, Viking destanları, Alman destanları, Amerika yerli destanları, Uygur destanları her zaman dışarıdan gelen birilerinin varlığı destanı ya-ratmıştır.

Yani kimse kendi klanına peygamber olmaz, bütün bilgeler, peygamberler, bu formda olan

MUSTAFA KARNAS Sayfa 130 kim varsa istisnasız yabancıdır ve klana bir iddia ile gelir, klanın ihtiyaç duyduğu bazı şey-leri sunmak için.

Bunu neden böyle yapıyorlar, kim bu gelenler, dertleri nedir, neden ilkel klanlara yardım et-mek istiyorlar? şöyle düşünün, özel son dere-ce gelişmiş ileri bir medeniyet olsun, süper

Bunu neden böyle yapıyorlar, kim bu gelenler, dertleri nedir, neden ilkel klanlara yardım et-mek istiyorlar? şöyle düşünün, özel son dere-ce gelişmiş ileri bir medeniyet olsun, süper

Belgede SEMBOLLER VE SIRLARI (sayfa 97-171)